بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
فهرست:
1)چکیده
2)تاریخچه
3) تولید چابک
4)تعاریفی از سیستم تولید چابک
5)ساختار سازمان های تولیدی چابکی
6) توانا سازنده های سیستم تولید چابک
7) مقایسه سیستم های تولیدی چابک و ناب
8) اصول طراحی سازمان چابك
9) سه راه برای غلبه بر رقبا در سازمان چابك
10) نتیجه گیری و مثال
اسلاید 3 :
چکیده
هدف سیستم تولید چابک قراردادن شرکت جلوتر از رقبای آن است. تولید چابک در محیط رقابتی امروز نوعی توانایی در شرکت ایجاد می کند تا بتواند به تغییرات سریع بازار پاسخگو باشد.سازمانهای تولیدی چابک محصولاتی با کیفیت بالا، بدون اشکال، با زمان انتظار کوتاه، همراه با ارتقا و قابلیت شکل دهی مجدد تولید می کنند. این سازمانها طراحی، مهندسی و تولید را با بازاریابی و فروش یکپارچه و منسجم می کنند، در چنین روشی محصولات دقیقاً مطابق با خواسته و نیاز مشتری ساخته می شود.
تولید چابک یک استراتژی کسب و کار هدفدار است که شرکت را باتوجه به توانمندیهایش بــرای موفقیت در قرن بیست و یکم آماده می سازد.
اسلاید 4 :
تاریخچه سیستم تولید چابک
قبل از آنکه نخستین تلاشهای فورد برای مونتاژ خودروهایش در سال 1903 شروع شود، تولید به صورت دستی و با ابزارآلات ساده اما انعطاف پذیر انجام می گرفت. تا اینکه در بهار 1913 در کارخانه ای جدید واقع در هایلند پارک دیترویت خط متحرک مونتاژ شروع به کار کرد. فورد طی مقاله ای در سال 1926 اصطلاح تولید انبوه را مطرح و
سیستم ابداعی خود را تولید انبوه نام نهاد. دیگران شیوه او را «فوردیسم» نامیدند. اوج شکوفایی تولید انبوه دهه 1950 بوده است. این دهه شاهد پیشرفتهای زیادی ازجمله بالا رفتن سطح زندگی مردم و شکوفایی اقتصاد آمریکا بود.
اسلاید 5 :
شرکت تویوتا در بهار1950 شروع به تغییراتی در ساختار و عملیات خود کرد. این تغییرات از تفکرات «آی جی تویودا» و «تایی چی اوهنو» نابغه تولید تویوتا سرچشمه گرفت. در سال 1950 طی سفری سه ماهه به دیترویت، آنها کارخانه فورد را از نزدیک موردبررسی قرار دادند. پس از بازگشت، به این نتیجه رسیدند که تولید انبوه هرگز نمی تواند در ژاپن محقق گردد. درواقع این آزمون شروعی بود برای ظهور سیستمی که آن را سیستم تولیدی تویوتا نامیدند. این سیستم درنهایت به تولید ناب معروف شد.
در دهه 1980 و اوایل 1990 پارادایم غالب، تولید ناب بود که منشا آن ژاپن و شرکت تویوتا موتور بوده است.بدلیل رکود اقتصادی در آمریکا در سال 1991 در کنفرانسی که در دانشگاه «لی های» با نام «استراتژی های تولید برای قرن21» برگزار شد، واژه تولید چابک مطرح گردید که اکنون آن را پارادایم قرن 21 به حساب می آورند.
اسلاید 6 :
منحنی پارادایم های توایدی در طول تاریخ
اسلاید 7 :
مقدمه تولید چابک
همیشه مشتریان خواهان محصولاتی با کیفیت بالاتر، قیمت مناسب تر و طراحی بهتر هستند. این اهداف با استفاده از تکنیکهای اتوماسیون سنتی قابل حصول نبوده، و ما نیازمند سیستمهای تولیدی جدیدی هستیم تا نیازهای مشتریان را برآورده سازیم.
. تولید چابك مفهومی است كه طی سالهای اخیر عمومیت یافته و به عنوان استراتژی موفق توسط تولیدكنندگانی كه خودشان را برای افزایش عملكرد قابل ملاحظهای آماده میكنند، پذیرفته شده است.
اشمویر مدیر اجرایی «نشست بنگاه تولیدی چابک»، در مورد تولید چابک می گوید: «تولید چابک جهت بقا و پیشرفت
در محیط رقابتی (که تغییرات در آن دایمی و پیش
بینی نشده است) نوعی توانایی ایجاد می کند تا
بتواند به تغییرات سریع بازار پاسخگو باشد».
اسلاید 8 :
تعاریفی از سیستم تولید چابک:
محققین (AMS )تولید چابک را از دیدگاه های متفاوتی تعریف کرده اند.که این تعاریف را میتوان بصورت زیر خلاصه کرد:
* محصولی با کیفیت بالا و متنوع طبق خواسته مشتری
* تحرک پذیری مقابل موضوعات محیطی و اجتماعی
* ترکیب تکنولوژیهای گوناگون
* پاسخ به تغییرات و عدم اطمینان ها
* یکپارچگی درون سازمانی و بین سازمانی
اسلاید 9 :
از تعاريف زيادي که در مورد (AMS) مطرح شده است , يكي از آنها که مفيد و جامع به نظر مي رسد، تعريف موسسه يا كوكا (Iacocca)است، كه به شكل زير تعريف شده است:
سيستم توليدي با توانمندي هاي فوق العاده (توانمندي هاي داخلي، تكنولوژي هاي سخت و نرم، منابع انساني، مديريت تحصيل كرده و اطلاعات) جهت برآورده كردن نيازهاي در حال تغيير بازار (سرعت، انعطاف پذيري مشتريان، رقبا، تامين كنندگان، زير ساختار، پاسخگويي. سيستمي كه به سرعت تغيير مي كند و اين تغيير از طريق مدل هاي محصول يا تغيير بين خطوط محصول (انعطاف پذيري) صورت مي گيرد و در حالت ايده ال پاسخي آني به تقاضاي مشتري(خواسته ها و نیاز مشتری) می باشد.
اسلاید 10 :
بر اساس تعريف فوق، سیستم توليدي چابك در يك شركت در چهار بعد زير تعريف مي شود:
1- استراتژي هاي قيمت گذاري بر اساس اغناي مشتريان
2- همكاري كه رقابت پذيري را افزايش مي دهد
3- سرمايه گذاري هايي كه اثر اطلاعات و افراد را اهرمي مي كند
4- تسلط سازماني بر تغييرات و عدم اطمينان.
اسلاید 11 :
ساختار سازمان های تولیدی چابک
تولید چابک را می توان به عنوان ساختاری در نظر گرفت که در داخل هر شرکتی ,توانایی توسعه محصولات و استراتژی کسب و کارش را دارا باشد. این ساختار بوسیله سه منبع اولیه پشتیبانی می شود که عبارتند از :
1- ساختار های مدیریتی وسازمانی نو آورانه
2- افراد توانمند با دانش و مهارت بالا
3- تکنولوژی های هوشمند و انعطاف پذیر
اسلاید 13 :
چنانکه در شکل دیده میشود اين سه منبع مقدماتی توسط يک متدولوژی با هم يکپارچه می شوند. به عبارت ديگر توليد چابك را مي توان به عنوان يكپارچگي سازمان، افراد با دانش ومهارت بالا و تكنولوژي هاي پيشرفته جهت حصول به نوآوري و همكاري در پاسخ به نيازهاي مشتري در نظر گرفت.
اسلاید 14 :
توانا سازنده های سیستم تولید چابک (AMS)
محققين سيستم توليد چابک ده نوع ابزار، متد و روش توانا سازنده مورد نياز براي استقرار سيستم توليد چابك معرفي كرده اند كه در اينجا به تشریح هر کدام از آنها می پردازیم:
اسلاید 16 :
1 ) بنگاه مجازی
2 ) تجارت الکترونیکی
3 ) ساخت سریع نمونه اولیه
4 ) توانمند سازی
5 ) بهبود مداوم
6 ) افراد منعطف و چند مهارته
7 ) کارهای تیمی
8) مهندسی همزمان
9) مدیریت تغییر و ریسک
10) سیستم اطلاعاتی یکپارچه کسب و کار/تولید/محصول
اسلاید 17 :
مقایسه تولید چابک و ناب
تولید ناب برای مسائل قابل کنترل و تولید چابک برای مسائل غیر قابل کنترل مناسب می باشد. ولی برای رسیدن به تولید چابک شرکت باید از روش های تولید ناب نیز استفاده کند. بنابراین استفاده از شیوه های تولید ناب نقطه شروعی برای استقرار تولید چابک می باشد.
اسلاید 18 :
مقایسه تولید چابک وناب از جهت های مختلف
اسلاید 19 :
● اصول طراحی سازمان چابك
این اصول برای هر سازمانی كه میخواهد در جهت پاسخگویی و پیشبینی تغییرات بهتر از رقبایش عمل كند، لازم است.
۷ اصل طراحی یك سازمان اطلاعاتی چابك به شرح زیر است:
اسلاید 20 :
1) استراتژی منبع یابی
2) مدیریت منابع
۳) شایستگیها
۴) رهبری
5) نوع فرآیندها
6) ساختار بندی
۷) آمادگی تغییر