بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

کارآفرینی: بخش خلاقیت ، انواع شرکت ها و سازماندهی

اسلاید 2 :

ریشه واژه entreprendre
متعهد شدن: یعنی کارآفرین پیش خود عهد می کند تا ایده ای را به سرانجام برساند.
فعایت کارآفرینانه را می توان کنشی انسالنی تعریف نمود که در جهت تولید ارزش با خلق توسعه فعالیت اقتصادی تعریف و ارائه محصولات جدیدئ و روال های جدید به بازار ها می باشد.

اسلاید 3 :

به عقیده اقتصاد دانان، کارآفرین کسی است که منابع نیروی کار، مواد و سرمایه را با هم ترکیب می کند تا ارزش انها را نسبت به قبل بیشتر کند.
او سعی می کند تا ارزش افزوده ایجاد کند
کارآفرینی عبارت است از: فرآیند خلق چیزی با ارزش و متفاوت از طریق اختصاص زمان و تلاش کافی، همراه با ریسک مالی، روانی، اجتماعی، همچنین دریافت پاداش های مالی و رضایت بخش از نتایج حاصله(هیسریچ)
بنابراین مشاهده می شود که عنصر ریسک نقش ویژه ای در توسعه کار توسط کارآفرین دارد. او باید ریسک کند و حتی خطر ورشکستگی را هم بپردازد.

اسلاید 4 :

تعریف واژه نامه وبستر
کارافرین کسی است که متعهد می شود مخاطره یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل نماید.
به اهمیت عنصر ریسک پیش از این اشاره شد.

اسلاید 5 :

تعریفی دیگر از کارآفرینی
احمد پور داریانی کارآفرین را فردی می داند که دارای ایده و فکر جدید است که از طریق فرآیند ایجاد کسب و کار، توام با بسیج منابع و مخاطره های مختلف و روبرو شدن با خطرات اجتماعی، محصول یا خدمت جدیدی به بازار عرضه می کند.
باز هم مشاهده می شود که بنا براین تعریف ریسک در کارآفرینی نقش مهمی را بازی می کند.
منظور از بسیج منابع در اینجا، بهره گیری از نیروی انسانیف چه پاره وقت، چه تمام وقت می باشد هم چنین باید از سرمایه مالی هم بهره بگیرد و یا از پشتیبانی مالی سرمایه گذاران و صندوق های سرمایه گذاری و توسعه بهره مند شود.

اسلاید 6 :

خلاقیت چیست؟

اسلاید 7 :

خلاقیت دستیافتنی است و چندان هم مرموز نمی باشد
خلاقیت چیز مرموزی نیست که فقط در اختیار عده ای خاص باشد هرکسی می تواند آن را فرا گیرد.
به راستی بارقه ای که در ذهن ما شکل می گیرد ریشه در کجای ذهن ما دارد؟
به جای آنکه خلاقیت را چیزی مبهم بدانیم بهتر است به این نکته واقف شویم که خلاقیت ریشه در فرآیند های ناخوداگاه ما دارد. ما در خلال تجربیات روزمره چیزهایی را یاد می گیریم. حوادث زندگی برای ما بسیار آموزنده هستند در نهایت ما آنها را به درون ناخوداگاه خود می سپاریم و البته در موقع مناسب از آنها برای طرحریزی یک ایده استفاده می کنیم.

اسلاید 8 :

خلاقیت
در واقع خلاقیت را می توان آموخت . وجود دوره های متعدد در این زمینه در سرتاسر جهان بیانگر این موضوع می باشد. اما باید دید چه چیزهایی خلاقیت را الزامی می کند در ابتدای امر وجود بحران های گسترده در سرتاسر جهان است که این مساله را الزامی می کند. بحران های اجتماعی مانند نیاز گسترده به نیروی کار، یا برعکس پیر شدن جمعیت و از دست رفتن نیروی کار جوان.
هم چنین دلایل سیاسی و رقابت بین جوامع نیز در این مساله دخیل می باشد. باید یک دولت روی خلاقیت شهروندانش و دانشجویانش سرمایه گذاری کند تا بتواند راه حل هایی را برای برون رفتن از مشکلات اقتصادی و اجتماعی به دست آورد.

اسلاید 9 :

ریشه های خلاقیت

اسلاید 10 :

بحران جامعه
هجوم سیل عظیمی از نیازها پس از بحران است که می تواتند در جامعه سبب یک انقلاب فکری در نزد افراد گوناگون گردیده و به شکل نوآوری و خلاقیت بروز نماید. کما این که در تاریخ نیز مشاهده می کنیم که دولت های مختلف برای بقای خود، به نوآوری و خلاقیت روی آورده اند تا بتوانند سازمان اجتماعی خود را تجدید کنند. در هر حال باید دانست که خلاقیت محور اقتصاد هر کشور است و باید آن را جدی گرفت. مثلا کشور ها با افزایش جمعیت روبرو هستند، این مساله در خدمت گیری از دستگاه های دولتی تاثیر گذاشته است. از این رو وجود خلاقیت الزامی است تا پاسخی به صف های بلند مراجعه کنندگان داده شود.

اسلاید 11 :

سطح توقعات جامعه
به نکته ای دیگر بپردازیم: جامعه ای که در آن سیر صعودی پیشرفت حاکم باشد هر روز از طرف تک تک واعضای خلاقیت و نوآوری است. دیده می شود که در کشورهای پیشرفته، وجود انواع امکانات می تواند منجر به رشد تصاعدی صنعت و اقتصاد شود. در حالی که برعکس در کشورهای توسعه نیافته، وضع به گونه ی دیگر است و جو رخوت حاکم است و خلاقیت سرکوب می شود چرا که مردم حتی به نیازهای خود نیز آگاه نمی باشند. در جامعه های پیشرفته شبکه های اجتماعی قویتری نیز وجود دارد از این رو افرا می توانند به راحتی به افراد سرمایه گذار وصل شوند چون آنها هم به دنبال گسترش سرمایه گذاری خود هستند و توقع بیشتری دارند.

اسلاید 12 :

انگیزه های درونی
انگیزه های درونی نقش ویژه ای در بروز خلاقیت در افراد دارند. انگیره هایی که از درون شخص نشات می گیرد را انگیزه های درونی می گویند که مشتمل بر موارد زیر می باشد:

استعداد ذاتی فرد: هر فرد از بنیه ای خاص برای بروز خلاقیت بهره مند است. یعنی با کمک تجربیات خود می تواند بهتر به افکار خود انسجام بخشد. از این رو ذهن آماده تری دارد. از طرفی دانش عمومی در رشته های مختلف نیز می تواند به افراد کمک کند. افرادی هستند که هوشیاری بیشتری دارند از این رو بهتر می توانند فرصت ها را دریابند آنها تجربه بیشتری را در زندگی خود دارند.

نیازهای درونی : افراد برای کمک به دیگران و ارتقای سطح زندگی خود در جامعه دست به خلاقیت می زنند. آنها سعی می کنند تا نیازی را از جامعه برطرف کنند. این مساله هم چنین به پندار افراد از خودشان ربط دارد کسی که اعتماد به نفس پایینی دارد و نمی تواند به خوبی افکارش را پردازش کند و در نهایت در روند کارآفرینی و خلاقیت دچار شکست می شود. نیاز به موفقیت باعث می شود تا افراد خلاق، مرتب در ذهن خود نقشه هایی را برای آینده طرحریزی کنند. همچنین کارآفرینان موفق از قدرت ایمان به خود بهره می برند.

اسلاید 13 :

بحران های شخصی
افراد در بحران های شخصی می توانند خود را نشان دهند و از ظرفیت های درونی خود استفاده کنند. بحران های شخصی در بسیاری موارد باعث شده است تا افراد برای جلوگیری از ضرر دست به خلاقیت بزنند. قرار گرفتن در وضعیتی مانند مشکل اقتصادی به کارآفرین کمک می کند تا فکری به حال خودش بکند. برای یک سرمایه گذار یا کارآفرین شرایط بد بازار می تواند فرصتی باشد تا خود را از این وضع نجات دهد.

اسلاید 14 :

ابزارهای خلاقیت

اراده: افراد بی اراده ره به جایی نمی برند و فکر خود را روی خلاقیت متمرکز نمی کنند.
اعتماد به نفس

پشتکار و امکانات: هر چه امکانات فرد بیشتر باشد و یا از پشتکار بیشتری بهره مند باشد می تواند

شبیه سازی: افراد خلاق مسائل مختلف را با مثال ها و استعاره های مختلف برای خود شبیه سازی می کنند.

استمداد از دیگران: تجربیات دوره دانشگاهی و حمایت والدین و بستگان نزدیک اهمیت ویژه ای در شکل گیری خلاقیت دارند و به اصطلاح پشتیبان فرد خلاق می باشند.

اسلاید 15 :

چند نکته درباره خلاقیت

خلاقیت مترادف هوش نیست، بلکه ریشه در نوعی هوشیاری نسبت به محیط اطراف دارد. افراد خلاق نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو می باشند.

یک فرایند است نه یک محصول. یعنی باید مرحله به مرحله فرد مسیری را طی کند تا در نهایت به خلاقیت برسد. وی نمی تواند همه چیز را از قبل آماده بخواهد. باید مرحله به مرحله پیش برود و با رسیدن به هر بن بست در ذهن خودش، چاره اندیشی کند.

به تحصیل معلومات ربط دارد. در زمینه خلاقیت ، دانش عمومی در مورد رشته های مختلف نه تنها پراکنده کاری نیست، بلکه ابزاری برای خلاقیت نیز به شمار می آید.
از تفکر واگرا ناشی می شود. قرار نیست با خلاقیت خود فقط به یک جواب صحیح دست یابیم. جواب های غلط هم می توانند به درد ما بخورند.
شکلی از تخیل کنترل شده است. ما در فرآیند خلاقیت، مهار تخیل خود را در دست می گیریم

اسلاید 16 :

موانع خلاقیت
تجاربی که در خانه ، محیط اجتماع، مدرسه ، و دانشگاه کسب می کنیم ما را به تفکر همگرا و زندگی متداول عادت می دهد. نباید دچار روزمرگی شد. در غیر این صورت فرصت ها را از دست می دهیم.

اسلاید 17 :

برای رفتار خلاقانه در انتظار زمان مناسب نباشید، صبر نکنید ، منتظر نمانید ، زیرا زمان مناسب هرگز از راه نمی رسد. باید هشاری را حفظ نمود و از خانواده و دوستان نیز در این زمینه کمک گرفت. از تجربه های آموزشی و کاری نیز باید استفاده کرد. انجمن های حرفه ای نیز به کارآفرینان کمک می کنند تا تجربیات خود را افزایش دهند.

اسلاید 18 :

رها شدن از عقده های فکری لازمه خلاقیت می باشد
راجر ون اچ در 1993 در کتاب خود «ضربه زدن به یک طرف سر »، فهرستی از عقده های ذهنی مشترک، و اینکه چرا آنها عقده های ذهنی هستند، را ارائه می دهد: در ادامه ابتدا یک عقده ذهنی را می بینید بعد پاسخ ون اچ را به این عقده ذهنی می بینید:

-1 پاسخ «درست » را پیدا کنید؛ اغلب بیش از یک پاسخ درست وجود دارد.

-2 منطقی نیست؛ توجه داشته باشید که منطق می تواند راه حل هایی را که به نظر متناقص می رسند رد کند، هر چند که ممکن است موارد خوبی باشند.

اسلاید 19 :

-3 از قوانین پیروی کنید؛ نقض یا تغییر قوانین غیر سودمند، هیچ اشکالی ندارد.

-4 عملی بودن؛ در ابتدا افکار باید جنبه وجود و احتمال داشته باشند تا اینکه عملی باشند. فکر کنید «چی می شد اگر.؟ » زیرا عقاید سودمند اغلب برای افرادی که عقاید بی فایده و مضر را بررسی می کنند پیش می آید.

-5 نادان و ابله نباشید؛ رفتار احمقانه یا شوخ طبعی اغلب به پیدایش افکار جدید ختم می شود.

اسلاید 20 :

-6 اشتباه نکنید؛ اشتباهات می توانند گامی به سوی فرایند خلاقیت باشند.

-7 آنجا جای من نیست؛ این نگرش غالباً افراد را از برگزیدن راه های جدید باز می دارد. متوجه خواهید شد که هیچ کاری را نمی توان در این حالت انجام داد و این محدودیتی برای خلاقیت است؛ افکار جدید اغلب زمانی که شما خارج از زمینه ی تخصصتان گام بر می دارید به وجود می آیند

-8 من خلاق نیستم؛ عزت نفس یکی از عناصر لازم برای خلاقیت است. شما باید خطر کنید و نتایج آن را بپذیرید هر چند ممکن است افرادی که خلاقیت کمتری دارند مسخره تان کنند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید