بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

استراتژیهای منظم دفاعی
پرسینگ دفاعی
پرسینگ میانی
پرسینگ هجومی
ضدپرس
امین سبحانی
کارشناس و مربی فوتبال

اسلاید 2 :

همانطور که مدل فوتبال منطقه ای نشان می دهد،استراتژی های بازی دفاعی نقش بسیار مهمی را درفوتبال بازی می کند.اساس استراتژی های دفاعی ،پرسینگ می باشد که مولفه ای مهم درهربازی می باشد.
پرسینگ،تلاش ازپیش طراحی شده است که درآن با استفاده ازبستن فضاها ویارگیری نزدیک بازیکنان حریف ویا حداقل مجبورکردن حریف به رو آوردن به پاسهای عرضی،به مختل کردن بازی حریف،ایجاد برتری نفری،وادارکردن حریف به اشتباه وجلوگیری ازارسال پاس احتمالی به هم تیمی نزدیک به توپ می پردازند.

اسلاید 3 :

بنابراین هدف پرسینگ درفوتبال کنترل تیم حریف با استفاده از رفتاری استراتژیک وازپیش طراحی شده به منظورگرفتن توپ می باشد.سطح بالای تقابل های فردی درموفقیت پرسینگ تعیین کننده می باشد.
پرسینگ به مفهوم گرفتن جمعی توپ ازحریف می باشد.به بیانی دیگر تمام بازیکنان تیم باید درآن مشارکت کنند.پرسینگ به بازیکنان کمک میکندتا از یکدیگر حمایت کرده ودرنزدیکی توپ برتری نفری ایجاد کنند.

اسلاید 4 :

اصول مهم:
بازیکنان هجومی نیزباید درعملیات دفاعی مشارکت کنند.
سیستم بازی تیم خودی وحریف باید درنظر گرفته شود.
درکجای بازی دفاعی صورت می پذیرد؟
چطورتوپ رابگیرم؟
بازی سازی حریف چگونه است؟
فهم نظم وآرایش پایه ای تیم حریف

به علاوه ،تمام بازیکنان باید مواردی که موجب راه اندازی پرسینگ می شود را بدانند.

اسلاید 5 :

موارد زیر می توانند محرک باشند:
ضعف حریف
پاس به یک منطقه ی خاص
اشتباهات فنی
حریف درجهت بازی آزاد وباز نباشد.
عقب بودن درنتیجه بازی (تعداد گل)
درهنگام پرتاب های اوت دست یا ازاین قبیل .

همچنین مهم است که هربازیکن بداند کجا وچطور پرسینگ باید انجام گیرد.

اسلاید 6 :

پرسینگ دفاعی،دفاعی ترین ودرعین حال کم تحرک ترین فرم پرسینگ می باشد.
هدف دراین فرم ،نقش آفرینی آگاهانه وکنترل حریف تقریبا" غیرممکن است ،به همین دلیل پرسینگ دفاعی بایدتنها براساس موقعیت به موقعیت مورد استفاده قرارگیرد.
پرسینگ دفاعی توسط تیم حریف به تیم خودی تحمیل می گردد.
نقطه مثبت پرسینگ دفاعی آن است که تیم به صورت منظم فشرده می شود وبه همین دلیل ،آسیب پذیر نبوده وبه حریف اجازه ارسال توپ به فضای پشت خطوط دفاعی خودی به علاوه درهنگام گرفتن توپ ازحریف،فضاهای باز زیادی برای حمله درپیش روی تیم قراردارد.نقطه منفی پرسینگ دفاعی آن است که این نوع پرسینگ به جای کنش گرا بودن کاملا"واکنش گرا است (به این مفهوم که تیم دارای ابتکارعمل نیست وباید منتظر حرکت حریف وواکنش به آن باشد،زیراهدف اصلی دراین روش دفاع ازدروازه می باشد.)

پرسینگ دفاعی

اسلاید 7 :

ضمنا"مهاجمان مجبورند فواصل طولانی ای را تابه دروازه حریف طی کنند وتیم حریف می تواند توپ ها را به سوی منطقه ی خطر هدایت یا ارسال کند. بعلاوه،دفاع وایستادگی درمقابل فشارمداوم حریف که ازتوپهای بلند برای انتقال توپ به مرکز دفاع استفاده می کند،دشوار خواهد شد.

اسلاید 8 :

پرسینگ میانی فرم غالب پرسینگ درفوتبال می باشد وتقریبا درفاصله ی 16 تا 22 یاردی نیمه خودی و16 تا 22 یاردی نیمه ی حریف صورت می پذیرد.دراین پرسینگ ابتدا به حریف اجازه آغازکردن بازی داده می شود.به طور همزمان تلاش ها برای هدایت توپ به سوی یک بازیکن ویک منطقه ی خاص آغاز می گردد.سپس به طور هدفمند به بازیکن ومنطقه خاص برای توپ گیری حمله می شود وگزینه های پاس حریف دراطراف توپ بسته می شود.

پرسینگ میانی

اسلاید 9 :

مهاجمان درفاصله ی 16 تا 22 یاردی خط وسط زمین منتظر می مانند. خط دفاعی درفاصله تقریبی 33 یاردی درجلوی دروازه خودی جاگیری می کنند. بلافاصله پس از آنکه حریف توپ را به منطقه پرسینگ میانی آورد، بازیکنان سعی می کنند برتری نفری درنزدیکی توپ ایجادکنند.
برخی مربیان این منطقه را به عنوان منطقه ی جنگندگی بازیکنان می نامند زیرا بازیکنان درآن باید درنزدیکی حریف جاگیری کرده وجسورانه به دفاع بپردازند.درتمام استراتژی پرسینگ مهم است که فاصله بین بازیکنان تیم بسیارکم باشد.

اسلاید 10 :

پرسینگ میانی سه نکته ی مثبت درخود دارد:

اگرحریف توانست خودرا از پرس دربیاورد ونفوذ کند ،همچنان خط دفاعی درنزدیکی دروازه برای رویارویی با حریف حضور دارد.
فاصله ازدروازه خودی آنچنان زیاد نیست ومی توان با یک همکاری خوب با دروازه بان ازارسال های بلند محتمل توپ جلوگیری کرد.
فاصله ازدروازه حریف کوتاه است واین مسئله شرایط را برای ترتیب دیدن یک ضدحمله سریع، ایده آل خواهد کرد.

اسلاید 11 :

گستره منطقه ی هجومی ازخط وسط زمین تا خط دفاع می باشد.
تمام بازیکنان به اندازه کافی به جلو می آیند تا حریف را درنیمه خود بلاک کنند.
به دلیل سنگین وپرانرژی بودن پرسینگ هجومی،این پرسینگ را می توان درفازهایی مثل ،درآغاز بازی،پس ازاستراحت بین دونیمه ویا دردقایق پایانی بازی وجبران اختلاف یک گل،اجرا کرد.با این وجود این نوع پرسینگ برای ضربات شروع مجدد نظیر ضربه ی دروازه یا پرتاب اوت دست نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

پرسینگ هجومی

اسلاید 12 :

یکی از نقاط آشکار که درهنگام شناخت استعدادهای جوان فوتبال مورد توجه قرار می گیرد،مهارت ومیل بازیکن به پرسینگ هجومی سنگین ومیل به دفاع روبه جلو می باشد.
پرسینگ میانی اغلب به مانند پرسینگ هجومی می باشد ،وپرسینگ هجومی نیز اغلب از پرسینگ میانی آغاز می گردد موقعیت آغازین بازیکنان همانند پرسینگ میانی می باشد.
توجه :اگرحرکت روبه جلو تیم بسیارسریع باشد،خطر آن وجود دارد که حریف پس ازگرفتن توپ از ارسال بلند توپ برای ضدحمله استفاده کند،بنابراین دراین حالت باید به حریف فضا داده شود و او را بااستفاده از تاکتیکهای ازپیش تمرین شده به موقعیت هایی که هم تیمی های بیشتری حضوردارند هدایت شوند.

اسلاید 13 :

پرسینگ هجومی (پرسینگ هجومی براساس موقعیت بازیکنان) یک استثنا است که درزمان هایی نظیر مجبورکردن دروازه بان با ضربه دروازه را به صورت بلند نزند. این نوع ازپرسینگ هجومی اغلب درمقابل تیم های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

درمرحله نهایی جاگیری درپرسینگ هجومی، تمام بازیکنان روبه جلو حرکت کرده ودرنیمه ی حریف جای می گیرند.
تیم حریف با یک بازی تن به تن جسورانه درنیمه ی خودش کنترل می شود.دراین پرسینگ بازیکنان به طورفعال وازجلوی زمین،به دفاع می پردازندتازمان وفضای بازی سازی راازحریف بگیرند.
فشار روی حریف باید درسطح بالایی اعمال گردد تا آنهارابه اشتباه بیاندازد.دراین کارمشکل زمانی پدیدارمی گردد که تیم خودی نیزتحت فشار قرارگیرد ونتواند خودرا بازیابی یا ریکاوری کند.

اسلاید 14 :

تغییر مداوم موقعیت بازی درزمان تصاحب توپ ،عمل پرس وتصاحب توپ برای بازیکنان حریف مشکل ترمی کند.عدم تمرکز اغلب با ارسال بلند توپ به فضای پشت مدافعان،که فضاهای بازفراوانی برای حمله به دروازه درآن وجود دارد،توسط حریف انجام می گردد.دراینجا نقش دروازه بان اهمیت بسزایی می یابد.

اسلاید 15 :

به عنوان راه حل برای فرار ازپرسینگ هجومی می توان به تغییر سریع منطقه ی بازی،ارسال توپ های بلند وقطری به پشت مدافعان وهمچنین در کنار خطوط کناری زمین ،اشاره کرد. روش دیگری که به شکل روزافزونی درتیم های تراز اول دنیا دیده شده است ،روش ضدپرس می باشد.دراین روش پرسینگ هجومی حریف زود پیش بینی می شود.

اسلاید 16 :

ضدپرس یک حرکت تیمی فوری پس از، ازدست رفتن توپ به منظوربازپس گیری توپ درسریع ترین حالت ممکن می باشد.
برخلاف پرسینگ های دفاعی ،میانی وهجومی ،این پرسینگ با یک سیستم دفاعی انجام نمی شود بلکه پس ازلورفتن توپ آغاز می شود.
به صورت ایده آل، ضدپرس درطول 5 ثانیه وقبل ازشکل گیری کامل تیم صورت می پذیرد.درنتیجه احتمال گل زنی افزایش می یابد.

ضد پرس

اسلاید 17 :

استفاده ازکلمه ضدپرس کاملا"صحیح نمی باشد زیرا این عبارت مستلزم آن است که قبلا" یک پرسینگ وجود داشته باشد (تا پرس اجرا گردد) که این حالت با توجه به تحلیل ها حاکی ازآن است که ضدپرس به انرژی بسیاری درکوتاه مدت نیازمند است اما دربلندمدت موجب حفظ انرژی می شود زیرا مقدارانرژی موردنیاز برای بازپس گیری توپ درهنگامی که تیم حریف به طورمنظم وسازمان یافته توپ را می چرخانند،به مراتب بیشتر است.

اسلاید 18 :

دراین پرسینگ جاگیری بازیکنان قبل از لورفتن توپ بسیار مهم است،به همین دلیل تیم های بزرگ دنیا که ازاین استراتژی استفاده می کنند،مدام درتلاش اند درنزدیکی توپ نسبت به حریف ازبرتری نفری برخوردارباشند.
جنبه مهم دیگر،هوش بازیکنان درشناخت سیگنال های پرسینگ،فهم صحیح آنها ودر نهایت واکنش صحیح می باشد.

اسلاید 19 :

آمادگی بازیکنان برای مشارکت درضدپرس
بازیکن مالک توپ باید به طور ایده آل وازهمه سو تحت فشار قرارگیرد.
جابجایی توپ محور توسط هافبک های دفاعی
چهارمدافع نیز باید به تدریج روبه جلو حرکت کنند تادرارتباط با سایر بازیکنان باقی بمانند.
با توجه به بازی،مدافع کناری نزدیک به توپ اغلب،حرکت روبه جلو انجام می دهد.
فرصت پنج ثانیه ای ضدپرس: اگرتوپ درطول این چهارچوب زمانی ازحریف گرفته نشود،تیم باید درکوتاهترین زمان ممکن یک آرایش دفاعی فشرده را تشکیل دهد.

جنبه های مهم ضدپرس:

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید