بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
اصول روزنامه نگاری
تکنیکهای خبر نویسی
اسلاید 2 :
ارتباطات در دنیای امروز :
نگاهی به دنیای امروزو شرایط جدیدجهانی نشان می دهد که ارتباطات بعنوان یکی از عرصه های اثرگذار وپرنفوذ دنیای جدید محسوب مشود وروزبه روز بردامنه علاقه مندان به آن افزوده می شود.
علاوه برآن تغییرات سریع وپردامنه فنآوریهای ارتباطی ورسانه ها در کنار تنوع وجاذبه های تولید رسانه ای عاملی برای گرایش کارگزاران بیشتر وکاربران گسترده تر به این حوزه است .
اسلاید 3 :
اگر امروز نفوذ رسانه هادر زندگی روزمره به گونه ای است که چون امکان حضور مخاطب در همه عرصه ها وزمانها امکانپذیر نیست ،رسانه ها به جای مخاطب می بینند ،می شنوند وحتی به جای مخاطب درک می کنند ؛همه نشانه کاربرد پردامنه رسانه است .
ارتباطات بعنوان یک خانواده بزرگ علمی در جهان دارای رشته ها وشاخه های گوناگون است وچهارقرن پیش با عنوان اولین رسانه یعنی مطبوعات آغاز شد وبعنوان یک رسانه پر نفوذ در کنار ظهور ناسیونالیسم ،سواد آموزی وفرد گرایی توسعه پیدا کرد.جریان توسعه رسانه ها ی جمعی تا قرن بیستم ادامه یافت .واز دهه هشتاد عصر فناوریهای جدیدارتباطات آغاز شد .به تبع این توسعه رشته های علمی مرتبط با این فناوریها نیز گسترش یافت .
اسلاید 4 :
وظایف اجتماعی وکارکردهای وسایل ارتباط جمعی
1- وظیفه هدایت وراهنمایی
2- وظیفه خبری وآموزشی 3- وظیفه تفریحی وتبلیغی
اسلاید 5 :
نقشهای اجتماعی وسایل ار تباط جمعی
نقش هدایت وراهنمایی ( رسانه ها در سعادت ویا شقاوت مردم نقش دارند.مطبوعات بعنوان رکن چهارم دموکراسی محسوب می شوند .رسانه ها نقش رهایی ساز واسارت بار دارند )
در حکومتهای لیبرال وسایل اجتماعی در نقش انتقال دهنده تصمیمات حکمرانان به عموم مردم واز سوی دیگر انتقال دهنده پیشنهادات مردم به حکمرانان ظاهر می شوند
مردم
حکمرانان
فرامین
پیشنهادها
اسلاید 6 :
ادامه نقشهای اجتماعی
نقش خبری وآموزشی (فعالیت اطلاع رسانی رسانه ها خبری وفعالیت آموزش رسمی وموازی نقش آموزشی محسوب می شود).
در حال حاضر مهمترن فعالیت رسانه ها نقش خبری است .رسانه ها با پخش 24 ساعته اخبار ومطالب افراد را در جریان مسایل روز قرار می دهند.
یکی از کارکردهای رسانه ایفای نقش معلم است .در حال حاضر شبکه های اختصاصی آموزش درسی وغیر درسی سهم بزرگی از تولیدات رسانه ای را به خود اختصاص داده است .
اسلاید 7 :
ادامه نقشهای اجتماعی رسانه ها
نقش تفریحی- تبلیغی (رسانه ها آنجا که در خدمت پر کردن اوقات فراغت به کار می روندنقش تفریحی وآنجا که در خدمت ترغیب واقناع به کار می رونددر نقش تبلیغی هستند). با شکل گیری تمدن اوقات فراغت ،سهم رسانه ها در پر کردن این اوقات افزایش یافت به گونه ای که امروزه صنایع ارتباطی سرگرم کننده سهم بزرگی در پر کردن اوقات فراقت افراد دارند.
تبلیغ نیز بعنوان عاملی برای ایجاد رغبت وتصمیم گیری در افراد برای پذیرش یک فکر یا ایده یا محصول یا خدمت در اشکال مختلفی از طریق رسانه ها عرضه می گردد.امروز رسانه ها به تبلیغ دینی ،تبلیغ سیاسی و تبلیغ بازرگانی (آگهیهای تجاری )می پردازند .
اسلاید 8 :
مفهوم ارتباط
ارتباط از باب افتعال از کلمه لاتینی communicatio به معنای پیوند دادن وریط دادن وبه صورت مصدر به معنای پیوند وپیوستگی به کار می رود .ارتباط به معنی گزارش دادن ،پیوند دادن ،منتشر کردن ،منتقل کردن است .
اسلاید 9 :
ارتباط در شکل مفرد وجمع
ارتباط در شکل مفرد :به معنای جریانی است که ضمن آن یک پیام از یک مبداء به یک مقصد منتقل می شود .
ارتباط در شکل جمع :به وسایل ،تجهیزات وفنون وروشهای ارتباطی اطلاق می شود.مثل یک روزنامه ،یک سازمان رادیویی ،یک موسسه مطبوعاتی ویک چاپخانه ارتباطات به شمار می رود.
اسلاید 10 :
تعاریف ارتباط
مقوله ارتباط در اجتماعات نخستين، پديده هاى ساده، محدود و شخصى، مانند پيام شفاهى و سپس تصوير، خط و حتى علايم و رنگ ها و انواع حركات بدنى را در بر داشت. با گذشت زمان، ابزارهاى ارتباطى كامل تر شدند و همراه با تحوّلات شرايط اقتصادى، اجتماعى، سياسى و فرهنگى جوامع، صورتى پيچيده تر به خود گرفتند. اين فرايند با ظهور انقلاب صنعتى، پيدايش شهرهاى بزرگ و مراكز جمعيتى شتابى بيشتر يافت تا به صورت كنونى درآمد.
اسلاید 11 :
COMMUNICATIONارتباط
ارتباط عبارت است از انتقال يا تبادل اطلاعات، احساسات و ايده ها به مخاطبين.
اسلاید 13 :
انواع ارتباط
ارتباط مستقیم : ارتباطی است که در آن فرستنده وگیرنده رودر روی هم هستند ،وواسط وسیله برای ارتباط وجود ندارد
ارتباط غیر مستقیم : ارتباطی است که در آن واسط ارتباطی بعنوان وسیله وجود دارد ،وارتباط رودر رو نیست مثل نامه در یک ارتباط از دور
ارتباط جمعی : ارتباط با واسطه ای است که پیام برای یک جمع انبوه ،نامتجانس وتوده وار ارسال می گردد.ارتباط جمعی شکلی از ارتباط غیر مستقیم است .
اسلاید 14 :
پيام، مهم ترين عنصر در ارتباطات
دانشمندان علم ارتباطات، در تجزيه و تحليل عناصر و اجزاى تشكيل دهنده فرايندارتباط، از آغاز تا انجام چرخه آن، به اجزايى گوناگون اشاره كرده اند كه هر جزء داراى ويژگى هاى خود است. براى شناخت پديده ارتباطات بايد اين اجزا را بازشناسيم و رابطه هر يك را با ديگرى و نيز اهميّت و كار ويژه هر يك از آن ها را به مطالعه و بررسى نهيم. جامعه شناسان وسايل ارتباط جمعى، هنگام مطالعه در حوزه ارتباطات، هر يك مدلى با عنوان مدل ارتباطى مطرح ساخته اند. مدل ارتباطى عبارت است از تبيين اجزاى اصلى تشكيل دهنده همه انواع ارتباطات و بيان تقدّم و تأخّر و كيفيت هر يك از اين اجزا.
اسلاید 15 :
از نخستين نظريه پردازان علم ارتباطات مانند ارسطو گرفته تا نظريه پردازان معاصر، مدل هايى فراوان به دست داده اند كه وجه مشترك تمامى آن ها تأكيد بر عنصر (پيام) است و تقريبا در همه مدل هاى ارتباطى به عنصر پيام اشاره شده است. ساده ترين مدل ارتباطى، عناصر اصلى ارتباط را شامل سه عنصر زير دانسته است:
الف منبع پيام
ب پيام
ج مقصد پيام
اسلاید 16 :
فرستنده
رمز گذاری
پیام
رمز گشایی
گیرنده
فراگرد ارتباط
پس فرست
پس فرست
بازخورد
اسلاید 17 :
مدل 5عنصری ارتباط لاسول
چه می گوید
که می گوید
اسلاید 18 :
تکنیکهای خبر نویسی
اسلاید 19 :
از رویداد تا مخاطب
رویداد
+
+
+
+
+
آثار
مخاطب
نشر
سازمان
خبرنگار
برون
سازمانی
درون
سازمانی
دروازه ها
اسلاید 20 :
خبرنگار
خبرنگار فردی است که با استفاده منابع ،وظیفه تهیه گزارش (مکتوب ،صوتی وتصویری )کامل وجامع وقابل پخش از یک واقعه را بر عهده دارد .
خبر نگاری از جمله مشاغل کلیدی در رسانه به شمار می رود وهرچقدر دامنه فعالیت رسانه گسترده تر باشد ،خبرنگاری در رسانه از اهمیت زیاد تری برخورداراست .