بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

درس تغذیه پیشرفته Plant Nutrition

اسلاید 4 :

تغذیه گیاه و کشت بدون خاک

اسلاید 5 :

Introduction

1- Root system
A- Epiderm cells
B- Cortex cells
C- Endoderm Cells
D- Pericycle: vessels
tracheids
E- Xylem

اسلاید 6 :

ریشه موئینه روی سلولهای اپیدرمی قرار دارد. سیتوپلاسم در ریشه موئینه تجمع پیدا کرده و هسته به سمت نوک ریشه جلو میرود.
برخی معتقدند که ریشه موئینه نتیجه تأخیر در رشد عمودی سلولهای اپیدرمی است. فشار داخلی ناشی از این تاخیر سبب توسعه ریشه های موئینه در نواحی ضعیف سلول که دارای دیواره سلولی سفتی هم بوده میگردد.
پس از اپیدرم کورتکس قرار دارد. مقدار سلولهای کورتکس بین 10-5 سلول می باشد. هر سلول شامل دیواره سلولی ، غشاء سلول و پروتوپلاسم می باشد.
در داخل سلول میتوکندری ، واکوئل و سایر اجزاء سلول قرار دارد.
پس از کورتکس ناحیه اندوروم قرار دارد. بخش پریسیکل مجموعه آوندهای چوبی است که این بخش از دو نوع سلول تشکیل گردیده است. سلولهای کوتاه و مرده به نام وسل (vessels) و سلولهای بلند و زنده به نام تراکئید (Tracheids) می باشند.

اسلاید 7 :

سلولهای وسل کوتاه بوده و پر از آب میشود این سلولها در کنار یکدیگر قرار داشته و ارتباط بین دو سلول بصورت مشبک است و آب و یون براحتی از درون آن حرکت می نماید.
اما سلولهای تراکئید محل اتصالشان بصورتی است که دارای روزنه بوده و به نام روزنه پیت مشهور می باشند.
سلولهای وسل دارای پروتوپلاسم نمی باشد و مقاومتی در برابر جریان آب و املاح ندارد و آب بخوبی درون آن جمع میشود.
درسلولهای وسل آب با سرعت حرکت نموده و پر از آب میشود اما در سلول تراکیید وجود روزنه پیت مانع سرعت آب گردیده و سبب پیوستگی جریان آب میشود .
قطر روزنه پیت حدود 0.1 µm بوده و برگشت آب از آن مشکل و به 30 بار فشار نیاز دارد. به همین دلیل حجم آب در این سلولها ده برابر حجم آب در خلل و فرج خاک می باشد.

اسلاید 9 :

Water Path in root:
A- symplast = rapid movment = related to T
= passive uptake (the water Pathway is in the inside of cells from epiderm to xylem)

B- apoplast= slow movment= active uptake = related to root pressure(the water Pathway is in the cell walls from epiderm to endoderm and then in the inside of cells to xylem)

اسلاید 10 :

در مسیر سیمپلاست جریان آب از فضای داخلی سلولها حرکت می نماید یعنی ابتدا وارد دیواره سلولی گردیده سپس از غشاء سلولی گذشته و پروتوپلاسم را طی نموده و از اتصالهای سیتوپلاسمی گذشته تا تمام مسیر کورتکس را طی کند اما در مسیراپوپلاست، آب فقط از فضای دیواره سلولی حرکت می نماید.
عموماً حجم دیواره سلولی 10-15% کل حجم ریشه می باشد. دیواره سلولی بصورت مشبک است و دارای روزنه است قطر روزنه ها در دیواره سلولی بین 35-38 A0 است. حداکثر قطر روزنه ها در دیواره سلولی برابر A0 50 است.

اسلاید 11 :

آب و نمک تا اندودرم از مسیر سیمپلاست واپوپلاست عبور مینماید اما وقتی به اندودرم رسیدند به دلیل وجود پیوندهای رشته کاسپارین همه می بایست از سیتوپلاسم عبور نمایند لذا حرک نمک افقی می شود.
بعد از اندودرم لایه ای به نام pericycle وجود داشته که همان سلول های وسل( مرده) آوند بوده که کوچک بودند و مقاومتی هم نداشته و آب روی آن جمع می شود. سپس محلول به سلول های تراکئید آوند چوبی که لایه ثانویه بوده و متشکل از سلول های بلند و زنده هستند برخورد می نماید. در قسمت لایه اولیه که سلول ها بلوغ یافته اند پروتوپلاسم وجود ندارد.

اسلاید 12 :

جذب آب توسط گیاه
آب به دو روش توسط گیاه جذب میگردد:
جذب غیر فعال (Passive uptake)
جذب فعال (Active uptake)
در جریان غیر فعال ، آب بدون مصرف انرژی وارد ریشه میگردد. در این قسمت آب از دیواره سلولی گذشته و مسیر پروتوپلاسم و اتصالهای سیتوپلاسمی را طی کرده تا خود را به اندوروم و پری سیکل برساند. حرکت آب در این مسیر بسیار تند و توده ای می باشد و جریان آب بداخل سلول تحت تاثیر تعرق از سطح برگ های گیاه انجام می پذیرد.
جذب فعال آب همراه با مصرف انرژی می باشد. مسیر حرکت آب مسیر اپوپلاست می باشد و آب در این مسیر حرکت کرده تا خود را به اندوروم برساند. حرکت آب کند و جریان پخشیده می باشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید