بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
ماشین کاری با جت آب و ذرات ساینده
اسلاید 2 :
آشنایی با تکنولوژی واتر جت
واتر جت موتورهای آبی هستند که برای بریدن مواد سخت مثل فلزات، سنگها و پلاستیکها و نیز چوب، چرم، اسفنج، کامپوزیتها و برداشتن روکش سیمها و پلیسهگیری استفاده میشود.
همگام با پیشرفت صنعت و تکنولوژی، نیاز به دستگاهها و تجهیزات متنوع و تک منظوره روزبروز افزایش مییابد. علاوه بر این تنوع، سلیقههای گوناگون استفادهکنندگان و روند به سوی تکامل صنعت، موجب شدهاند که دیگر سیستمهای تولیدی قدیمی مانند ماشینهای تراش معمولی، جوابگوی تغییرات مداوم در تقاضاهای بازار نباشند. در نتیجه، با تنگتر شدن عرصه رقابت، تولیدکنندگان در سالهای اخیر به ابداع سیستمهای تولیدی پیشرفته روی آوردهاند تا بتوانند هم قادر به ارضای نیازهای مشتری باشند و هم بقای خود را تضمین نمایند.
در طی این تغییر و تحول سیستمهای تولیدی، رایانهها نقش بسیار مهمی را در هدایت، کنترل و پیگیری عملیات مختلف دستی یا ماشینی به عهده گرفتهاند. از طرفی، به منظور کاهش خطاهای انسانی و ارتقای سطح تکرارپذیری و دقت عمل، رباتهای گوناگونی طراحی و ساخته شدهاند تا محصولات تولیدی از کیفیت و قابلیت اطمینان بالایی برخوردار شوند.
یکی از این دستگاههای پیشرفته و کارآمد دستگاه برش بوسیله واتر جت water jet cuttingیا همان جت آب میباشد.
اسلاید 3 :
واترجت چیست؟
از این موتورهای آبی، در زمینه تکنولوژی به مدت بیش از یک صد سال به عنوان مثال در زمینه استخراج معدن و ساخت تونل برای سنگشویی کردن سنگ و زمین استفاده میشده است. اولین تلاشها برای بریدن مواد نرم با استفاده از واتر جت از سال 1960 آغاز شده است. از اواسط دهه هشتاد واتر جت در ترکیب با مواد ساینده برای بریدن مواد سخت مثل فلزات و سنگها و پلاستیکها نیز مورد استفاده قرار گرفت.
اسلاید 4 :
هم واترجت و هم لیزر قادرند فلزات و دیگر مواد را برش دهند اما دستگاههای واترجت ارزانتر از دستگاههای لیزر میباشند.
این فرآیند برای برشکاری و شیارزنی غیر فلزات متخلخل مانند: چوب، چرم، اسفنج و. مناسب است. از آن همچنین برای برشکاری کامپوزیتها، برداشتن روکش سیمها و پلیسه گیری استفاده میشود. این فرایند با بهره گیری از اصل تاثیرات فرسایشی یک جت آب با قطر کم و سرعت بالا کار می کند. کیفیت لبههای ماشین کاری شده در این فرآیند به طور معمول بهتر از دیگر فرآیند های برشی رایج است. جت آب یک ابزار برشی است که هرگز کند نمیشود و یا نمیشکند. این فرآیند گرد و غبار تولید نمیکند، پس از این رو خطرات موجود در ماشینکاری کامپوزیتهای الیافی و آزبستها به حداقل میرسند.
اسلاید 5 :
مواد مصرفی:
در واتر جت آب ماشینکاری میکند. ابزار برش، آب خالص یا آب به همراه مواد ساینده است. فرآیند برش با آب خالص معمولا برای مواد کم استحکام مانند کاغذ، شیشه، فایبر گلاس و مقوا و فرآیند برش به همراه مواد ساینده، برای مواد مستحکم مانند فلزات و آلیاژها مورد استفاده قرار میگیرد.
برش بوسیله جت آب دارای قابلیت انعطاف بالا و توانایی تغییر درصنایع تولیدی را دارا میباشد و اجازه انجام بیشتر برشها را به کاربران آن میدهد.
یکی از صاحبان و مالکان کارخانه ساخت این دستگاهها میگوید: "این تکنولوژی با قابلیت انعطافپذیری بالا در انجام برشها و ارائه بهترین تکنولوژی در اقتصاد و تجارت و صنعت، نتایج دلخواه و مورد نظر ما را با قابلیت اطمینان بسیار حیرتانگیز ارائه مینماید."
عمده فعالیتهای انجام شده در چهار دهه گذشته مربوط به ایجاد تکنولوژی فشار بسیار زیاد مورد نیاز این قبیل دستگاههای پیشرفته بوده است زیرا که برای برش فلزات باید آب مصرفی با فشار بسیار زیاد تنظیم شود و تحت فشار قرار گیرد تا بتواند یک جریان برش بسیار قوی را برای برش ایجاد نماید. این پروسهها فقط برای دو مورد زیر قابل اجرا میباشد:
- آب مصرفی
- جت مواد ساینده
سازوکار واتر جت از یک باریکه آب، با سرعت بالا که یک ماده ساینده به منظور برش مواد سخت به آن تزریق شده، تشکیل شده است. مخلوط آب و مواد ساینده یک بریدگی باریک را روی قطعه کار ایجاد میکند.
عنصر کلیدی در این فرآیند آب است که با سرعت 900 متر بر ثانیه حرکت میکند و به هنگام برخورد این جریان به سطح قطعه کار، ماده بر اثر نیروی آب به سرعت برداشته میشود.
اسلاید 6 :
سایندهها:
جنس ساینده ها معمولا سیلیکون کارباید، سیلیس و یا لعل است که بسته به جنسی که باید ماشینکاری شود انتخاب میشود. مواد ساینده پس از مصرف قابل بازیافت نیستند. اندازه ذرات ساینده معمولا بین 150 تا 1000 است. نسبت حجمی آب و ذرات ساینده یک نقطه بحرانی دارد که اگر مقدار نسبت حجمی کمتر یا مساوی آن باشد بیشترین راندمان را داریم ولی با بیشتر شدن نسبت ذرات ساینده در آب راندمان پایین میآید.
اسلاید 7 :
فواید واترجت:
یکی از برترین فواید و مزایای واتر جت این است که ذاتاً دارای خاصیت برشکاری سرد میباشد و ایجاد حرارت نمیکند که همین خاصیت به مواد اجازه برش میدهد. در صورتی که در سایر روشهای برشکاری مواد یا میسوزند یا ذوب شده و یا این که ترک بر میدارند.
درضمن بعضی از فرآیندهای حرارتی سبب تاب برداشتن و سخت شدن سطح قطعه گشته و یا این که موجب ساتع شدن گازهای خطرناک از جسم میشود.
در مواد متضاد و مقابل هم که توسط واتر جت برش میخورند بنا به همین مزیت هیچ گونه تنش حرارتی را تحمل نمیکنند و هر گونه نتایج ناخوشایند را از آنها دور میسازد.
برشکاری سرد میتواند بر مناطقی که دچار سختی نشدهاند تأثیر گذاشته، در هر سمت و جهتی عملیات سوراخکاری و یا برشکاری را انجام دهد.
این روش میتواند بدون ایجاد سوراخهای اولیه برای انجام عملیات سوراخکاری اقدام به انجام عمل سوراخکاری در هر نوع ماده و قالب ویژه وحتی در فواصل بسیار نزدیک به هم نماید و هیچ گونه احتیاجی به انجام عملیات ثانویه یا نهایی بر روی قـــطعه نمیباشد.
کمتر تجهیزاتی میباشند که حافظ محیط زیست بوده و کمترین گرد وغبار را در محیط انتشار دهند و یا مانع از ساتع شدن گازهای خطرناکی که در حین فرایندهای تنشی به علت این تنشهای آزاد ایجاد میگردد، شوند. در صورتی که در واتر جت تمامی این موارد رعایت و اعمال میشود.
- دراین روش هیچ گونه خطری متوجه کاربران نیست. همچنین این روش صداهای ناهنجاری که شنیده نمیشوند ولی روی اعصاب تاثیر منفی میگذارند را تولید نمیکند(مانند امواج با فرکانسهای بالا که توسط ماشینکاری الترا سونیک تولید میشود). محدوده شنوایی انسان حدود 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز است ولی در التراسونیک امواجی با فرکانس 20 کیلو هرتز به بالا تولید میکند.
- علاوه بر اینها، ماشینهای یکپارچهای میباشند که باعث صرفهجویی در استفاده از مواد خام و اولیه میگردند.
میتوانند برشهای عرضی بسیار کوچک ایجاد نمایند و یا در برشهای تو در تو و پیچیده مورد استفاده قرار گیرند.
- بسیار سریعتر از ابزارهای برش معمولی میباشند.
اسلاید 8 :
سرعت واتر جت:
میزان برش اجسام ضخیم و قطور با واترجت:
سرعت کار و همچنین صحت انجام آن بستگی به ساختار ماده، ضخیم بودن، کیفیت مطلوب برش، واشرهای مورد استفاده در دستگاه دارد که با قابلیت حرکتی که دارد اجازه حرکت بین 1/0 تا 3000 اینچ در هر دقیقه را میدهد.
تکنیکهای اتوماتیک سخت افزارهایی را پیشنهاد مکند که سرعت برش را برای طیف وسیعی از فلزات محاسبه نماید.
سرعت برش با چند فاکتور تعیین میشود از جمله کیفیت ساختمانی لبه تحت برشکاری که در این میان مقدار مواد سایشی مورد استفاده، فشار برش، اندازه روزنه نازل و کانون مجرای برش، قدرت پمپهای فشار میتواند نتیجه مطلوب و مورد نظر مارا ایجاد نماید.
میزان برش بستگی به سطح یا سختی مواد مورد برشکاری دارد که در رنجی میان 0.25 تا 30 اینچ تغییر میکند.مواد سخت معمولاً در رنج بین 0.25 تا 2.5 اینچ برش میخورند.از واتر جت همچنین جهت پلیسهگیری و برداشتن ناصافیهای سطح نیز میتوان استفاده کرد.
اسلاید 9 :
ماشينكاري با جت آب و ذرات ساينده
اگرچه سالهاست كه از استفاده از تكنولوژي جت مواد ساينده و جت آب ميگذرد و ليكن اخيراً اين دو فرآيند در زمينه بازار ماشین ابزار جايگاه مناسبي پيدا كرده است. اين موضوع مهم و قابل توجه است و تعدادي از نوآوران قديمي با استفاده از جايگزيني و تكميل فرآيندهاي معمولي ماشينكاري خود با استفاده از اين دو فرآيند (ماشينكاري با جتآب و جت مواد ساينده) سود فراواني بردهاند.
اخيراً بر طبق گزارش Frost و Sullivan كه يك شركت بازاريابي كار ميكنند، اعلام نمودهاند كه abrasive waterjet به نحو چشمگيري رشد و گسترش قابل ملاحظهاي پيدا كرده است. رشد 1/9 درصد در فاصله سالهاي 2002-1997 براي بازار واترجت و جت مواد آينده پيشبيني ميشود. هم واترجت و هم ليزر قادرند فلزات و ديگر مواد را برش دهند. وليكن دستگاههاي واترجت ارزانتر از دستگاههاي ليزر ميباشند و عملاً دستگاههاي واترجت برتر از ماشينهاي برش معمولي ميباشند.
اسلاید 10 :
چرا تعداد زيادي از مردم به خريد دستگاههاي واترجت روي آوردهاند
چون ميتوانند سريع برنامهريزي كرده و در مدت كوتاهي پولدار شده و سود زيادي عايدشان شود. همچنين ميتوانند سريعاً دستگاه را تنظيم كرده و كل مجموعه تنظيمات دستگاه را تنظيم كرده و كل مجموعه تنظيمات دستگاه را چك كنند آنها از ابزار دستگاه خيلي تعريف ميكنند. چونكه ابزار، هم در ماشينكاري اوليه و هم در ماشينكاري ثانويه (نهايي) يكي است و نيازي به تغيير ابزار نميشود. سرعت ساخت قطعات بسيار بالا و خارج از تصور ميباشد. اين روش باعث ايجاد اثرات حرارتي روي قطعه نميشود. آنها ميتوانند هزينه خريد دستگاه را در مدت كوتاهي تامين نمايند. شما قبلاً عبارات واترجت و جت مواد ساينده را شنيدهايد، اين مهم است كه بدانيد جهت مواد ساينده همان واترجت نميباشد، اگرچه خيلي به هم شبيه هستند.
تكنولوژي جتآب به حدود 20 سال پيش برميگردد و جت مواد ساينده حدوداً 10 سال بعد به وجود آمد. اساس هر دو روش مبتني بر افزايش فشار آب تا حد خيلي زياد و خروج آب از يك روزنه كوچك به خارج ميباشد. سيستم واترجت از يك باريكه آب استفاده ميكند كه از دهانه (orifice) خارج ميشود و ميتواند مواد نرمي از قبيل پارچه و مقوا را برش دهد و ليكن نميتواند مواد سختتري را برشكاري كند. آب در دهانه ورودي از 20 تا 55 هزار پوند بر اينچ مربع تحت فشار قرار ميگيرد، سپس از دهانه (jewel) كه قطر آن به طور نمونه 015/0-010/0 اينچ ميباشد.
با فشار خارج ميشود و در سيستم جت مواد ساينده، مواد ساينده به جتآب افزوده شده تا بتواند مواد سختتر را نيز برش دهد. سرعت خيلي زياد جت آب باعث ايجاد خلاء شده و مواد ساينده را به داخل نازل مكش ميكند. اغلب مردم زماني كه منظورشان جت ساينده است، به غلط اصطلاح واترجت را به كار ميبرند. يك مجموعه كامل نازل واترجت حدود 500 تا 1000 دلار ميباشد در صورتي كه نازل جت سازنده حدود 800 تا 2000 دلار هزينه در بر دارد. هزينه عملياتي جت مواد ساينده به خاطر سايش تيوپ مخلوطكننده مواد ساينده با آب و همچنين به خاطر مصرف مواد ساينده نسبت به واترجت خيلي زياد است.
اسلاید 11 :
محدوديت های جتآب
تنها محدوديت جتآب نازلهاي آن ميباشد و jewel داراي سوراخ بسيار ريزي بوده كه آب با فشار از آن به بيرون پاشيده ميشود. Jewel ممكن است ترك برداشته و يا در اثر رسوب در آن مسدود شدن دهانه ياقوتي نازل در اثر ورود مواد زائد و گرد و كثافت در دهانه ورودي آب (inlet water) ميباشد و ميتوان براحتي و با استفاده از يك فيلتراسيون مناسب از بروز چنين مواردي جلوگيري نمود. رسوبات در اثر مواد معدني موجود در آب نيز ممكن است پديد آيد. Jewelها را ميتوان در مدت كوتاهي حدود 2 تا 10 دقيقه تعويض نمود. همچنين قيمت بالايي نداشته و حدود 5 تا 50 دلار ميباشد، البته نازلهاي الماسه نيز وجود دارند وليكن قيمت آنها حدود 200 دلار ميباشد و همچنين ساخت آنها نيز مشكلتر از نازلهاي ياقوتي ميباشد. ابعاد و شكل هندسي دهانه نازل در نحوه عملكرد آن تاثير بسيار مهمي داشته و در مورد نازلهاي الماسي تامين اين دقت و تلرانس كمي مشكل و هزينهبر ميباشد.
اسلاید 12 :
محدوديتهاي موجود در مورد نازلهاي مربوط به جت مواد ساينده :
نازلهاي جت مواد ساينده علاوه بر طرح سادهاي كه دارند گاهگاهي ايجاد مشكلاتي نيز ميكنند. طرحهاي گوناگوني ساخته شدهاند ولي همگي در بروز يكسري مشكلات مشترك هستند. تيوپ مخلوطكننده يك قطعه و مجموعه گرانقيمت بوده و به علت سايش در اثر مواد ساينده داراي عمر كوتاهي نيز ميباشد. همانطوري كه گفته شد، جت مواد ساينده قادر است هر چيزي را برش دهد و اين توانايي بالايي فرسايش و در نتيچه آن برش مسير عبور و تيوپ مخلوطكننده را نيز تحت تاثير قرار ميدهد و همين مسئله در افزايش قيمت نهايي قطعه توليدي تاثير ميگذارد. از ديگر مشكلات موجود در مورد دستگاههاي جت مواد ساينده اين است كه تيوپ مخلوطكننده به هميشه بلكه گاهگاهي مسدود ميشود. معمولاً علت اين امر در اثر مواد زايد و كثيف (dirt) و همچنين دانههاي مواد ساينده كه از اندازه استاندارد بزرگتر باشند نيز حاصل ميشود.
اسلاید 13 :
مزاياي ماشينكاري با جت مواد ساينده :
برنامهريزي و تنظيم فوقالعاده سريع
در اين فرآيند نيازي به تغيير ابزار جهت كارهاي مختلف نميباشد، برعكس ديگر دستگاههاي ماشينكاري كه حتي براي تعويض ابزار نير بايد براي دستگاه برنامهريزي كرد. تنها برنامهريزي لازم براي انجام عمليات ارائه نقشه قطعه به دستگاه ميباشد و اگر مشتري نقشه قطعه كار را روي يك ديسكت به شما تحويل دهد، نصف كار انجام شده است و اين به اين معني است كه شما در توليدات كم و حتي تكسازي هم ميتوانيد سود قابل توجهي ببريد. براي اغلب كارها نياز به فيكسچر خيلي كمي نياز استبراي مواد تخت ميتوان پس از قرار دادن آنها روي ميزكار با قراردادن دو وزنه 10 پوندي روي آن قطعه كار را فيكس نمود و براي قطعات كوچك ميتواند با استفاده از رويندهاي كوچك، كار را محكم نمود.
اسلاید 14 :
امكان ماشينكاري تقريباً هر قطعه (شكل)
دو بعدي و برخي از قطعات (اشكال) سه بعدي
امكان ماشينكاري شعاعها و گوشههاي داخلي با شعاع كم، امكان ساخت فلانج كاربراتور با سوراخها و همه چيزهاي لازم آن. برخي از دستگاههاي فوقالعاده پيشرفته قادر به ماشينكاري سه بعدي ميباشند. ماشينكاري سه بعدي نيازمند و مستلزم دقت زيادي ميباشد. به همين دليل ماشينكاري سه بعدي صرفاً جهت كاربردهاي خاص به كار ميرود.
به هر حال ماشينكاري جت مواد ساينده داراي توانمندي فوقالعاده در توليد اشكال دو بعدي است و ليكن در مورد اشكال سه بعدي داراي محدوديتهايي ميباشد.اعمال نيروي جانبي بسيار كم به قطعه حين ماشينكاري بدين معني كه شما ميتوانيد با اطمينان قطعاتي كه ضخامت ديواره آنها به كوچكي 0025/0 اينچ باشد را به راحتي و بدون تركيدگي و يا حتي لبپريدگي، ماشينكاري كنيد. همچنين پايين بودن زياد ميزان نيروي جانبي برش اين امكان را فراهم ميكند تا بتوان اشكال لانه زنبوري و تو در تو توليد نموده و با اين كار را از متريال حداكثر استفاده را كرد.
اغلب هيچ گونه گرمايي روي قطعه كار ايجاد نميشود.شما ميتوانيد قطعه كار را ماشينكاري كنيد. بدون ايجاد افزايش دما و سخت شدن قطعه كار و بدون توليد دودهاي سمي، بدون ايجاد پيچيدگي در قطعه كار، و بدون توليد دودهاي سمي، و بدون ايجاد پيچيدگي در قطعه كار.
شما ميتوانيد قطعاتي را كه قبلاً سختكاري شدهاند و عمليات حرارتي بر روي آنها انجام شده است را به راحتي ماشينكاري كنيد. در ايجاد سوراخ بر روي فولاد به ضخامت 2 اينچ حداكثر دماي قطعه كار به 120 درجه فارنهايت ميرسد و ليكن ماشينكاري بر روي ديگر قطعات در دماي اتاق انجام ميشود.
نيازي به ايجاد سوراخ اوليه نميشود: بر خلاف ماشينكاري با وايركات كه نياز به ايجاد سوراخ اوليه ميباشد در اين روش نيازي به ايجاد سوراخ اوليه نميباشد
اسلاید 15 :
موضوع ضخامت قطعهكار :
محدوديت مشخصي براي ضخامت معلوم نميباشد و ليكن سرعت برش تابعي از ضخامت قطعه كار ميباشد.
اسلاید 16 :
عدم آسيبرساني به محيط :
شما ميتوانيد از مواد ساييده شده قرمز رنگ كه از garnet بجاي مانده است جهت تزئين باغچه استفاده كنيد حتي اگر شما ميخواهيد قطعات زيادي از جنس مواد خطرناك از قبيل سرب و … را ماشينكاري كنيد، اين مهم است كه مقدار خيلي كمي از ماده برداشته ميشود. اين خود در حفاظت محيطزيست موثر است. باقي مانده مواد خام نيز قابل استفاده است
هنگام ماشينكاري قطعات گرانقيمت از قبيل تييانيوم، باقي مانده ماده خام نيز ارزشمند است زير عرض برش اين فرآيند كوچك بوده و پس از توليد قطعه اصلي، ميتوان از مواد باقي مانده مجدداً قطعات ديگري توليد نمود. تنها و تنها فقط به يك ابزار نياز است
در اين روش نيازي به تغيير ابزار نميباشد و حتي نيازي به برنامهريزي جهت تغيير ابزار نميباشد. برنامهريزي و تنظيم دستگاه و تميز كردن نيز زمان زيادي نميبرد، از اين رو در اين روش سرعت توليد و بهرهوري خيلي زياد است.
اسلاید 17 :
جنس مواد ساینده:
جنس ساینده ها معمولا سیلیکون کارباید , سیلیس و یا لعل است که بسته به جنسی که باید ماشین کاری شود انتخاب می شود . مواد ساینده پس از مصرف قابل بازیافت نیستند . اندازه ذرات ساینده معمولا بین 150 تا 1000 است . نسبت حجمی آب و ذرات ساینده یک نقطه بحرانی دارد که اگر مقدار نسبت حجمی کمتر یا مساوی آن باشد بیشترین راندمان را داریم ولی با بیشتر شدن نسبت ذرات ساینده در آب راندمان پایین می اید
اسلاید 18 :
اجزای سیستم:
اجزاي اصلي يك سيستم AJM در شكل نشان داده شده است. يك مخزن گاز با فشار حداقل 690 تا 860 كيلو پاسكال (psiا125-100) لازم است تا سيستم بتواند فشار تنظيم شده 520 تا 830 كيلوپاسكال (psiا100-75) را طي عمليات به وجود آورد. مخزن گاز ميتواند حاوي هواي متراكم، نيتروژن، دياكسيد كربن يا گازي صنعتي و خنثي باشد، اما نبايد هيچگونه ناخالصي خارجي مانند روغن و آب در آن وجود داشته باشد. بنابراين، استفاده از فيلتر گاز و جداكننده آب براي مخزن گاز، الزامي است
اسلاید 19 :
پودرهاي ساينده
اندازه و جنس پودرهاي ساينده، پس از كار زياد و كسب تجربه به دست ميآيد. اكسيد آلومينيم و سيليكون كاربايد (Sic) پودرهاي مورد استفاده براي برشكاري، پرداختكاري يا پليسهگيري و تميزكاريهاي سنگين هستند. كربنات منيزيم براي استفاده در تميزكاريهاي زياد و حكاكي پيشنهاد ميشود. بيكربنات سديم براي تميزكاريهاي كوچك و برشكاري مواد نرم استفاده ميشود. براي پوليش، ذرات شيشه و خرده شيشه پيشنهاد ميشود. ذرات ساينده در اندازههاي 10 تا 50 ميكرون يافت ميشوند.
اندازه ذرات ساينده ميزان برادهبرداري را تحت تأثير قرار ميدهد (شكل 4). اندازههاي بزرگتر، ميزان برادهبرداري بيشتري دارند و براي برشكاري و سوراخكاري بسيار مناسب هستند. از اندازههاي كوچكتر ذرات ساينده، براي تميزكاري و پوليش استفاده مي شود.
اندازه پودرهاي تجاري براي فرايند AJM مناسب نيست زيرا داراي رتبهبندي خوبي نيستند. اين پودرها ممكن است داراي گرد سيليس باشند كه ميتواند سلامتي كاربران را به مخاطره اندازد. پودرها نبايد مجدداً مورد استفاده قرار گيرند، زيرا پودرهاي كثيف شده، ممكن است سوراخ كلاهك پخشكننده را مسدود كنند. پودرهاي مصرف شده بايد مطابق با قوانين و مقررات محلي و فدرال نابود شوند.
اسلاید 20 :
شكل : اثر اندازه مواد ساينده بر ميزان برادهبرداري (ماده نمونه: صفحه شيشهاي)