بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

جایگاه صنعت
گردشگری
در سال 2015

اسلاید 3 :

مسئله چیست؟
بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری ملل متحد؛
1- در سال 2016 بیش از یک میلیارد و 230 میلیون سفر بین المللی صورت گرفته
2- منطقه آسیا پاسیفیک با پذیرش 303 میلیون مسافر رشد 8 درصدی داشته ،
3- آمریکا با میزبانی 201 میلیون نفر رشدی 4 درصدی داشته
4- آفریقا با پذیرش 58 میلیون گردشگر، رشدی 8 درصدی را تجربه کرد
5- خاورمیانه با 54 میلیون گردشگر، رشد منفی 4 درصد را تجربه نموده

اسلاید 4 :

دبیر کانون انجمنهای صنفی راهنمایان تورهای سراسر کشور در گفتوگو با «ایسنا» میگوید: دو گردشگر فرانسوی قرار بود به ایران سفر کنند، اما وقتی در لیبی یک گردشگر فرانسوی را میکشند، آنها ایمیلی میفرستند که از آمدن به ایران منصرف شدهاند!
علی کرباسیزاده در نشست خبری همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری استان اصفهان اعلام میدارد: «متاسفانه موضوع اسیدپاشی به گردشگری اصفهان ضربه زد بهگونهای که ۷۰ درصد تورهای خارجی به اصفهان کنسل شد چرا که در رسانههای خارجی اصفهان یکی از پرخطرترین مقاصد گردشگری شناخته شد!
دبیر کانون جهانگردی اوراسیای ترکیه توضیح میدهد: «ترکیه از ایران بهطور متوسط ماهانه پذیرای ۱۰۰ تا ۱۵۰هزار توریست است و خرابکاریهای اخیر و حمله به قطار مسافربری ظرف دو هفته باعث افت 60 درصدی ورود توریست ایرانی بهصورت زمینی شده!
مسئله چیست؟

اسلاید 5 :

امنيت در هر زماني، معناي خاص داشته است؛ گاه، تنها معناي حفظ جان و صيانت نفس( انديشة­هابز ) داشته و زماني ديگر حفظ اموال و دارايي ( انديشة­لاك ) به معناي آن اضافه شده است. امنيت و ایمنی به عنوان پديده­هاي ادراكي و احساسي، حامل معناي اطمينان، نترسيدن، در امان بودن و نهراسيدن مي­باشد و بر دو بعد عيني و ذهني اشارت دارد. مفهوم امنیت ملی هر روز بیش ازگذشته و نه تنها درجهان سیاست بلکه دراقتصاد، فرهنگ و اجتماع به کار می رود و آرام آرام به واژه و مفهومی پرقدرت تبدیل می شود. حتی بیش از آنها، میبینیم که عباراتی همچون « امنیت اقتصادی»، امنیت فرهنگی»، « امنیت سایبری»، «امنیت زیست محیطی»، «امنیت دادهها»، «امنیت در گردشگری» مفاهیمی از این دست به وجود آمدهاند.

امنيت

اسلاید 6 :

در حوزه مطالعات گردشگری، ابعاد هفتگانه مورد نظر امنیت عبارتند از:
1-امنیت فردی
2- امنیت اجتماعی
3- امنیت بهداشتی و سلامتی
4-امنیت غذایی
5- امنیت زیست محیطی
6- امنیت سیاسی
7- امنیت اقتصادی.
در نهایت امنیت یک مفهوم میان رشته ای interdisciplinary)) است. یعنی امنیت صرفاً در چارچوب فعالیت های نظامی انتظامی یا قضایی خلاصه نمی شود. در مبحث گردشگری، امنیت با تضعیف علل ساختاری ناامنی، هم هدف محسوب می شود و مهم وسیله ای برای توسعه گردشگری.

امنيت در گردشگری؛

اسلاید 7 :

امنيت در گردشگری؛
طرح موضوع امنیت در گردشگری زائیده تحول و تکامل در حوزه های دوگانه ای است که در مقیاس کلان و بر اثر بروز و ظهور مولفه هایی متفاوت و به عنوان واژگانی پرقدرت در ادبیات جهانی ظاهر شدند؛ یعنی امنیت و گردشگری. به عبارتی در دهه های گذشته هم مسئله امنیت پیچیده تر از قبل شده است و هم گردشگری به عنوان صنعتی کارآمد و قابل اتکا در اقتصاد جهانی بدل شده است. تلاقی این دو واژه زمانی جذاب تر می شود که بدانیم در یک الگوی اثرگذاری دور بلاتسلسل، هم امنیت برای حفظ و پایداری خود به فعالیت های گردشگری نیازمند است و هم گردشگری برای بقاء و توسعه خود به امنیت محتاج است. این یعنی ظهور مفهوم امنیت گردشگری.

اسلاید 8 :

تعابیر امنیت در گردشگری
برداشت ذهنی امنیت در گردشگری

امنیت ذهنی گردشگری، تصاویر واقعی یا ادراک شده ذهنی گردشگر در هنگام مسافرت به مقصدی خاص است. احساس امنيت در گردشگری را احساسی ذهني برشمرد که به خودي خود قابل تعريف نبوده و برمبناي بود و نبود خطر و در قالب يك فرايند امکان تعريف مي يابد.
طرف دیگر، مشخصه ذهني امنيت، مهمتر از جنبه عيني آن است. همچنین ملاک امنیت در گردشگری عمدتاً احساس امنیت در گردشگران و فعالان این حوزه بوده و خود را در اشکال گوناگون نشان می دهد.
فضاي نامساعد تبليغاتي براي مخدوش كردن چهره ايران و انزواي ايران در سطح بينالمللي،

اسلاید 9 :

مولفه های تهدید کننده امنیت ذهنی گردشگری
ناخوانا بودن فضاها و تسهیلات گردشگری: شامل عدم آدرس دهی مناسب، نامشخص بودن موقعیت ها، مکانیابی نامناسب هتل ها، فقدان مکانیزم راهنمایی و جهت دهی و ..
نابسامانی های بصری: شامل آلودگی های بصری و گرافیتی های مفهومی، گرافیک نامطلوب و فقدان رنگ و نمای متناسب فضاها، نورپردازی نامناسب.
ضعف امکانات: شامل مهیا نبودن امکانات مورد نیاز فضاهای گردشگری متناسب با استانداردهای معمول شامل فقدان اینترنت پر سرعت،
نارسایی در خدمات: شامل ناهماهنگی و ضعف خدمات رسانی ، ضعف در اطلاع رسانی، عدم توجه به زمانبندی های انجام شده، ناهماهنگی در روند جابجایی، اسکان، تغذیه و ناهماهنگی در تشریفات لازمه در بازدید از جاذبه­ها
درک امنیت بدون شناخت تهدید ها امکان پذیر نیست

اسلاید 10 :

برداشت عینی امنیت در گردشگری
برداشت عینی از امنیت در حوزه گردشگری به طور مشخص به امنیت سیستم گردشگری در برابر انواع بحران­ها و مخاطراتی اطلاق می شود که با ماهیت طبیعی(سیل، زلزله، رانش و.) ماهیت انسانی (جنگ، نارامی، خشونت، .) ماهیت تکنولوژیک (آتش سوزی، تصادفات، نشر گاز های سمی، .) و ماهیت بیولوژیک(اپیدمی ها) موجب خطرپذیری در سیستم گردشگری می گردد.

اسلاید 11 :

مخاطرات تهدید کننده امنیت عینی گردشگری
بلایاي طبیعی: شامل سیل، زلزله، آتشفشان، طوفان، انتشار ریزگردها و. که این حوادث طبیعی ممکن است به قطع ارتباطات و حمل ونقل و حتی آسیب به زیرساخت ها منجر شوند.(حادثه ریزش بهمن در ایتالیا)
جنگ و ناآرامی: این تضادها در داخل یک کشور به صور مختلفی نظیر آشفتگی جامعه، تظاهرات،گروگان گیری خشونت خیابانی، قومی، زبانی، مذهبی، درگیری و نزاع خیابانی، تهدید و ارعاب و. ظهور یابد.
تروریسم: شامل گونه­های مختلف ترور سازمانی و فردی، اماکن و زیرساخت مهم و حساس، بیوتروریسم و نارکوتروریسم

حوادث بیولوژیک: اپیدمی هایی که گردشگري را تحت تأثیر قرارمی دهند به دلیل پیشرفت هاي علم پزشکی و کنترل شدید بر انتشار بیماري ها در سطح جهانی کمیاب هستند. سندرم شدید سارس در سال2003 در آسیا و انتشار ویروس زیکا در برزیل در سال 2016 باعث کاهش شدید گردشگران در مقاصد مورد انتظار شد.
حوادث تکنولوژیک: مخاطرات تکنولوژیکی به حوادث حمل و نقل و ارتباطی (جاده ای، هوایی،آبی) مانند سقوط هواپیما، خروج قطار از ریل، تصادفات جاده ای و همچنین وقایعی مانند قطعی طولانی مدت برق، آتش سوزی، بی نظم یسیستم های کامپیوتری و… مربوط می شود.

اسلاید 12 :

ابعاد همبستگی امنیت و گردشگری
یکم: رابطه گردشگری و امنیت ملی (موافقان و مخالفان گردشگری)
دوم: رابطه امنیت و سرمایه گذاری در گردشگری
سوم: رابطه گردشگری و نا امنی
چهارم: رابطه امنیت و توسعه گردشگری( قوی ترین رابطه )
رشد و توسعه اقتصادي پديده اي كامل امنيت محور بوده و يكي از بخش هاي اقتصادي كه در صورت عدم وجود امنيت به شدت آسيب مي بيند، صنعت گردشگري است. امروزه امنيت به عنوان مهمترين و زيربنايي ترين اصل در تدوين استراتژي توسعه گردشگري در جهان است.

اسلاید 13 :

تکامل مفهومی امنیت در گردشگری

اسلاید 16 :

مولفه های کلان تاثیرگذار در امنیت گردشگری

یکم: عناصرسیاستگذار گردشگری
نخستین و مهمترین آن دخالت از راه سیاست گذاری است. كشور از جنبه های مختلف به تنظیم و اعمال سیاست های محدود كننده، جهت دهنده یا تشویقی می پردازند.
شركتها و سازمانها و مراكز خدماتی وابسته به گردش گری دومین گروه میزبان هستند. متصدیان امور تأسیسات حمل و نقل از قبیل شركتهای هواپیمایی و مؤسسات كرایه خودرو، تأسیسات اقامتی مانند هتل ها و متل ها، آژانس های هواپیمایی و مسافرتی.

سومین گروه افراد و كسبه ای هستند كه اگر چه در بازار گردش گری دارای سهم هستند، اما امرار معاش آنان وابسته به این صنعت نیست.
آخرین گروه عامه مردم قرار می گیرند كه واقعی ترین محمل های فرهنگ كشور میزبان به شمار می روند و در عین حال كمترین فرصت را برای ارتباط با گردش گران معمولی در اختیار دارند.

اسلاید 17 :

مولفه های کلان مؤثر در امنیت گردشگری
دوم: سیستم برنامه ریزی گردشگری
برنامه ریزی اداره جاذبه ها
برنامه ریزی توسعه و تجهیز مقاصد گردشگری
برنامه ریزی هماهنگ سازی بین بخشی در حوزه گردشگری
برنامه ریزی تقویم زمانی – مکانی گردشگر پذیری
برنامه ریزی حفاظتی- حمایتی(آستانه های تحمل در مقصد گردشگری)

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید