بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
تاريخچه سيستم عامل هاي مايكروسافت و بررسي آنها
Microsoft os history
مجيد آهويي * حسن اصالت
اسلاید 2 :
مقدمه:
از اوایل دهه ی 1970 میلادی قیمت سخت افزار و به دنبال آن کامپیوترهای شخصی ارزان شد . واین کامپیوترها در اختیار عموم قرار گرفتند گسترش روزافزون کامپیوترهای شخصی سبب پیدایش سیستم عامل های ساده برای این کامپیوترها شد. کامپیوترهای شخصی را می توان به دو گروه بزرگ تقسیم کرد:
1)کامپیوترهای Apple Macintosh با پردازنده های شرکت Motorola
2) کامپیومترهای IBM PC و سازگار با پردازنده های شرکت Intel و ADM .
کامپیوترهای گروه اول به دلیل قیمت بالا مورد استقبال عموم قرار نگرفتند.
خانواده ی کامپیوترهای شخصی از سیستم عامل اختصاصی خود بهره می بردند.
کامپیوترهای گروه دوم خیلی زود مورد توجه شرکت های سخت افزاری و نرم افزاری قرار گرفتند.گونه های متعددی از سیستم عامل ها نیز برای این گروه عرضه شدند.
اسلاید 3 :
اولین تلاش ها برای ارایه سیستم عاملی کار آمد بالاخره در سال 1969 نتیجه داد و سبب عرضه ی یونیکس شد.این سیستم عامل با زبان برنامه نویسی C و در آزمایشگاه بل ساخته شد. البته نسخه های قبلی یونیکس و سیستم عامل های دیگری نظیر VMS قبلا روی کامپیوترهای بزرگ ایجاد شده بود و مورد استفاده قرار گرفته بودند.یونیکس یک سیستم عامل چند برنامه ای و چند کاربردی بود ولی قالب دستوری پیچیده ی آن سبب شد که استقبال عمومی از سوی کاربران مبتدی از این سیستم عامل صورت نگیرد. به تدریج سیستم عامل های دیگری نظیر DOS.OS/2 و لینوکس برای کامپیوترهای شخصی عرضه شدند که به کاربران امکان می داد سیستم عامل دلخواه خود را انتخاب کنند.
شرکت مایکروسافت در اوایل دهه ی 1980 با ارایه ی سیستم عامل MS-Dos وارد بازار نرم افزار شد.بعدها این سیستم عامل تکامل یافت و مشکلات اولیه ی آن رفع شد .
اسلاید 4 :
سادگی نصب و کار سبب شد این سیستم عامل در میان بسیاری از کاربران کامپیوترهای شخصی متداول شود.این سیستم عامل در مقایسه با سیستم عامل های امروزی بسیار ساده و ارتباط کاربر با سیستم عامل نیز ارتباط خط دستوری بود. به این مفهوم که کاربران برای اجرای دستورهای مورد نظر خود آن ها را در مقابل اعلان سیستم تایپ و اجرا می کردند.
رابط کار بر متنی سیستم عامل یکی از مهمترین مشکلات MS-DOS محسوب می شد. با تمام تلاشی که برای بهبود این سیستم عامل صورت گرفت گرایش عمومی کاربران برای استفاده از واسط گرافیکی کاربر (GUI) سبب شد شرکت مایکروسافت پوسته ای گرافیکی به نام Windows 3.1 را معرفی کند. استقبال کاربران از این پوسته سبب گرایش شرکت مایکروسافت برای عرضه ی سیستم عامل بعدی به نام Windows 95 در سال 1994 شد.این سیستم عامل محیط کاربر پسندی را پیش روی کاربران قرار داد. نسخه ی بعدی ویندوز به نام Windows 98 با قابلیت های جدیدتری مانند :
اسلاید 5 :
1) رابط کاربر زیباتر.
2) پشتیبانی از چند رسانه ای با امکان پخش فیلم و موسیقی.
3) پشتیبانی از سخت افزارهای اضافی با ویژگی نصب واجرا.
4) امکان ارتباط با سایر کامپیوترها در شبکه.
5) مرورگر اینترنتی.
6) محدودیت های کمتر در مدیریت فایل ها و حافظه ی جانبی.
7) مدیریت حافظه ی بهتر.
اسلاید 6 :
به تدریج نسخه های دیگری از سیستم عامل ویندوز توسط شرکت مایکروسافت عرضه شد که می توان آن ها را به صورت زیر بر شمرد:
1) Windows ME
2) Windows NT
3) Windows 2000 (Home/Server)
4) Windows XP
5) Windows 2003 Server
6) Windows Vista
ویندوز NT و 2000 به دلیل داشتن ویژگی های مدیریت شبکه مورد توجه کاربران شبکه قرار گرفت.
اسلاید 7 :
خانواده سیستم های عامل مايكروسافت
سیستم عامل داس که بعد از تکامل آن و مورد استقبال قرار گرفتن مايکروسافت نسخه های بعدی و همچنین بدنبال آن سیستم عامل ویندوز را ارائه نمود که تا نسخه Win 3.11 ادامه داشت که قابل ذکر است که نسخه های آفیس هم از همین ویندوز 3.11 شروع به تکامل پیدا کرد و تا کنون پیش رفته است
اسلاید 8 :
سيستم عامل ويندوز (Windows):
سيستم عاملي که شرکت مايكروسافت در سال 1983 معرفي کرد .
ويندوز يک محيط گرافيکي چند وظيفه اي است که در کامپيوترهاي مبتني بر داس اجرا مي شود .
ويندوز در کامپيوترهاي روميزي و سرويس دهنده هاي شبکه اجرا مي شود . اين سيستم عامل يک رابط گرافيکي استاندارد بر اساس منوهاي کشويي , ناحيه هاي پنجره مانند , و يک وسيله اشاره اي مثل ماوس را فراهم مي کند .
اسلاید 9 :
ويندوز 1.0
در سال 1983 شركت مايكروسافت خبري دربارة ابداع اولين واسطه گرافيكي كاربري براي سيستم عامل MS-DOS بنام Windows منتشر كرد.
اولين نسخه مستقل مايكروسافت ويندوز، يعني نسخه 1.0 در سال 1985 وارد بازار شد و فاقد كاركرد لازم براي جلب توجه عموم بود. ويندوز 1.0 يك سيستم عامل كامل بشمار نمي رفت، بلكه در حقيقت يك MS-DOS گسترش يافته بود و نواقص ذاتي و الگوهاي آنرا به ارث مي برد.
علاوه براين مشكلات ديگري نيز داشت .
براي مثال ويندوز 1.0 تك پنجره اي بود و پنجره هاي مختلف آن نمي توانستند بر روي يكديگر يا كنار هم قرار گيرند. همچنين سطل زباله فايلهاي پاك شده نيز نداشت، زيرا Apple حق قانوني اين ابداع را متعلق به خود مي دانست. بعدها مايكروسافت با امضاي يك موافقتنامه اعطاي گواهي، اين محدوديت را برطرف كرد.
اسلاید 10 :
November 1985:Microsoft Windows 1.0
اسلاید 11 :
بستة ويندوز 1.0 شامل اين نرم افزارها بود:
مدير اجرايي MS-DOS، تقويم، ويرايشگرهاي Notepad و Windows Write، ترمينال، ماشين حساب، ساعت،صفحه كنترل، حافظه موقت (Clipboard)، RAMDrive، Windows Paint، و.
ويندوز 1.0
اسلاید 12 :
December 1987: Microsoft Windows 2.0
اسلاید 13 :
ويندوز 2
ويندوز 2 در پاييز 1987 منتشر شد و ارتقاي قابل توجهي نسبت به نسخه قبلي پيدا كرده بود. افزوده شدن آيكونها و پنجره هاي متعددي كه مي توانستند روي هم قرار گيرند از مهمترين جنبه هاي جديد اين سيستم عامل بود. پس از اين نسخه بود كه سازندگان نرم افزار شروع به توليد نرم افزارهايي كردند كه درمحيط ويندوز اجرا مي گرديد. اين را مي توان شروع تاريخ موفقيت ويندوز دانست.
اسلاید 14 :
May 1990: Microsoft Windows 3.0
اسلاید 15 :
ويندوز 3.0 و عصر موفقيت مايكروسافت
در سال 1990 مايكروسافت با عرضه ويندوز 3.0 به موفقيت مهمي دست يافت. علاوه بر بهبود قابل ملاحظه قابليت هاي برنامه هاي داخلي ويندوز، اين نسخه امكان مي داد نسخه هاي قديمي تر تحت DOS برنامه ها نيز همزمان اجرا شوند. ويندوز 3.0 كامپيوترهاي شخصي IBM را رقيب جدي Apple Mac ساخت. اين مزيت از بهبود گرافيك كامپيوتري حاصل از بكارگيري كارتهاي VGA و نيز حافظه Protected mode كه امكان مي داد برنامه ها در محيط ويندوز از حافظه بيشتري اسفاده كنند، ناشي مي شد.
اسلاید 16 :
ويندوز 3.0 و عصر موفقيت مايكروسافت
با وجود اين، خصوصياتي كه به آنها اشاره شد باعث موفقيت سريع اين نسخه از ويندوز شدند بطوريكه در طول دو سال، بيش از 10 ميليون نسخه از آن بفروش رفت. اين محصول منبع درآمد عمده اي براي مايكروسافت شد و اجازه داد اين شركت به گسترش سريع خود بپردازد.
اسلاید 17 :
August 1992:Microsoft Windows 3.1
اسلاید 18 :
August 1995:Microsoft Windows 95
اسلاید 20 :
95 windows
سيستم عاملي با رابط گرافيکي براي پردازنده هاي جديدتر شرکت ميکروسافت در سال 1995 عرضه نمود .
ويندوز 95 که جايگزين ويندوز 3 و داس طراحي شده است قبلا بعنوان يک سيستم عامل کامل به شمار مي آمد
ويندوز 95 براي سازگاري با نسخه هاي قبل مي تواند نرم افزار داس را نيز اجرا کند . نام فايل ها در اين سيستم عامل مي تواند 255 کاراکتر باشد و استفاده از نقطه و فاصله نيز در نام ها مجاز است . اين سيستم عامل از روش Plug and Play براي نصب و پيکربندي سخت افزار استفاده مي نمايد .کمترين ميزان حافظه براي اين ويندوز 4 مگابايت مي باشد.