بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
به نام خدا
کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات
اسلاید 2 :
فهرست
نقش...1 ICT
دولت الکترونیک..
بانکداری الکترونیکی...
تاثیرات فناوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد..
اثرات اجتماعی فناوری اطلاعات و ارتباطات.
اثرات فرهنگی فناوری اطلاعات وارتباطات..
نتیجه گیری ..
پایان..
اسلاید 3 :
نقش ICT
)ICT یافناوریاطلاعاتوارتباطات( Information & Communication Technology)، بدون شک تحولات گسترده ای را در تمامی عرصههای اجتماعی و اقتصادی بشریت به دنبال داشته و تاثیر آن بر جوامع بشری بگونهای است که جهان امروز به سرعت در حال تبدیل شدن به یک جامعه اطلاعاتی است. جامعه ای که در آن دانایی و میزان دسترسی و استفاده مفید از دانش، دارای نقشی محوری و تعیین کننده است. گستردگی کاربرد و تاثیرات آن در ابعاد مختلف زندگی امروزی و آینده جوامع بشری به یکی از مهمترین مباحث روز جهان مبدل شده و توجه بسیاری از کشورهای جهان را به خود معطوف کرده است.
اسلاید 4 :
دولت الکترونیک
دولت الکترونیک در واقع وامدار فناوری اطلاعات و ارتباطات است کاربرد شبکه اینترنت توسط سازمانهای دولتی جهت ارایه خدمات و اطلاعات به مردم، شرکتها و سایر سازمانهای دولتی یکی از تعاریف دولت الکترونیکی است. متخصصان و کارشناسان، دولت الکترونیکی را سازمانی مجازی بدون ساختمان و دیوار توصیف میکنند که خدمات دولتی را بدون واسطه بصورت 24 ساعته و هفت روز هفته به مشتریان ارایه میدهد. به عبارتی دولت الکترونیکی به مجموعه ارتباطات الکترونیکی میان دولت، شرکتها و شهروندان و کارکنان دولت که از طریق شبکه اینترنت برقرار میشود اطلاق میگردد.
از جمله مزایایی که برای دولت الکترونیکی برشمرده شده عبارت است از:
۱- افزایش اختیارات شهروندان از طریق دسترسی به اطلاعات و اداره موثرتر امور دولتی .
۲- بهبود ارتباطات میان سازمانهای دولتی با تجارت و صنعت و سایر سازمانهای دولتی .
۳- افزایش دقت و شفافیت در کارهای دولتی .
۴- رشد درآمدهای دولت و کاهش هزینههای آن .
۵- ارتقاء کارآیی سیستمهای اقتصادی و ایجاد شفافیت برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی و پشتیبانی در کشورهای در حال توسعه .
۶- ایجاد احساس بهتر در مشارکت اجتماعی و اصلاح تصمیمگیریها و پیادهسازی برنامههای توسعه.
اسلاید 5 :
بانکداری الکترونیکی
بانکداری الکترونیک یا برخط یا اینترنتی، عبارت است از فراهم آوردن امکاناتی برای کارکنان در جهت افزایش سرعت و کارایی آنها در ارائه خدمات بانکی در محل شعبه و همچنین فرایندهای بین شعبهای و بین بانکی در سراسر دنیا و ارائه امکانات سختافزاری و نرمافزاری به مشتریان که با استفاده از آنها بتوانند بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک، در هر ساعت از شبانه روز (۲۴ ساعته) از طریق کانالهای ارتباطی ایمن و با اطمینان عملیات بانکی دلخواه خود را انجام دهند.
به عبارت دیگر بانکداری الکترونیکی استفاده از فناوریهای پیشرفته نرمافزاری و سختافزاری مبتنی بر شبکه و مخابرات برای تبادل منابع و اطلاعات مالی به صورت الکترونیکی است و نیازی به حضور فیزیکی مشتری در شعبه نیست.
به مشتریان اجازه میدهد تا معاملات اقتصادی را در یک وبسایت امن به طرقی مثل کارهای خرده بانکی یا بانک مجازی، موسسه مالی و اعتباری یا شرکتهای ساخت و ساز انجام دهند.
اسلاید 6 :
تاثیرات فناوری اطلاعات و ارتباطات در اقتصاد
فناوری اطلاعات و ارتباطات از سه طریق می تواند به رشد اقتصادی تاثیر بگذارد :
۱) رشد بهره وری کلیه عوامل در بخشهای تولید کنندة فناوری اطلاعات و ارتباطات؛
۲) تعمیق سرمایه(۱)
۳) رشد بهره وری کلیه عوامل از طریق سازماندهی مجدد و به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات.
اسلاید 7 :
اثرات اجتماعی فناوری اطلاعات و ارتباطات
فناوری اطلاعات انسان را از فضای حقیقی به فضای مجازی می برد. فضایی که قادر است در یک زمان کوتاه میان میلیونها نفر ارتباط برقرار کرده، حجم زیادی از دادهها را در اختیارشان قرار دهد. در فضای مجازی، بسیاری از مکانهای فیزیکی همچون دانشگاه، کتابخانه، فروشگاه، موزه، داروخانه و . شکل مجازی به خود میگیرد. کاربران میتوانند از طریق اینترنت مواد غذایی، کتابها، لوازم ورزشی و هر کالای مورد نیاز خود را سفارش داده و خریداری کنند. همچنین میتوانند شکل، رنگ، سایز و کیفیت کالای خود را انتخاب کنند. به اين ترتيب استانداردهاي قيمتي توسعه يافته و رقابت بين بنگاههاي اقتصادي افزايش خواهد يافت. بنابراین قدرت اختیار و انتخاب بشر در این قرن توسعه چشمگیری یافتهاست.
افزايش سطح آگاهي يكي ديگر از فوايد به كارگيري فناوري اطلاعات است. اگر در گذشته رسانههايي همچون تلويزيون، راديو و . به طور انحصاري، پخش و انتشار اخبار و اطلاعات را بر عهده داشتند. با ورود فناوري اطلاعات، طيف وسيعي از اخبار، اطلاعات و تحليلها به سادگي بوسيله اينترنت از هر نقطه جهان قابل دستيابي است. علاوه بر پايگاههاي خبري رسمي كه در فضاي مجازي در حال گسترش است، اين فرصت براي تك تك افراد مهيا شده تا با استفاده از وبلاگها و پايگاههاي شخصي به انتشار نظرات و ديدگاههاي خود بپردازند. انتشار دانش و دادههاي علمی از دیگر اثرات قابل توجه فناوری اطلاعات و ارتباطات است كه سرعت رشد دانش بشري را افزايش دادهاست.
اسلاید 8 :
اثرات فرهنگی فناوری اطلاعات و ارتباطات
انواع بازيهايي كه به صورت كامپوتري و شبكهاي وارد بازار شدهاست، اين امكان را مهيا ساخته تا بسياري از هنرها و ورزشهايي كه زماني جز با هزينههاي سنگين قابل يادگيري نبود، با استفاده از نرمافزارهاي آموزشي به جوانان آموزش دادهشود. تيراندازي، تنيس روي ميز، نقاشي، خطاطي و . انواع مختلفي از ورزشها و هنرهايي است كه با كمك فناوري اطلاعات قابل آموزش و يادگيري است.
برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي به صورت مجازي از ديگر مزاياي به كارگيري فناوری اطلاعات و ارتباطات است . شهروندان كشورهاي مختلف با كمترين هزينه ميتوانند از مشهورترين موزههاي لندن، پاريس و . به صورت مجازي بازديد كنند. در آينده نزديك، بسياري از جشنوارههاي سينمايي، كتاب، موسيقي و . به صورت مجازي برگزار خواهد شد. سينماهاي سنتي به تدريج جايگاه خود را از دست خواهند و انواع جديدي از فيلمهاي سينمايي كه در آن تماشاگر خود به صورت يك عضو فعال در فيلم مشاركت ميكند، ساخته خواهد شد. اينبار داستان نه به دلخواه كارگردان كه بنا بر سليقه، خواست و اراده تماشاگر شكل خواهد گرفت. بدينترتيب بستر مناسبي براي بروز خلاقيتهاي انساني فراهم خواهد شد.
اسلاید 9 :
نـتیجه گیری
توسعه فناوري اطلاعات در بعد اقتصادي، شفافيت اطلاعات، رقابتي شدن بازار و افزايش سرعت مبادلات را به همراه خواهد داشت. در بعد اجتماعي، محدودشدن اعمال مجرمانه، كاهش نقش رانت، قاچاق و . در فعاليتهاي اقتصادي و حركت از اقتصاد مبتني بر سرمايه به اقتصاد مبتني بر دانش از ديگر فوايد اين فناوري است. در بعد فرهنگي، از بين رفتن انحصار فرهنگي كشورهاي غربي بويژه ايالات متحده، توسعه مبادلات فرهنگي بين كشورها و افزايش سطح آگاهي مردم از جمله مهمترين نتايج به كارگيري فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
آنچه بايستي مورد توجه انديشمندان قرار گيرد الزامات اثرگذاري مثبت فناوري اطلاعات است. يك ابزار يا وسيله ميتواند كاربردهاي مثبت يا منفي داشتهباشد. فراهمسازي بستر مناسب حقوقي، اخلاقي و آموزشي ميتواند امكان سوءاستفاده از فناوريهاي پيشرفته همچون فناوري اطلاعات را كاهش دهد. براي مثال لازم است قوانين حقوقي متناسب با فضاي مجازي بازيهاي شبكهاي تدوين گردد تا از بروز مسائل غيراخلاقي پيشگيري گردد. در حوزه اقتصادي، افزايش ضريب امنيت خدمات الكترونيكي، رعايت قوانين مبادلات اقتصادي، مالكيت معنوي و فكري از جمله نيازمنديهاي اساسي است. تدوين مباني اخلاقي هر يك از فناوريهاي پيشرفته و ايجاد تعهد قانوني براي شركتها، متخصصان و كاربران زمينه هرگونه انحراف را محدود خواهد ساخت. بنابراين آنچه تحت عنوان آسيبهاي فرهنگي و اخلاقي فناوريهاي پيشرفته مطرح ميشود عمدتا ناشي از فقدان بسترهاي حقوقي، اخلاقي و آموزشي مناسب است.