بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
آئین نامه مالی و معاملاتی دانشگاههای علوم پزشکی
اسلاید 3 :
فصل اول : کلیات
ماده 1: عملیات مالی و معاملاتی دانشگاه / دانشکده مستقل علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی/انستیتو پاستور و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی وموسسه آموزش وپژوهش طب انتقال خون و. که منبعد موسسه نامیده میشوند براساس این آییننامه انجام خواهدشد.
ماده 2: موسسه شامل ستاد و کلیه واحدهاي اجرایی (مستقل،غیر مستقل) منطبق با تشکیلات مصوب شامل دانشکدهها، مراکز تحقیقاتی، بیمارستانها، شبکه بهداشت درمان، مراکز بهداشتی، شعب بینالملل و غیره میباشد که هر واحد عهده دار بخشی از تولید خدمات و اجراي قسمتی از برنامههاي موسسه میباشد. موسسه موظف است سالانه حداقل ده درصد از واحدهاي فوقالذکر را با پیشنهاد مدیر امور مالی موسسه و یا رییس واحد اجرائی، تصویب هیأت رییسه موسسه و با تأیید و ابلاغ رییس موسسه به عنوان واحد اجرایی مستقل تعیین نماید.
اسلاید 4 :
تبصره 1: واحد اجرایی مستقل: به واحدهایی اطلاق میشود که انجام عملیات مالی و معاملاتی آن براساس این آیین نامه و دستورالعملهاي ابلاغی از سوي رییس هیأت امنا و یا مقام مجاز از طرف ایشان که توسط کمیته فنی و تخصصی مالی موضوع ماده 105 این آیین نامه تهیه شده، صورت میپذیرد.
تبصره 2: کلیه واحدهاي اجرایی مستقل و غیر مستقل از لحاظ سیاستگذاري تابع قوانین، مقررات و تصمیمات موسسه، آیین نامه مالی و معاملاتی دانشگاهها بوده و مکلف به رعایت و اجراي مصوبات هیأت امناء موسسه میباشد.
ماده 3: سال مالی موسسه یک سال هجري شمسی است که از اول فروردین ماه هر سال شروع و در آخر اسفند ماه همان سال پایان مییابد.
ماده 4: موسسه موظف است با رعایت مقررات مربوطه تا پایان خرداد ماه سال بعد نسبت به تهیه صورتهاي مالی نهایی اقدام و پس از امضاء مدیر امور مالی، معاون پشتیبانی و اکثریت اعضاء هیأت رییسه موسسه، و رییس موسسه جهت اظهار نظر به حسابرس مستقل ارائه نماید. امضاء رییس موسسه و معاون پشتیبانی و مدیر امور مالی الزامی است.
اسلاید 5 :
ماده 5: کلیه اسناد و اوراق تعهدآور مالی (از جمله: چک، سفته، و اوراق بهادار و مواردمشابه)، با امضاء رییس موسسه (یا مقامات مجاز از طرف ایشان) و مدیر امور مالی موسسه (یا مقامات مجاز از طرف وي) و در مورد واحدهاي اجرایی مستقل نیز با امضاء رییس واحد و رییس امورمالی واحد معتبر خواهد بود و همچنین قراردادهاي موسسه بر اساس قوانین و مقررات مربوطه و به استناد ماده 44 این آییننامه خواهد بود.
ماده 6: موسسه از طریق خزانه یا خزانه معین در استان یک فقره حساب اصلی به منظور استفاده از اعتبارات و وجوه مصوب در قوانین بودجه سالیانه نزد بانکهاي مجاز افتتاح مینماید و موسسه میتواند در خصوص افتتاح سایر حسابهاي مورد نیاز براي پرداخت و یا ادامه استفاده از حسابهاي پرداخت موجود، با رعایت مقررات این آییننامه بدون اخذ مجوز ازخزانه راسأ اقدام نماید.
تبصره 1: برداشت از حسابهاي موسسه به امضاء مشترك رییس موسسه (یا مقامات مجاز از طرف ایشان) و مدیر امور مالی(خزانه دار یا مقام مجاز از طرف وي) میباشد.
تبصره 2: برداشت از حسابهاي واحدهاي اجرایی به امضاء مشترك رییس واحد اجرایی و رییس امور مالی واحد اجرایی میباشد.
اسلاید 6 :
تبصره 3: افتتاح هر نوع حساب بانکی براي واحد اجرایی با درخواست کتبی رییس واحد اجرایی از رییس موسسه (یا مقام مجاز از طرف ایشان) پس از ارجاع به مدیر امور مالی موسسه جهت اظهار نظر فنی با تشخیص رییس موسسه (یا مقام مجاز از طرف ایشان) میباشد.
تبصره 4: موسسه ملزم به ارائه فهرست و شماره کلیه حسابهاي بانکی خود و واحدهاي اجرایی به هیأت امناء می باشد .
ماده 7: به منظور تمرکز درآمدهاي اختصاصی، موسسه و واحدهاي اجرایی، میتوانند به تعداد مورد نیاز حسابهاي بانکی غیر قابل برداشت در بانکهاي مجاز کشور با ملحوظ داشتن مفاد ماده ( 6) این آییننامه (از طریق خزانه یا خزانه معین استآنها) افتتاح کنند. موسسه و واحدهاي اجرایی موظفند درآمدهاي اختصاصی خود را به این حسابها واریز نموده وخزانه یا خزانه معین، عینأ آنرا عودت خواهد داد.
ماده 8: به منظور تمرکز وجوهی که به عنوان سپرده، وجهالضمان، وثیقه، ودیعه و یا نظایر آن دریافت میشود، موسسه میتواند به تعداد مورد نیاز حساب بانکی خاصی در بانکهاي مجاز کشور افتتاح نماید. ستاد و واحدهاي اجرایی مکلفند
اسلاید 7 :
وجوهی را که تحت عناوین فوق دریافت میدارند به این حساب واریز نمایند. برداشت از حسابهاي مزبور فقط به منظور استرداد وجوه این حسابها به واریز کننده واریز یا ضبط آن به نفع موسسه با رعایت مفاد این آییننامه ودستورالعملهاي مربوطه می باشد.
تبصره: رییس موسسه (یا مقام مجاز از طرف ایشان) می تواند در صورت نیاز از وجوه این حسابها جهت انجام امور جاري یا سرمایه گذاري موسسه استفاده نماید، مشروط به آنکه در زمان تسویه حساب وجه مربوطه قابل تادیه باشد.
ماده 9: مدیر امور مالی (خزانه دار) به مدت چهار سال از بین کارشناسان واجد صلاحیت رشته هاي امور مالی با حداقل چهار سال تجربه حرفهاي و اجرائی به پیشنهاد معاون پشتیبانی و تأیید رییس موسسه و با تصویب هیأت امناء و ابلاغ رییس موسسه به منظور اعمال نظارت مالی و تأمین هماهنگی لازم بر اساس مفاد این آییننامه انتخاب و به این سمت جهت انجام وظایف مشروح زیر منصوب میشود :
-1 تهیه و تدوین صورتهاي مالی موسسه از طریق نظارت مستمر بر عملیات امور مالی، محاسباتی، نگهداري و تنظیم حسابها بر اساس این آیین نامه، مقررات حاکم بر تحریر دفاتر و ضوابط مربوطه، صحت و سلامت آنها و تهیه گزارشات مالی مدیریتی.
اسلاید 8 :
-2 اعمال نظارت بر اجراي قوانین و مقررات حاکم بر عملیات مالی موسسه و واحدهاي اجرایی.
-3 تبادل اطلاعات مالی موسسه حسب مورد با دستگاههاي نظارتی قانونی با هماهنگی رییس موسسه (یا مقام مجاز از طرف ایشان).
-4 نگهداري و تحویل و تحول وجوه نقدینهها و سپردهها و اوراق بهادارونظارت بر وصول به موقع در آمدهاي موسسه.
-5 نظارت بر عملکرد مالی واحدهاي اجرایی مستقل و غیر مستقل
-6 شناسایی و نگهداري حساب مقداري و ریالی اموال، ماشینآلات و تجهیزات و دارائیهاي موسسه.
7 اطلاع و کنترل کلیه تفویض اختیارات جهت امضاء هاي مجاز.
-8 اجراي نظام نوین مالی بر اساس دستورالعملهاي ابلاغی وزارت متبوع.
-9 اجراي آن بخش از عملیات مالی موسسه که در چارچوب بودجه تفصیلی مصوب هیأت امناء بر عهده مدیر امور مالی میباشد.
-10 پیگیري و بهروزرسانی مانده حسابهاي سنواتی.
اسلاید 9 :
تبصره 1: در صورتیکه مدیر امور مالی (خزانه دار) تأیید شده هیأت امناء از سمت خود استعفا داد، یا به هر دلیل قادر به همکاري نبود، رییس موسسه میتواند فرد واجد شرایطی را تا تشکیل اولین جلسه هیأت امناء به عنوان سرپرست امور مالی منصوب نماید. موسسه مکلف است در اولین جلسه هیأت امناء نسبت به تعیین تکلیف مدیر امور مالی (خزانه دار) طبق تبصره 5این ماده اقدام نماید. مدیر امورمالی (خزانه دار) می تواند وظایف تعیین شده خود را در این آییننامه به معاونین یا روساي امور مالی واحدهاي غیرمستقل حسب مورد تفویض نماید .
تبصره 2: مدیر مالی قبلی و بعدي مکلفند حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ اشتغال مدیر مالی جدید نسبت به تنظیم صورتمجلس تحویل و تحول اقدام نمایند. این صورتمجلس باید به امضاي تحویل دهنده و تحویل گیرنده رسیده باشد و نسخه اول آن را به حسابرس موسسه ارائه نمایند. در مواردي که مدیر مالی از تحویل ابواب جمعی خود استنکاف نماید یا به هر علتی حضور وي امر تحویل و تحول میسر نباشد ابواب جمعی وي با حضور حسابرس و نماینده رییس موسسه و مدیر مالی جدید تحویل خواهد شد. این موارد در خصوص رییس امور مالی واحدهاي اجرائی نیز صادق بوده و لازم است مدیر امور مالی موسسه نیز نظارت داشته باشد.
اسلاید 10 :
تبصره 3: موسسه میتواند انجام امور مالی خود را به صورت جزئی یا کلی در قالب مدیریت پیمان با تأیید مدیر امور مالی موسسه به موسسات واجد صلاحیت واگذار نماید. این بند مشمول واحدهاي وصول درآمد نمیباشد.
تبصره 4: عزل و تغییر مدیر امور مالی به پیشنهاد رییس موسسه و موافقت هیأت امناء مقدور میباشد و انتخاب مجددایشان با تائید هیأت امناء بلامانع میباشد.
تبصره 5:حداقل 3نفرازافرادواجد شرایط موضوع این ماده جهت انتخاب به عنوان مدیر امور مالی (خزانه دار) از هیئت امنا باید معرفی گردد.
ماده 10 : به منظور دستیابی به قیمت تمام شده خدمات وفعالیت ها و ضرورت اصلاحات نظام مالی بخشسلامت در راستاي استقرار نظام نوین مالی و اجراي هلدینگ و شبکه عصبی مالی و در نتیجه ارتقاء سطح کنترل داخلی در بخش و ارتقاءمستمر کیفیت خدمات و تعالی عملکرد، افزایش بهرهوري و در نهایت افزایش رضایتمندي آحاد جامعه ،موسسه موظف میباشد به تعداد واحدهاي اجرایی خود، عملیات مالی مجزا در قالب واحد اجرایی مستقل ایجاد نماید. نحوه اداره واحدهاي اجرایی مستقل و انجام عملیات مالی و معاملاتی آن براساس مفاد این آییننامه و این ماده و دستورالعملهاي ابلاغی ازسوي رییس هیأت امنا و یا مقام مجاز از طرف ایشان که توسط کمیته فنی و تخصصی مالی و بودجه موضوع ماده 105 این آییننامه تهیه شده، صورت میپذیرد.
اسلاید 11 :
1. موسسه موظف است سالانه حداقل تا 10 درصد از دانشکدهها، مراکز تحقیقاتی، بیمارستآنها، شبکه بهداشت درمان، مراکز بهداشتی خود را به عنوان واحد اجرایی مستقل تعیین نماید.
2. نحوه انتخاب واحد اجرایی مستقل با پیشنهاد کتبی مدیر امور مالی موسسه و یا رییس واحد اجرائی به رییس موسسه و تصویب هیأت رییسه موسسه و با تأیید و ابلاغ رییس موسسه میباشد.
3. این مراکز به لحاظ انجام عملیات مالی و معاملاتی در چارچوب این آییننامه و اختیارات محوله مستقل بوده و از لحاظ سیاستگذاري تابع قوانین و مقررات مربوطه و تصمیمات موسسه میباشند.
4. واحدهاي اجرایی مستقل مکلف به رعایت کلیه مفاد مندرج در این آییننامه و سایر قوانین و مقررات موسسه از جمله دستورالعملهاي ابلاغی نظام نوین مالی خواهند بود. بدیهی است رییس واحد و رییس امور مالی و سایر مسئولین واحد اجرایی حسب مورد در خصوص مسئولیتهاي محوله در مقابل کلیه دستگاههاي نظارتی شخصاً پاسخگو خواهند بود.
اسلاید 12 :
5. سهم اعتباري کلیه واحدهاي مزبور از اعتبارات مصوب هزینه اي، تملک دارایی سرمایه اي و درآمد اختصاصی(حداقل 5% از درآمدهاي اختصاصی این واحدها به موسسه اختصاص می یابد وبا تشخیص رییس موسسه قابل هزینه در خودواحد ویا ستادوسایرواحدها می باشد) موسسه که در قانون بودجه هر سال تصویب میگردد. توسط کمیته موضوع ماده 24 این آییننامه و براساس سرانه پروژه هاي تحقیقاتی، پرسنلی، امکانات فیزیکی و وظایف محول شده و شاخصهاي عملیاتی تنظیم بودجه و در ازاي ارائه صورتهاي مالی سال قبل و طبق تفاهم نامه هاي داخلی تعیین و وتوسط رییس موسسه (یا مقام مجاز از طرف ایشان) به واحدهاي مزبور ابلاغ میگردد.
6. کلیه اعتبارات هزینه اي _ تملک دارایی سرمایه اي و درآمد اختصاصی و سایر منابع حواله شده به واحدهاي اجرایی به عنوان کمک تلقی شده و در ستاد به هزینه قطعی منظور میگردد. ومسئولیت پاسخ گوئی مصرف منابع درواحدهاي مزبور با مسئولین این واحدها خواهد بود.
اسلاید 13 :
.7 . واحدهاي اجرایی مستقل مکلف هستند ضمن نگهداري اسناد مالی، صورتهاي مالی نهائی هر سال خود را حداکثرتا پایان اردیبهشت ماه سال بعد جهت بررسی و تلفیق در صورتهاي مالی نهائی موسسه براي تصویب به رییسموسسه تحویل نمایند.
8. معاون پشتیبانی موسسه و سایر معاونین حسب مورد در خصوص هر یک از واحدهاي اجرایی مستقل ملزم بهکنترل اجراي مفاد آییننامه مالی و معاملاتی و دستورالعملهاي ابلاغی و ارائه گزارش پیشرفت، به هیأت رییسه موسسه بوده و واحدهاي اجرائی ملزم به همکاري و ارائه اطلاعات درخواستی میباشند.
9 .واحد اجرایی مستقل موظف است بر اساس ظرفیت خودتمام سیستمهاي اداري، مالی و. خود را (بعنوان مثال دربیمارستآنها: بستري، پذیرش، ترخیص، پرسنلی، کلینیکی، پاراکلینیکی) مکانیزه نماید. به طوري که سیستمهاي اطلاعات مدیریت بیمارستانی و حسابداري به صورت یکپارچه و در قالب نظام اطلاعات مدیریت استقرار نماید.
10.جهت گیري استقرار و پیاده سازي سیستمهاي مورد نظر در واحد اجرایی با رویکرد مشتري محور بایستی طراحی شود.
اسلاید 14 :
11. حقوق و مزایاي اعضاي هیأت علمی که در واحد اجرایی مستقل شاغل میباشند (طبق احکام استخدامی)، کمافیالسابق توسط دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مربوطه پرداخت میشود. لیکن پرداختهاي کارانه از محل منابع واحد اجرایی طبق آییننامه نظام نوین بیمارستانها تأمین و اقدام میگردد.
12.مدیر امور مالی موظف به کنترل و نظارت مستمر بر عملکرد مالی واحدهاي فوق وارائه گزارش ارزیابی هر چهارماه یکبار به هیأت رییسه موسسه جهت اطلاع وتصمیم گیري در صورت لزوم میباشد. و واحدهاي اجرائی ملزم به همکاري وارائه اطلاعات درخواستی میباشند.
13 . واحدهاي مستقل میتوانند ضمن رعایت مفاد تبصره 3 ماده 6 این آییننامه حساب هاي سپرده وتضمینات و ودایع و نظائر آن را در حسابهاي مربوطه در واحد نگهداري نمایند.
ماده 11 : رییس امور مالی واحد اجرایی فردي است داراي مدرك دانشگاهی مرتبط با امور مالی که به پیشنهاد مدیر امورمالی(خزانه دار) موسسه و تأیید و ابلاغ معاون پشتیبانی موسسه، براي مدت 4 سال انتخاب و به این سمت منصوب میشود.
اسلاید 15 :
الف: رییس امور مالی در واحدهاي اجرایی مستقل، عملیات اجرایی مالی و معاملاتی را زیر نظر رییس واحد اجرایی و بانظارت مدیر امور مالی (خزانه دار) موسسه که بر اساس این آییننامه و دستورالعملهاي ابلاغی به وي محول میشود انجام می دهد و در قبال وظایف محوله و در حدود اختیارات این آییننامه و مقررات ذيربط مسئول و شخصأ در مراجع قانونی ونظارتی پاسخگو خواهد بود.
ب: رییس امور مالی در واحدهاي اجرایی غیر مستقل، در مورد وظایف و اختیاراتی که از طرف مدیر امور مالی موسسه و براساس این آییننامه به وي تفویض میگردد مسئول بوده و فرد تفویض گیرنده ضمن تعهد به پاسخگوئی به مقام تفویض کننده، مکلف به رعایت مفاد این آییننامه بوده و شخصأ در مراجع قانونی و نظارتی پاسخگو خواهد بود.
تبصره 1: در صورتی که فرد صلاحیتدار و داراي مدرك دانشگاهی مرتبط در موسسه وجود نداشته باشد مدیر امور مالی مجاز به بکارگیري (به عنوان رییس امور مالی واحد) افراد داراي تجربه کافی می باشد.
تبصره 2: رییس امور مالی واحد اجرایی مستقل به پیشنهاد مدیر امور مالی (خزانه دار) موسسه و با تأیید رییس موسسه وابلاغ معاون پشتیبانی موسسه ، براي مدت 4 سال انتخاب و به این سمت منصوب میشود.
اسلاید 16 :
تبصره 3: تغییر رییس امور مالی واحد اجرائی غیرمستقل به پیشنهاد مدیر امور مالی و تأیید و ابلاغ معاون پشتیبانی وتغییر رییس امور مالی واحد اجرائی مستقل به پیشنهاد مدیر امور مالی و وبا تأیید رییس موسسه وابلاغ معاون پشتیبانی موسسه مقدور میباشد .و انتخاب مجدد ایشان با رعایت ضوابط مربوطه بلامانع است.
ماده 12 : حسابرس شخص حقوقی است که با پیشنهاد رییس موسسه و تصویب هیأت امناء سالیانه از بین اعضاي جامعه حسابداران رسمی ایران (حسابدار رسمی) انتخاب میگردد. گزارش حسابرسی سالانه در هیأت امناء قرائت و هیأت امناءنسبت به بندهاي گزارش حسابرس به ازاي هر بند اظهار نظر، تصمیمگیري و تعیین تکلیف می نمایدو با عنایت به گزارش حسابرس نسبت به تصویب صورتهاي مالی موسسه تصمیمات لازم اتخاذ خواهد نمود.
تبصره 1: وظایف حسابرس رسیدگی به اسناد عملیات مالی و حسابداري موسسه و اظهار نظر نسبت به آن و صورتهاي مالی موسسه و بر اساس دستورالعملها و استانداردها و اصول متداول حسابرسی میباشد.
اسلاید 17 :
تبصره 2: رییس موسسه موظف به پیگیري تکالیف تعیین شده از سوي هیأت امناء در مدت مشخص شده درخصوص هربند گزارش حسابرس بوده و نتیجه را به هیأت امناء گزارش مینماید.
تبصره 3: گزارش حسابرس موسسه در 8 نسخه تهیه که 3 نسخه به موسسه (رییس موسسه، معاون پشتیبانی، مدیر امورمالی(خزانه دار)) و بقیه به دبیرخانه هیأت امنا مستقیماً تحویل میشود.
تبصره 4: در راستاي اجراي ماده 10 این آئیننامه، موسسه می تواند نسبت به انتخاب حسابرس مستقل براي واحدهاي اجرائی مستقل با نظر رییس موسسه منوط به این که نافی مسئولیت ایشان و انجام حسابرسی کلی موسسه وگزارش آن به هیأت امناء نگردد، اقدام نماید.
ماده 13 :موسسه موظف است کلیه عملیات مالی خود اعم از وجوه، داراییها، بدهیها، هزینه ها و تعهدهاي مالی در مقابل دیگران و دیگران در مقابل موسسه را بر اساس دستورالعملهاي نظام نوین مالی و برمبناي روشهاي متداول حسابداري درحسابهاي خود ثبت و نگهداري نماید.
اسلاید 18 :
فصل دوم: بودجه و منابع مالی درآمد
ماده 14 : بودجه تفصیلی برنامه مالی موسسه است که براي یک سال مالی تهیه میشود و حاوي پیش بینی کلیه دریافتهاو منابع مالی (اعتبارات هزینهاي، تملک دارایی، درآمد اختصاصی و سایر منابع) و برآورد مصارف مالی موسسه براي اجراي برنامه هاي عملیاتی سالانه و پرداخت تعهدات معوق در قالب برنامه هاي مختلف میباشد که توسط رییس موسسه پیشنهادو به تصویب هیأت امناء موسسه میرسد.
تبصره 1: موسسه ملزم به پیروي از فرمهاي تدوین شده بودجه تفصیلی دبیرخانه هیأت امناء خواهد بود.
تبصره 2: موسسه مجاز به جابجایی، افزایش و کاهش در اعتبار برنامه هاي بودجه تفصیلی (با تصویب هیأت امناء) حداکثر به میزان بیست درصد برنامه ها میباشد. عدول از برنامه هاي بودجه تفصیلی توسط حسابرس کنترل و در گزارش ایشان به هیأت امناء منعکس میگردد.
اسلاید 19 :
تبصره 3: حداکثر سه درصد از اعتبارات ابلاغی از بودجه عمومی دولت و درآمد اختصاصی موسسه وسایر منابع بدون الزام به رعایت مفاد این آییننامه و سایر مقررات عمومی در اختیار رییس موسسه بوده و حسب صلاحدید ایشان به هزینه گرفته می شود.
ماده 15 : موسسه موظف به تهیه برنامه اجرایی و عملیاتی سالانه خود درقالب برنامه استراتژیک موسسه که شامل کلیه فعالیتهاي هزینه اي و طرحهاي تملک دارایی سرمایه اي و سرمایه گذاري در جهت تجهیز، بهبود و یا گسترش فعالیتهاي هزینه اي در راستاي دستیابی به اهداف تعیین شده صورت میپذیرد، میباشد. و لازم است به نحو مناسب در بودجه تفصیلی موسسه منعکس گردد.
ماده 16 : فعالیتهاي جاري: عملیات و خدمات مستمر و مشخصی است که براي رسیدن به هدفهاي برنامه طی یک سال اجرا میشود.
ماده 17 : طرح عمرانی و مخارج سرمایهاي وتملک داراییهاي سرمایه اي: مجموعه عملیات و خدمات مشخص و هزینه هاي دوره مطالعه و یا اجرا است که در جهت دستیابی به اهداف موسسه و بر اساس مطالعات توجیهی، فنی واقتصادي،
اسلاید 20 :
اجتماعی در مدت معین و با اعتبار مشخص به صورت سرمایه گذاري پس از تصویب هیأت امنا، توسط موسسه انجام و تمام یا قسمتی از هزینه هاي اجرایی آن از محل منابع عمومی دولت (کمک) یا اعتبارات اختصاصی وسایر منابع تأمین می گردد.
ماده 18 : فعالیتهاي سرمایه گذاري: مجموعه عملیات مشخصی است که در جهت اهداف موسسه، تجهیز و بهبود وگسترش فعالیتهاي موسسه یا رفاه کارکنان با تعیین نرخ بازده مورد پیش بینی و منافع اجتماعی (حسب وظایف حاکمیتی) در مطالعه توجیهی، فنی و اقتصادي صورت میگیرد. اینگونه فعالیتها لازم است، به تصویب هیأت امناء برسد.
ماده 19 : منابع مالی موسسه شامل اعتبارات هزینه اي، تملک دارایی و اختصاصی منظور شده در قوانین بودجه سالانه دولت و یا وجوه حواله و یا ابلاغ اعتبار شده از سوي وزارت متبوع و دیگر مراجع دولتی (ملی و استانی)، وجوه حاصل از تسویه مطالبات سنواتی، مانده اعتبارات مصرف نشده سنوات قبل، هدایا، کمکهاي مردمی، تسهیلات بانکی و سایر منابع میباشد.
تبصره 1: اعتبارات مورد نیاز از محل منابع عمومی دولت براي هر سال موسسه از سال قبل بر اساس بهاي تمام شده خدمات و کسري منابع توسط موسسه تنظیم و به مراجع ذیصلاح ارائه می شود تا به صورت کمک در بودجه کل کشورمنظور و تصویب شود.