بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بیماری ها و مشکلات نوزادان از قبیل ناهنجاری های مادرزادی، صدمات زایمانی و مشکلات بند ناف

اسلاید 2 :

حیطه درس : مراقبتهای ادغام یافته سلامت کودکان

اسلاید 3 :

انتظار می رود فراگیر پس از مطالعه این درس بتواند :

1- انواع ناهنجاری های مادرزادی در نوزادان رابشناسد .
2- عوامل محیطی تاثیر گذار بر ناهنجاری های مادرزادی را نام ببرد.
4- انواع صدمات زایمانی را بیان کند .
5- علل و علام و درمان عفونت بند ناف در نوزاد را بیان کند .
6- روشهای پیشگیری از عفونت بند ناف را توضیح دهد .
اهداف آموزشی

اسلاید 4 :

ناهنجاری های مادرزادی نوزادان
صدمات زایمانی
مشکلات بند ناف نوزاد
فهرست عناوین

اسلاید 5 :

ناهنجاری های مادرزادی

اسلاید 6 :

ناهنجاریهای مادرزادی :
شایع ترین دلیل مرگ نوزادان در سنین پایین ناهنجاری های مادرزادی آن ها است . برخی از ناهنجاری ها دلایل کروموزومی دارد و مشکل ژنتیکی در کودکان ایجاد می کند و گاهی اوقات این مشکلات نواقص بسیار شدیدی را به وجود می آورد که پزشکان هم برای زنده نگهداشتن آن نوزاد نمی توانند کاری را انجام دهند . نوزادان به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنی شان نمی توانند در برابر مشکلات تحمل کنند .

اسلاید 7 :

ناهنجاری های مادرزادی، خطاهای تکاملی جنین هستند که در زمان تولد وجود دارند و این اتفاقات ممکن است در هر مرحله از تکامل جنین بوجود آیند و از نظر عوامل بوجود آورنده، وسعت، نوع و تنوع بسیار متفاوت هستند.
در حال حاضر تمام نوزادان پس از تولد، از نظر بیماریهای مادرزادی مورد بررسی قرار میگیرند .

اسلاید 8 :

تقریبا ۲۰ درصد مرگ و میر کودکان زیر یک سال مربوط به همین اختلالات است و حدود ۳ تا ۵ درصد نوزادان مبتلا در ابتدای تولد قابل تشخیص هستند، ضمن اینکه اختلالات می توانند ژنتیکی، محیطی یا هر ۲ باشند .
عوامل محیطی گوناگونی می توانند از جمله: استعمال دخانیات، سوء تغذیه، داروها، عفونت ها و سن بالای مادر و پرتوها در حین بارداری در این روند تاثیرگذار باشند ، علاوه بر اینکه میزان شیوع این ناهنجاری ها بسته به موقعیت جغرافیایی متفاوت است، اما به نظر می رسد که در مناطق محروم شیوع بیشتری داشته باشد.

اسلاید 9 :

در کودکان مبتلا این ناهنجاری با درجات مختلف در موقع تولد وجود دارد و در نوزادان دختر شایع تر است و اغلب ارتباطی بین در رفتگی مادرزادی و زایمان بریچ بعلت وضعیت غیرطبیعی جنین در داخل رحم وجود دارد و معمولا دوطرفه است .
علائم :
میزان حرکت استخوان ران محدود است
مفصل هنگام چرخش به خارج صدا می دهد
طول استخوان ران در سمت مبتلا کوتاهتر است
دررفتگی مادرزادی مفصل ران

اسلاید 10 :

درمان :
حفظ مفصل ران با نگه داشتن پاهای کودک در وضعیت قورباغه ای است
برای حفظ و تثبیت این وضعیت از کهنه های سه گوش پلاستیکی و یا آتل بالشتک استفاده می کنند
هر گاه تثبیت با روش بسته نتیجه کافی نداشت ، برای تثبیت وضعیت از عمل جراحی باز استفاده می شود .

اسلاید 11 :

شکاف لب با یا بدون شکاف کام در 1 مورد از هر 750 تولد زنده رخ می دهد و شکاف کام بتنهایی حدود 1 مورد درهر 2500 تولد زنده است .
شکاف کام و لب در جنس مذکر شایعتر هستند و ممکن است یکطرفه یا دوطرفه باشند ، ممکن است فقط لب گرفتار شود و یا شکاف تا فک فوقانی و حفره بینی ادامه داشته باشد .
علل احتمالی شامل : مصرف داروها توسط مادر ، سندرمهای مختلف ناهنجاری و عوامل ژنتیکی ، اشعه ، بیماریهای ویروسی مادر در دوران بارداری است .

شکاف لب و شکاف کام

اسلاید 12 :

درمان : اکثر موارد شکاف لب مدت کوتاهی پس از تولد (معمولا 3 ماهگی ) و یا در زمانی که شیرخوار وزن می گیرد ترمیم می شود . شکاف کام نیز برای برای به حداقل رساندن مشکلات صحبت کردن، شنوایی درسال اول تولد تحت عمل جراحی قرار می گیرد .
در کودکان مبتلا به شکاف کام در اوایل نوزادی ممکن است مشکلات تنفسی و غذا خوردن رخ بدهد . اصلاح وضعیت زبان و تغذیه کودک به پهلو ، مشکلات تنفسی را برطرف می کند .

اسلاید 13 :

شایعترین علت انسداد ادراری در دوران کودکی ، انسداد مادرزادی است انسداد ادراری ممکن است در هر قسمت از دستگاه ادراری تناسلی پدیدار شود .
علائم : معمولا بصورت عفونت دستگاه ادراری یا وجود توده در پهلو مشخص می شود . در نوزادان توده های دو طرفه شکمی اغلب نشان دهنده کلیه های بزرگ شده انسداد یافته هستند
درمان : از طریق جراحی انجام میشود .

انسداد دستگاه ادراری

اسلاید 14 :

هیپو پلازی کلیه به مواردی گفته میشود که کلیه ها وجود دارند اما به لحاظ اندازه کوچک هستند و بدلیل کاهش تعداد نفرونها ، با گذشت زمان کودک مستعد نارسایی پیشرونده کلیه میگردد .
هیپوپلازی کلیه ممکن است با کندی رشد کودک همراه باشد که در دهه دوم زندگی شایعتر است .

هیپو پلازی کلیه

اسلاید 15 :

نهان بیضگی نوعی عیب تکاملی است که بدلیل نارسایی در نزول یک یا هر دو بیضه به درون کیسه بیضه (اسکروتوم) ایجاد میشود . معمولا بیضه ها طی ماههای 9-7 زندگی جنین نزول می یابند . یک سوم شیرخوارانی که با وزن کم متولد میشوند دچار این عارضه هستند ، در حالی که در نوزادان رسیده (فول ترم) 4-3 در صد است .

نهان بیضگی

اسلاید 16 :

چنانچه بیضه ها بخودی خود در انتهای سال اول زندگی سیر نزولی بطرف کیسه خود پیدا نکنند ، امکان نزول در سالیان آتی وجود نخواهد داشت . عدم نزول بیضه در طرف راست شایعتر از دو طرفه است .
تشخیص نهان بیضگی :
تشخیص این اختلال با معاینه امکان پذیر است .
درمان : عمل جراحی در سن 15-9 ماهگی نوزاد است .

اسلاید 17 :

میکروسفالی اختلال مادرزادی نسبتا نادری محسوب میشود ، که اختلالی در رشد مغز به وقوع پیوسته است و در نتیجه اندازه سر زیر استاندارد بوده و وزن مغز یک چهارم حد طبیعی است
این عارضه ممکن است ناشی از وراثت ، سندرم های مادرزادی ، پرتو درمانی ، فنیل کتونوری، سرخجه مادرزادی ، توکسوپلاسموز ، سیفلیس ، عفونت یا سوء تغذیه شدید پس از تولد باشد .

میکروسفالی

اسلاید 18 :

علائم : شیرخواران اغلب دارای گوش های بزرگ ، شیب متمایل به عقب در پیشانی و عقب ماندگی ذهنی هستند
تشخیص : عکس برداری از جمجمه
تدابیر درمانی : درمانی برای این حالت وجود ندارد ، والدین باید در تلاش برای مراقبت از کودک عقب مانده ذهنی حمایت شوند .

اسلاید 19 :

صدمات زایمانی

اسلاید 20 :

صدمات زایمانی :
آسیب ها یا صدمات ناشی از زایمان به معنی هرنوع ترومای مکانیکی و هیپوکسیک ( پایین بودن غلظت اکسیژن شریانی ) است که طی وضع حمل به نوزاد وارد میشود .
عوامل مستعد کننده این آسیب عبارتند از : ماکروزومی ، نارس بودن نوزاد، عدم تطابق سر جنین و لگن مادر در حین زایمان ، وضع حمل طول کشیده و .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید