بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی

اسلاید 2 :

ایران باید کشوری عالم شود و جوانان ما باید با حرکتی جهادی علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعه کشور وصل و مرتبط کنند .

ما باید بتوانیم علم مان را به ثروت تبدیل کنیم، ما باید زنجیره علم و فناوری را تکمیل کنیم.

مقام معظم رهبری

اسلاید 3 :

عناوین دوره
مفاهیم نظری تجاری سازی
اصول و ضوابط تجاری سازی
مسایل حقوقی
چالش های تجاری سازی

اسلاید 4 :

هدف اصلی از تجاری سازی، انتقال فناوری است نه حداکثر کردن درآمد
بیانیه دفتر انتقال تکنولوژی دانشگاه MIT آمریکا
First Lesson

اسلاید 6 :

مفاهیم نظری تجاری سازی
مفهوم و اهداف تجاری سازی
رشد چشمگیر فعالیت های تحقیقاتی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور انکار ناپذیر است، اما باید توجه داشت که چرخه دانش در انتهای مرحله پژوهش هنوز ناکامل است. دستاوردهای پژوهشی در صورتی که منجر به رفع نیازهای جامعه از طریق تولید دارایی های فکری و ارزش افزوده حاصل از فروش و تجاری سازی این دارایی ها نگردند، نمی توانند به معنای عاملی حیاتی در توسعه اقتصاد کشور به حساب آیند.

اسلاید 7 :

هر سال بالغ بر 1000 میلیارد دلار در دنیا صرف تحقیق و توسعه می شود که این رقم حدود 2 درصد تولید ناخالص داخلی دنیا را تشکیل می دهد و در برخی از کشورهای توسعه یافته این رقم به 4 درصد GDP آنها نیز بالغ می شود.
افزایش حجم تجارت جهانی در دو دهه اخیر و رسیدن آن به مرز 31 تریلیون دلار عمدتا ناشی از تجاری شدن دستاوردهای پژوهشی است.

اسلاید 8 :

در بیشتر دانشگاه های موفق جهان، تولید درآمد پس از آموزش و پژوهش، به عنوان سومین نقش دانشگاه ها معرفی می شود.

اسلاید 9 :

مفاهیم نظری تجاری سازی
مفهوم و اهداف تجاری سازی
ترکیب صادراتی کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که 30 تا 40 درصد اقلام صادراتی آنها را فرآورده هایی تشکیل می دهد که حاصل تجاری شدن یافته های پژوهشی است. در این میان، اقلام زیر نقش بیشتری دارند:
انواع رایانه، لوازم جانبی ذخیره و پردازش اطلاعات، تجهیزات مخابراتی
انواع ماهواره، رادار، محصولات صنایع هوا - فضا
مواد جدیدی که از توسعه یا ترکیب مواد تولید می شود
سلاح های پیشرفته
فرآورده های فناوری هسته ای مانند رآکتورها، جداکننده های ایزوتوپی، ادوات پزشکی هسته ای، کارتریج های سوخت
سلول های خورشیدی، نیمه هادی ها و .
فرآورده های بیوتکنولوژی

اسلاید 10 :

تجاری سازی عبارت است از فرآیند تبدیل علم، فناوری، تحقیق جدید یا یک اختراع به محصول یا فرآیندهای صنعتی قابل عرضه در بازار.

اسلاید 11 :

سیستم های مدیریت علمی و نهادهای آکادمیک اساسا باید بدنبال تسهیل روند تبدیل یافته های تحقیقاتی به نوآوری های تجاری باشند. به بیان دیگر، پتانسیل اقتصادی یافته های علمی و تکنولوژیک زمانی شکوفا می شود که این یافته ها به طور مؤثری به نوآوری تبدیل شوند.

