بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

مقدمه
چاقی به عنوان یک اپیدمی جهانی مطرح بوده و بروزاش در حال افزایش است و تبدیل به یک مشکل سلامت همگاني جهانی شده است و تخمین زده می شود که یک میلیارد بزرگسال مبتلا به اضافه وزن هستند و بالاي 400 میلیون نفر چاقي دارند .
چاقی به عنوان یک فاکتور مهم دخیل در بیماری های مزمن مختلف همچون بیماری های کاردیوواسکولار و هاپیرتنشن ، DM ، استروک ، استئوآرتریت و کنسرهاو. است.

اسلاید 3 :

تخمین WHO
مطابق تخمین WHO ، حدود 203 میلیون افرادی که اضافه وزن دارند در سن 15 سال و بالاتر هستند و شمار افراد چاق در سراسر جهان در سال 2015 بالا 700 میلیون نفر می باشد.

اسلاید 4 :

شیوع چاقی در زنان بیشتر از مردان
شیوع چاقی میان مردان و زنان در بین کشورها و در داخل کشورها متفاوت است . زنان شیوع چاقی زیادی دارند که با افزایش سن ، افزایش می یابد. این تفاوت جنسیتی در کشورها در حال توسعه در میان زنان تشدید یافته است که این تشدید به خصوص در خاورمیانه و آفریقای شمالی بیشتر است.
بعضی تحقیقات نشان می دهد که نه تنها تفاوت های جهانی در شیوع چاقی به وسیله جنسیت تغییر می کند بلکه عوامل اجتماعی چاقی نیز با جنسیت تغییر می کند.

اسلاید 5 :

چاقی در ایران
ایران یک کشور در حال توسعه با درآمد متوسط تحت تغییرات فرهنگی ، محیطی و اقتصادی است . شیوه زندگی و رژیم غذایی در چند سال اخیر به طور قابل ملاحظه ای تغییر یافته است .
این تغییرات به صورت منفی مصرف انرژی و هزینه ها را تحت تاثیر قرار داده است.

اسلاید 6 :

چاقی در خانم ها میانسال
در خانم های میانسال فاکتورهای بیولوژیکی و تغییرات هورمونی، توزیع چربی را تحت تاثیر قرار می دهد که امكان خطر یا اثر منفی چاقی بر سلامتی را افزایش ميدهد. این تفاوت های بیولوژیکی نیازمند یک مطالعه ویژه بر روی زنان است.
درک این که ایندکس توده بدنی ناحیه ای“ چگونه در زنان تغییر می کند و سرعت اين تغيير“ جهت سیستم برنامه ریزی سلامت و مداخلات مهم است.

اسلاید 7 :

بعضی از مطالعات این موضوع را در خانم های میانسال کشف کرده اند. شناسایی عوامل تعیین کننده مهم چاقی / اضافه وزن به تعیین کردن گروه های هدف برای شیوع کمک ميکند. بنابراین این مطالعه به این جهت طراحی شده است تا چاقی را در گروه های سنی میانسال در خانم ها ایرانی ارزیابی کند و نتایج را با دو مطالعه پیشين که در این منطقه اجرا شده است، مقایسه کند. هم چنین ارتباط چاقی و اضافه وزن را با ویژگی های اقتصادی – اجتماعی و جمعیت بررسی کرده است. این مقاله اولین مطالعه سراسری شيوع چاقی میان زنان 60-40 سال در ایران است .

اسلاید 8 :

روش ها
این مطالعه مقطعی در طول 2012 در شهر سمنان که در مرکز ایران واقع شده است اجرا شده است. این شهر 7 ناحیه دارد. هر ناحیه توسط مرکز مراقبت اولیه سلامت (PHC) پوشش داده شده است.
جمعیت هدف در این مطالعه خانم های میانسال(60-40) در کل 7 ناحیه بوده است.

اسلاید 9 :

تکنیک نمونه گیری تصادفی خوشه ای
تکنیک نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای جهت انتخاب جمعیت مطالعه، به کارگرفته شده است.
در مرحله اول، خوشه ها (خانوادها) به صورت رندومی و با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک و براساس شمار سلامت خانواده ها در مرکز (PHC) انتخاب شده بودند.
در مرحله دوم، به صورت رندومی موضوعاتی را در هر گروه انتخاب شدند، وقتی یک خانواده انتخاب شده به وسیله سن و جنس شناسایی شده بودند بايد یک خانم میانسال(60-40) به صورت رندومی انتخاب شده بود. اگر خانمی با این سن نبود، ان خانواده حذف وخانواده دیگری انتخاب مي شد تا این که نمونه های ارزیابی شده بدست آيد

اسلاید 10 :

مطالعه به وسیله کمیته اخلاق و تحقیق دانشگاه علوم پزشکی سمنان تایید شده بود و رضایت آگاهانه از تمامی افراد اخذ شده بود.
اطلاعات به صورت رودررو از طریق مصاحبه کننده ها و با استفاده از پرسش نامه های طراحی شده که شامل اطلاعات مربوط به سابقه فردی، جمعیت و اجتماع بود، جمع آوری شده بود.
وزن با استفاده از یک ترازوی دیجیتالی با ضریب دقت kg0/1 تعیین شد و هنگام تعیین وزن لباس نازکی به تن داشتند.
قد به وسیله نزدیکترین سانتی متر و با استفاده از نوار اندازه گیری، اندازه گرفته شد و خانم ها بدون کفش و به حالت راست می ایستادند
اضافه وزن با BMI بين 29-25 تعریف می شد و چاقی با BMI برابر یا بیشتر از 30 تعریف می شد.

اسلاید 11 :

اطلاعات درباره جزئیات اجتماعی – دموگرافیکی شامل سن، وضعیت تاهل ، درآمد خانواده ، شغل و استخدام ، تحصیل ، منطقه مسکونی (جمعیتی)، شمار فرزندان، رضایت اززندگی و وضعیت قاعدگی ثبت شدند.
درآمد خانواده و رضایت از زندگی براساس اطلاعات گزارش شده توسط خود فرد به دست آمده است.

اسلاید 12 :

آنالیز آماری
اطلاعات به وسیله تست chi Squar آنالیز شده است و تجزیه و تحلیل ها توسط Spss انجام شد و P-value کمتر از 0/05 بوده است.

اسلاید 13 :

نتایج
مطالعه 749 خانم میانسال را وارد مطالعه کرد. سن میانگین شرکت کنندگان 50.7بود اغلب شرکت کنندگان (92%) متاهل بودند و تعداد کمی (8%) سطح بالای تحصيلات داشتند(بالای ديپلم) و 661(82.3%) نفر استخدام نبودند.
BMIمیانگین خانم ها 28.6 با استفاده از کرایتریای WHO بود. 19.2% خانم ها وزن نرمال داشتند. 45.4% اضافه وزن و 35.4% چاق بودند. بروز هر دوی اضافه وزن و چاقی 80.8% بود.

اسلاید 14 :

ارتباط بین خطر چاقی و فاکتورهای اجتماعی
ارتباط بین خطر چاقی و فاکتورهای اجتماعی – جمعیتی در مدل های چندمتغیری نشان داد که سطح تحصیلاتی و حالت های قاعدگی با افزایش شانس چاقی در ارتباط است . خطر چاقی بیش از حدود 1.52 برابر در خانم های با کمتر از 12 سال سطح تحصیلات(ديپلم) شایع است . به علاوه خطر چاقی 1.58 برابر در خانم های پره منوپوز (قبل یائسگی) در مقایسه با خانم های بائسه شایع تر است.

اسلاید 15 :

بحث
چاقی به وسیله ی برهم کنش های پیچیده بین محیط ، ژنتیک و رفتارهای بشر ایجاد می شود.
فاکتورهای محیطی اجتماعی مهم ترین فاکتورهای دخيل در اپیدمی چاقی هستند. تخمین های اخیر نشان می دهد که شیوع اضافه وزن و چاقی به صورت هشداردهنده در هر دو کشورهای در حال توسعه ، توسعه یافته در حال افزایش است.
این مطالعه نشان دهنده شیوع بالاي اضافه وزن و چاقی در میان خانم های میانسال است.

اسلاید 16 :

اضافه وزن /چاقی در این مطالعه (80.8%) ”بیشتر از میزان گزارش شده در خانم های چینی، سویئس،پرتغال، ایتالیا، مالزی، غنا بود.
یک شيوع مشابه چاقی میان خانم های ترکیه اي گزارش شده بود.
اغلب این مطالعات بر روی همه خانم هايي که فقط میانسال بود اجرا شده بود.

اسلاید 17 :

در یک مطالعه ای در شیراز، جنوب ایران که بر روی خانمهاي Y55-25 اجرا شد شیوع چاقی / اضافه وزن در خانم ها 63.9% بود. شیوع چاقی 22.5 % در خانم ها بود.
در مقایسه بااين مطالعه ها، Dijkshoon شیوع زیاد چاقی را در میان خانم های مهاجر مراکشي مقيم در هلند و ترکیه ای گزارش کرد.mbochi و همکارش از kenya، BMI بالاتری در خانم های 60-40 ساله در مقایسه با یافته های ما ، گزارش کردند.
یافته های ما برای اضافه وزن و چاقی با دو مطالعه ای که در سمنان در سال های 97-1996و2006 اجرا شد، مقایسه شدند.
در مطالعه سالهای 97-1996، 75.3% خانم های میانسال اضافه وزن / چاقی داشتند.

اسلاید 18 :

اغلب مطالعات دیگر از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه افزایش مشابهی را نشان می دهد Balarajan روند بروز چاقی / اضافه وزن و کاهش وزن در میان خانم های سنین تولید مثل در 3 کشور آسیایی جنوبی را بررسی کرد “بروز چاقی اضافه وزن در همه کشورهاافزایش یافته بود.
در مطالعه ای بر روی جمعیت سوئیس (بزرگسال) بین سالهای 3-1992 و 2007، بروز اضافه وزن چاقی از 22.3% به 31.3% در خانم ها افزایش یافت در حالی که بروز چاقی از 4.9% به 8.5% در خانم ها افزایش یافت.

اسلاید 19 :

آنالیزهای چند متغیره نشان داد که خطر چاقی بیشتر در خانم های قبل یائسه وجود دارد.
سالهای پیرامون یائسگی با افزایش وزن، افزایش چاقی مرکزی و کاهش فعالیت فیزیکی ارتباط دارد. این تغییرات وزن ممکنه به خاطر تغییرات هورمونی که در طی مرحله گذر از قبل یائسگی ایجاد می شود، اتفاق بیفتد. مطالعه sternfeld Baal ارتباطی بین حالت قبل یائسگی و افزایش وزن در خانم های میانسال را نشان داد.
آنالیز چندمتغیره

اسلاید 20 :

تفاوت های محیط زندگی (شهری در برابر روستایی) تفاوت واضحی در میزان شیوع اضافه وزن و چاقی در مطالعات قبلی نشان داده بود.
در اغلب مطالعات اضافه وزن / چاقی به طور قطعی با سکونت در شهر مرتبط بود.
تفاوت های محیط زندگی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید