بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

سيستمهاي اطلاعات مديريت
(مدلسازي اطلاعات)

اسلاید 3 :

فهرست

اسلاید 4 :

كليات درس
وظيفه هر سازماني در اين جامعه متحول ايجاد نظم است كه در اين راستا عامل اساسي مورد نياز براي نظم بخشيدن به هر سيستمي، اطلاعات دقيق و بموقع مي باشد در سراسر تاريخ، هم دولتها و هم سازمانهاي بخش خصوصي، به كسب اطلاعات به منظور ايجاد تغيير و همچنين شناخت ساختار اوليه مناسب براي جامعه و سازمان علاقه نشان داده اند مطمئناً اگر اهداف ديگري در كار نباشد هر دو، تشكيلات وسيعي را براي جمع آوري اطلاعات به منظور تداوم بخشيدن به نظم امور نياز دارند. اطلاعات در گذشته ارزش ناچيزي داشته و در تصميم گيريها كمتر به كار مي رفت. در حالي كه امروزه، اطلاعات مهمترين منبع مدير بعد از عامل انساني محسوب مي شود (تيراف، 1984، ص4) هدف كلي اين درس آشنايي دانشجويان با چگونگي استفاده از اطلاعات در امر تصميم گيري است.

اسلاید 5 :

فصل اول
نگاه كلي بر سيستمهاي اطلاعاتي

اسلاید 6 :

سير تحول سيستمهاي اطلاعاتي مبتني بر رايانه
در بررسي فناوري اطلاعات و سيستمهاي اطلاعاتي در سازمان، مروري بر سير تكوين آن مي تواند ديدگاه دقيقتري را به پژوهشگر ارائه دهد هر چند مي توان تاريخ سيستم اطلاعات مديريت را به چارلزببيج منتسب دانست، ولي آغاز آن از اواخر دهه 1950 مي باشد.

اسلاید 7 :

در سال 1957، يعني زمان عبور از عصر صنعتي به عصر اطلاعات، تعداد افرادي كه بخش مهمي از كار آنها با اطلاعات و پردازش آن سروكار داشت(كارگران اطلاعاتي)، از تعداد كارگران صنعتي بيشتر شد.

اسلاید 8 :

در دهه 1970 كاركنان اطلاعاتي بيش از پنجاه درصد از نيروي كار را تشكيل ميدادند (نمودار 1ـ1) (اسپراگ و مك نورلين، 1986،ص2).

اسلاید 9 :

درصد نيروي كار در بخشهاي مختلف

اسلاید 10 :

پردازش اطلاعات
بعد از 1960، كار بر روي اطلاعات بسرعت رشد كرد. در اين زمينه تحقيق بر روي بخش اطلاعات اقتصاد نشان مي دهد كه از هفده درصد در سال 1950 ناگهان به پنجاه و هشت درصد در سال 1980 افزايش يافت. در حالي كه در همان دوره، در بخش صنعت از 65 درصد به 27 درصد كاهش پيدا كرد (نمودار1ـ1) اين آمار و ارقام، از تغيير كاملاً عميقي در سازمانها حكايت مي كند.

اسلاید 11 :

در عصر حاضر، پردازش اطلاعات يكي فعاليت عمده اجتماعي است. بخش مهمي از زمان كاري و شخصي هر فرد به جستجو، ثبت، جذب و دروني كردن (هضم) اطلاعات مي گذرد. به عنوان نمونه تا 80 درصد وقت مديران اجرايي، به پردازش و انتقال اطلاعات سپري مي گردد.

اسلاید 12 :

روزهاي بدون رايانه

اسلاید 13 :

مديريت اطلاعات و رايانه
مدير در هر سازمان، مديريت پنج منبع اصلي را بر عهده داردكه عبارتند از:
كاركنان
مواد
ماشين آلات (شامل تسهيلات و انرژي)
پول
اطلاعات (شامل داده ها)

اسلاید 14 :

كار مدير، مديريت كارآمد اين منابع به منظور استفاده از آنها در دستيابي به اهداف سازماني است. چهار منبع اول وجود فيزيكي داشته، قابل لمس بوده و مشهودند، در حالي كه منبع پنجم يعني اطلاعات نامشهود بوده و منبع اداركي ناميده مي شود. مديران با استفاده از آن منابع فيزيكي را مديريت مي كنند (هپمن، 1969،ص 125).

اسلاید 15 :

علاقه داشتن به مديريت اطلاعات
طي سالهاي اخير، مديران به دو دليل توجه روز افزوني به مديريت اطلاعات مبذول داشته اند:
پيچيدگي روز افزون فعاليتهاي كسب و كار
بهبود توانمنديهاي رايانه.

اسلاید 16 :

افزايش پيچيدگي فعاليتهاي كسب و كار
كسب و كار همواره پيچيده بوده است ولي امروز از هر زمان ديگري پيچيده تر شده است. همه سازمانها در معرض تاثيرات اقتصاد بين الملل بوده و در بازار جهاني رقابت مي كنند. فناوري كسب و كار پيچيده تر مي شود و چهارچوبهاي زماني براي اقدامهاي مديريتي كوتاهتر مي گردد و محدوديتهاي اجتماعي در قالب تقاضاي مشتريان براي محصولات و خدمات كيفي تر و ارزانتر وجود دارد. هر يك از اين آثار بر پيچيدگي كسب و كار مي افزايد.

اسلاید 17 :

بهبود توانمنديهاي رايانه
رايانه هاي غول پيكر دهه هاي 1950،1960 به سبب داشتن سرعت اندك و اندازه بزرگ از صحنه خارج شده اند و تنها كارشناسان سخت افزار با آنها سروكار خواهند داشت

اسلاید 18 :

در گذشته كاربران هرگز در تماس مستقيم با سخت افزار قرار نمي گرفتند واز اين امر راضي بودند ودر بيشتر موارد استفاده كنندگان خروجيهاي رايانه حتي نحوه كار با آن را نمي دانستند و برخي از يادگيري آن نيز هراس داشتند.

اسلاید 19 :

از سوي ديگر، كاربران امروزي از طريق رايانه هاي شخصي يا ريزپردازنده هاي دفتر كارخود، ساير رايانه هاي موجود در شبكه با هم مرتبطند. نه تنها رايانه در دسترس همگان قرار دارد بلكه طرز كار با آن نيز هر روز سهلتر مي شود كاربران امروزي ديگر رايانه را يك وسيله ويژه به شمار نمي آورند بلكه به آن به عنوان يك ابزار كار ضروري مانند ميز و صندلي و تلفن نگاه مي كنند (مك ليود، 1998،ص5و6).

اسلاید 20 :

دانش مديريت
امروز واژه سواد براي تشريح دو نوع دانش كه در استفاده از رايانه نقش كليدي دارند به كار مي رود يك نوع دانش، سواد استفاده از رايانه است و ديگري سواد به كارگيري اطلاعات در دستيابي به هدفهاست.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید