بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام آنکه دل پروانه اوست

مديريت توليد مثل گوسفند و بز
فصل پنجم
 

اسلاید 2 :

اهميت بازده توليدمثل در پرورش گوسفند و بز
محصول اصلي گله هاي گوسفند و بز ايران، گوشت است. مهمترين عامل در افزايش توليد اين گله ها، افزايش توليد بره و بزغاله به ازاي هر راس دام مولد است ، لذ ا ارائه و به كارگيري راهكارهايي براي افزايش نرخ بره و بزغاله زايي از اهميت بسيار زيادي برخوردا ر است. لازمه تداوم و افزايش توليد بره و بزغاله ، افزايش بازده توليدمثل گله هاي گوسفند و بز است. برخلاف گاو، در گوسفند دوقلو يا چندقلوزايي مشروط به تامين احتياجات غذايي مادر و نوزاد، مطلوب مي باشد. پايين بودن نرخ بره زايي باعث مي شود كه براي توليد مقدا ر مشخصي از محصول توليدي (كيلوگرم بره توليد شده) تعداد بيشتري ميش و قو چ داشتي نگهداري شده و اين امر علاوه بر تحميل هزينه هاي سنگين به دامدا ر و كا ش درآمد خالص گله داران، موجب فشار بر مراتع مي شود. افزايش نرخ بره زايي نه تنها موجب فشار بر مراتع نمي شود، بلكه آن را كاهش مي دهد

اسلاید 3 :

اهميت بازده توليدمثل در پرورش گوسفند و بز
برا ي نمونه با دو برابر كردن نر خ بره زايي سالانه، از راههاي مختلف (افزايش دوقلوزايي و كاهش فاصله زايش ها يعني سه زايش در دو سا ل) مي توان همين تعداد بره اي كه در حال حاضر در كشور توليد مي شود را با نيمي از جمعيت فعلي گله هاي داشتي توليد كرد؛ بدين ترتيب نيمي از ميش ها و ماده بزها از مراتع خارج مي شوند. ضمن اينكه با كاهش هزينه ها و ثابت ماندن درآمد ناخالص ، درآمد خالص دامداران افزايش مي يابد. دو راه براي افزايش بازده توليد مثل گوسفند و بز وجو د دارد:
1- افزايش نرخ چندقلوزايي
2- افزايش تعداد زايش در واحد زمان (سه زايش در دو سال) كه در مجموع به افزايش تعداد بره ها و بزغاله هاي توليدي به ازاي هر راس مي ش در طول سال منجر مي شود.

اسلاید 4 :

زمانبندي جفت دهي (قوچ اندازي-كل اندازي)
فصلي بودن توليدمثل در گوسفند و بز
رفتار جفتگيري در گوسفند و بز در تمام طول سال وجود ندار د. برخلاف گاو كه در تمام طول سال امكان جفتگيري يا تلقيح مصنوعي دارد، گوسفند و بز در حالت طبيعي فقط بطور خيلي كلي - در بخشي از سال رفتار فحلي و جفتگيري نشان مي دهند. نمودار (صرف نظر از جزئيات موجود و تفاوت هاي نژادي و اقليمي)، فصل توليد مثل در گوسفند و بز را نشان مي دهد كه در حالت كلي از نيمه تابستان تا نيمه زمستان مي باشد.
فصل توليدمثل در گوسفند و بز
در حالت كلي - نمودار
(صرف نظر از تفاوت هاي نژادي و اقليمي)

اسلاید 5 :

فصل توليدمثل در گوسفند و بز و باورهاي اشتباه در خصوص آن
لذا همانطور كه در نمودار دیده می شود تغييرات فعاليت تولید مثلي برعكس روند تغييرات طول روز است.

اسلاید 6 :

زمانبندي جفت دهي (قوچ اندازي-كل اندازي)
آغازكننده چرخه سالانه توليدمثل در گوسفند و بز، بلندترين روز سال يعني اول تيرماه هر سال است كه به اين روز "انقلاب تابستاني" مي گويند، پس از آن روزها شروع به كوتاه شدن مي كنند و كوتاه شدن روز و به موازات آن بلند شدن شبها پيامي به مغز حيوان مي فرستد كه مفهوم آن فرا رسيدن زمان مناسب براي جفتگيري است. معمولا 70 روز پس از اول تيرماه كه مصادف با دهه اول شهريور ماه است، تخمدان ميش به اوج فعاليت خود مي رسد. اين بدان معناست كه قبل از آن هم تخمدان فعا ليت خود را آغاز كرده ولي اين فعاليت، حداكثر شدت خود را نداشته است.

اسلاید 7 :

باور نادرست اول در خصوص فصل توليدمثل

اسلاید 12 :

توصيه اکيد

اسلاید 13 :

ظرفيت چرای مرتعی

اسلاید 14 :

مراتع ايران

اسلاید 16 :

نباتات سمی مراتع

اسلاید 17 :

راهنمايی استفاده از مراتع

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید