بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرّحمن الرّحيم

اسلاید 3 :

سيستم مكان يابي جهاني ( Global Positioning System ) يك سيستم هدايت (ناوبري) ماهواره اي اســت شـامل شبكه اي از 24 ماهواره درگردش كه درفاصله 11 هزارمايلي ودر شش مدارمختلف قراردارند . در واقع یک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با 24ماهواره تشکیل شده است و این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد.خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آوردنگان این سیستم، هیچ حق اشتراکی برای کاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن رایگان است.
GPS چیست ؟

اسلاید 4 :

ماهواره ها درحال حركت مي باشند و درعرض 24 ساعت دوباركامل ( با سرعتي درحدود 108 مايل درثانيه ) بـــرگرد زميــن مي گردنــــد . ماهواره هاي GPS به نام NAVSTAR شناخته مي شوند.

اسلاید 5 :

GPS چگونه کار می کند؟
ماهواره های این سیستم، در مداراتی دقیق هر روز 2 بار بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می کنند. گیرنده های GPS این اطلاعات را دریافت کرده و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را نسبت به زمین محاسبه می کنند. در واقع گیرنده زمان ارسال سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می کند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد. حال این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تکرار می کند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز، معین می کند.

اسلاید 6 :

گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی نیازمند است. با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطاعات
مفید دیگر، می نماید.

اسلاید 7 :

ماهواره های GPS
 

اسلاید 8 :

صفحه GPS
24 عدد ماهواره GPS در مدارهایی بفاصله 24000 هزار مایل از سطح دریا گردش می کنند. هر ماهواره دقیقا طی 12 ساعت یک دور کامل بدور زمین می گردد. سرعت هریک 7000 مایل بر ساعت است. این ماهواره ها نیروی خود را از خورشید تامین می کنند. همچنین باتری هایی نیز برای زمانهای خورشید گرفتگی و یا مواقعی که در سایه زمین حرکت می کنند بهمراه دارند. راکتهای کوچکی نیز ماهواره ها را در مسیر صحیح نگاه می دارد. به این ماهواره ها NAVSTAR
نیز گفته می شود.

اسلاید 9 :

در اینجا به برخی مشخصه های جالب این سیستم اشاره
می کنیم:

• اولین ماهواره GPS در سال 1978 یعنی حدود 35 سال پیش در مدار زمین قرار گرفت. 

• در سال 1994 شبکه 24 عددی NAVSTAR تکمیل گردید. 

• عمر هر ماهواره حدود 10 سال است که پس از آن جایگزین می گردد.

• هر ماهواره حدود 2000 پاوند وزن دارد و طول باتری های خورشیدی آن 5.5 متر است.

• انرژی مصرفی هر ماهواره، کمتر از 50 وات است.

اسلاید 10 :

گیرنده GPS
بسته به نوع مصرف و بودجه می توانید از طیف وسیع گیرنده های GPS بهره ببرید. همچنین، باید از در دسترس بودن نقشه مناسب و بروزجهت ناحیه مورد استفاده تان، اطمینان حاصل کنید. امروزه بهای گیرنده های GPS بطور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و هم اکنون در کشور ما با بهایی معادل یک عدد گوشی متوسط موبایل نیز می توان گیرنده GPS تهیه کرد. در کشورهای توسعه یافته از این سیستم جهت کمک به راهبری خودرو، کشتی و انواع وسایل نقلیه بهره گیری می شود.

اسلاید 11 :

هر چه نقشه های منطقه ای که در حافظه گیرنده بارگذاری می شود دقیق تر باشد، سرویسهایی که از GPS می توان دریافت داشت نیز ارتقا می یابد. برای مثال، می توان از GPS مسیر نزدیکنرین پمپ بنزین، تعمیرگاه و یا ایستگاه قطار را سوال نمود و مسیر پیشنهادی را دنبال کرد. دقت مکانیابی این سیستم در حد چند متر می باشد، که بسته به کیفیت گیرنده تغییر می کند. از سیستم محلیابی جهانی می توان در کارههایی چون نقشه برداری و مساحی، پروژه های عمرانی، کوهنوردی، کایت سواری، سفر در مناطق ناشناخته، کشتی رانی و قایقرانی، عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زمینلرزه و هر فعالیت دیگر که نیازمند
محلیابی باشد، بهره برد.

اسلاید 12 :

مزاياي سيستم GPS
دقت بسيارزياددرموقعيت يابي

داشتن پوشش جهاني

دارا بودن زمان بندي دقيق

نداشتن هيچ گونه هزينه براي استفاده كنندگان

تعيين سرعت درسه محور مختصات

قابليت دسترسي هميشگي

قابليت كاربردي در هرشرايط آب وهوايي

عدم محدوديت دربكارگيري همگاني

دقت نسبي IPPM براي طولهاي كوتاه از1 تا 100
كيلومتر.

تعيين سرعت درسه محور , زمان , تعيين فاصله سمت وگراي ونقطه مبداء .مقصود

توانايي ديد همزمان با يك گيرنده

اسلاید 13 :

مزاياي سيستم GPS

1) دقت بسيارزياد درموقعيت يابي

2) داشتن پوشش جهاني

3) دارا بودن زمان بندي دقيق

4) نداشتن هيچ گونه هزينه براي استفاده كنندگان

5) تعيين سرعت درسه محور مختصات

6) قابليت دسترسي هميشگي

7) قابليت كاربردي در هرشرايط آب وهوايي 

8) عدم محدوديت دربكارگيري همگاني

9) دقت نسبي IPPM براي طولهاي كوتاه از1 تا 100
كيلومتر

10) تعيين سرعت درسه محور , زمان , تعيين فاصله سمت وگراي ونقطه مبداء .مقصود

11) توانايي ديد همزمان با يك گيرنده

اسلاید 14 :

نرم افزار GPS
شرکت Northport Systems اعلام کرد نرمافزاری ساخته که با استفاده از آن میتوان تلفنهای سلولی که مجهز به سیستم GPS نیستند را به این ابزار ردیابی تبدیل نمود.این نرمافزار که نام غیرعادی Fugawi Touratel بر روی آن نهاده شده است بر مبنای Web 2.0 طراحی شده و میتواند مدلهای مختلف از گوشیهای موبایل را به سیستم ناوبری و ردیابی
تبدیل نماید.

Northport میگوید دستگاههای موبایل پس از نصب این نرمافزار قادر خواهند بود نقشههای توپوگرافی سازمانهای زمین شناسی، عکسهای هوائی و نقشههای شهری را با کیفیت بالا نمایش دهند. Fugawi Touratel همچنین میتواند از برنامههای مکانیابی طرف ثالث مانند نقشههای خیابانی آماده شده نیز درازای مبلغی
ماهیانه پشتیبانی نماید.

اسلاید 15 :

این نرمافزار با گوشیهای ساخت الجی، موتورولا، سامسونگ و
سانیو پشتیبانی میکند.Northport درنظر دارد در آینده نزدیک دیگر سازندگان را نیز
به این لیست اضافه کند.با این که این نرمافزار از سیستم GPS استفاده میکند، نیازی نیست که گوشی مورد استفاده مجهز به امکانات داخلی در این خصوص بوده و یا از طریق بلوتوث به ابزار دیگری متصل گردد.کاربران میتوانند موقعیت خود را بر روی نقشهها مشاهده نموده و نقاط مورد نظر خود را بیابد. همچنین استفاده از سرویسهای متنوع GPS مانند یافتن نقاطی جهت فعالیتهای محیطی و ورزشی مانند پیادهروی، دوچرخه سواری کوهستانی و ماهیگیری نیز با استفاده از این برنامه امکانپذیر میباشد.
نرم افزار Mini GPS با کاربرد بسیار آسان امکان استفاده از سیستم موقعیت یاب جغرافیایی را برای گوشیهای سری UIQ فراهم می کند. این نرم افزار به طور کامل سیستم موقعیت یابی را ساپورت نمی کند اما در نوع خود قابل توجه است

اسلاید 16 :

همانطور که می دانید، GPS یک سیستم موقعیت یاب جهانی است که با ۳۶ ماهواره مخصوص موجود در مدار زمین عمل می کند و هر لحظه با دریافت سیگنال از چند ماهواره، موقعیت طول و عرض جغرافیائی و ارتفاع آن نقطه را محاسبه می کند. GPS یک سیستم مستقل از موبایل است و هیچ ارتباطی با شبکه تلفن همراه ندارد (ضمناً هیچ ربطی به GPRS ندارد!). همانطور که امروزه گوشی های موبایل مجهز به تجهیزات اضافه ای مانند دوربین عکاسی شده اند ، GPS نیز بر روی معدودی از گوشی های موبایل گذاشته شده است و بنابراین ربطی به شبکه های تلفن همراه و یا GPRS ندارد و در هر نقطه از جهان قابل استفاده است. ضمناً باید دانست که یک دستگاه گیرنده GPS معمولی، فقط گیرنده است و فرستنده نیست. گوشی تلفن نوکیا N95 مجهز به گیرنده GPS است (سخت افزار آنرا دارد) اما بدلیل اینکه نرم افزار مناسب این کار راندارد لذا تقریباً GPS آن بلا استفاده است مگر آنکه :
نرم افزار مناسب روی آن نصب شود .
نقشه های مناسب روی آن نرم افزار load شود.
این صورت تقریباً مثل یک گیرنده دستی GPS بخوبی عمل می کند.

اسلاید 17 :

الف) نرم افزار مناسب:
بهترین نرم افزار برای این کار SmartcomGPS است که فقط از ورژن ۱/۵۵ به بعد آن می تواند GPS داخلی موبایل راداشته باشد
نام این فایل SmartComGPS.v1.55-s60v3-unsigned_Cracked-SergeyL.sisاست و بصورت کرک شده در اینترنت وجود دارد اما این کافی نیست و روی گوشی نصب نمی شود زیرا این فایل ساین شده نیست . برای این منظور باید فایل برای هر گوشی بخصوص با دادن شماره سریال آن اصطلاحاً sign شود (و گرنه certificate error می دهد(.

اسلاید 18 :

طرز انجام این عمل:
در سایت www.symbiansigned.com رجیستر شوید (مراحل آن کمی طولانی است و ضمنا آدرس های ایمیل عمومی نظیر یاهو و گوگل و msn را قبول نمی کند!)
نرم افزار Developer certificate request را به حجم حدود ۳MB از این سایت دانلود و نصب و اجرا کنید.
در مرحله اول، یک نام فایل به دلخواه با پسوند .csr (مثلا smartcom155.csr ) ایجادکنید.
در مرحله دوم در قسمت ACS pub ID گزینه No را انتخاب کنید.
در قسمت زیر آن فایلی به همان نام قبلی اما با پسوند key. می سازیم و پسورد دلخواه را انتخاب می کنیم.
به مرحله سوم می رویم و تمامی فیلدهای ستاره دار را پر می کنیم

اسلاید 19 :

در مرحله چهارم شماره سریال گوشی را در قسمت IMEI وارد می کنیم (ابتدا روی دکمه سمت راست کلیک کرده مراحل را طی می کنیم تا شماره سریال وارد شود). می دانیم که برای بدست آوردن شماره سریال گوشی باید دکمه های *#۰۶# را بزنیم.
در قسمت زیر آن ۱۳ گزینه هست که باید همه آنها را Add کنیم.
در مرحله پنجم دکمه Finish را می زنیم.
برنامه را می بندیم و حالا دو فایل با پسوندهای csr و key داریم.
مجدداً به سایت مزبور رفته و login می کنیم.
در سمت چپ صفحه روی Developer certificates و سپس روی Request کلیک می کنیم.
در صفحه باز شده فایل با پسوند csr را آپلود می کنیم.
سایت یک فایل با پسوند cer به ما می دهد که باید آنها را دانلود کنيم.

اسلاید 20 :

حال به برنامه bin sign نیاز داریم
و سپس فایل signsis.exe را اجرا می کنیم.
در قسمت بالا نام فایلی که قرار است sign شود و در قسمت وسط نام فایل cer که از سایت گرفته ایم و در قسمت پایین، فایل key که خودمان ساخته ایم و پسورد مربوطه را وارد کرده روی دکمه Sign it کلیک میکنیم.
فایلی با پسوند sis در همان مسیر قبلی ایجاد می شود که نرم افزار ساین شده است و آنرا روی گوشی می توانیم نصب کنیم.
نکته مهم: روی گوشی در قسمت منو tools App manager Settings رفته گزینه software… را روی All و گزینه online… را روی off می گذاریم. اگر پیام داد certificate expired به آن معناست که از زمان ساخت فایل sign شده بیش از ۶ ماه گذشته و عمل ساین کردن را باید دوباره انجام دهیم .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید