بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

مخاطرات دریایی و تحلیل توفان گنو

اسلاید 3 :

انواع مخاطرات دریایی* توفانهای حاره ای/ توفندها* امواج ناشی از توفان* خیزاب توفان* سونامی* جریانهای شکافنده* شکوفایی جلبکهای مضر* نشت نفت* پدیده های خاص

اسلاید 4 :

علت اصلي وقوع توفانهاي حاره ای گراديان فشار است. فشار مرکز اين توفانها در اغلب موارد کمتر از 1005 ميلي‏بار است و در توفانهاي بسيار
شديد به مقادير کمتر از 990 ميلي‏بار هم مي‏رسد. اختلاف دما و فشار، منبع تامين انرژي سيال (ذرات هوا) براي حرکت است. مجموعه کم فشار به شکل چرخند (cyclone) کم فشار و کوچک مقياس از مناطق حاره‏اي شروع به حرکت کرده ومسير خود را به‏صورت استوانه‏اي با مقطع دايره يا بيضي با بعد افقي از مرتبه 1000 کيلومتر، با چرخش پادساعتگرد در نيمکره شمالي و يا ساعتگرد در نيمکره جنوبي ادامه مي‏دهد. اين پديده بطور معمول در صورت تجاوز سرعت باد از 33 متر بر ثانيه در اقیانوس اطلس و شرق اقيانوس آرام Hurricane، در غرب اقيانوس آرام Typhoon و در اقيانوس هند Cyclone ناميده مي‏شود.
توفان حاره ای/ توفند

اسلاید 6 :

مسير کلي توفانهاي استوايي

اسلاید 8 :

يکي از مقياسهاي متداول جهت مقايسه قدرت توفانهاي استوايي مقياس سفیر - سیمسون است که بيش از 20 سال است در مرکز مطالعات هواشناسي ايالات متحده به‏ کار مي‏رود. اين مقياس بر مبناي سرعت باد و ميزان خسارات وارده به سازه‏ها در 5 درجه (1 تا 5) تقسيم‏بندي شده است.

اسلاید 9 :

پروژه مدلسازي امواج درياهاي ايرانIranian Seas Wave Modeling (ISWM)
کارفرما : سازمان بنادر و کشتيراني

مشاور داخلي : مرکز ملی اقيانوس شناسی

مشاور خارجي :DHI Water & Environment

اسلاید 11 :

اطلاعات خروجی
اطلاعات ارایه شده در نرم افزار Iran Wave Atlas (IWA)

ارتفاع موج
جهت موج
دوره تناوب اوجی
T01
T02
سرعت باد
جهت باد
طیف جهتی موج
مقادیر حدی سرعت باد و ارتفاع موج با دوره بازگشتهای 2 تا 100 سال

اسلاید 12 :

موج بلندي كه به علّت خيزاب باد و كاهش فشار جو حاصل از توفانهاي سنگين بهوجود ميآيد. خيزاب باد به وسيله تنشهاي مماسي باد بر روي سطح آب ايجاد ميشود. تنشهاي مماسي باد با توجه به اثرات ديناميكي تغييرات سريع باد و جهت آن پس از عبور مركز توفان تشديد ميگردد.

معمولاً شديدترين خيزابهاي توفان تنها چند ساعت ادامه مييابند، ليكن درصد وقوع همزمان با مَد محلّي فاجعهآميزترين سيلابها را بهوجود ميآورند. بزرگي خيزاب باد با كاهش عمق افزايش مييابد. بنابراين سواحل مستقر در طول اقيانوسهاي عميق هرگز در معرض خيزابهاي توفان جدي قرار نميگيرند. برخلاف اين مورد در درياهاي كمعمق نظير درياي شمال ميتوان در مواقع طوفاني، خيزابهاي طوفان مرتفع را انتظار داشت.
خیزاب توفان

اسلاید 14 :

ارتفاع خيزاب توفان به سرعت و جهت باد، طول موجگاه، فشار جو، عمقسنجي منطقهي برون كرانهاي و شيب ناحيهي نزديك ساحل بستگي دارد. اين موج طي وقوع توفانهاي شديد ميتواند سطح آب مجاور ساحل را تا ميزان 6 متر يا بيشتر بالا ببرد. تاكنون چند مورد خيزاب توفان فاجعهآميز در جهان گزارش شدهاند. برای مثال وقوع يك خيزاب توفان در خليج بنگال در سال 1970 ميلادي به ارتفاع 7 متر، موجب مرگ 200 هزار نفر در انتهاي شمالي آن شد. همچنين وقوع يك خيزاب توفان ديگر با ارتفاع بيشتري در آن خليج در سال 1991 ميلادي، 125 هزار تن را به كام مرگ كشاند.

اسلاید 16 :

موج بلندي كه در اثرعواملي نظير زمين لرزههاي دريايي و فوران آتشفشانهاي زيردريايي بهوجود ميآيد. دورهاي تناوب اين موج از چند دقيقه تا حدود يك ساعت است.

بيشتر سوناميها در سواحل كشورهايي نظير ژاپن در اثر زلزله زيردريايي بهجود ميآيند. بزرگي سوناميها رابطه نزديكي با شدت زلزله دارد. سونامي ميتواند طول اقيانوس را با سرعتي بيش از 800 كيلومتر بر ساعت طي كند.
سونامي

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید