بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

سمیرم

اسلاید 6 :

نقل قولی که حکایت از قدمت تاریخی منطقه دارد و بیشتر از آن بوی افسانه به مشام میرسد از این قرار است که چون سام نریمان پهلوان شاهنامه ی فردوسی به دندان درد سختی گرفتار میشود بی تابی عظیمی او را فرا میگیرد و چون به این منطقه میرسد دردش بهبود مییابد و لذا نام این مکانِ را «سام آرام» نهادند چرا که سام در این منطقه از درد آرام گرفت و به مرور زمان این نام به سمیرم تبدیل میشود.

گفته اند سمیرم بر گرفته شده از نام سمیرامیس ملکه بابل در دنیای باستان میباشد که به این ناحیه گذر کرده است.

عده ای نیز براین عقیده هستند که وجه تسمه منطقه از کلمه زمیران است که اشاره به زمهریر وسرمای بسیار سخت زمستانهای سمیرم دارد ومی توان آن را مهمترین ومستند ترین عامل نام گذاری  این خطه به حساب آورد.

وجه تسمیه سمیرم:

اسلاید 7 :

سابقه تاریخی سمیرم بر طبق تحقیقات دکتر واندنبرگ به ۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد.سابقه تاریخی شهرنشینی سمیرم به دورة هخامنشیان بر میگردد در جنوب سمیرم مزرعهای به نام کوره وجود دارد که اکنون خرابههایی از خانهها و حتی حمام در آن به جا مانده است و این دلیل بر شهر بودن سمیرم در آن زمان میباشد، زیرا در دوران قبل از اسلام یکی از شاخصهای شناخت شهر، حمام بوده است و دلیل دیگر اطلاق نام کوره بر این منطقه میباشد، چرا که هخامنشیان به شهر، کوره میگفتند وجود تعدادی آثار باستانی و از جمله سنگ نبشتهای (کتیبههای) میخی حک شده این منطقه در دوره سلجوقیان نیز شهری نسبتاً بزرگ بوده و قلعهای استوار داشته است سمیرم در دوره سلجوقیان نقش مهمی در ارکان مدیریتی این سلسله ایفا کرده است چنانچه از وزرای به نام عصر سلجوقیان کمال الدین علی سمیرمی که نامش درفهرست وزرای ایرانی به ثبت رسیده است.

در عصر صفوی با وجود آرامش نسبی در سمیرم، زمینهای این منطقه مورد خرید و فروش قرار می گرفته است البته نزدیکی آن با پایتخت صفویان، اصفهان، در این امر بی تأثیر نبوده است. والبته این که آب و هوای معتدلش مورد پسند پادشاهان آن عصر بود.
در دوران بعد، از جمله در عصر زندیه سمیرم به علت همجواری با پایتخت زندیه، شیراز، مورد توجه بوده است، در عصرقاجار منطقه در معرض تاخت و تاز قشون حکومتی بوده است. از عصر قاجار به بعد این منطقه عرصه رقابت و رویارویی دو ایل بزرگ بختیاری و قشقایی قرار گرفته است.

تاریخچه سمیرم :

اسلاید 8 :

سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب شهراصفهان و در کوهپایههای شرقی رشته کوههای زاگرس واقع شده است و از قطبهای توریستی استان میباشد. شهرستان سمیرم از نظر منابع ابی و طبیعی بهترین شهرستان استان اصفهان محسوب میشود. سمیرم رتبه اول تولید سیب مرغوب در کشور را دارا میباشد.

سمیرم دارای آب وهوای کوهستانی بازمستانهای سردوپربرف وتابستانهای خشک ومعتدل است. میزان بارندگی در شهر سمیرم در طول سال به طور متوسط ۴۰۰ میلیمتر است که ۲۷٪ آن در پاییز ۵۸٪ آن در زمستان و ۱۳٪ آن در بهار و ۲٪ آن در تابستان انجام میپذیرد. تعداد روزهای یخبندان به طور متوسط ۱۴۳ روز که این تعداد بین ۱۱۷ و ۱۶۹ روز در سال متفاوت میباشد.

برطبق آمارموجود در سال1375 جمعیت شهرستان بالغ بر64,918نفر بوده که ازاین تعداد 32054 نفر مرد و , 32846 نفر زن بوده است .

موقعیت جغرافیایی و اب وهوا و جمعیت

اسلاید 9 :

این شهرستان به دو بخش مرکزی و پادنا و شش دهستان به شرح زیر تقسیم میگردد:

اسلاید 10 :

حبیب الله فضائلی – خطاط

جهانگیر خان قشقایی- عارف و حکیم

سید مجتبی قائم مقامی(معروف به اسید مجتبی یا عام مجی) - شاعر، طنز پرداز، ریاضیدان و عالم معاصر
چهره های شاخص:

اسلاید 11 :

معماریهای دست کند در سمیرم:

معماریهای دست کندی که در داخل شهر است (شامل خانههای صخرهای باستانی) از جمله جالب ترین نوع معماری ایران باستان است.

ناحیه ای در شهر سمیرم وجود دارد به نام قلعه، این قلعه را میتوان به دوران اقوام کاسیها و اوراتورها که به قبل از دوران مادها میرسد نسبت داد، در دامنه محله قلعه در شمال شهر سمیرم حدود هزار خانه صخرهای گمنام و ناشناخته وجود دارد که میتوان گفت در دنیا بی نظیراست و بعضی از این دست کندهها در دامنه قلعه سمیرم بر روی دیگری و چند طبقه ساخته شدهاند. این خانههای صخرهای محل سکونت انسان بوده و بخشی از این خانهها برای انباری تعبیه می شده است.

سیستم گرمایش، تعبیه طاقچه و شبکه آبرسانی جانمایی شده در خانههای صخرهای سمیرم بخوبی قابل مشاهده است که به سبب آگاهی محدود و بی توجهی مسوولان برخی سازمانها مانند اوقاف امورخیریه در طرح توسعه آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) بخشهایی از این معماری کهن در چند سال اخیر تخریب و از بین رفتهاند.
جاذبه های تاریخی

اسلاید 14 :

میل های سنگی  که  آثار  و بقایای  آتشکده  های دوره  ساسانی  است به صورت  استوانه های  سنگی  عمودی قرار گرفته  اند  دوتای  این میل ها  در داخل  شهر  و به فصله  14 متز از یک دیگر  واقع اندازه  این میل ها  28/2 متر ارتفاع  و حدود  40 سانتیمتر  قطر دارند  این دو  میل  در حال  حاضر  در کنار  منازل مسکونی  اهالی  قرار  داشته  که یکی از  از انها به  دیوار خانه ییکی از ساکنین وصل  است  احتمالا  این  میل ها  جهت  تعیین  فصله  نیز  می توانسته  مورد  استفاده  قرار گیرد.

میل های سنگی:

اسلاید 17 :

از آثار قدیمی  دوران سلجوقیلن  در سمیرم  به یادگار  مانده  که متاسفانه به علت  تغییرات  متعدد سبک  معماری خودرااز دست  داده و سبک ساختمانهای  امروزی  تغییر  شکل یافته است  از وسط این مسجد  چشمه ابی بیرون  می آید  که در وسط  بلوار  امام خمینی  جاری و در طول  مسیر  جلوه  خاصی به آن بخشیده است .

یکی از آثار به جامانده از دوره سلجوقیان در سمیرم حمام خانعلی می باشد وقد مت چندین ساله آن در درون حمام مشهود میباشد وساختار این حمام به گونه ای است که تمام پی چینی های این بنا از سنگ قبر هائی است که در این منطقه موجود بوده است واین خود دلالت بر قدمت این بنا دارد زیرا که قبرستانی که سنگ آن را جهت ساخت وساز بکار میرود بایدآنقدر قدیمی بوده باشد که توانسته اند از سنگ آن برای ساختمان حمام استفاده نمایند و این بنا بر اساس چهار طاقی وبا سقفهای گنبدی شکل وقوسهای گوناگون بنا شده است که یکی از حمام های دو قلو است وآب این حمام از چشمه ای که در پشت حمام بوده است تامین می شده و آب این چشمه به پنج قسمت تقسیم می شده ( حمام ، مسجد ، آسیاب ، بازار، مدرسه اتابکی ) و در حال حاظر توسط میراث فرهنگی در شرف تبدیل شدن به موزه مردم شناسی می باشد و این آثار بجا مانده از کمال الدین علی سمیرمی برای هر بیننده ای جذاب وخیره کننده است وبرای هر شخصی که حتی آشنائی مختصری به فرهنگ وتاریخ ایران دارد این آثار مملو از حیات و پایداری است حیات وپایداری که به اتکاءبه میراث غنی گذشته امید به آینده را به ارمغان میاورد.
مسجد وحمام خانعلی:

اسلاید 19 :

محله خواجگان:

این محله در جنوب غربی محله قلعه و جنوب کوه شیدان و بهرز واقع و محل سکونت حاکمان و مدیران شهر بوده

اسیاب های آبی:

آثار و بقایای این آسیاب که در محله قلعه و در پارک تقرچه قرارگرفته که درحال حاضر مخروبه و غیر استفاده است

اسلاید 20 :

ابشارسمیرم:

آبشار سمیرم در 12کیلومتری شمال شرقی سمیرم واقع،ارتفاع آن33متر و یکی از بهترین تفرجگاه های شهر سمیرم و حتی شهر اصفهان می باشد،آبشار سمیرم در تمام طول روز دلپذیر و خوشایند است.آب آبشار پس از گذراندن دو تا سه کیلومتر ادامه می یابد و به مزارع و باغهای قسمت شرقی سمیرم رسیده و آنها را آبیاری می کند حجم آب آبشار بسته به نزولات آسمانی متفاوت است.

جاذبه های طبیعی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید