بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

کلیات بودجه و بودجه ریزی
در
اتحادیه ها و شرکت های تعاون روستایی

اسلاید 3 :

فلسفه وجودي بودجه

انسانها در دوران مختلف هميشه درصدد بوده اند تا نيازها و خواسته هاي خود را به نوعي از امكاناتي كه در طبيعت وجود دارد تأمين نمايند. اما با توجه به اينكه نيازها و خواسته هاي انسان نامحدود و در مقابل، منابع و امكاناتي كه در اختيار دارد محدود است، مي توان گفت كه بشر با دنيايي مملو از كميابي زندگي مي كند و لذا در مواجهه با اين مشكل از قوه تعقل و قدرت تجزيه و تحليل و توان پيش بيني خود استفاده كرده و با توسل به برنامه ريزي درصدد برآيد تا با حداقل امكاناتي كه در اختيار دارد، حداكثر مطلوبيت را نصيب خود نمايد.

فلسفه وجودي بودجه نويسي دو عامل است:
1- نيازهاي نامحدود بشر
2- منابع و امكانات محدودي

اسلاید 4 :

تعریف بودجه :

يك برنامه مالي براي يك دوره محدود زماني است كه بوسيله آن ، درآمدها و ساير منابع تامين اعتبار و نيز هزينه هاي برنامه ها و عمليات براي رسيدن به اهداف خاص و معين پيش بيني مي شود

بودجه برنامه عمليات مالي دولت يا سازمانهاي دولتي وغيرانتفاعي و اتحادیه و شرکت های تعاونی براي يك مدت معين مثلا يكسال مالي است.

اسلاید 5 :

اهداف بودجه:
سه هدف عمده واساسی را که بودجه وبودجه ریزی دنبال می کند عبارتند از:
1-برنامه ريزي
2-همكاري ومشاركت
3-نظارت وكنترل
اين سه كاركرد بيان مي دارد كه بودجه و فرآيند مديريت مالي انعطاف پذير و از طريق يك دوره مالي جوابگو مي باشد.

اسلاید 6 :

اصول بودجه
سالانه بودن بودجه
وحدت بودجه
تخمینی بودن درآمدها
جامعیت یاکامل بودن بودجه
شاملیت(تفضیل یا طبقه بندی)
انعطاف پذیری
تحدیدی بودن هزینه ها
اصل تعادل بودجه

اسلاید 7 :

مراحل بودجه
1- تهیه و تنظیم بودجه
2- تصویب بودجه
3- اجرای بودجه
4- نظارت بودجه

اسلاید 8 :

چرخه بودجه
تصویب بودجه
اجرای بودجه
کنترل ونظارت بر بودجه
تهیه وتنظیم بودجه

اسلاید 9 :

تهيه و تنظيم و پيشنهاد بودجه (بودجه پيشنهادي)

این قسمت مهمترین و اساسی ترین و فنی ترین مرحله بودجه است همانطور که در اساسسنامه شرکتها و اتحادیه ها ی تعاونی روستایی آمده است پیشنهاد بودجه به مجمع عموی از وظایف هیات مدیره است.
در این مرحله با عنایت به اینکه مدیر عامل شرکت مسئولیت اجرایی را بر عهده داردبایستی با استفاده از نیروهای فنی در اختیار از جمله بخش مالی وسایر بخشها نسبت به پیش بینی و برآورد اقلام بودجه اقدام نمایید.
سپس نسبت به طرح موضوع در جلسات هیات مدیره، مورد بررسی قرار گرفته و اصلاحات و تعدیلات لازم جهت ارایه به مجمع عمومی می گردد.
لازم به ذکر است در پیش بینی بودجه می بایست آیین نامه داخلی مقرارت کار و تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی و اهادف شرکت تعاونی یا اتحادیه و اعضا آنان نیز مدنظر قرار گیرد.

اسلاید 10 :

تصويب بودجه (بودجه مصوب)
مطابق اساسنامه شرکت تعاونی یا اتحادیه تصویب بودجه از وظایف مجمع عمومی عادی است.
مجمع عمومی عادی که براساس دعوت هیات مدیره و جلسه رسیدگی و تصویب بودجه تشکیل می شودبودجه پیشنهادی را مورد رسیدگی و پس از اعمال اصلاحات لازم و تصویب در جلسه مجمع بودجه مصوب توسط رییس مجمع به شرکت یا اتحادیه ابلاغ می گردد.
نكته مهم در اين مرحله اين است كه هدف، تصويب اعداد و ارقام نيست، بلكه منظور اصلي، رسيدگي به سياست ها و برنامه هاي هیات مدیره است كه با توجيهات اقتصادي، اجتماعي و. همراه است و به صورت اعداد و ارقام تجلي يافته است.

اسلاید 11 :

اجراي بودجه
در این مرحله که از اهمیت و حساسیت خاصی برخودار خواهد بود باید به این موضوع نیز توجه داشت هرقدر که بودجه به صورت علمی و فنی و دقیق تهیه شود ولی دقیقا به مورد اجرا در نیاید نتیجه ای مطلوب عاید نمی گردد. بنبر این هیات مدیره شرکت و اتحادیه ها و سایر مدیران اجرایی می بایست در مسیر مصوبات مجمع عمومی حرکت نموده و امور جاری شرکت را برمبنای آن تنظیم نماید.

اجراي بودجه؛ تمامي مراحلي را شامل مي شود كه جهت وصول درآمدها و ساير منابع از يك طرف مصرف هزینه پيش بيني شده و مصوب از طرف ديگر به مورد اجرا توسط هیات مدیره گذاشته مي شود.

اسلاید 12 :

نظارت و كنترل بودجه

نظارت بر بودجه از جهت صحت عمليات اجرايي و انطباق آن با هدف ها و برنامه ها نقش مهمي دارد، چون بودجه ماموريتي است كه از طرف مجمع عادی اعضای به هیات مدیره محول شده است. بايد به نحوي از درستي انجام اين ماموريت آگاهي يابد. این نظارت توسط بازرسان و حسابرسان و واحد حسابرسی سازمان تعاون روستایی در پایان دوره مالی انجام مي گیرد و در نهایت طی گزارشی به مجمع عمومیکه همان اعضا هستند اطلاع رسانی می گردد.

اسلاید 13 :

سیستم و نظام بودجه
بودجه عملیاتی
بودجه سرمایه ای

اسلاید 14 :

بودجه عملیاتی
بودجه عملیاتی محور نظام بودجه است که نشان دهنده عملکرد حاصل از فعالیت های اصلی شرکت از طریق پیش بینی درآمد و هزینه با توجه به میزان تولید مقادیر اولیه خرید و فروش می با شد بودجه عملیاتی به طور سالانه پس از حدود شش الی ده ماه از سال جاری تهیه می شود لذا اطلاعات لازم برای تهیه بودجه :
بودجه مصوب شده دوره گذشته سال جاری
جمع ارقام واقعی سال جاری(6 ماه الی10 ماه)
پیش بینی 6 الی 2 ماه سال جاری

اسلاید 15 :

بودجه سرمایه ای
این بودجه منعکس کننده برآورد جمع هزینه هایی است که پیش بینی می شود در داراییها ثابت سرمایه گذاری گردد.اقلام سرمایه ای ممکن است به بیش از یک دوره بودجه مربوط شود در این صورت آن بخش از پروژه که به دوره بودجه مورد نظر ارتباط می یابد تفکیک شده و در بودجه سال مورد نظر منعکس می گردد :
بودجه مصوب شده دوره گذشته سال جاری
جمع ارقام واقعی سال جاری(6 ماه الی10 ماه)
پیش بینی 6 الی 2 ماه سال جاری

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید