بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم
حسابداری مدیریت پیشرفته
 

اسلاید 2 :

اهداف آموزش 
بهبود مستمر از دیدگاههای مختلف
مراحل چرخه تجارت و تدابیر لازم برای هر مرحله
فشارهای برون سازمانی و راه های مقابله با فشارهای مزبور
اقدام های بهبمود مستمر و نحوه اندازه گیری و ارزیابی آن
روش های بهبود مستمر
مدل های بهبود مستمر مبتنی بر فعالیت و نحوه طبقه بندی فعالیت ها در مدل مزبور
محدودیت های بهبود مستمر و راه های برطرف کردن آن
 

اسلاید 3 :

مقدمه
از اواسط قرن بیستم تاکنون مدیران بنگاه های اقتصادی نگران چگونگی تامین منافع سهامداران درسال های آینده هستند.این اعتقاد قوی وجود دارد که شرایط سخت و رقابتی آینده، برنامه ریزی وتلاش های خاصی را برای موفقیت و ماندن درعرصه ی تجارت می طلبد.مدیران مالی برای مبارزه با این شرایط دشوار به مهارت های فنی ،مدیریت استراتژیک و روش های مناسب برای ساده سازی و افزایش عملکرد نیاز دارد.عملکرد،دست یابی به اهداف موردنظراست.انجام دادن بهتر فعالیت ها نسبت به قبل و نسبت به بنگاه های اقتصادی رقیب و دست یابی به عملکرد مطلوب بدون بهبود مستمر امکان پذیرنیست.
 

اسلاید 4 :

دیدگاه های مختلف درباره ی بهبود مستمر
دیدگاه تارنی واندرسون:
بهبود مستمر رابرمبنای رضایتمندی مشتری،پیگیری های جدی و بهبود در تحویل به موقع کالا
دیدگاه ژاپنی ها:
آنرا کایزن و از دو واژه ی کای به معنی(تغییر)و زن به معنی خوب تشکیل شده یعنی تغییر به سمت بهتر شدن که مدیران وکار کنان تمام سطوح سازمانی بنگاه های اقتصادی کایزن را نهادینه وبه اجرای آن متعهد شوند.
مراحل چرخه تجارت:
موفقیت
رکود
طراحی استراتژی
 

اسلاید 5 :

بیشتر شرکت های آمریکایی از دوران رشد و موفقیت در دهه ی 1980میلادی لذت می بردند.اگر چه،دراین مرحله اقتصاد کشور آمریکا دارای رشد مطلوبی بود اما،بنگاه های اقتصادی مجبور بودند برای رسیدن به رشد داخلی مورد نظر و تامین انتظارات برون سازمانی،تلاش های خود را بیشتر کنند.
مرحله ی رکود معمولا برهه ای از زمان است که با نوسازی و کوچک سازی بنگاه های اقتصادی و مداخله ی مکرر و هدفمند مدیریت همراه است.در این مرحله،نوآوری در فن آوری ها و فرآیندها در حال پیشرفت است و شناسایی خوصیات و ویژگی های تجارت در دستور کار بنگاه های اقتصادی قرار گرفته است.
 

اسلاید 6 :

طراحی استراتژی:
شرکت ها باورود ایده ها و محصولات جدید به بازار وبا تدوین استراتژی قوت ها وضعف ها،فرصت ها وتهدیدهای محیط را به درستی تحلیل وبه نحو مطلوب به نفع خود از آنهااستفاده می کند.
به بیان دیگراستراتژی مبتنی بر منابع است یعنی ابتدا مدیریت منابع سازمانی را مشخص می کند سپس به دنبال استفاده ی مطلوب از آنهاست.
 

اسلاید 7 :

فشارهای برون سازمانی
تغییرقوانین بازاروافزایش حیرت آورسرعت تغییرات فن آوری ها،چالش های رادراقتصادجهانی باویژگی انتظارات زیاد مشتریان بوجود اورده است.بنگاه های اقتصادی برای ماندن درعرصه یتجارت باید تحت مجموعه ای ازقوانین جدیدبه رقابت بپردازند.درغیراین صورت،بایدشاهدازبین رفتن موقعیت رقابتی خودباشند.
 

اسلاید 8 :

انواع نیروهای برون سازمانی
الف)تغییردرفن آوری تولیدوسیستم های تجاری
ب)رشد سریع امکانات ارتباطی و انتقال داده ها
ج)تغییر نگرش به کارکنان و ساختارهای کاری در حال تغییر
د)بهره وری بیشتر و محصولات و خدمات با کیفیت برتر
ه)محدودیت های استفاده ازمنابع وحذف ضایعات
 

اسلاید 9 :

الف)تغییردرفن آوری تولیدوسیستم های تجاری:درسال های اخیر،سرعت ابداع در فن آوری و فرآیندهای اطلاعاتی تجاری وابسته به آن،چشمگیر بوده است.برخی از فن آوری ها و روش های اصلاح توسعه یافتند,در حالی که،برخی دیگر از فرآیندها به طور کامل تغییر کردند.تاخیر در توسعه ی فرآیندها وتمایل به استفاده از روش های قدیمی، احتمال ایجاد تغییر هدفمند را کاهش می دهد.
ب)رشد سریع امکانات ارتباطی و انتقال داده ها
همگرایی و تاکید بر فن آوری مبتنی بر رایانه منجر به گسترش چشمگیر ارتباطات جهانی شده است,گسترش سریع فن آوری به بنگاه های اقتصلدی امکان انتقل اطلاعات را به صورت مطمن و سریع به هر نقطه از جهان داده است, انتقال سریع اطلاعات باعث افزایش سرعت چرخه ی تجارت شده است,ترکیب درست فن آوری ارتباطات با عملیات تجاری،مزایای متعددی را برای بنگاه های اقتصادی به همراه دارد,
 

اسلاید 10 :

ج)تغییر نگرش به کارکنان و ساختارهای کاری در حال تغییر
افزایش رباط ها، خود کار شدن فرآیندها وتجدید ساختار بنگاه های اقتصادی منجر به تغییر در رابطه ی بین تعداد کارکنان و بازدهی آن بنگاه ها شده است.کوچک سازی مستمر یکی از ویژگی های اقتصادی کشورهای غربی شده است.به احتمال زیاد،ویژگی مزبوردر دهه های آینده نیز ادامه داشته باشد.
د)بهره وری بیشتر و محصولات و خدمات با کیفیت برتر
رقابت در عرصه ی تجارت جهانی بسیار شدید و تنگاتنگ شده است.رعایت الزام های کیفیت در طراحی و مطابقت آن با نیازها و انتظارات مشتریان و خدمات پس از فروش،نقش کلیدی درماندن درعرصه ی تجارت ودست یابی به کسب وکارجدیددارد.شاخص بهره وری نیز معیارمناسبی برای ارزیابی عملکردبنگاه اقتصادی است.
 

اسلاید 11 :

محدودیت های استفاده از منابع وحذف ضایعات
یعنی استفاده بهینه از منابع کردن وبطور مستمر نظارت وبازبینی توسعه برمنابع بنگاه داشتن وضایعات را کنترل کردن که منجر به صرفه جویی در هزینه وبهبود کارایی می شود.
که برای این امرباید کارکنان متخصص ودارای یک فرهنگ سازمان منطقی باشند.
 

اسلاید 12 :

اقدام های بهبود مستمر
آن هایی که فلسفه یا استراتژی بهبودمستمررا پذیرفته اند،به طور جدی برای تحقق موارد زیر برنامه ریزی و تلاش می کنند:
شناسایی فعالیت ها یا فرایندها برای بهبود(هدف بهبود)
چگونگی تحقق بهبودها(مسیربهبود)
اقدام های لازم برای تغییر و بهبود(اقدام های عملی برای بهبود
 

اسلاید 13 :

شکل2-12حوزه های کلیدی برای ابزارهاومهارت های بهبود مستمر
 

اسلاید 14 :

اندازه گیری و ارزیابی بهبود مستمر
در گذشته بنگاه های اقتصادی عملکردخود رابرمبنای معیار های مالی مانند فروش سود وجریانهای نقدی اندازه گیری می کردند(شرکت دوپانت،جنرال موتور و جنرال الکتریک)امااکنون به علت افزایش فضای رقابتی ورواج مشتری محوری به معیاری غیر از معیارهای مالی نیاز داریم که اطلاعات مهمی را فراهم میکند.کپلن ونورتون با معرفی ارزیابی متوازن(که با تأکید بر چهار جنبه ی مشتری،داخلی ،آموزش ورشدمالی انجام می شود تاحدودی نقایص معیار های مالی را جبران می کنند.
 

اسلاید 15 :

روش های بهبود مستمر
الف)ارزیابی طرح
ب)هزینه یابی
ج)هزینه یابی برمبنای فعالیت
د)هزینه یابی ظرفیت
ه)کنترل های بودجه ای وبودجه بندی
و)سیستم بهای تمام شده استاندارد
ز)سنجش عملکرد
 

اسلاید 16 :

روش های بهبود مستمر
الف)ارزیابی طرح
نرخ بازده حسابداری،دوره ی برگشت سرمایه و ارزش فعلی خالص تکنیک های مالی رایج برای ارزیابی طرح ها هستند.مزیت اصلی جریان های نقدی تنزیل شده اجتناب از تحریف های حسابداری و درنظرگرفتن ارزش زمانی پول است.مدل ارزش فعلی خالص اگربه درستی استفاده شود،کامل ترین تکنیک برای تصمیم گیری های اقتصادی است.درستی این مدل مستلزم پیش بینی صحیح جریان های نقدی و برآوردهزینه ی سرمایه است

اسلاید 17 :

ب)هزینه یابی
هسته اصلی تفاوت بین هزینه یابی سنتی و هزینه یابی مدرن، تفاوت بین شیوه های تخصیص هزینه های مستقیم و غیر مستقیم است.درسیستم هزینه یابی سنتی،هزینه مواد اولیه و دستمزد(هزینه مستقیم) به طورمستقیم به کالاها و خدمات مربوط تخصیص می یابنداما،هزینه های غیرمستقیم درحسابی به نام سربار ثبت می شوند و سپس از طریق یک مبنای به کالاها و خدمات تخصیص داده می شوند. با پیشرفت فن آوری و خودکارسازی ماشین آلات و تجهیزات،هزینه های غیرمستقیم به شدت افزایش یافت و ضرورت کاربرد روش های دقیق تر برای تعیین بهای تمام شده ی کالا و خدمات بیشترشد.
 

اسلاید 18 :

ج)هزینه یابی برمبنای فعالیت
سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت با انعکاس میزان مصرف منابع توسط محصولات و خدمات،نسبت به هزینه یابی سنتی از دقت بیشتری برخوردار است.بنگاه اقتصادی با هزینه های غیرمستقیم زیاد و فرآیندها و محصولات متغییر،بیشتربه سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت نیاز دارند.در سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت هزینه های ثابت متغیر فرض می شوند.این شیوه برای بنگاه های اقتصادی دارای استراتژی میان مدت و بلندمدت مناسب است.
 

اسلاید 19 :

د)هزینه یابی ظرفیت
زمانی که بخش عمده ای از هزینه های بنگاه اقتصادی ثابت هستند،استفاده از اطلاعات بودجه یا برآوردها برای تعیین نرخ تخصیص هزینه های سربار در دوران کاهش تقاضا،مشکل ایجاد می کند.
مدیریت با کاهش تقاضا،تولید را کاهش می دهد.دراین حالت ،هزینه های هر واحد محصول افزایش می یابد و اگرقیمت گذاری محصول بر مبنای بهای تمام شده ی مزبور باشد،این قیمت درچارچوب قیمت های رقابتی بازار نخواهد بود.مدیران می توانند برای تعیین هزینه های هر واحدمحصول با قراردادن ظرفیت عملی درمخرج کسر از بروز مشکل مزبور جلوگیری کنند.اگر بنگاه اقتصادی از سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت استفاده کند، انتخاب مخرج کسر مناسب برای منابع دارای پتانسیل ظرفیت بلا استفاده،حایزاهمیت اساسی است.
 

اسلاید 20 :

ه)کنترل های بودجه ای وبودجه بندی
بودجه ابزاری برای شناسایی و تخصیص منابع لازم برای تحقق کارآمد و اثر بخش رسالت و ماموریت بنگاه اقتصادی است.
امروزه، بنگاه های اقتصادی برای رسیدن به بهبود مستمر و آموزش سازمانی،گزارشگری استاندارد و انحرافات را متوقف کردند و برای بهبود اثر بخش بودجه ها از تکنیک هایی مانند بودجه بندی بر مبنای صفر و بودجه بندی برمبنای فعالیت استفاده کردند.برخی دیگر نیز سیستم های سنتی بودجه بندی خود را کنار گذاشتند و از دیگر سیستم های برنامه ریزی و گزارشگری عملکرد مانند ارزیابی متوازن بهره گرفتند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید