بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

تکنولوژی اطلاعات و کنترل سازمان

اسلاید 2 :

اهداف
بررسی فرایندهای لازم برای پردازش اطلاعات در سازمان
بررسی تکنولوژی های مورد نیاز برای تامین نیازهای اطلاعاتی
بررسی شیوه های کنترل سازمانی
بررسی فواید و کاربردهای تکنولوژی اطلاعاتی در فرایند کنترل مدیریت

اسلاید 3 :

ضرورت اطلاعات
اطلاعات همان چیزی است که موجب تقویت یا تغییر فرایند درک کردن می شود، در حالی که داده ها چیزی جز درون دادی نیتند که وارد یک کانال ارتباطی می شوند. داده ها در صورتی به اطلاعات تبدیل می شوند که افراد بخواهند برای درک بیشتر از آنها استفاده کنند.

اطلاعات می تواند فرایند تصمیم گیری را در مورد ساختار، تکنولوژی و نوآوری تغذیه نماید و همچنین سازمان را به عرضه کنندگان مواد اولیه و مشتریان متصل می سازد.

اسلاید 4 :

مقدار اطلاعات و غنی بودن آنها
تغییر در محیط مثل تکنولوژی های پیشرفته و غیر یکنواخت باعث می شود که میزان عدم اطمینان و ابهام در سازمان ها افزایش یابد.

اسلاید 5 :

عدم اطمینان یعنی نبودن اطلاعات، یا چون میزان پدیده عدم اطمینان افزایش یابد باید اطلاعات بیشتری کسب گردد و پردازش شود.

مقدار اطلاعات یعنی آن مقدار یا حجمی از داده ها که درباره فعالیت های سازمانی توسط اعضای سازمان جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شود.

ابهام اطلاعاتی بدین معنی است که نمی توان مسائل را به صورت عینی تجزیه و تحلیل کرد و درک نمود.

اسلاید 6 :

رویارویی با وضع مبهم به این معنی است که مدیران برای یافتن یک راه حل باید اطلاعات غنی تری را پردازش کنند.

بحث رو در رو یعنی تماس بیشتر، ومدیران بدین وسیله می توانند مسائل مبهم را بهتر درک کنند و برای ارائه ی پاسخ مناسب به توافق برسند.

اسلاید 7 :

غنی بودن
اطلاعاتی که از نظر داده ها دارای ظرفیت بالایی باشند غنی و پربار هستند.

کانال هایی که از نظر غنی بودن در سطح بالایی نباشند دارای دامنه یا وسعت بالایی نخواهند بود و برای مواردی کاربرد دارند که هدف ارسال مقدار زیادی داده یا عدد و رقم باشد.

اسلاید 8 :

طبقه بندی اطلاعات از نظر غنی بودن

1- ارتباط رو در رو، از نظر غنی بودن در سطح نسبتا بالایی است. این ارتباط با علائمی مثل زبان، اندام و تغییر قیافه برقرار می گردد. چون نتیجه ارتباط به سرعت باز پس داده می شود، بهتر درک می گردد و سریع تر می توان آن را کنترل و اصلاح نمود. برای رفع ابهام بهترین کانال است و مدیران می توانند با استفاده از آن درک متقابلی از یکدیگر داشته باشند.

اسلاید 9 :

2- وسایل ارتباطی، از نظر غنی بودن در ردیف بعد قرار می گیرند و به این سبب به صورت نسبی غنی هستند که نتیجه ارتباط به سرعت بازخور می گردد و مورد توجه شخص قرار می گیرد. در این کانال ارتباط رو در رو وجود ندارد( طرفین یکدیگر را نمی بینند).

3- نوشته ها و اسناد کتبی، در ردیف بعد قرار می گیرند. نتیجه ارتباط در این کانال ها با سرعت کمتری بازخور می شود و تماس رو در رو هم وجود ندارد.

4- مطالب نوشتنی و مدارک غیر شخصی، ضعیف ترین کانال ارتباطی هستند. حجم این اطلاعات زیاد است. در این نوع کانال ها واکنش مستقیم وجود ندارد و برای مواردی مناسب است که هدف ارسال حجم بزرگی از داده های دقیق برای تعداد زیادی از افرار است.

اسلاید 10 :

تکنولوژی اطلاعاتی و ساختارهای نوین سازمانی
پیشرفت در تکنولوژی اطلاعاتی نیاز به مدیران میانی و نیروهای ستادی و اداری را کاهش داده است که در نتیجه از سطوح سازمانی کاسته است.

تکنولوژی نوین باعث شده است که ارتباطات الکترونیکی بسیار قدرتمند بین واحدها و دوایر برقرار شود و هر نوع سد و مانع را که از نظر زمان و فاصله وجود داشت، از میان برداشته است.

اسلاید 11 :

تیم مجازی
یک نوع تیم ویژه، بنام تیم مجازی، با استفاده از کامپیوتر اعضای پراکنده ی تیم در نقاط مختلف را به یکدیگر مرتبط می سازد و آنها می توانند در جهت تامین یک هدف مشترک همکاری کنند.

در ساختار سازمانی که از تیم مجازی استفاده می شود، کارهای اصلی در یک مرکز انجام می شود و سایر کارها به شرکت ها یا افراد دیگر واگذار می گردد ولی همگی با دفتر مرکزی ارتباط الکترونیکی دارند.

اسلاید 12 :

روند تکاملی تکنولوژی اطلاعات
نخستین اندیشه درباره استفاده از کامپیوتر، بالا بردن راندمان بود و هدف کاهش هزینه دستمزد با واگذاری کارها به کامپیوتر بود. این سیستم را سیستم پردازش عملیات می گویند.

در مرحله بعد، تکنولوژی بصورت یکی از منابع سازمان در می آید، با افزایش پایگاه های اطلاعاتی، مدیران در صدد برامدند که با استفاده از این داده ها برای گرفتن تصمیمات مهم از سیستم های کامپیوتری استفاده کنند.

اسلاید 13 :

سیستم اطلاعات مدیریت
یکی از ابزارها یا روشهای جمع آوری و تنظیم داده هاست. سپس این داده ها برای انجام تصمیمات در اختیار مدیران قرار می گیرند. این سیستم به مدیران کمک می کند تا تصمیمات بهتری بگیرند.

اسلاید 14 :

سیستم اطلاعات اجرایی
این سیستم در سطح بالاتر مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا در این سیستم به اطلاعات توجه می شود. این سیستم با ارتباط متقابل باعث می شود که مدیران رده بالا بتوانند از طریق پردازش داده ها به شکلی کارساز عملیات سازمان را به صورتی دقیق تر کنترل نمایند.

اسلاید 15 :

سیستم پشتیبانی تصمیمات
یک سیستم اطلاعاتی تعاملی است که مدیران را تا اطلاعات را دستکاری کرده، آنها را به هر شکل که مایلند در بیاورند، به صورت های متفاوت تنظیم کنند و سرانجام بر اساس نظم جدیدی که به آنها داده اند تصمیمات خاصی بگیرند.

اسلاید 16 :

شبکه کاری
شیوه ای است که هر سازمان می تواند به هنگام اجرای هر طرحی، اطلاعاتی را مبادله کند. در بسیاری از شرکت ها از این وسیله به عنوان یک اسلحه ی استراتژیک استفاده می کنند.

اسلاید 17 :

الگویی برای طراحی سیستم پشتیبانی تصمیمات
چارچوبی برای کاربرد سیستم های اطلاعاتی در دوایر سازمانی ارائه شده است. طبق این چارچوب، با توجه به نوع کاری که در سازمان انجام می شود، اطلاعات مورد نیاز تعیین می گردند.

اسلاید 18 :

1- اگر کار بسیار متنوع باشد، مسائل متعددی بوجود می آیند و اگر نوع این مسائل قابل پیش بینی نباشد، محیط بسیار نا مطمئن می شود. به همین دلیل به اطلاعات بیشتری نیاز است. کارکنان برای پردازش اطلاعات باید وقت بیشتری صرف کنند و به منابع تکنولوژی پیشرفته و پایگاه های اطلاعاتی بزرگی نیاز دارند. اگر تنوع کارها در سطح پایینی باشد مقدار کمتری اطلاعات باید پردازش شود.

اسلاید 19 :

2- اگر کارها به گونه ای باشند که نتوان تجزیه و تحلیل کرد و به مسائلی گنگ و مبهم منجر شوند، در آن صورت کارکنان و اعضای سازمان به اطلاعات غنی و پربار نیازمندند. اگر کارها ساده باشند، مدیران از کانال های ارتباطی ضعیف استفاده می کنند و تنها به اطلاعات کامپیوتری ابتدایی یا مکتوب نیاز است.

اسلاید 20 :

مزایای استراتژیک تکنولوژی اطلاعات
مدیران برای دستیابی به ترکیبی مناسب از استراتژی، انگیزش، تکنولوژی و طرح سازمانی جهت باقی ماندن در صحنه رقابت دنیای کنونی به تکنولوژی اطلاعاتی روی آورده اند.

شرکت ها می توانند از دو استراتژی ریشه ای، بنام رهبری از طریق کاهش هزینه و متمایز ساختن سازمان استفاده کنند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید