بخشی از پاورپوینت
اسلاید 3 :
Different Phenotypes of Abdominal Obesity and Incident Dysglycemia In Tehran Lipid And Glucose Study (TLGS);12 Years Follow up
فنوتیپهای مختلف چاقی شکمی و بروز دیس گلیسمیا در پیگیری 12 ساله مطالعه قند و لیپید تهران
اسلاید 4 :
عناوین:
بیان مساله
دلایل انتخاب موضوع و ضرورت اجرای طرح
بررسی متون
اهداف و فرضیات
هدف کلی اهداف فرعی واهداف کاربردی
فرضیات
جدول متغیرها
مواد و روشها
نوع مطالعه
حجم نمونه ونحوه انتخاب افراد
روش اجرای تحقیق
تجزیه وتحلیل آماری
محدودیت هاومزیتهای مطالعه
جداول تو خالی
اسلاید 5 :
ضرورت انجام تحقيق:
1- بيماري ديابت پنجمین علت مرگ و میر و اولین علت نارسایی مزمن کلیه قطع پای غیر تروماتیک ونیز کوری در بسیاری از جوامع است.(1)
2-افزایش وزن و چاقی وهمراهی آن با افزایش شیوع دیابت نوع 2 در دهه های گذشته وروند رو به رشد آن در آینده در کشور ما به کرات گزارش شده است.(3و2)
2- چاقي از علل مهم تهديد سلامتي و ششمين ريسك فاكتور تهديد كننده زندگي سالم در كل دنيا به حساب مي آيد كه به نوبه خود منجر به كاهش طول عمر در اثرابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي و ديابت نوع 2 و افزايش شيوع بعضي از سرطانها ميشود(4)
اسلاید 6 :
3-مفهوم واقعي چاقي، زياد شدن مقدار چربي در بدن است؛ اما معمولاً بر اساس میزان افزایش وزن تقسيم بندي مي شود. بنابراين نمايه ي توده بدنی(BMI ) که معیار وزن است، فقط تا حدودي پيش بيني گسترده خطرات ناشي از چاقي مي کند. (5)
4 –مشخص شده است که گروهي از افراد چاق، پروفايل متابليك نرمال دارند اما مطالعات جامع و پروسپكتيو روي سير طبيعي Healthy obesity وجود ندارد يا بسيار اندك است وهنوز گايدلاينها براي درمان چاقي، افتراقي بين اين گروه و گروه با پروفايل متابليك نرمال، قائل نميشوند. (6)
اسلاید 7 :
5-گرچه افزايش نمايهي توده بدني (BMI) به طور ثابت همراه با عوارض نامطلوب سلامتي بوده است، اما مشخص شده است كه فنوتايپهاي مختلف چاقي، از رابطه ظاهري دوز – پاسخ (dose-Response )بین BMIو عوارض آن منحرف شده اند. (7)
اسلاید 8 :
6--به مرور مشاهده شد که در افراد با BMIهای مختلف از نظر ريسك بروزعوارض متابليك يك هتروژنيتي وجود دارد كه اين منجر به ايجاد فنوتيپ MHO شد. اينها افرادي هستند كه عليرغم،BMI ≥ 30kg /m2 هيچيك از اختلالات متابليك رابر اساس معيارهاي ATPIII ندارند . اما شواهد در مورد روند و سير متابليك اين افراد، كاملاً موضوعی بحث برانگيز است.
اينكه ريسك بروز ديابت در افراد چاق با پروفايل متابليك نرمال به چه صورت خواهد بود، نتيجه مطالعات مختلف در تقابل با هم و بعضاً متناقض مي باشد. (8)
7- مطالعات اپيدميولوژيك نشان داده اند كه چربي بخش فوقاني بدن و دور كمر، ((W.Cايجاد ديابت نوع 2 و بيماري كارديوواسكولر را پيشگويي مي كنند.)9)
اسلاید 9 :
8-معمولاً چاقي را به صورت2 BMI ≥ 30kg /m تعريف مي كنند. با توجه به اينكه BMIاز تقسيم وزن بر مجذور قد به دست مي آيد، بنابراين به خودي خود قادر به افتراق بين توده بافت بد ون چربي با توده چربي و همچنين نشاندهنده موقعيت آناتوميك آنها و نقش ذخاير چربي در بدن نمي باشد. (10)
اسلاید 10 :
9-در سالهای اخیر دو فنوتيپ شناخته شده چاقي به صورت ، چاق با پروفايل متابليك نرمال( MHO) و وزن نرمال با فنوتيپ متابليك چاق ((MONWتوصیف شده اند.(11)
در آمريكا بر اساس مطالعه،NHANES ( 1999-2004)
٪23/5 افراد با وزن نرمال از نظر متابليك غير طبيعي اند،
در حاليكه 51 ٪ افراد با افزايش وزن و 31 ٪ افراد چاق، از نظر متابليك سالمند. (12)
اسلاید 11 :
10-مطالعه اخير در بالغين بالاي 40 سال در تهران نيز نشان داد كه حدود12/5درصد افراد با وزن نرمال و 24 ٪ افراد چاق به ترتيب در گروه MHO, MONW قرار دارند.(13)
اسلاید 12 :
11-از سوی دیگر در حاليكه طبق مطالعه فرامينگهام و مطالعه Australian cohort هم در افراد چاق هم افراد وزن نرمال ولي با متابليك سالم، انسيدانس DMتا 11 سال فالوآپ يكسان مي باشد، اما در ساير مطالعات در فرد چاق و با متابليك سالم، 13 برابر ريسك بروز ديابت را نسبت به افراد با وزن نرمال وبا سلامت متابليك بيشتر نشان دادند. ( 8(
اسلاید 13 :
با توجه به مسائل ياد شده و تناقضات موجود در مطالعات، مطالعه حاضربا هدف استفاده از نمونه شركت كننده در مطالعه بزرگ قندوليپيد تهران (اولين مطالعه آينده نگر جامع و گسترده ايران )، ميزان بروز دیس گلیسمی را در فنوتيپهاي مختلف چاقي شكمي در بيش از يك دهه پيگيري و مورد مقايسه قرار مي دهد.
اسلاید 14 :
عناوین:
بیان مساله
دلایل انتخاب موضوع و ضرورت اجرای طرح
بررسی متون
اهداف و فرضیات
هدف کلی اهداف فرعی واهداف کاربردی
فرضیات
جدول متغیرها
مواد و روشها
نوع مطالعه
حجم نمونه ونحوه انتخاب افراد
روش اجرای تحقیق
تجزیه وتحلیل آماری
محدودیت هاومزیتهای مطالعه
جداول تو خالی
اسلاید 15 :
بررسی متون
مطالعاتی در مورد ریسک بروز دیابت در فنوتیپهای مختلف چاقی انجام شده است که به مرور تعدادی از آنها میپردازیم:
اسلاید 17 :
نوع مطالعه:کوهورت قندو لیپید تهرانTLGS)) (14)
هدف از انجام مطالعه: بررسی اثر ترکیبی BMI وسندرم متابلیک روی بروز دیابت
مدت مطالعه:2001-2008 (فاز دو و سه)
جمعیت مورد مطالعه:5250 نفر
معیارهای ورود:شرکت کنندگان غیر دیابتی بیشتر یا مساوی 20 سال که حداقل یک نوبت پیگیری داشتند
معیارهای خروج:
1-سابقه دیابت
2-داده های حذف شده از نظر قند خون ناشتا و دو ساعته و تعریف سندرم متابلیک و نمایه توده بدنی
اسلاید 18 :
تعریف سندرم متابلیک با وزن نرمال :نمایه توده بدنی کمتراز 25 با کرایتریای سندرم متابلیک
تعریف فرد چاق بدون سندرم متابلیک:نمایه توده بدنی بیشتر یا مساوی 25اما بدون سندرم متابلیک
سندرم متابلیک: براساس داشتن حداقل سه معیار از معیارهای ATPIII
تعریف دیابت :براساس قند ناشتا یا دوساعته
متد:
افرادهم براساس نمایه توده بدنی به سه گروه وزن نرمال و اضافه وزن و چاق تقسیم و همچنین بر اساس داشتن یا نداشتن سندرم متابلیک تقسیم شدند.