بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2 :

استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت ، چالشها و راهکارها

اسلاید 3 :

اهميت عفونتهای بيمارستاني
آمار عفونت های بیمارستانی در کشورهای پیشرفته که وضعیت بهداشتی ودرمانی آنها به مراتب بهتر است، چیزی نزدیک به 5% می باشد ، در حالی که در کشور ما ، مطابق ادعای بیمارستانها یا اصلا عفونت بیمارستانی وجود ندارد و یا حدود 1% است.در صورتی که پیش بینی میشود رقم واقعی نزدیک به 15% باشد. یعنی از هر7 بیمار یک بیمار به عفونت بیمارستانی مبتلا شود که این امر هزینه های بسیار سنگینی ، برای کشور دربردارد.

اسلاید 4 :

میزان مصرف آنتی بیوتیک ها در کشوربسیار سنگین است و مشکل مقاومت میکروبی روزبروز بیشتر نمایان می شود که هزینه آن از سبد بهداشت ودرمان پرداخت شده و نیاز به بازنگری دارد. نسل سوم سفالوسپورينها و حتي پنيسيلينها پاسخگوي درمان عفونتها نيستند.براساس آمارها مصرف آنتيبيوتيک در ايران معادل مصرف آنتیبیوتیک در تمام اروپاست.

اسلاید 5 :

ميزان مصرف آنتيبيوتيک در سال 1390 از نظر ريالي 6500 ميليارد ريال بوده و در سال 91 این رقم هشت هزار ميليارد ريال است این در حالی است که 80 درصد عفونتهاي بیمارستاني با اقداماتي قابل پيشگيري است. شعار سازمان بهداشت جهانی طی 10 سال دو بار در خصوص عفونت های بیمارستانی بوده و این مسئله نشان از اهمیت موضوع دارد.

اسلاید 6 :

در صورتی که در کشور ما 110,000 تخت بستری وجود داشته باشد، اگر میزان بستری شدن سالانه جمعیت 93 در هزار نفر باشد[براساس استانداردها] در صورتیکه جمعیت کشور را 70 میلیون نفر فرض کنیم، در هر سال حدود 6 میلیون و 300 هزار بیمار بستری میشوند.

اسلاید 7 :

اگرمیزان شیوع عفونت بیمارستانی در ایران10 درصد باشد، سالانه حداقل 600,000 مورد عفونت بیمارستانی اتفاق میافتد و اگر میزان مرگ مبتلایان به عفونتهای بیمارستانی حداقل 10% باشد، 60 هزار مرگ رخ می دهد؛ البته این عدد تنها یک تخمین است و متأسفانه آمار درستی وجود ندارد

اسلاید 8 :

اگرمیزان شیوع عفونت بیمارستانی در ایران10 درصد باشد، سالانه حداقل 600,000 مورد عفونت بیمارستانی اتفاق میافتد و اگر میزان مرگ مبتلایان به عفونتهای بیمارستانی حداقل 10% باشد، 60 هزار مرگ رخ می دهد؛ البته این عدد تنها یک تخمین است و متأسفانه آمار درستی وجود ندارد

اسلاید 9 :

اگر هر روز يك هواپيما سقوط مي كرد و تمام سرنشينان آن جان خود را از دست مي دادند، احتمالا شورشي در سطح ملي صورت مي گرفت تا وضعيت امنيت هواپيماها روشن شود. تقريبا همين تعداد انسان هر روز به خاطر اتفاقات پزشكي جان خود را از دست مي دهند. بسياري از اين اتفاقات مانند عفونت ها و داروهاي اشتباه، به سادگي قابل پيش گيري هستند.

اسلاید 10 :

با همه پیشرفت هایی که در علم پزشکی اتفاق افتاده بیماری های عفونی هنوز هم از جمله خطرناک ترین بیماری های تهدید کننده جان بشر به شمار می آیند، به گونه ای که کنترل عفونت های بیمارستانی هم اکنون به یکی از دغدغه های اصلی مراکز درمانی تبدیل شده است.

اسلاید 11 :

در این میان اهمیت استریل وسایل و تجهیزات پزشکی و استفاده صحیح از تجهیزات استریل کننده از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. مواردی چون ایمنی، عملکرد و کالیبره بودن دستگاه های استریل کننده در مراکز درمانی مواردی هستندکه در صورت عدم تحقق هر کدام، منجر به ایجاد عفونت در بیمار خواهند شد.

اسلاید 12 :

با توجه به پایشهای صورت گرفته در زمینه عفونتهای بیمارستانی، بیشترین علت انتقال عفونتها از طریق تجهیزات و پرسنل بیمارستانها می باشد ،تجهیزات پزشکی مربوط به استریلیزاسیون علی رغم آنکه یکی از محورهای اصلی در کنترل عفونت محسوب می شوند، همواره مغفول مانده اند ،

اسلاید 13 :

متاسفانه به علت اینکه این تجهیزات اکثرا در دید اول درآمد زا نیستند ، ازدیدگاه مدیران در اولویت های بعدی قرار می گیرند ،گاهی به راحتی بیمارستان دستگاه MRI چندمیلیارد تومانی ،خریداری میکند اما هنگام سرمایه گذاری در بخش استریلیزاسیون یک اتوکلاو 100 میلیون تومانی را به بهانه نداشتن بودجه از لیست خریدها خارج می کند.

اسلاید 14 :

تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت
الف ) تجهیزات شوینده ،ضدعفونی کننده واستریل کننده وسایل و البسه در اتاقهای عمل ، لندری ، بخشهای استریلیزاسیون ، آندوسکوپی ، دندانپزشکی ، آزمایشگاه و بخش های ویژه
ب) تجهیزات تولید و انتقال هوای مدیکال و تصفیه و ضدعفونی کننده هوا

اسلاید 15 :

ج) دستگاههای بیخطرساز پسماندهای عفونی (امحاء زباله های عفونی)
که تمام تجهیزات مذکور نیز به دو بخش مصرفی و غیر مصرفی تقسیم می گردند و البته نحوه ضدعفونی و استریل تجهیزات پزشکی موجود در بخش های استریل نیز جایگاه ویژه خود را دارد.

اسلاید 16 :

در حال حاضر نزدیک به سی درصد اتوکلاوهای بخشهای استریلیزاسیون مراکز بهداشتی درمانی گراویتی هستند ،که به هیچ عنوان قادر به استریلیزاسیون تمام موارد نیستند، اتوکلاو بخارگراویتی طبق استاندارد فقط میتواند اجسامی را که پوشش خارجی و فضای توخالی درونی نداشته باشند استریل کند.و تعداد زیادی از اتوکلاوهای پری وکیوم مستهلک و فاقد کارایی لازم می باشند. درتعداد زیادی از مطب ها و مراکز دندانپزشکی هنوز از فور یا اتوکلاو کلاس N بجای اتوکلاو کلاس B استفاده می شود

اسلاید 17 :

درصد بالایی از دستگاههای اتوکلاو اتیلن اکساید مورد استفاده در مراکز غیر استاندارد بوده و با عنایت به اثر تائید شده کارسینوژن تجمعی اتیلن اکساید و بی بو و بی رنگ بودن و خطرات زیست محیطی این گاز، باید هرچه سریعتر از سیکل استفاده خارج شده و با استریلایزرهای دمای پائین ایمن از جمله اتوکلاوهای پلاسما جایگزین گردند

اسلاید 18 :

اگر اخیرا برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه کرده باشید، در کمال تعجب متوجه می شوید که در کنار سوالاتی مثل ارتباطات جنسی، سفر به کشورها یا مناطق خاص (مثل تایلند، عراق،.) یا اعمال جراحی و دریافت خون اهدایی، سوال جدیدی به لیست اضافه شده است تحت عنوان:آیا در چند ماه گذشته آندوسکوپی انجام داده اید!؟چرا انجام آندوسکوپی اینقدر پروسه پر ریسکی شناخته شده است ؟

اسلاید 19 :

وجود دستگاههای شوینده و ضدعفونی کننده اتوماتیک برای حفظ ایمنی پرسنلی که ابزار تیز و برنده عفونی را با دست می شویند وجلوگیری از اصطهلاک ابزاری که قبل از استریل به خوبی Clean نمی شوند ضروری به نظر می رسد.

اسلاید 20 :

متاسفانه درصد زیادی اندیکاتورهایی که در بازار استفاده میشوند فاقد استانداردهای اختصاصی اندیکاتورهاهستند ، در رابطه با نشانگرهای شیمیایی استاندارد اختصاصی ایزو 11140 وجود دارد که نشانگرهای شیمیایی را به شش کلاس طبقه بندی می کند ودررابطه با نشانگرهای بیولوژیک مطابق با استاندارد ایزو 11138 جهت هر نوع استریلیزاسیون نشانگر خاص آن وجود دارد . ارائه تائیدیه معتبر از مراجع ذیصلاح بین المللی در مورد انطباق با این استانداردها بسیار حائز اهمیت است و خوداظهاری کمپانی سازنده قابل قبول نیست.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید