بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
نام درس: ارزشیابی عملکرد دولت و سازمانهای دولتی
اسلاید 2 :
فصل پنج
ارزشیابی عملکرد دولت و شکل دهی واقیت آینده کشور
1- طرح ارزشیابی عملکرد وساخت واقیت آینده درسیستم های اجتماعی
2- هدف برنامه ی ارزشیابی از نگاه فلسفی
3- منطق ارزشیابی عملکرد
4- رویکرد پدیدار شناسانه به کارکرد برنامه ی ارزشیابی
5- برنامه ارزشیابی و وضع آینده
6- طرح ارزشیابی و ساخت اجتماعی واقیت آینده
7- معنی بخشی صحیح مدیریت ازطریق ارزشیابی
8- نتیجه بحث
اسلاید 3 :
نظریه خوب و بد: هر طرح و برنامه ای بر اساس نظریه ای شکل می گیرید پس هر نظریه صرف نظراز اینکه خوب یا بد باشد ، ما را اسیر آثار و ساخته های ذهنی خود می گرداند و بدین طریق ، در عالم واقع اثر گذار می افتد .اثر نظریه خوب به ساخت جهان خوب می انجامد و اثر نظریه بد ، بد آفرینی می کند و جهانی را تباه می سازد .هر طرح ، نظریه ای که پذیرفته شود در نحوه ی ساختن و پرداختن آینده اثر گذار است و جهانی متفاوت را بر می تابد .
اسلاید 4 :
اثر سخن و نظریه :هر سخن یا طرح یا برنامه ، آثاری دارد ؛ آثاری که ممکن است مثبت یا منفی باشند ؛ ضمن اینکه ممکن است شدید ، متوسط ، ضعیف یا خنثی باشد .هر طرح و برنامه ای بر اساس نظریه ای شکل می گیرد صرف نظر از اینکه درست یا نادرست باشد ، ما را اسیر آثار و ساخته های ذهنی خود می گرداند و بدین طریق ، در عالم واقع اثر گذار می افتد .
اسلاید 5 :
اثر خنثی: اثر بی اثری است ، اثر اتلاف منابع عمومی است .
اثر خنثی حالتی است که بود یه نبود آن ، هیچ تأثیری بر جامعه و حیات اجتماعی آن نداشته باشد .
اسلاید 6 :
ساخت آینده ای مطلوب تر :
در صورت تمایل به ساخت آینده ای مطلوب تریا بنا تعبیر سریع القلم ، تغیر مبنای وجودی افراد جامعه « از حفظ بقاء به رشد و انباشت فکری و تمدنی و سرمایه ای ، باید به خلق آثار مثبت اندیشید وحاصل آن را به عمل آورد تا واقیت کنونی را دگرگونه ساخت و طرحی از نو درانداخت . سیستم ارزشیابی عملکرد بخش عمومی ، یکی از ابزار های اصلی برای متحول ساختن جامعه تلقی می شود .
اسلاید 7 :
نظریه هایک :
هایک بر آن بود که اگر چه در بلند مدت ، ما سازندگان سرنوشت خود هستیم،در کوتاه مدت اسیر و دربند ایده هایی هستیم که خود خلق نموده ایم و فقط اگر خطر را به موقع تشخیص دهیم ، می توانیم به پیشگیری از آن امیدوار باشیم .
هایک بر آن است که ساخت جامعه مطلوب و پیشگیری از شکل گیری سر نوشت مخرب محتوم ، در گرو اذعان به واقیت کژ کار کرد های موجود سازمانها و تعدیل آمال و آرزو های بلند پروازانه ، به سطحی خردمندانه و واقع گرایانه است .
اسلاید 8 :
نظریه کرت لوین:
کرت لوین نیز بر آن بود که «هیچ چیزی سودمند تر از یک نظریه ی خوب نیست » در حالی که گوشال ، با تاکید این نکته که «هیچ چیزی خطرناک تر از یک نظریه ی بد نیست» ، نظریه های مدیریتی بد را تباه کننده ی اقدامات مدیریتی خوب می دانست .
اسلاید 9 :
طرح ارزشیابی عملکرد وساخت واقیت آینده درسیستم های اجتماعی :
آینده به طور مستمر ، تحت تاثیر افکار ، اندیشه ها ، آراء و دیدگاه های ما ، در حال ساخته شدن است ؛ به طوری که می توان چنین ادعا کرد :
« آنچه امروز طراحی می شود ، واقعیت های فردای جامعه را می سازد » .
واقعیت های کارکردی امروز ، سازمانهای بخش عمومی را شکل داده اند و برنامه ی ارزشیابی امروز نیز ، واقعیت های کارکردی سازمان های آینده را شکل خواهند داد .
اسلاید 10 :
معیار های سنجش عملکرد:
معیار هایی که عملکرد کارکنان بر مبنای آن ها ارزشیابی می شود ، بر رفتار آنها تأثیر چشمگیری دارند ، به طوری که تعین معیار های نا مناسب برای این مهم ممکن است به رفتار های غیر کارکردی و غیر قابل انتظار منجر می شود . به عبارت دیگر ، معیار های نا مناسب ، کارکنان را به بهبود بخش هایی از عملکردشان رهنمون می سازد که مطلوب مدیریت و جامعه نیست.
اسلاید 11 :
پارادوکس بهره وری :
پدیده ای که اسکینر آن را «پارا دوکس بهره وری » نامید ؛ پارادوکسی که رفتار غیر کارکردی را منتج از سنجه های عملکردی ضعیف یا نا مناسب می داند .
برای ساختن جامعه ای مطلوب تر ، باید برنامه یا طرح ارزشیابی ،
کیفیت و تفکر سیستمی و جامع و فراگیر داشته باشد ، به نحوی که کلیه موارد مؤثر در رفتار کارکنان را در شکل دهی به واقیت های آینده ، مد نظر قرار دهد .
اسلاید 12 :
هدف برنامه ی ارزشیابی از نگاه فلسفی:
ماهیت ابزاری ارزشیابی به مثابه « وسیله ای برای آگاهی از وضعیت عملکرد و بهبود مستمر آن » ماهیتی ارزشمند است که برای ارزشیابی عملکرد ، شأنی کارکردی ایجاد می نماید .
هدف برنامه ارزشیابی ، رویکرد مدیریت دولتی نوین که مجموعه ای از اندیشه های نو را درباره ی چگونگی اجرای وظایف حکومت ها ، مطرح می کند و موجب افزایش کارآیی و اثربخشی و بهره وری بیشتر می گردد .
اسلاید 13 :
مدیریت دولتی نوین :
بر روی مفروضات دوگانه ای استوار بود :اول ، تقاضا باید از عرضه جدا شود و عرضه نباید انحصاری گردد .
دوم ، رقابت پذیری است ، دال بر اینکه باید بر عرضه ، رقابت وجود داشته باشد .
اسلاید 14 :
در مدیریت دولتی نوین یا مدیریت گرایی بر سه زمینه کلیدی تأکید می شد که عبارت اند از :
اول) محدودیت مالی ، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری نیروی کار و کارایی ؛
دوم) تمرکز زدایی یا واگذاری مسؤلیت های مدیریت ، به ویژه در رابطه با بودجه ؛
سوم) توسعۀ اقدامات تیلور گرایانه نوین ، همچون تعیین استاندارد ها و تعریف اهداف از طریق سیستم های برنامه ریزی ، سنجش عملکرد و پیوند دادن پرداخت بر مبنای عملکرد به نتایج ارزیابی .
اسلاید 15 :
منطق ارزشیابی عملکرد :
هالاچمی:«سنجش عملکرد» را شیوه ای نوید بخش برای بهبود عملکرد می شمارد.
از دیدگاه عمل گرایانه ارزشیابی وسنجش عملکرد باید به مثابه ابزاری برای افزایش بهروری در خدمت مدیران وکارکنان سازمان قرار گیرد وعلاوه بر آن باید برای ذی نفعان خارج از سازمان نیز به منظور پاسخ گو نگه داشتن مدیران دولتی کمک کننده باشد.
ارزشیابی وسنجش عملکرد به طورمنطقی به مثابه ابزاری عمده برای افزایش کارآیی اثربخشی و کیفیت ارائه خدمات وهمچنین افزایش پاسخگویی و یادگیری حکومت وبهبود عملکرد ها است.
اسلاید 16 :
برای ارزشیابی عملکرد دلایل دیگری وجود دارد:
1-بهبود مدیریت
2-افزایش پاسخ گویی
3-کمک به تخصیص منابع بودجه ای
اسلاید 17 :
رویکرد پدیدار شناسانه به کارکرد برنامه ی ارزشیابی:
پدیدارشناسی مطالعه تجربه انسانی و سامانمند هر پدیده است.
با این رویکرد ،پدیدارهای هر برنامه ارزشیابی ،حاصل مرادوات،کنش ها،تنش ها،مذاکراه ها وتحلیل های پویایی است که در طول زمان ،درساحت عمل واقدام وجامعه هدف آن برنامه ،حاصل میشوند ..
اسلاید 18 :
هر برنامه ی ارزشیابی نیز واقعیتی است که به طور جمعی و به وجهی پدیدار شناسانه ، در ساحت عمومی جامعه ظاهر می شود ؛ یعنی برنامه ی ارزشیابی ، پدیدار شده ای در ساحت عمومی جامعه است و نکته بسیار مهم این است که این «برنامه» ، به تعبیری بازتاب بسیاری از تمایلات و کنش ها و طرز تلقی های آحاد جامعه است ؛ یعنی جامعه در خود آگاه یا ناخودآگاه خود ، بازتاب دهنده ی طرحی است که خواسته های آن را معرفی می کند .
اسلاید 19 :
برنامه ارزشیابی و وضع آینده:
با بروز تلاطم هر چه بیشتر در محیط ، مرز های سازمانی تغییر می کنند و گاهی حتی فرو می ریزند ؛ همچنین با افزایش تعداد موکلان در عرصه ی سیاسی ، بسیاری از سازمان های عمومی ، به پیاده سازی طیف وسیعی از تغیراتی که به طور فعال ، برای بهبود کارکرد سازمانی طراحی شده اند ، روی می آورند . قابل تأمل است که ماهیت مراوده ی بخش عمومی با محیط ، اساساً با ماهیت مراوده ی بخش خصوصی با محیط ، متفاوت است . به طور کلی می توان محیط اداره ی امور عمومی را با مفهوم «دموکراسی سیاسی » توصیف کرد .
اسلاید 20 :
طرح ارزشیابی و ساخت اجتماعی واقیت آینده:
جهان اجتماعی ، پیوسته از طریق تفسیر های ما از آنچه پیرامونمان رخ می دهد ، مورد مذاکره قرار می گیرد و سازمان دهی و ساخته می شود .