بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

ورزش در محیط اداری

اسلاید 3 :

بخش اول:
کلیات ورزشی
1- تعاریف و مفاهیم
2- توصیه هایی برای آغاز فعالیتهای ورزشی
3- انواع فعالیتهای ورزشی
بخش دوم:
حرکات ورزشی قابل اجرا در منزل ، محیط کار و اوقات فراغت

اسلاید 4 :

تن زنده والا به ورزندگی است که ورزندگی مايه زندگی است به ورزش گرای و سرافراز باشکه فرجام سستی سرافکندگی است محمد تقی بهار ( ملک الشعرا )

اسلاید 5 :

هشدار درباره عواقب کم تحرکی در شاغلان اداری
ارزیابی ها در سراسر جهان نشان می دهد: روز به روز از فعالیت بدنی افرادی که کار اداری دارند ، کاسته می شود و بیش از ۵۰ درصد این افراد نه تنها در محیط کار بی تحرکند ، در خارج از محیط کار نیز هیچگونه فعالیت ورزشی ندارند.

همچنین سن ابتلا به دردهای مفصلی در اکثر کشورهای جهان کاهش یافته است”. و کاهش سن ابتلا به بیماری های مفاصل به دلیل شیوه زندگی نامناسب، بی تحرکی در محیط های اداری و عدم فعالیت فیزیکی رخ داده است.به استناد آمارهای رسمی، سن ابتلا به بیماری های مفاصل در کشور ایران  از ۵۵ سال به ۳۰ سال کاهش یافته است.

اسلاید 6 :

در گذشته افراد بالای ۵۵ تا ۶۰ سال برای درمان دردهای عضلانی – اسکلتی به مراکز فیزیوتراپی و ارتوپدی مراجعه میکردند، اما امروزه افراد با سن ۳۰ سال به بالا به این مراکز مراجعه می کنند.
دردهای مفصلی گردن، زانو و کمر شایعترین دردهایی است که امروزه شاغلان در مراکز اداری از آن رنج می برند و این دردها به مرور زمان می توان عوارض جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

و بسیاری موارد دیگر که می تواند سلامتی انسانها را به خطر انداخته و آسایش و آرامش آنها را سلب کند.
هشدار درباره عواقب کم تحرکی در شاغلان اداری

اسلاید 7 :

آسايش انسانها به داشتن سلامتی است.

اسلاید 8 :

عادت ها و رفتارهای سالم
1- ورزش منظم
2- خوردن وعده های غذای اصلی به طور منظم
3- کنترل وزن
4- سیگار نکشیدن
5- خواب کافی (8 – 7ساعت در شبانه روز)

اسلاید 9 :

اين کلمات را بايد از هم تفکيک و درست به کاربرد: تربيت بدنی- فعاليت بدنی - ورزش - آمادگی جسمانی- ورزش همگانیورزش قهرمانی

اسلاید 10 :

تعاریف و مفاهیم
تربیت بدنی : یک فرایند آموزشی که هدف آن رشد ابعاد وجودی انسان است.
فعالیت بدنی (physical exercise – physical activities):
هر گونه حرکات بدنی که باعث انقباض عضلات اسکلتی و در نتیجه منجر به مصرف انرژی، افزایش تنفس، ضربان قلب، تقویت عضلات و افزایش قدرت عضلانی، انعطاف و کشش بدن میشوند (فعالیت سازمان نیافته که برای ارتقاء سلامت).

اسلاید 11 :

تعاریف و مفاهیم
ورزش : زیر مجموعه ای از فعالیت بدنی است و به کلیه فعالیتهایی اطلاق می گردد که در چهارچوب یکسری قوانین و مقررات استاندارد شده، بصورت رقابتی همراه با فعالیت شدید جسمانی و با مهارت و پیچیدگی در جهت حفظ و بهبود تناسب جسمانی، افزایش قدرت عضلانی، ترکیب بدن و غیره. صورت می پذیرد(فعالیت سازمان یافته برای رقابت با هدف برد و باخت و کسب جایزه ).

اسلاید 12 :

تعاریف و مفاهیم
آمادگی جسمانی: منظور از آمادگي جسماني توانايي انجام امور روزانه بدون احساس خستگي مي‎باشد.



هدف از آمادگی جسمانی : دو هدف کلی آن تندرستی و مهارت حرکتی است .

اسلاید 13 :

تعاریف و مفاهیم
ورزش همگانی : فعاليتي است كه نياز به مهارت خاص يا ارادهاي قوي ندارد و هر كس ميتواند با توجه به علاقهمندي و هدف مورد نظرش در آن شركت كند.
ورزش قهرمانی: ورزش قهرمانی در هر کشور پیش زمینه کسب موفقیت در رقابت های جهانی و المپیک است.

اسلاید 14 :

فعالیتهای بدنی که باعث ایجاد استقامت میشوند :

اسلاید 16 :

توصیه ها یی برای شروع فعالیتهای ورزشی :
آهسته آغاز کنید:
در آغاز انجام هر فعالیت ورزشی، 5 تا 10 دقیقه اول را به گرم کردن و انجام فعالیتهای سبک و متعادل بپردازید تا بدن شما برای انجام فعالیتهای ورزشی بعدی آماده شود. در پایان مرحله گرم کردن، کم کم به میزان فعالیت ورزشی خود بیافزایید و در پایان فعالیت ورزشی خود به طور مشابه به کند کردن و کاستن از میزان فعالیت ورزشی، 5 دقیقه را برای سرد کردن بدن خود صرف کنید.

اسلاید 17 :

اهداف و اثرات گرم كردن :


- افزايش دمای عضله و بخش مرکزی بدن
- افزايش كارايي عضلات، تاندونها و ليگامنتها
- افزايش متابوليسم (سوخت و ساز) مواد غذايي
- افزايش حجم ضربه‎اي و ضربان قلب و در نهايت افزايش برون ده قلبي

اسلاید 18 :

برای آغاز فعالیتهای ورزشی این توصیه ها را به یاد داشته باشید:
به وضعیت بدن خود توجه کنید: با آغاز فعالیت ورزشی به طور معمول به بدن شما فشار خواهد آمد. اما اگر فعالیت ورزشی باعث آزردن یک مفصل و یا کشیدگی عضله شد، فعالیت ورزشی را برای چند روز به تأخیر بیاندازید تا از پیش آمدهای آتی پیشگیری کنید. در این مواقع استراحت کنید و با مصرف کمی مسکن دردهای خود را آرام کنید.
به وضعیت جوی توجه کنید: برای انجام فعالیت ورزشی لباسی مناسب وضعیت جوی انتخاب کنید. در هر شرایط جوی، قبل، بعد و حین فعالیت مقدار زیادی آب بنوشید.

اسلاید 19 :

برای آغاز فعالیتهای ورزشی این توصیه ها را به یاد داشته باشید:
به علایم هشدار دهنده توجه کنید: با وجود تمام مزایایی که برای فعالیت بدنی ذکر شد، برخی از فعالیتهای ورزشی می تواند مشکل ساز شود. اگر در هنگام انجام فعالیت ورزشی یا بعد از آن یکی از علائم زیر را تجربه کردید (حتی برای یک بار) ورزش را متوقف و قبل از شروع مجدد با پزشک مشورت کنید :
اختلالات عمل قلب: در اثر یک ضربان نامنظم، لرزش، پمپاژ یا تپش قلب در قفسه سینه یا گلو، یک افزایش ناگهانی ضربان قلب یا نبض بسیار کند در حد متوسط (در جریان یا بعد از ورزش) فقط برای یک لحظه اتفاق بیفتد.
درد یا فشار در وسط قفسه سینه یا در بازو یا گلوی شما: این نشانه می تواند در جریان یا بعد از ورزش اتفاق بیفتد.
سرگیجه، سبکی سر، از دست دادن ناگهانی هماهنگی، گیجی، عرق سرد، تاری دید، رنگ پریدگی، کبود شدن یا غش: ورزش را متوقف کنید. برای خنک کردن خود زود اقدام نکنید، دراز کشیده، پاهای خود را بر بلندی قرار دهید و یا بنشینید و سر را بین پاهای خود قرار دهید تا زمانی که علایم شما از بین برود.

اسلاید 20 :

سوالهای مربوط به زمان
چه موقع از روز بهترین زمان است؟
برخلاف ورزش قهرمانی که برنامه تمرینی روزانه مشخصی دارد، در ورزش تفریحی یا فراغتی، برنامه خاصی وجود ندارد. افراد مختلف در طول روز، هنگامی که زمان فراغت دارند، به تمرین و ورزش می پردازند. مهم این است که انسان این وقت آزاد را برای خود به وجود آورده و هیچ گاه به بهانه نداشتن وقت آزاد، از پرداختن به تمرین و ورزش خودداری نکند.
یکی از راه های مناسب برای پیدا کردن بهترین زمان برای ورزش، کمک گرفتن از ساعت زیستی بدن است. به این ترتیب هرکس می تواند بهترین زمان را برای ورزش خود انتخاب کند. البته برنامه کاری و مسئولیتهای خانوادگی نقش مهمی در انتخاب زمان ورزش دارند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید