بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
مهندسی محیط زیست
Environmental Engineering
(منابع آب، کمیت، پارامترهای کیفی و آلودگی)
اسلاید 2 :
جامدات موجود در آب و فاضلاب یکی از پارمترهای فیزیکی مهم محسوب می شود.
Total Solids یا جامدات کل شامل مجموع جامدات معلق، کلوئیدی و محلول در آب می شود.
با بخار نمودن یک نمونه آب با حجم مشخص و سپس خشک کردن جامدات باقیمانده در ته ظرف در دمای 103°C تا 105°C در دستگاه oven جامدات کل یا TS بدست می آید.
در این اندازه گیری ممکن است مقداری از جامدات در دمای 103 تا 105 فرار شده و از ظرف خارج شوند که خطای آزمایش خواهد بود.
پارامترهای کیفی مربوط به جامدات
اسلاید 4 :
FIGURE 2 Diagram of laboratory procedure to determine total solids and total volatile solids concentrations of a water or wastewater sample.
اسلاید 5 :
FIGURE 3 Diagram of laboratory procedure to determine the total suspended-solids and volatile suspended-solids concentrations of a water or wastewater sample.
اسلاید 6 :
Total Solids (TS) = TDS + TSS
در صورتیکه بخواهیم جامدات معلق و محلول را نیز اندازه گیری نماییم ابتدا آب را از یک صافی استاندارد (Whatman glass fiber filter, which has a nominal pore size of about 1.58 µm) عبور داده و سپس جامدات روی صافی را بعنوان جامدات معلق با وزن سنجی اندازه گیری می نماییم.
برای سنجش جامدات محلول نیز آب عبوری از صافی را بخار نموده و املاح برجای مانده ته ظرف را پس از خشک کردن در دمای 180°C وزن می نماییم.
اسلاید 7 :
با مشخص شدن TS، TSS و TDS می توان از نظر ماهیت بخش آلی و معدنی هر کدام را نیز اندازه گیری کرده و بر حسب میلیگرم بر لیتر بیان نمود.
با سوزاندن جامدات در دمای 550 درجه سانتیگراد برای مدت 15 تا 20 دقیقه جامدات فرار خارج شده و خاکستر باقیمانده را به عنوان Fixed Solids (بخش معدنی) تعریف می نمایند.
بخش فرار را نیز Volataile Solids (بخش آلی) می نامند.
TS=TVS+TFS
TSS=DSS+FSS
TDS=VDS+FDS
Volatile & Fixed solids:
اسلاید 8 :
در آزمایشگاه نمونه آب یا فاضلاب درون یک ظرف مخروطی شکل موسوم به مخروط ایمهاف (Imhoff cone) می ریزند و برای مدت زمان 60 دقیقه اجازه می دهند تا ته نشین شود.
به جامداتی که ظرف این مدت ته نشین می شوند جامدات قابل ته نشینی گویند.
حدود 60 درصد جامدات موجود در فاضلاب شهری قابل ته نشینی هستند.
جامدات غیر قابل ته نشینی را عمدتاً کلوئیدها و ذرات معلق ریز تشکیل می دهند.
Settleable solids:
اسلاید 13 :
Figure 2-4
Imhoff cone used to determine settleable solids in wastewater.
Solids that accumulate in the bottom of the cone after a 60-min settling time are reported as mL/L.
اسلاید 15 :
Figure 2-5
Vacuum filtration apparatus used for the determination of total suspended solids.
After wastewater sample has been filtered, the preweighed filter paper is placed in an aluminum dish for drying before weighing.
اسلاید 18 :
Figure 9.7
The Gooch crucible, evaporating dish and aluminum boats used for measuring suspended and total solids.
اسلاید 20 :
دستگاهها