بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
هشت گام تا مثبت انديشی
بنام مهربانترين
از مجموعۀ کتاب هاي کوچک زندگي زيبا
شمارۀ يک
اسلاید 2 :
فهرستي از ويژگي هاي مثبت خود تهيه کنيد. براي تهيه اين فهرست مي توانيد از دوستان، خانواده و همکاران خود کمک بگيريد. سپس براي تقويت و تثبيت هر ويژگي مثبت، راهي پيشنهاد کنيد و در برنامۀ سپاسگزاری خود بگنجانيد: شکر از خالق اين همه زيبايي در وجود خود!
گام اول: تهيۀ فهرستي از ويژگي هاي مثبت
مهربان هستم
هر روز به يک نفر مهرباني کنم.
خنده رو هستم
به شکرانۀ خنده رويي، هر روز با خنده ام به يک نفر انرژي مي دهم
اسلاید 3 :
فهرستي از ويژگيهای قابل بهبود خود تهيه کنيد، آن را به صورت فهرستي از نکات مثبت خود در آينده بنويسيد که مي خواهيد به آن دست يابيد. هر روز به اين فهرست نگاه کنيد و براي يک يا دو عدد از آنها راهکاري بيانديشيد و در برنامۀ خود قرار دهيد.
يادتان باشد هيچ وقت به آنها نگوييد: نقاط منفی. بلکه بگوييد: نقاط قابل بهبود يا نقاط مثبت آينده!
گام دوم: تهيۀ فهرستي از ويژگي هاي قابل بهبود
منظم خواهم بود
انتهاي هر روز ميز کارم را منظم خواهم کرد.
با وقار خواهم بود
هر هفته به رفتارهاي کسي که باوقار است دقت خواهم کرد.
اسلاید 4 :
گام سوم: آغاز روز با يک جملۀ مثبت
هر روز را با يک جملۀ مثبت شروع کنيد و تا پایان شب آن را با خود زمزمه کنيد. اين جملات را به در و ديوار و کمد اتاقتان نصب کنيد، طوري که مرتب ببينيد، مي توانيد آنها را قاب کرده، يا ضبط کنيد و هر روز پخش نماييد.
مژده اي دل که مسيحا نفسي مي آيد // که زانفاس خوشش بوي کسي مي آيد
سختي ها، فاني اند
سرسخت ها، باقي!
اسلاید 5 :
از اين افراد کناره بگيريد: منفی بافان و بد انديشان
از افراد نامثبت، دور شويد. اگر به ناچار آنها را مي بينيد، تا جاي ممکن از هم صحبتي و معاشرت با آنها بپرهيزيد. در موارد اضطراري مرتب موضوع بحث را عوض کنيد و آن را به نکات مثبت و خوب تغيير دهيد. يادتان باشد نبايد دوري شما از آنها به چشم بيايد و نبايد به آنها بي احترامي کنيد. در عوض سعي کنيد به افراد مثبت انديش نزديکتر شويد!
از مثبت انديشي پرسیدند: آيا خانه داري؟ گفت: آري دارم ولي هنوز نساخته ام.
گام چهارم: دوري از بدانديشان و منفي بافان
اسلاید 6 :
گام پنجم: اهداف جذاب و منطقي
اگر اهداف شما خيلي در دسترس باشند، شما دچار تنبلي خواهيد شد. اگر اهداف خيلي دور و دست نيافتني باشند، شما دچار نااميدی خواهيد شد. بنابراين اهداف بايد چالشي اما دست يافتني باشند.
در هدفهاي خود تجديد نظر کنيد. مطمئن شويد که اهداف منطقي و درستي را انتخاب کرده ايد و توان دستيابي به آن را داريد. اگر شما الان دانشجوي ترم يک حقوق هستيد، انتخاب هدف دکتراي فيزيک حالت جامد تا سال آينده منطقي نيست! اما هدف داشتن دفتر وکالت در تهران تا 7 سال آينده هدف در دسترس و درستي مي تواند باشد.
اسلاید 7 :
در تنهايي و انزوا به سر نبريد. اگر موقعّيت تان يا فعاليّت تان، شما را کسل و خسته مي کند، آن را عوض کنيد. اگر فکر و خيال شما را اذيّت مي کند، به رختخواب نرويد، خودتان را با فعاليّت جديدي سرگرم کنيد. به سراغ ايده هاي نو برويد.
تغييرات کوچک در زندگي خود ايجاد کنيد.
آغوشي باز براي آدم هاي نو داشته باشيد.
از تجربيات تازه استقبال کنيد.
گام ششم: از تکراري و تنهايي به تنوع و تازه بودن
اسلاید 8 :
گام هفتم: لذت بردن از چيزهاي ساده و کوچک
خوشبختي يعني:
منتظر شادي هاي بزرگ نماندن و کيف کردن از تمام لذّت هاي کوچک
از همۀ چيزهاي کوچک انرژي بگير.
پیاده روي زير باران.
تلفن زدن به يک دوست قديمي.
هديه دادن به پدر و مادر در يک روز معمولي و بدون مناسبت قبلي.
اسلاید 9 :
انسان هاي موفق، تمام موقعيت هاي دشوار را در ذهن خود خلق مي کنند و يک بار به صورت ذهني تمرين مي کنند که در آن شرايط چه عکس العملي داشته باشند. براي تسلط بر فکر در شرايط ويژه، بحراني و غيرمنتظره بايد از قبل تمرین ذهني کرد، مثلا:
تصور کن از خونه زدي بيرون ماشينت جوش آورده و رئيست چون دير رسیدي تمام حيثيتت رو جلوي همکارات به باد ميده،.خبر ميدن تمام برنامه هاي اين هفته ات کنسل شده،.حقوقت رو ميخوان نصف کنن،.يه ديوونه اومده دفتر شرکت ات رو زده درب و داغون کرده.!!!!
گام هشتم: تجّسم و تمرين ذهني موقعيّت هاي دشوار
اسلاید 10 :
حالا ذهني تمرين و تجسّم کن:
ميزني کنار، چند تا نفس عميق مي کشي، کاپوت ماشين رو ميزنی بالا، دو تا بطری آب سرد خالي ميکني روش، به محل کارت زنگ ميزنی ميگی مشکلي پيش اومده ديرتر ميرسي، در صورت امکان کارهات رو تلفني پيگيري مي کني يا اگه کار مهمي داري ماشين رو اولين جاي ممکن پارک کني، ميزني کنار دربست مي گيري ميري سر کارت!
در مقابل رييست: در حد لازم عذرخواهي مي کني، بعد به آرومي مي ري سراغ ميز کارت. يه خورده که آروم تر شد دربارۀ دلايل ديرکرد، باهاش صحبت مي کني. يه نامۀ عذرخواهي براش مي نويسي و اتفاقي که برات افتاده رو با ذکر تلاشي که براي جبران دير اومدن کردي توضيح ميدي، آخرش هم بابت جيغ و ويغش ازش مودبانه گله مي کني.
تجسّم آيندۀ مطلوب، يکی از بهترين ورزش هاي ذهني براي مواجهۀ مثبت انديشانه در شرايط دشوار است.
گام هشتم: تجسّم و تمرين ذهني موقعيّت هاي دشوار