اسلاید 12 :

با این حساب، حال که نوآوری (آوردن محصول یا خدمات کاربردی نوین و بی بدیل به سطح زندگی اجتماعی) نقطه هدف تجاری سازی یافته های پژوهشی قرار می گیرد، بحث نظام ملی نوآوری پیش می آید، یعنی نوآوری کردن باید با چه شرایط و چه اهدافی صورت پذیرد. از این منظر، پژوهش های دولتی (با بودجه عمومی) غالبا از یکسو گرفتار فشار برای پاسخگویی بهتر به طیف وسیعی از سفارشات بوده و از سوی دیگر اتخاذ سیاست هایی برای بهینه کردن هرچه بیشتر فرآیند انتقال تکنولوژی و دانش ضروری می نماید. نخستین برونداد این مسأله، حرکت به سمت پژوهش های میان رشته ای است.

اسلاید 13 :

افزایش حجم مبادلات تجاری و گذشتن آن از مرز 31 تریلیون دلار نتیجه عمده تجاری شدن دستاوردهای پژوهشی مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی است. پس، نهادهای سرمایه گذار اساسا زمانی وارد میدان می شوند که نسبت به پتانسیل تجاری شدن طرح پیشنهادی اطمینان بالایی داشته باشند.

اسلاید 14 :

ماهیت فرآیند تبدیل ایده به محصول کاربردی از طریق انتقال آن به محیط مناسب برای این فرآیند، مشارکت و ارتباط قوی دانشگاه و جامعه (صنعت) را در کانون توجه قرار می دهد. به این ترتیب، ارتباط دانشگاه با صنعت یک معنای درونزاد و اصیل می یابد. نتایج پژوهش های دانشگاهی عملا باید در مراحل مختلف توسعه ایده، میان این دو بخش رد و بدل گردد.

اسلاید 16 :

اولین و مهمترین چالش در فرآیند تجاری سازی در بخش هدف بروز می کند. پژوهش دانشگاهی و محصول تجاری شده، مقولاتی از دو جنس، ماهیت و فاز متفاوت هستند. پس باید نتیجه پژوهش دانشگاهی به طریقی طی یک فرآیند تبدیل فازی به محصول تجاری مبدل شود. گرچه می توان چارچوب یا شاخص های مدل ایده آل چنین فرآیندی را تبیین کرد، اما از مدل کیفی عمومی تا مدل کمی اختصاصی فاصله وجود دارد.

اسلاید 17 :

یکی از اهداف نهفته در تجاری سازی این است که مرز میان محیط علمی دانشگاه و محیط عملی جامعه تعریف شود، چون اگر نتوان این دو را به هم ربط داد، تجاری سازی صورت نمی گیرد. مسأله نهادهای هم جنس، نوع ارتباطات و نیازها و توجهات اصلی ترین شاخص ها در اینباره به شمار می روند.

اسلاید 18 :

مفاهیم نظری تجاری سازی
زیرساخت های ارتباط دانشگاه با صنعت
روش های مختلفی برای ایجاد و تحکیم ارتباط میان بخش صنعت و دانشگاه طراحی و اجرا شده است که برخی از آنها از این قرارند:
تعریف نیاز صنعت به دانشگاه و دانشگاه به صنعت و تلاش برای تبیین این نیاز
برنامه های آموزشی صنعت محور
وارد کردن دانشگاه به عرصه تجارت محصولات و خدمات فناوری
تشکیل شرکت های دانشگاهی

اسلاید 19 :

تجربه نشان داده، ارتباط مستقل و بی واسطه صنعت و دانشگاه به یکدیگر به دستاوردها و نتایج بهتری می انجامد.

اسلاید 20 :

مفاهیم نظری تجاری سازی
انتقال تکنولوژی
تکنولوژی عبارت است از ایده، روش، شیء، مهارت، دانش فنی، کشف یا اختراعی که می تواند پاسخی برای یک مساله عملی در حوزه های گوناگون علم ارایه نماید. اما تکنولوژی ها لزوما جنبه های اجتماعی ندارند. به عبارت دیگر، تکنولوژی هایی وجود دارند که صرفا در چرخه علم و فن باقی مانده و هرگز وارد مدار کاربری اجتماعی نمی شوند. بنابراین، آن جایی می توان بحث تجاری سازی را مطرح کرد که اولا یک تکنولوژی بوجود آمده و دوما آن تکنولوژی دارای استعداد کاربری عمومی تری باشد. اینجاست که بطن ماهیت تجاری سازی، یعنی انتقال تکنولوژی نمود می یابد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید