بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
تغذيه تكميلي
اسلاید 2 :
درطي بيماري توصيه مي شود:
تغذيه شيرخوار از شير مادر به دفعات مكرر وبه مدت طولاني تر در هر نوبت.
افزايش دريافت غذا وديگر مايعات مغذي.
تجویز غذاي كمكي در مقادير كم وبه دفعات مكرر ..
دادن غذاي متنوع ومورد علاقه كودك به او داده شود.
به آرامي وصبورانه به كودك غذا بدهيد واو را تشويق به خوردن نمائيد ولي به او اجبار نكنيد.
اسلاید 3 :
تحصيلات يکي از مهمترين عواملي است که ارتباط مستقيم يا غيرمستقيم با نقش مردان در حمايت از شير مادر دارد. درواقع، تحصيلات نه تنها سبب آگاهي مردان از ضرورت تغذيه با شيرمادر مي شود بلکه کمک مي کند تا پدر به جنبه هاي مختلف زندگي سالم نيز توجه بيشتري داشته باشد و حس مسووليت پذيري در او بيشتر شود
رسانه هاي ارتبا ط جمعيدر تعيين آثار مثبت مشارکت مردان در امر تغذيه با شيرمادر نقش مهمي دارند. همچنين مي توانند اهميت شيرمادر را در سلامت کودک و مادر و همچنين سلامت جامعه نشان دهند
ارتباطات بهتر والدين درک و جستجوي رفع هرگونه مشکل بهداشتي وساير موضوعات خانواده را راحتتر مي کند که خود در مشارکت مردان در امر شيردهي مادر تاثير قابل توجهي دارد
اسلاید 4 :
از نظرمردان، شيردهي عملي كاملاً مادرانه، طبيعي و بسيار ارزشمند است.
تمامي مردان به يك نسبت به اين عمل واكنش نشان نمي دهند.
برخي با ديدن همسرشان كه در حال شيردهي است به وجد مي آيند و پر از غرور و هيجان مي شوند
برخي ديگر احساس ناراحتي، دلسردي و حتي حسادت ميكنند..
اسلاید 5 :
مادر بعد از زايمان احساس مسئوليت بيشتري مي کند. ايجاد روابط عاطفي به او کمک مي کند که خود از کودکش مراقبت کند.
ابتدا مادران بايد باور کنند و اطمينان داشته باشند که مي توانند شيربدهند و بدانند که شير آنها بهترين غذايي است که کودک احتياج دارد.
در دوران شيردهي، مادر راحتتر حر فهاي ديگران را قبول مي کندو اگر کسي حتي به او بگويد مطمئن هستي که شيرت کافي است؟ او را به شک مي اندازد و ممکن است شيردهي را قطع کند.
به مادر بايد اطمينان داد و اين اطمينان مي تواند از طرف بستگان، و مراقبين بهداشتي صورت گيرد. همچنين همسر بهترين کسي است که مي تواند مادر را حمايت کند و به او اطمينان دهد.
به مادران بايد آموزش داد و آنها را راهنمايي کرد و اين آموزش مي تواند از طريق راديو، تلويزيون، روزنامه، کتاب، پوستر و از همه مهتر از طريق پزشکان و کارمندان مراکز بهداشتي درماني صورت گيرد.
اسلاید 6 :
مردان بايد از اهميت شيرمادر مطلع باشند و مضرات تغذيه با بطري را بدانند و بدانند که براي ترشح شير به مقدار کافي، عوامل زير تاثير گزار هستند:
سلامت جسم و آرامش روح مادر: شوهر بايد بفکر سلامت جسمي و روحي همسرش باشد و سعي کند محيط خانه کاملاً آرام باشد و همسرش هيچگونه اضطراب، ترس و نگراني نداشته باشد و از ناراحت کردن همسرش جدا خودداري کند و در صورت بروز کوچکترين مشکل جسمي و يا روحي او را نزد پزشک يا به مراکز درماني ببرد.
اسلاید 7 :
استراحت وخواب کافي داشتن:
خانمي که شير مي دهد بايد از استراحت وخواب کافي برخوردار باشد و اين ميسر نمي شود مگر وقتي که همسرش به او در کارهايش کمک کند و يا امکاناتي برايش فراهم سازد تا بتواند بيشتر به خود و مراقبت ازکودک بپردازد
تغذيه مناسب دوران شيردهي:
خانمها در اين دوران بايد دقيقاً از غذاهايي که بايد مصرف کنند آگاه باشند و اين اطلاعات را مي توانند از مراکز بهداشتي کسب نمايند در غيراين صورت ممکن است دچار کمخوني، پوکي استخوان و . شوند لذا وظيفه شوهر اين است که غذاهاي مناسب همسرش را فراهم سازد.
اسلاید 8 :
هرگز نبايد شيشه شير و شيرخشک و پستانک به مادران جوان هديه کرد بلکه برعکس اگر در خانه اين لوازم وجود دارند بايد آنها را دور ريخت :
به هيچ عنوان حتي براي يک مرتبه نيز نبايد از آنها استفاده کرد زيرا کودک بد عادت شده و شيرمادر نيز به تدريج کم و بالاخره خشک مي شود. به مادر بايد آموخت که هيچ عاملي در زياد شدن شير او به اندازه مرتب به پستان گذاشتن شيرخوار و مکيده شدن موثر و مکرر پستان او اثر ندارد ..
اسلاید 9 :
صحبت در مورد فرزند و وظايف پدر در دوران بارداري مي تواند نقش بسزايي در اين ميان داشته باشد. يكي از وظايف مهم خانمها در اين زمان، اطمينان دادن به همسر است كه فرزند آنان سبب جدايي و فاصله گرفتن آنها از يکديگر نخواهد شد
يكي از كارهايي كه از سوي روا نشناسان توصيه مي شود شركت مردان همراه خانمها در كلا سهاي مشاوره وآموزش شيردهي است.
آگاهي يافتن از اهميت تغذيه با شيرمادر و نقش آن در سلامت كودك
نبايد شيردادن را به دور از چشم همسر به ويژه در هفته نخست بعد از زايمان انجام داد
مادر نيز بايد هنگام نياز از همسرش طلب كمك كند.
همسر را در هنگام شيردادن دخالت دهيد مثلا از او بخواهيد وضعيت نوزاد را درست كند يا گردن و شانه هاي شما را حين شيردهي ماساژ دهد.
اسلاید 10 :
پدر وظیفه دارد که مادر شیرده را در هر شرایطی که برشیردهی اثر دارد حمایت کندودر صورت بروز طلاق باید شرایط زندگی و مالی مناسبی را در طول دوره ی شیردهی برای مادر و شیرخوار فراهم نماید( س طلاق-آیه 6 )
اسلاید 11 :
كه گرچه مردها نمي توانند شير دهند اما مي توانند كارهايي مانند خواباندن، نوازش کردن، حمام كردن، تعويض پوشك و به گردش بردن شيرخوار را انجام دهند.
پس براي كمك آنها ارزش قائل شويد و به عنوان يك پدر و همسر به آنها نگاه كنيد.
فراموش نكنيد