بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

مقایسه سیستم آموزشی کشور آمریکا و ایران

اسلاید 3 :

سطح ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
پیش از رسیدن به سطح آموزش عالی در آمریکا، دانشآموزان بومی و بینالمللی باید مقاطع primary و secondary را که شامل سطوح ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان میشود در طول ۱۲ سال بگذرانند. به این مقاطع تحصیلی در آمریکا سطح و یا گرید grade نیز میگویند که از گرید یکم تا دوازدهم برای دانشآموزان ادامه دارد. سطح ابتدایی در آمریکا که به primary و یا elementary معروف است عموما از ۶سالگی شروع میشود و با گذراندن ۵ یا ۶ سطح (بنابر قوانین ایالتی) دانشآموز به مقطع بالاتر یعنی سطح secondary school میرود.

سطح راهنمایی-دبیرستان Secondary از دو مقطع میانی معادل راهنمایی middle school یا همان junior high school و دبیرستان یا همان high school تشکیل میشود. همچون آموزش و پرورش اکثر کشورها، پس از موفقیت دانشآموزان در گذراندن سطوح دبیرستان، مدرک دیپلم diploma برای آنها صادر میشود. پس از فارغالتحصیلی از سطح دبیرستان (گرید دوازدهم)، دانشجویان بومی و بینالمللی ساکن آمریکا میتوانند به سطح بالاتر کالج و یا دانشگاه بروند که به عنوان higher education شناخته میشود.

اسلاید 4 :

سیستم درجهبندی تحصیلی در آمریکا
همچون دانشآموزان و دانشجویان آمریکایی شما نیز باید به عنوان یک دانشجوی بینالمللی نمرات و رزومه تحصیلی خود را به عنوان بخشی از درخواست خود برای دریافت پذیرش کالج و یا دانشگاه آمریکایی ارسال کنید. این مدارک شامل کپی رسمی و ترجمهشده ریزنمرات آخرین مقطع تحصیلی و معدل کل یا همان GPA میشود که در واقع نشاندهنده دستاوردها و وضعیت تحصیلی شما به موسسه آموزشی مربوطه است. لازم به ذکر است که اطلاعات دروس و معدل معمولا در کشورهایی نظیر ایران برحسب عدد و نمره است، اما در سیستم آموزشی آمریکا، نمرات برحسب حروف الفبای انگلیسی تغییر میکنند.

در برخی موارد تبدیل و تفسیر معدل GPA و نمرات دانشجو در کشور آمریکا ممکن است کمی برای دانشجویان بینالمللی و متقاضیان ادامه تحصیل در این کشور گیجکننده باشد. به عنوان مثال فرض کنید دو دانشآموز که از دو مدرسه مختلف با معدل GPA 3.5 فارغالتحصیل شدهاند برای یک دانشگاه یکسان در آمریکا درخواست پذیرش دهند، اما به دلیل بالاتر بودن استاندارد و کیفیت آموزشی یکی از مدارس این دو متقاضی، دپارتمان پذیرش دانشگاه ریزنمرات و معدل هر یک از آنها را به گونهای متفاوت تفسیر و ارزیابی کند. از این رو حتی در موقعیتی اینچنینی نیز ممکن است شرایط متقاضیان ادامه تحصیل در آمریکا بخاطر فاکتورهای متعدد ارزیابی و تبدیل نمره در این کشور یکسان نباشد.

اسلاید 5 :

سطوح آموزش عالی و دانشگاهی آمریکا
سطح کارشناسی undergraduate: گذراندن دوره کارشناسی مانند ایران ۴ سال زمان میبرد و با فارغالتحصیلی از این مقطع، فرد موفق به دریافت مدرک کارشناسی و یا همان bachelor’s degree میشود. یک دانشجوی متقاضی ادامه تحصیل در آمریکا میتواند این مقطع را در یک کالج دولتی community college و یا دانشگاه و سایر انواع کالج نظیر خصوصی و فنی و حرفهای بگذراند. دو سال اول این مقطع تحصیلی عموما شامل کلاسهای متعدد و موضوعات درسی متنوعی نظیر ادبیات، علوم، علوم اجتماعی، هنر و تاریخ میشود که تحت عنوان دورهها و کُرسهای پیشنیاز از آنها یاد میکنند. شما با گذراندن این بازه زمانی با ساختار پایه رشته و اطلاعات عمومی موردنیاز آشنا شده و برای تمرکز بر دروس تخصصی آماده میشوید.

اسلاید 6 :

حذف کتب درسی ، استفاده از تبلت و لب تاب و تلفن همراه برای آموزش دانش روز از کارهایی است که نظام آموزشی آمریکا بدان پرداخته است
سال هاست در آمریکا کتابی منتشر نمی شود

اسلاید 7 :

و ما برای استتار ضعف خود در کنترل هوشمندانه ابزار آلات تکنولوژی ، استفاده و آوردن آنها را به مدرسه ، جرمی نابخشودنی اعلام می داریم. آنان استفاده از تکنولوژی را کنترل می کنند نه محدود. اما ما تکنولوژی را از زندگی دانش آموزان کلا حذف می کنیم . ما ره آوردهای استفاده مثبت از تکنولوژی را قربانی جنبه های منفی آن می کنیم و چون در قبال آن واهمه یا ضعف کنترل داریم پس در کل حذف می کنیم و قوانین سخت زمان گیری برای مقابله با آن در مدارس تدوین می کنیم و از اصل آموزش بازمی مانیم.
سال هاست در آمریکا کتابی منتشر نمی شود

اسلاید 8 :

معلمان برای اینکه بتوانند شغل خود را حفظ کنند باید هر سه ماه یک بار (طی دو روز کامل) به کلاس های آموزشی بروند و آخرین پیشرفت های تکنولوژی را بیاموزند. همچنین دو هفته قبل از شروع سال تحصیلی به دوره های آموزشی برای یادگیری آخرین متد آموزشی مطابق با پیشرفت های روز دنیا می روند. معلمان آمریکایی به طور مرتب در کلاس های دانش افزایی شرکت می نمایند و در واقع سعی می نمایند تا از دانش آموزان خود که online هستند و خیلی سریع دانش روز را دریافت می کنند عقب نمانند .
و اما دوره های ضمن خدمت ما به آموزش کتب غیر تخصصی و فقط مذهبی اکتفا می کند!
معلمان هر سه ماه یک بار به روز می شوند

اسلاید 9 :

به وضعیت تحصیلی هر دانش آموز بر اساس ویژگی های شخصی او رسیدگی می شود و امتحانات پایان ترم بی معنا است. زیرا که تمام دانش آموزان بر اساس یک معیار ، سنجیده نمی شوند. دانش آموزی که سخت یاد می گیرد در کلاس های کم تعداد قرار می گیرد و عده ای مأمور پیگیری وضعیت تحصیلی او می شوند تا علل عدم یادگیری او را دریابند.
همانند ما همه دانش آموزان را با آزمونی یکسان نمی سنجند تا تر و خشک با هم بسوزد.
در کشور ما بدون در نظر داشتن تفاوت های منطقه ای و یا برخورداری و نابرخورداری از امکانات بیشتر ، یکسان و همزمان است که بی عدالتی مطلق است. آزمون مدارس خاص و دولتی مناطق محروم یکسانند!
آموزش برای هر دانش آموز بستگی به ویژگی های شخصی او دارد

اسلاید 10 :

آموزش دور میزگرد یا میزهای مخصوص جلسات اداری ، به صورت گروهی انجام می شود تا با کارِ گروهی آشنا شوند و برای اجتماع بزرگتر یعنی فردای اشتغال خود ، جهت انجام وظایف شغلی ، همفکری و مشورت کردن را فرا بگیرند.
استفاده از میزگرد برای فرهنگ سازی کار گروهی

اسلاید 11 :

تخته های نوشتاری آنها نه سبز است نه سیاه و نه سفید ( وایت برد ) ، بلکه از تخته هوشمند لمسی استفاده می کنند که گاه معلمان در کار با آن دچار مشکل شده از دانش آموزان خود کمک می گیرند.
و ما در خیلی از مدارس هنوز با گچ های غیراستاندارد مضرّ برای سلامتی خود و دانش آموز و تخته سبزهای ناصاف برای امر تدریس زورآزمایی می کنیم. و بر هوشمندسازی آموزشی هم شاید فقط 10 – 20 درصد معلمان بر آن مسلط شدند و به طور فعال از آن استفاده می کنند
استفاده از تخته هوشمند لمسی به جای تخته های سنتی

اسلاید 12 :

ساعت شروع فعالیت مدارس 8/30 تا 3 بعد از ظهر است ، اما معلمان یک ساعت اضافه در مدرسه می مانند تا اگر کسی مشکلی در یادگیری مبحث روز دارد با مراجعه به او در همان روز ، رفع اشکال نماید.
ساعت حضور در مدرسه برای دانش آموز و معلم متفاوت است

اسلاید 13 :

تکالیف در کلاس انجام می شود و اگر اضافه ماند و زمان پاسخگو نبود ، اجازه دارند در منزل فقط عرض نیم ساعت فعالیت ، تمام کنند. اعتقاد دارند که انجام تکالیف درسی در منزل باعث خستگی مفرط آنان می گردد.
انجام تکالیف مدرسه در منزل ممنوع

اسلاید 14 :

تغییرات در آموزش و پرورش خیلی سریع رخ نمی دهد. برخی قوانین برای کل کشور است و برخی قوانین توسط آموزش و پرورش منطقه اِعمال می شود و تقریبا هر منطقه سیستم خاصی برای آموزش برگرفته از فضای منطقه و شرایط خود را دارد.
تغییرات ما کل ساختار را در هم می نوردد و حتی تغییرات جزئی ما نیز به ماهیت کلی نظام آموزشی آسیب می رساند. مثلا پیوست کلاس ششم به دوره ابتدائی که از لحاظ سنی و توانایی جسمی یا نزدیکی به دوره بلوغ ، تشابهی با کلاس هاس اول تا پنجم ندارد
بیشتر قوانین آموزشی منطقه ای است نه کشوری

اسلاید 15 :

کتابخوانی اصلی حتمی در یادگیری و عادت بدان است. نسبت به سن دانش آموز از او خواسته می شود هر روز ساعاتی مشخص مطالعه نماید. کتب خوانده شده توسط کودکان ، به وسیله اولیا لیست شده و طی یک ماه به معلم گزارش می شود. از او می خواهند تا استنباط خود را از کتاب مطالعه شده بنویسد. اما از دانش آموزان سنین بالا خواسته می شود رمانی خوانده و در کلاس به صورت گروهی نسبت بدان بحث و گفت و گو نمایند. کودکان دبستانی طی یک ماه 20 کتاب و در تعطیلات تابستانی باید 100 کتاب کم حجم بخوانند.
دانش آموزان موظف به نیم ساعت کتابخوانی در روز هستند

اسلاید 16 :

کل دانش آموزان در همه مدارس کشور وقتی به کلاس سوم دبستان می رسند تحت یک سنجش قرار می گیرند ، بچه ها در ارزشیابی شرکت می کنند و اگر ضریب هوشی بالاتری داشته باشند در همان مدارس همگانی کلاس هایی وجود دارد که در آن کلاس ها قرار می گیرند تا خسته نشوند . البته مدارسی خصوصی هستند که فقط مخصوص تیزهوشان است که برای ورود به آنها باید امتحان ورودی بدهند .
تیزهوش و عقب افتاده ذهنی در یک مدرسه

اسلاید 17 :

این شرایط برای بچه های عقب افتاده ذهنی هم حاکم است و آنها هم در مدرسه معمولی درس می خوانند تا هم آنها و هم دانش آموزان معمولی بتوانند زندگی در کنار هم با برخورد مناسب نسبت به هم را یاد بگیرند. تصور می کنم کشور آمریکا تنها کشوری در جهان است که اعتقاد به ترکیب دانش آموزان استثنائی با معمولی را دارد. اعتقاد و باوری کم سو از توانمندی آنان برای چسبیدن به زندگی . دادن فرصت همزیستی با همنوعان.
تیزهوش و عقب افتاده ذهنی در یک مدرسه

اسلاید 18 :

تا کلاس هشتم جهش ممنوع است ولی وقتی دانش آموزان به هشتم می رسند اگر نمرات مناسبی داشته باشند می توانند در کنار کتاب های دبیرستان تا 20 واحد دانشگاهی را نیز بگذرانند تا بتوانند زودتر به پایان سال های تحصیلی خود برسند.
و ما دانش آموز کلاس سوم ابتدائی را با ذکر آفرین ، بارک الله از سوی کل فامیل ، تشویق به شرکت در جهش کلاس بعدی می نمائیم. شاید فقط روانشناسان بدانند که او چه فشاری را متحمل می شود و در سرنوشت آینده او چه اثرات سوئی دارد
تا کلاس هشتم جهش ممنوع

اسلاید 19 :

در مدارس آمریکا معلم خصوصی هست ، حتی مراکزی برای دانش آموزانی که نیاز به آموزش بیشتر دارند ، فعالند ولی مهم این است که معلمی که در یک مدرسه درس می دهد اجازه ندارد معلم خصوصی دانش آموزان همان مدرسه شود . اینجا اگر دانش آموزی نتواند درسی را بیاموزد مشکل را از دانش آموز نمی دانند بلکه معتقدند که معلم موفق نبوده است. با این تأکید معلم موظف است با روش های مختلف تلاش کند که دانش آموز را به سطح مناسب برساند حتی باید بعد از ساعت مقرّر مدرسه در مدرسه بماند و با دانش آموز به شکل خصوصی کار کند بدون اینکه دستمزد بیشتری بگیرد.
معلم یک کلاس حق ندارد معلم خصوصی دانش آموز خود شود

اسلاید 20 :

در مدارس آمریکا اسباب بازی نیست ولی بورسیه هست . فوتبال و بستکبال خیلی بیشتر مورد توجه است و مدام لیگ های مدرسه ای دارند که همین لیگ ها باعث می شود بچه ها اشتیاق بیشتری برای حضور در این کلاس های ورزشی داشته باشند . به کلاس موسیقی هم توجه دارند . توجه تا حدی است که اگر در یک رشته ورزشی یا یک نوع از موسیقی درخشش داشته باشند از دانشگاه می توانند بورسیه دریافت کنند .
اسباب بازی نیست ولی بورسیه هست

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید