بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

میله یونیزاسیون

میله ای است که از یونیزه شدن مولکولهای هوا بر اثر شعله ، مقدار بسیار کمی جریان در حد میکروآمپر در آن تولید می شود . برد الکترونیکی پکیج با دریافت این مقدار جریان ، پی به وجود شعله می برد . در صورتی که شعله به هر عنوان تشکیل نشود ، جریانی در میله یونیزاسیون به وجود نمی آید و برد الکترونیکی برای ایمنی خروجی گاز را می بند و عملیات را متوقف می نماید

توجه : همانطور که می دانید ، در اجاق گازها برای ایمنی بیشتر از قطعه دیگری به نام " ترموکوپل " استفاده می گردد تا اگر شعله گاز ، توسط باد یا سرریز غذا یا هر علت دیگری بطور ناخواسته خاموش شد ، دیگر جریانی در میله تشکیل نمی شود و در نتیجه ، مسیر گاز توسط شیر برقی مسدود گردد.

نکته 1: در بعضی از مدل های پکیج الکترود جرقه زن و حسگر شعله ( میله یونیزاسیون ) هر دو در یک میله می باشند که علاوه بر عمل جرقه زدن ، کنترل و حضور شعله را نیز حس می کنند که در این مدلها فاصله نوک الکترود از سطح مشعل در حدود 3 میلیمتر است .

نکته 2: در بعضی از مدلها ( کلاس آریستون ) چینی نگهدارنده الکترودها و حس گرها یک تکه می باشد تا در موقع تعمیرات ، تنظیم آن و فواصل بین الکترودها به هم نخورد.

نکته 3: حداقل یونیزاسیون باید بزرگتر از 0.5میکروآمپر باشد و گرنه شعله تشخیص داده نمی شود .

اسلاید 2 :

سئوال : گاهی اوقات الکترود جرقه زن ، جرقه می زند و مشعل نیز، روشن می شود ولی پس از چند ثانیه ، شعله خاموش می شود . به نظر شما مشکل از کجا می تواند باشد ؟

جواب : فاصله حسگر ، تا شعله ، زیاد می باشد و یا اینکه یونیزاسیون کمتر از 0.5میکروآمپر جریان تولید نموده و برد الکترونیکی ، فرمان قطع را صادر می نماید . ( البته امکان دارد علت های دیگری نیز داشته باشد مثلا نوک حسگر کثیف شده است و یا فشار آب کم می باشد و .)

اسلاید 3 :

شیر تنظیم و کنترل گاز ( شیر برقی گاز ):

شیر برقی گاز در زیر محفظه احتراق قرار دارد و وظیفه آن رساندن و تنظیم جریان گاز به مشعل می باشد . جنس شیر گاز از آلومینیوم می باشد و در مدلهای مختلف موجود می باشد .

شیرگاز شامل یک قسمت تنظیم کننده جریان ( مدولاتور) می باشد که با برق " 24 ولت " کار می کند .
این تنظیم کننده می تواند با تغییر جریان الکتریکی ارسالی از برد الکتریکی ، میزان جریان گاز به مشعل را تغییر دهد . در حقیقت می توان گفت که وظیفه آن ، ماژوله کردن شعله ( کوتاه و بلند کردن شعله به طور پیوسته ) می باشد .

شیر برقی گاز همچنین دارای قسمتی است که برق شیر و نیز ترانسفورماتور احتراق اصلی را تامین می نماید .
Max = 25mbar
Min = 15mbar
فشار ورودی گاز

اسلاید 4 :

برای تنظیم حداقل شعله
برای تنظیم حداکثر شعله
28kw : whit fan : 9.4mbar : 07mbar

24kw : with fan : 10.1mbar : 1.5mbar

24kw : without : 12mbar : 1.5mbar
MAX
MIN

اسلاید 5 :

قسمت های ظاهری شیر برق گاز :

ورودی گاز- خروجی گاز- ترانس جرقه – پیج نصب فشار سنج ورودی – پیچ نصب فشار سنج خروجی – قسمت مدولار – پیچهای تنظیم کننده حداقل و حداکثر فشار- لوله تثبیت کننده هوا برای اینکه پکیج در بهترین حالت کار نماید ، فشار گاز ورودی باید مطابق با فشار کاری پکیج باشد .

برای برسی فشار گاز ورودی به شیر برقی گاز، مراحل زیر را پی می گیریم :

پیچ شماره یک را شل نمایید و لوله فشار سنج را به مدخل فشار متصل نمایید .
پکیج را در حداکثر توان روشن نمایید ( شیر آب گرم را باز کنید ).

فشار ورودی می بایست با نوع گاز پکیج ، مطابق با کاتالوگ پکیج مربوطه باشد
بعد از اتمام کار، پیج یک را محکم ببندید .

اسلاید 6 :

همانطور که با چرخاندن کلیدی در بخاری ، می توانیم شعله را کم یا زیاد نماییم .

در پکیج نیز می توانیم حداکثر و حداقل شعله را ( بسته به شرایط محیطی ) تعین نماییم . پکیج در ابتدا با شعله ملایم کار می کند و سپس شعله به حداثر خود می رسد .

تنظیم حداکثر توان :
جهت بررسی و تنظیم حداکثر توان ، پیج شماره 2 را شل نمایید و شیلنگ فشار سنج را به ورودی فشار وصل نمایید .
لوله هوا را جدا کنید .

پکیج را در بالاترین توان روشن نمایید ( شیرآب گرم را بازنمایید )

فشار موجود باید مطابق با نوع گاز پکیج باشد . در غیر این صورت درپوش را برداشته و مهره شش گوش "3" را با آچار تنظیم کنید .

بعد از اتمام کار پیج شمار 2 را محکم ببندید و شیلنگ لوله هوا را مجددا وصل نمایید .

وصل به گیج فشار

اسلاید 7 :

کنترل و تنظیم حداقل توان :

پیج شماره 2 را شل نمایید و شیلنگ فشار سنج را به مدخل فشار متصل نمایید.

لوله هوا را جدا نمایید.

پکیج را در حداکثر توان روشن نمایید و یکی از کابلها را از مدولاتور حدا نمایید.

فشار ورودی می بایست با نوع گاز پکیج منطبق باشد در غیر این صورت با ثابت نگه داشتن مهره شش گوش ، پیچ تنظیم شماره 4 را با پیچ گوشتی ، تنظیم نمایید .

بعد از اتمام کار پیچ شماره 2 را محکم نموده .
کابل مدولاتور و شیلنگ هوا را مجددا وصل نمایید.
وصل به گیج فشار
کابل های مدولار

اسلاید 8 :

برد الکترونیکی

برد الکترونیکی به نوع مغز متفکر پکیج می باشد ، برد ، اطلاعات سنسورها و پرشر ها و . را پردازش می کند تا پکیج در شرایط کاملا ایمن و مطمئن به درستی روشن شود و نیازهای ما را برطرف کند . هر پکیج دارای برد مخصوص خود می باشد و با توجه به کاتالوگ می توانیم از ورودی و خروجی های برد مطلع شویم .

برد دیسپلی

اسلاید 10 :

فلوسنسور

اسلاید 11 :

در پشت پرشر سوئیچ یک پیچ وجود دارد که ما می توانیم حساسیت فشار را کمتر و یا بیشتر کنیم .
چگونه می توانیم سالم یا خرابی پرشر سویچ را بررسی کنیم ؟

برای آزمایش سالم و یا خرابی کلید کنترل حداقل فشار در پکیج کافی است که در حالتی که پکیج روشن است ، سیم مربوطه را از آن جدا نماییم ، در نتیجه سیستم باید خاموش گردد.

در حالتی که پکیج به علت خرابی پرشر سوئیچ روشن نمی شود ، یکی از شیرهای آب گرم بهداشتی را باز نموده ، سیم های پرشر سوئیچ را از آن خارج کرده و اتصال کوتان می نماییم ، در صورتی که مشعل روشن شد ، متوجه می شویم که پرشر سوئیچ خراب است و نسبت به تعویض آن اقدام می نماییم .

نکته : در بعضی از پکیج ها پرشر سوئیچ آب وجود ندارد و بجای آن از اختلاف دمای بین دو سنسور رفت و برگشت مدار گرمایش جهت تشخیص کمبود آب در مدار بهره می گیرند . اگر اختلاف دمای دو سنسور رفت و برگشت مدار گرمایش از مقدار مشخصی ( برای مثال 40 درجه ) بیشتر شود ، مشعل خاموش می شود و چراغ اخطار روشن می شود . ( بر اثر کمبود آب در مدار گرمایش ، دمای سنسور رفت رادیاتور خیلی سریع بالا می رود )

اسلاید 12 :

گرما و روش های انتقال حرارت :

رسانایی ( هدایت یا کند کسیون )
رسانایی در جامدات بیشتر از گازها می باشد . هوای ساکن ، گرما را بسیار کمتر منتقل می نماید از همین روی ، حباب های ساکن در مواد عایق بندی، عایق حرارتی خوبی را وجود می آورند .
اگر ما یک قاشق برداریم و روی آتش بگذاریم ، پس از گذشت مدت زمانی ، گرما بر اثر هدایت بدست ما منتقل می شود .

همرفتی ( کنوکسیون )
این روش انتقال گرما ، در مورد مایعات و گازها صورت می پذیرد .
 
در این حالت ، مایع یا گاز سبکتر ، جای خود را به مایع سنگین تر می دهد . و به این ترتیب گرما انتقال می یابد .
بخاری – رادیاتورها ، داخل خانه را به این روش گرم می کنند ( هوای گرم به بالا رفته و هوای سرد پون سنگین تر است به طرف پایین می آید ).
 
تابش ( رادیاسیون )
گرما به شکل تابش الکترومغناطیسی از جسمی به جسم دیگر ، بدون وجود واسطه هدایتی ، منتقل می شود . تمام اجسام از خود گرمای تابش منتشر می کنند . و از دیگر اجسام گرمای تابشی دریافت می کنند . هرچه دمای جسمی بالاتر باشد به همان نسبت گرمای تابشی بیشتری را منتقل می کند و هرچه جسم تیره تر باشد ، انرژی تابشی را بیشتر دریافت می کند .

اسلاید 13 :

واحد سنجش گرما :
کالری : مقدار گرمایی است که اگر به یک گرم آب در دمای 14˚C داده شود، دمای آب ، یک درجه سانتیگراد افزایش پیدا می کند .

● یک کالری معادل با 186/4 ژول می باشد .
کیلو کالری : مقدار گرمایی که اگر به یک کیلوگرم آب 14˚C داده شود ، دمای آب ، یک درجه سانتیگراد افزایش یابد.
بی تی یو( B.T.U ) : مقدار گرمایی که به یک پوند آب درمای 39˚F داده شود تا دمای آن یک درجه فارنهایت افزایش یابد .

● یک بی تی یو برابر با 252 کالری می باشد .

● یک کیلو وات برابر با 860 کیلو کالری در ساعت می باشد .

● ترمو به معنی دما و مانو به معنی فشار می باشد .
 
درجه بندی سیلیسوس (C˚) :
بروی لوله دماسنج ، نقطه 0 برای زمانی که آب یخ می زند و نقطعه 100 برای زمانی که آب به جوش می رسد را در نظر گرفته و بین صفر و صد را به صد قسمت تقسیم می نمایند . به هر قسمت یک درجه سانتیگراد گفته می شود .
درجه بندی فارنهایت Fahrenheit : (˚f)
نقطه انجماد آب را با عدد 32 و نقطعه جوش را با عدد 212 مشخص نموده ، بین صفر و 212 را به 180 قسمت ، تقسیم می نمایند . به هر قسمت یک درجه فارنهایت می گویند .

درجه کلوین (˚k) :
برطبق محاسبات کلوین ، پایین ترین دمای -273/15˚c می باشد . کلوین برای این دما عدد صفر را در نظر گرفت . در صفر کلوین ، انرژی درونی ماده به کمترین مقدار خود می رسد که به آن صفر مطلق نیز گفته می شود .
 
● یک درجه کلوین معادل یک درجه سانتیگراد می باشد .
F=1.8 ˚C+32˚
K=˚C+273.15

اسلاید 14 :

مثال : 40 درجه سانتیگراد ، چند درجه فارنهایت است ؟
˚F = 1.8 ˚C+32 ˚ F=1.8 *40+32 ˚F=104

آب ، سختی آب و مشکلات آن :

آب با فرمول شیمیایی (H2O) در طبعیت وجود دارد . آب دارای خواص و ویژگیهایی است که آن را از سایر مواد مجزا نموده است . در حدود هفتاد درصد از مواد در آب حل می شوند . حجم آب در دمای صفر درجه ، درحدود 9 درصد افزایش می یابد که این امر ممکن است سبب شکسته شدن لوله های آبرسانی در فصل سرما گردد. آب در فشار یک اتمسفر 100˚C به بخار تبدیل می شود . با کم شدن فشار آب در دمای کمتر به بخار تبدیل می شود . به طوری که در فشار 0.2تا 0.5بار، در دمای محیط نیز به بخار تبدیل می گردد و همین امر موجب قطع جریان آب در لوله های مکش پمپ می شود .

امروزه تهیه آب سالم ، یکی از عمده ترین چالشهای زندگی بشری می باشد . تهیه آب از منابع معدنی از نظر بهداشتی ، سالم و مناسب می باشد ولی وجود املاح معدنی ، مشکلاتی را در صنعت به وجود می آورد . سختی آب به علت وجود کلسیم و منیزیم می باشد .

اسلاید 15 :

سختی از نظر پایداری به دو نوع پایدار و ناپایدار تقسیم بندی می شود .

سختی ناپایدار، این سختی به خاطر وجود بیکربنات کلسیم و بیکربنات منیزیم در آب می باشد ( کربنات )
سختی پایدار : بخاطر وجود موادی نظیر ، سولفات ها ، کلرورها ، نیترات ها ، فسفات ها ، سیلیکات کلسیم و منیزیم در آب می باشد و کربن در آن دخالتی ندارد .

ضایعات ناشی از سختی آب :
ضایعات ناشی از سختی آب در صنعت

بالا بودن سختی آب سبب تشکیل رسوب در جدار دیگ ها و لوله ها می گردد که علاوه بر افزایش افت فشار، سبب کاهش ضریب انتقال حرارت می شود .

مشکلات سختی آب در موارد بهداشتی

از نظر گوارشی ، سختی بیش از حد آب ، موجب اختلال در هضم غذا و بروز سنگ کلیه می شود

اسلاید 16 :

طریقه گرفتن سختی آب :

روش آب آهک :
سختی موقت ( یا سختی کربنات ) به وسیله آهنک کشته 2 Ca (OH) یا کربنات دو سود CO3Na2 که به آب اضافه می شود ، گرفته می شود .

مقدار درصد آهک ، به مقدار کلسیم یا منیزیم موجود در آب بستگی دارد .
آب تصفیه شده به روش بالا کیفیت خوبی برای مصارف و تاسیسات حرارتی ندارد .
روش تعویض یونی با استفاده از بسته های رزینی ( زئولیت )
رزینها یا زئولیت ها ترکیباتی هستند که به صورت Na2o,Al2O3.2SiO2 نوشته می گردند .

این ترکیبات می توانند یون خود را با یونهای موجود در آب تبادل نمایند .
چون رنگ زئولیت طبیعی سبز است به آن " شن سبز" نیز می گویند .
آبی که دارای سولفات کلسیم و منیزیم می باشد را روی بستری از زئولیت عبور می دهند ، کلسیم و منیزیم ، جای خود را با سدیم زئولیت عوض می کند و بدین وسیله سختی آب کاسته می گردد.

وقتی تمام یون سدیم زئولیت مصرف گردید ، آنگاه می توان آن را به وسیله عبور دادن محلول کلروسیدیم ( نمک طعام ) احیا نمود . و به این ترتیب عکس عمل بالا انجام می پذیرد و کلسیم و منیزیم از زئولیت جدا می شوند و یون سدیم به جای اول باز می گردد.

اسلاید 17 :

سختی آب منزل یا محیط کار را می توان با بسته های آزمایش سختی سنج با قیمت فقط چند هزار تومان ، خیلی ساده و راحت ، اندازه بگیریم .
در زیر نحوه انجام یک نمونه از آنها بیان می گردد:

ظرف را تا خط نشانه پر از آب کنید (10CC)
4 قطره از محلول B را در ظرف مذکور بریزید .
اگر رنگ آب ، آبی رنگ شد ، به معنی آن است که آب سختی ندارد . اگر رنگ آب ظرف قرمز شد ، مراحل زیر را ادامه بدهید .

با قطره چکان از محلول شماره C برداشته و آنرا قطره قطره شمرده و در آب میریزیم تا رنگ آب ظرف ، آبی شود .
تعداد قطرات را در عدد 17.1 ضرب می کنیم تا مقدار سختی آب بر حسب P.P.M بدست آید .
برای آبهایی که سختی آنها کمتر از 17.1 p.P.M کمتر باشد می توانیم محلول D طبق مراحل بالا استفاده نماییم .
) P.P.M : مخفف Part per million به معنی " یک قسمت در یک میلیون" می باشد )

اسلاید 18 :

سختی گیر مغناطیسی :

این سختی گیرها از تشکیل رسوب آبهای سخت جلوگیری می کنند . امواج مغناطیسی باعث می شود که ذرات کلسیم موجود در آب به یکدیگر بچسبند و تشکیل کریستالهای بزرگ کربنات بدهند که دیگر تمایلی به چسبیدن به لوله را نخواهند داشت .
سختی گیرها در دو نوع با منبع تغذیه و بدون منبع تغذیه ساخته می شوند .

در صنعت به علت عدم استفاده از مواد شیمیایی و یا افزودنی به آب به روش " سختی گیر الکترونیکی " ، فناوری تصفیه فیزیکی آب نیز گفته می شود .

در اثر اعمال امواج الکترومغناطیسی با پهنای باند و انرژی مناسب می توان شرایطی را ایجاد کرد که فرآیند تشکیل بلورهای رسوب در داخل آب رخ داده و از چسباندن آنها به دیواره ها جلوگیری به عمل می آید .

در این حالت اصطلاحا در آب پدیده " دانه برقی " رخ داده و هسته های اولیه بلورهای رسوب در آب تشکیل می شود . با گذشت زمان به حجم هسته های اولیه افزوده و بلورهای سخت ، خنثی و مطلق در آب که خاصیت چسبندگی خود را از دست داده اند ، ظاهر می شوند . در کنا فرآیند فوق افزایش مولکولهای آزاد در آب و شکسته شدن پیوند هیدروژنی بین آنها ، باعث افزایش حلالیت آب شده و خاصیت رسوب زدایی را نیز به فناوری فوق می افزاید . به نحوی که با گذشت زمان ، رسوب های پیشین نیز در آب حل شده و تبدیل به بلورهای خنثی معلق در آب می شوند .

اسلاید 19 :

روش عملکرد :

دستگاه می تواند در زمینه حذف جرم و رسوب به روش الکتریکی عمل نماید و سیگنالهای ویژه با دامنه تغییرات خاصی ایجاد نماید . این وسیله دارای چهار آنتن می باشد که این سیگنالها را به امواج مغناطیسی تبدیل می نماید .
در اصل با پیچیده شدن این سیمها به دور لوله ( که به جنس لوله نیز بستگی ندارد ) در داخل مسیر آب یک سری امواج ، ( در شرایطی که دائما در حال تغییر هستند ) باعث پلاریزه شدن ذرات باردار داخل آب به ویژه یون کلسیم می گردد. با این عمل نه تنها یون کلسیم ، خاصیت چسبندگی خود را از دست می دهد ف بلکه در جریان آب غوطه ور شده و با برخورد به اجرام موجود در جداره داخلی لوله به تدریج آنها را از جا می کند .

به بیان علمی ذرات باردار داخل آب با این روش به صورت مجتمع های مولکولهای خنثی در آمده که همراه باجریان آب حرکت می کنند و از ته نشین شدن سایر املاح درون آب به شکل رسوب سخت نیز جلوگیری می کنند .

اسلاید 20 :

مزایای استفاده از سختی گیر مغناطیسی :

به نوعی ( 40 تا 50 درصد ) از تشکیل رسوب در سیستم جلوگیری می کند .
رسوب موجود در سیستم را به صورت محلول معلق در می آورد .

نیاز به مراقبت های دائمی و همچنین اسید و مواد شیمیایی و . ندارد .
مصرف انرژی در سیستم را به حداقل می رساند .

باعث افزایش طول عمر تجهیزات و سیستم لوله کشی تاسیات می شود .
نصب آن آسان می باشد .

کابردهای سختی گیر مغناطیسی :

آبگرمکن حرارتی و تاسیسات شوفاژ

سیستم تهویه مطبوع – چیلر- برجهای خنک کن و کولرهای آبی

کارخانجات تولید مواد بهداشتی و تولید نوشابه

کارواشها

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید