بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

نقش فضای مجازی در ساخت تمدّن اسلامی

اسلاید 3 :

گسترش فزاینده فناوريهاي اطلاعاتی و ارتباطی به ویژه شبکه جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردي و اجتماعی و لزوم سرمایهگذاري وسیع و هدفمند در جهت بهرهگیري حداکثري از فرصتهاي ناشی از آن برای پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم و همچنین ضرورت برنامه ریزي و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیبهاي ناشی از آن اقتضا میکند که نقطه کانونی متمرکزي براي سیاستگذاري، تصمیمگیري و هماهنگی در فضاي مجازي کشور به وجود آید.

اسلاید 4 :

آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردي و اجتماعی
بهرهگیري حداکثري از فرصتهاي ناشی از آن برای پیشرفت همه جانبه کشور
صیانت از آسیبهاي ناشی از آن
سیاستگذاري، تصمیمگیري و هماهنگی در فضاي مجازي کشور

اسلاید 5 :

سناریوها و روندهای جهانی در حوزۀ فضای مجازی

اسلاید 6 :

سناریوها در حوزۀ فضای مجازی
رویکردهای حاکم و اثرگذار فناوری جهانی را از دو دیدگاه مدیریت و فناوری ارزیابی میشود.
نگاه مدیریت کلان جهانی
سناریوی سلطۀ جهانی، با مدیریت قدرتهای سلطه گر ومدعیان ادارۀ جهان، مبتنی بر جهانی سازی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مطرح است. طراحان این سناریو ، فضای مجازی را مهمترین ابزار برای تحقق اهداف خویش می دانند.
سناریوی پرش، با توجه به شکاف روزافزون بین کشورهای جوامع توسعه یافته یا صنعتی شده و جوامع در حال توسعه، رقابت گروه کشورهای "شمال " و کشورهای در حال توسعه "جنوب" شدت بیشتری یافته است . پس از ظهور فناوری اطلاعات، گروهی از کشورهای جنوب، توانسته اند با بهره گیری از این فرصت، شکاف توسعه خویش را با برترینهای جهان کاهش دهند و سطح شاخص های توسعه یافتگی را با سرعت بهبود بخشیده و راه دویست ساله آنان را در دو دهه طی کنند. به این جهت، این سناریو را اصطلاحاً پرش نامیده اند.

اسلاید 7 :

سناریوها در حوزۀ فضای مجازی
3. سناریوی پاسخگویی اجتماعی، با توسعۀ ارتباطات و پیدایش انواع گرایشهای سیاسی، سطح توقع مردم در جوامع فقیر و غنی افزایش یافته و مقایسۀ بین جوامع در حال توسعه با پیشرفته شکل گرفت. این موضوع، مشروعیت و مصونیت دولتها که نقش عمدهای در حوزۀ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این جوامع دارند را نشانه گرفت. لذا؛ دولتها در تلاشند تا به نیازهای اجتماعی و افزایش سطح رفاه عمومی توجه نمایند. به طوری که بعضی از دولتهای هوشمند جهان از فضای مجازی برای تأمین این خواسته اجتماعی استفاده مناسب نمودهاند.

4. سناریوی بازار جهانی، عرصۀ اقتصاد جهانی را هدف قرار داده است. بازیگران عمدۀ این سناریو، شرکتهای چند ملیتی و وابسته به کشورهای پیشرفتهاند که از موج توسعۀ فناوری و گسترش بازارها و تنوع محصولات استفاده فراوان برده و مدیریت رقابت اقتصاد و بازار جهانی را بر عهده گرفتهاند. برخی از کشورهای در حال توسعه نیز از فرصتهای این سناریو بهره بردهاند.

اسلاید 8 :

روندهای جهانی در حوزۀ فضای مجازی
از دیدگاه تحولات فناوری، رویکردها و نوآوریهای مختلفی مورد توجه قرار گرفته است. ازجمله:
همگرایی و یکپارچه سازی فناوریها، یکی از روندهای مهم فضای مجازی، همگرا و یکپارچه شدن فناوریهاست. روند توسعۀ فناوری اطلاعات به گونهای است که انواع فناوریها این حوزه را به سوی همدیگر همگرا نمودهاند. در گذشته، حوزههای مختلفی چون رسانه، مخابرات و رایانه عرصههای متفاوتی محسوب میشدند، اما به مرور زمان و در طول سالیان گذشته به سوی یکدیگر همگرا شده و در نتیجه هر کدام باعث هم افزایی و پیشرفت دیگری شده است.

افزایش کیفیت وظرفیتها، یکی دیگر از ابعاد روند توسعۀ فناوری اطلاعات، رشد ظرفیتها است. برای مثال، میتوان به رشد سرعت و فرآیند پردازش، ظرفیت حافظهها و افزایش سرعت انتقال شبکهها اشاره کرد.
تحرک پذیری، امروز کاربردی در هرزمان و در هرجا در دست شماست.
کاهش هزینهها و افزایش کیفیت و ظرفیت، از ویژگیهای قابل توجه در توسعه فضای مجازی است. در سایر حوزهها معمولاً افزایش کیفیت و ظرفیت افزایش قیمت را به دنبال دارد. علت کاهش قیمتها از یک سو بزرگتر شدن بازارها و کاهش هزینههای اولیه و از سوی دیگر تغییرات فناوری به سمت کاهش وابستگی به اجزای سختافزاری و گسترش کاربرد بخشهای نرمافزاری بوده است. این رویکرد خود انعطاف لازم را برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت به همراه داشته است.

اسلاید 9 :

روندهای جهانی در حوزۀ فضای مجازی
کاهش ابعاد یا کوچک سازی، همانگونه که در انواع محصولات فضای مجازی از جمله رایانه و تلفنهای همراه مشاهده میشود، جهت گیری محصولات فضای مجازی در دنیا به سمت کوچک شدن است. این جهت گیری نیز از این بعد قابل توجه است که افزایش قابلیت و ظرفیت معمولاً مستلزم افزایش ابعاد است، ولی در حوزۀ به دلیل جهت گیری تغییرات سریع فناوری (پردازندهها، حافظهها و شبکههای ارتباطی، در راستای کوچک شدن، محصولات این حوزه روندی عکس دارند

شبکه سازی، توسعۀ ارتباطات و شبکههای رایانهای، شرایط جدیدی را برای شبکه سازی خدمات، کاربردها و کاربران ایجاد نموده است. هر چه زمان میگذرد، شبکههای جدیدی از دادهها، خدمات، افراد و.، تحت عناوین مختلف شبکۀ اجتماعی، شبکۀ تجارت الکترونیک، شبکۀ اطلاعات چندرسانهای، شبکۀ خبری و . در بستر شبکههای رایانهای ایجاد میگردد. برای تقویت این رویکرد، تلاشهای گسترده ای در زیرساختها انجام می پذیرد. برای بعنوان مثال، میتوان به محاسبات ابری اشاره نمود.

هوشمندسازی، این رویکرد به هوشمندسازی کاربردها و نرم افزارها برای افزایش رفاه اشاره دارد. ساخت انواع روبوتهای هوشمند، طراحی و ساخت انواع نرم افزارهای هوشمند برای مقاصدی چون ترجمه ماشینی، برنامه ریزی، پیش بینی، سیستمهای خبره و غیره قابل ذکر است. اهمیت این رویکرد به قدری است که بعضی از صاحب نظران پیش بینی کردهاند که انقلاب بعدی فناوری اطلاعات، مبتنی بر این رویکرد و در طی قرن بیست ویکم اتفاق خواهد افتاد.
اینترنت اشیاء، بدین معنی که همة اشیاء محیط زندگی به شبکه اینترنت متصل میشوند.

اسلاید 10 :

آرمان نظام جمهوری اسلامی را میشود در جملهی كوتاهِ  «ایجاد تمدّن اسلامی»خلاصه كرد.
مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مردم 92/06/14

اسلاید 11 :

تمدّن اسلامی یعنی آن فضایی كه انسان در آن فضا از لحاظ معنوی و از لحاظ مادّی میتواند رشد كند و به غایات مطلوبی كه خدای متعال او را برای آن غایات خلق كرده است برسد؛ زندگی خوبی داشته باشد، زندگی عزّتمندی داشته باشد، انسان عزیز، انسان دارای قدرت، دارای اراده، دارای ابتكار، دارای سازندگیِ جهان طبیعت؛ تمدّن اسلامی یعنی این؛ هدف نظام جمهوری اسلامی و آرمان نظام جمهوری اسلامی این است.
92/06/14 در دیدار اقشار مردم

اسلاید 12 :

. آن مدنیّت اسلامی که انتظارش را داریم که بتواند بر مدنیّت مادّی گمراهکننده و فاسد غربی غلبه پیدا کند، . ؛ مقدّمهاش این است که ما ملّت ایران بتوانیم به سمت الگو شدن پیش برویم. خب، همه باید همّت کنند؛ هم مسئولین باید همّت کنند، هم آحاد مردم باید همّت کنند. این قضیّه هم قضیّهی یکسال و دوسال نیست، قضیّهی بلندمدّت است؛ زمان میبرد؛ کما اینکه در تمدّن اسلامی [اگر] شما نگاه کنید، میبینید اوج تمدّن اسلامی در قرنهای چهارم و پنجم است که از لحاظ علمی سرآمد است و بزرگان علما، محقّقین، فلاسفه، دانشمندان مادّی در دنیای اسلام به وجود آمدند که دنیا را توانستند پیش ببرند که بسیاری از این پیشرفتهای امروزِ غربیها مرهون آن حرکت است. خب، امروز البتّه سرعت ما بیشتر خواهد بود، ما سریعتر انشاءالله به آن نتیجه خواهیم رسید، لکن بالاخره زمانبَر است.
11/05/95 در دیدار اقشار مختلف مردم
کلیپ

اسلاید 13 :

تمدن در لغت به معناي شهرنشيني آمده که تنها به معناي اجتماع انساني در يک منطقه با خانهها و خيابانها و ..نيست، بلکه مدنيت به معناي وجود قوانين مکتوب و مديريت شهري. پيامبر زمانيکه يثرب را با قوانين و مديريت منضبط به شهري مدني و دولت شهري اسلامي تبديل کرد، نامش به مدينهالنبي تغييريافت. بنابراين تمدن دراصطلاح، نوع خاصي ازتوسعه مادي و معنوي است که درجامعه ويژه رخ مينمايد. تمدن مجموعهاي پيچيده از پديدههاي اجتماعي قابل انتقال، شامل جهات ديني ومذهبي، اخلاقي، زيباشناختي، فني يا علمي مشترک در همه اجزاي يک جامعه وسيع و يا چندين جامعه مرتبط با يک ديگر است.
http://www.siasi.porsemani.ir/content

اسلاید 14 :

فرهنگ و تمدن اسلام مجموعه باورها و ارزشهای اسلامی و نمود آن در پیشرفت علم و هنر و ظهور نهادهای اجتماعی و سیاسی در بین ملل و مردمی است که اسلام را به عنوان دین خود پذیرفتند. فرهنگ اسلام توانست در طول چند قرن تمدنی عظیم و بی نظیر را در منطقه وسیعی از جهان به وجود آورد. مسلمانان از نیمه دوم قرن دوم هجری تا اواسط قرن هشتم (در حدود شش قرن) رهبری علمی جهان را در دست داشتند. دانشنامه اسلامی مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اسلامی اهل البیت علیهم السلام
http://wiki.ahlolbait.com

اسلاید 15 :

با وجود گوناگونی تعریفها و دشواری ارائه تعریفی واحد از مفهوم تمدن، وجود سازمان و نظم اجتماعی و پیشرفت مادی و معنوی انسان، نقطه مشترک بسیاری از دیدگاه های دانشمندان علوم اجتماعی اند.
از نگاه ابن خلدون، تمدن حالت اجتماعی انسان است و فرایند آن در انتقال از بداوت تحقق مییابد؛ اهل بادیه تنها به لوازم ضروری زندگی توجه میکنند؛ ولی شهرنشینان این مرحله را سپری کرده، به بهره های غیر ضروری و تجمل در شئون زندگی میپردازند، از این رو تمدن نهایت بادیه نشینی است و در پی آن پدید میآید.

اسلاید 16 :

ارکان تمدن ساز

اسلاید 17 :

مؤلفههای ارکان تمدّن ساز برای ایجاد تمدّن اسلامی اعتلاء، اقتدار و اقتصاد را در فضای مجازی از فرامین، تدابیر، سیاستهای کلی نظام و بیانات مقام معظم رهبری و سایر اسناد مرتبط جستجو و استنتاج و تبیین نمود.

اسلاید 18 :

الزامات حوزههای اعتلاء، اقتدار و اقتصاد در فضای مجازی
احکام مقام معظم رهبری امام خامنهای ادام­اللهظله به اعضای محترم شورای عالی فضای مجازی
نقشه جامع علمی کشور که فناوریهای ارتباطات و اطلاعات را از اولویتهای الف (بالاترین سطح اهمیت) دانسته است،
سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 ابلاغی 13/08/1382،
سیاست­های کلی شبکه­های اطلاع رسانی رایانه­ای ابلاغی 11/07/1377،
سیاست­های کلی صنعت 29/09/1391،
سیاست­های کلی پدافند غیر عامل ابلاغی 29/11/1389،
سیاست­های کلی امنیت اقتصادی ابلاغی 23/10/1377،
سیاست­های کلی امنیت قضایی ابلاغی 38/07/1381،
سیاست­های کلی برنامه پنجم توسعه ابلاغی 21/01/1378،
سیاست­های کلی اصلاح الگوی مصرف ابلاغی 14/04/1389،
سیاست­های کلی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ابلاغی 29/11/1389،
سیاست­های کلی خود کفایی دفاعی و امنیتی ابلاغی 29/09/1391،
سیاست­های کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی ابلاغی 24/11/1391،
سیاست­های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی 05/02/1392،
سیاستهای کلی برنامه ششم و قانون تجارت الکترونیکی مصوب سال 1382 مجلس شورای اسلامی

اسلاید 19 :

الگوی پیشرفت فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران

اسلاید 20 :

حوزهی اعتلاء
در نقشه جامع علمی کشور، فناوریها و علوم مرتبط با فضای مجازی عمدتاً جزء الویت "الف" و یا "ب" قرار دارند.
رمزنگاری و کدگذاری در حوزهی علوم پایه و کاربردی
رسانههای مجازی با تأکید بر انیمیشن و بازی­های کامپیوتری در حوزه هنر
توماسیون و روباتیک در حوزهی فناوریها
بیو انفورماتیک، محاسبات و پردازش اطلاعات کوانتومی
محاسبات نرم و سیستمهای فازی در حوزهی علوم پایه و کاربردی
مديريت اطلاعات و دانش سلامت در حوزه علوم انسانی و معارف اسلامی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید