بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

فسفات

فسفات از طريق فاضلابهاي خانگي (حاوي پاك كنندههاي سنتتيك) و يا پسابهاي كشاورزي يا فاضلابهاي صنعتي به آبهاي سطحي وارد ميشود. آبهاي زيرزميني معمولاً مقدار جزئي فسفات دارند مگر اينكه به عللي آلوده شده باشند. فسفر يكي از عناصر ضروري براي رشد جلبكها ميباشد و ميتواند به مقدار قابل توجهي در اتروفيكاسيون ( Eutrophication) مخازن آب و درياچهها دخالت نمايد.

اسلاید 3 :

سموم دفع آفات

سموم دفع آفات شامل تركيباتي نظير حشرهكشها، علفكشها، قارچ كشها و جلبك كشها ميباشند. اين مواد شامل عناصر معدني مثل سولفات مس و هيدروكربورهاي كلره مثل ددت ، ديلدرين، آلدرين، ليندين و تركيبات فسفره مثل پاراتيون و مالاتيون ميباشند.

اسلاید 4 :

ورود سموم دفع آفات به منابع آب از طرق مختلف صورت ميگيرد كه عبارتند از:

1ـ كاربرد مستقيم آنها براي كنترل گياهان و حشرات در آب

2ـ عبور آب از زمينهاي كشاورزي

3ـ تخليه فاضلابهاي صنعتي

اسلاید 5 :

سموم دفع آفات در بدن تجمع يافته و در دراز مدت اثر كرده و مشكلاتي را بوجود ميآورند. ميزان سموم دفع آفات كه در آب آشاميدني وجود دارد در مقايسه با مواد غذايي ناچيز است. ورود تصادفي اين مواد به مقدار زياد در آبها ميتواند مشكلات جدي به دنبال داشته و سبب مرگ آبزيان شود

اسلاید 6 :

از بين بردن و حذف اين تركيبات با استفاده از تركيبات اكسيد كننده نظير ازن، كلر، دي اكسيد كلر وپرمنگنات صورت ميگيرد. البته در برخي موارد كاربرد كلر ميتواند بعضي از سموم را به مواد سميتر تبديل كند.

اسلاید 7 :

پاك كنندهها

استفاده از پاك كنندهها پس از جنگ جهاني دوم توسعه يافته است. يكي از مشكلات ناشي از پاك كنندهها توليد كف ميباشد كه به حضور سورفاكتانت در تركيب مواد پاك كننده مرتبط ميباشد. در اواسط سال 1960 براي افزايش قابليت تجزيه مواد پاك كننده، ساختمان سورفاكتانتها را تغيير دادند.

اسلاید 8 :

لزوم تغيير در تركيب شيميايي مستلزم جايگزين كردن كربن با زنجيره مستقيم به جاي زنجيره كربن شاخهدار در فرمول ماده سورفاكتانت بود. نگرانيهاي كنوني محيط زيست بيشتر در مورد سازندههاي مواد پاك كننده است زيرا ماده اصلي در پاك كنندههاNa5P3O10 می باشد.

اسلاید 9 :

اين ماده مشكل تجزيه زيستي ندارد زيرا يون P3O10 تحت يك واكنش هيدروليز بطور آهسته در محيط به ارتوفسفاتها تبديل ميشود اين ماده غيرسمي است ولي در فرايند اتروفيكاسيون نقش دارد.

اسلاید 12 :

بيش از 70 درصد از تركيبات فسفره موجود در فاضلابها به دليل استفاده از شويندهها ميباشدو بايد اقدام كنترل كنندهاي در اين رابطه صورت گيرد. جهت حل مشكل فسفات يكي از اقدامات توليد پاك كنندههاي فاقد فسفات نظير نمك سديم نيتريلوتري استيك اسيد است.

اسلاید 13 :

مشكلات مهم ناشي از مصرف پاك كنندهها و تخليه فاضلابها به رودخانهها عبارتند از: 

1ـ ايجاد كف

2ـ اثر بر مزه و بوي آب

3ـ اشكال در فرآيندهاي تصفيه آب نظير انعقاد، تهنشيني و فيلتراسيون

4ـ ايجاد واكنشهاي فيزيولوژيكي در بدن انسان

5ـ اثر سوء بر آبزيان

اسلاید 14 :

پاك كنندهها علاوه بر بدمنظره نمودن آبها و ممانعت از عمل فتوسنتز، مانع از اكسيژنگيري آبها نيز ميگردند. دستورالعمل مجمع اروپائي حداكثر غلظت پاك كنندهها در آبهاي تصفيه شده را 2/0 ميليگرم در ليتر پيشنهاد كرده است

اسلاید 15 :

انواع پاك كنندهها: 

1ـ پاك كنندههاي نرم نظير الكيل سولفاتها، استرها و آميدها. اين تركيبات در فرآيند تصفيه بيولوژيكي شكسته شده و در مقابل اكسايش بيوشيميايي از خود مقاومت نشان نميدهند.

2ـ پاك كنندههاي سخت نظير الكيل بنزن سولفانات (ABS) و الكيل فنوكسي پلي اتيلن گليكول كه توسط باكتريها قابل تجزيه نميباشند و در محيط باقي ميمانند

اسلاید 16 :

سرب

سرب يكي از عناصر سمي قابل تجمع در بدن ميباشد. از عنصر سرب به شكل گستردهاي براي اهداف گوناگون از قبيل ساخت باطريهاي سربي، لحيم كاري، تترااتيل سرب در بنزين، بتونه كاري و ساخت غلاف كابلها استفاده ميشود. البته به دليل كاهش استفاده از افزودنيهاي محتوي سرب در بنزين و لحيم سرب دار در صنايع غذايي، غلظت سرب در هوا و غذا در حال كاهش است.

اسلاید 17 :

در سيستمهاي لولهكشي منازل، لحيمها، اتصالات كه داراي سرب هستند مقدار سرب حل شده به عواملي نظير PH آب، دما، سختي آب و زمان ماند آب بستگي دارد. سرب يك ماده سمي است كه در استخوان تجمع مييابد. نوزادان و كودكان زير 6 سال و زنان باردار بيشترين حساسيت را در برابر اثرات سوء بهداشتي آن دارند

اسلاید 18 :

از عوارض حاد مسموميت با سرب ميتوان خستگي، رخوت، ناراحتي شكم، زودرنجي، حساس بودن و كم خوني را نام برد. سرب سنتز پورفوبيلينوژن و هم را كاهش ميدهد مقدار رهنمودي سرب در آب آشاميدني 01/0 ميليگرم در ليتر است.

اسلاید 19 :

جيوه

جيوه از طريق استخراج معادن، تهيه كلر و هيدروكسيدسديم صنايع كاغذسازي و پلاستيك سازي، تهيه سموم دفع آفات نباتي، صنايع رنگ سازي، تهيه باطري و دندانسازي وارد محيط زيست ميشود. جيوه بصورت معدني در آبهاي سطحي و زيرزميني در غلظتهايي معمولاً كمتر از 5/0 ميكروگرم در ليتر وجود دارد. در كشاورزي تركيبات آلي جيوه به عنوان پوشش دانهها بكار برده مي شود تا از رشد قارچها روي دانههاي كشاورزي جلوگيري گردد

اسلاید 20 :

اولين علائم شناخته شده مشكلات محيطي خطرناك جيوه در اواخر سال 1953 در ژاپن ظاهر شد. در اين حادثه ماهيگيران و خانوادههاي آنها كه در كنار خليج ميناماتا زندگي ميكردند به يك بيماري مرموز عصبي دچار شدند در نتيجه بيماري ميناماتا، 42 نفر جان سپردند و بازماندگان به صورت فلج به زندگي خود ادامه دادند

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید