بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

روابط اجتماعی در نوجوانان

اسلاید 2 :

در حوزه علوم اجتماعی، یک رابطه اجتماعی یا تعامل اجتماعی شامل هرگونه رابطهای میان دو یا چند نفر میشود. روابط اجتماعی حاصلشده از عوامل فردی، اساس ساختار اجتماعی را تشکیل داده و یک موضوع مهم برای تحلیل توسط دانشمندان علوم اجتماعی هستند.
روابط اجتماعی چیست ؟

اسلاید 3 :

هدف از ارتباط درک متقابل است.
هر رابطه ای شامل فرستنده و گیرنده است.
فرستنده کسی است که در حال حرف زدن و انتقال پیام خود می باشد و گیرنده فردی است که در حال گوش دادن به یک نفر و یا تعداد بیشتری از افراد است.
در یک گفتگوی مطلوب و درست افراد درگیر رابطه به نوبت فرستنده و گیرنده می شوند.
اگر افراد شرکت کننده در یک گفتگو به طور همزمان سعی کنند فرستنده باشند طناب با شدت کشیده می شود.
هدف از برقراری ارتباط

اسلاید 5 :

نوجوان در مقايسه با بزرگسال، بايد ارتباطات اجتماعى نوى را شکل دهد و يا آنها را بسازد، و اين ناشى از خروج او از دوره کودکى و رويکرد وى به بزرگسالى است. کودک دبستانى و پيشدبستاني، مهمترين پايگاه اجتماعى خود را خانواده مىداند. به همين سبب تنها تلاشى که ممکن است در زمينه موقعيت اجتماعى خود داشته باشد، داشتن يک موقعيت مطمئن و رضايتبخش در خانواده است.

شايد براى کودک دبستاني، فراتر از خانواده، تنها معلّم به عنوان يک فرد اجتماعى اهميت داشته باشد و او پس از خانواده تلاش مىکند که در نظر معلّم از موقعيت خوبى برخوردار شود. ولى براى نوجوان، ترک موقعيت خانوادگى و کسب موقعيت اجتماعي، آن هم در ميان دوستان و افراد همسن و سال، اهميت ويژهاى دارد. نوجوان مىخواهد پايگاهى فراتر از خانواده، در ميان همسن و سالهاى خود بيابد. از اين رو احتياج دارد که اطلاعات لازم براى داشتن چنين موقعيتى را کسب کند. مهمترين منبع اطلاعاتى براى نوجوان، دوستان همسن و سال او هستند و نوجوان ناگزير است ارتباط خود را با آنان حفظ کند و در مدرسه آنان تعليم ببيند

ارتباط با همسالان در اجتماع و مدارس

اسلاید 7 :

اگر جاذبه خانواده قوىتر باشد، نوجوان از همسالانى که ارزشهاى متفاوتى با خانواده دارند، دور مىشود و به طرف خانواده و گاه به طرف دوستانى که داراى ارزشهاى مشابهى با خانواده هستند، سوق پيدا مىکند و اگر جاذبه گروه همسالان قوىتر باشد، اين کشش مىتواند موجب تضعيف روزافزون روابط نوجوان با خانواده شود. از اين رو چگونگى استمرار روابط نوجوان با خانواده به نوع و قدرت روشهايى وابسته است که او براى حل تعارضهاى موجود بين خانه و جامعه، در پيش مىگيرد.

ارتباط با خانواده

اسلاید 9 :

1-صریح و صادق باشیم:
سعی کنیم در روابط اجتماعی خود با دیگران صریح و صادق باشیم، در گفته های خود صریح و صمیمی باشیم و از هر نوع ابهامی اجتناب کنیم، چون اگر منظور خود را با صراحت بیان نکنیم طرف مقابل ما به اشتباه می افتد و به حدس و گمان متوسل می شود و از واقعیت دور می گردد.

2-همدلی و همدردی کردن:
سعی کنیم با اشخاص احساس مشترک داشته باشیم. شادی او را شادمانی خود به حساب آوریم و موقعی که او احساس غم می کند ما نیز با او همدرد و هم غم شویم و بالعکس. تلاش و کوشش ما این باشد که با سیستم حسی فرد ارتباط برقرار کنیم.

3-برای بالا بردن روابط اجتماعی باید شنونده خوبی باشیم:
شنونده خوبی باشیم و گوش کردن را یاد بگیریم. گوش کردن به سخن و کلام دیگری موجب می شود تا شخص در نهایت آرامش خیال، به طور واقع، نیت قلبی و احساسات خود را با ما در میان بگذارد و برایمان احترام قائل شود و همچنین آماده شنیدن نظرات ما شود

راه های تقویت روابط اجتماعی چیست؟

اسلاید 10 :

4-یکی دیگر از موثر ترین موارد در روابط اجتماعی این است که شخصیت افراد را در نظر بگیریم: باید ببینیم طرف مقابل ما چه شخصیتی دارد، برون گراست یا درون گرا. برای صمیمیت با درون گرایان باید ببینیم چه ایده ها و ارزشهایی برای آنها اهمیت دارد و آنگاه بکوشیم تا با توجه به چارچوبهای ذهنی شان با آنها رفتار و صحبت کنیم و بالعکس. برای همدلی با برون گرایان به آنها نشان دهیم که آنچه می گویند و عمل می کنند با اندیشه و رفتار مردم هماهنگ است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید