بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
انتهايي ترين عملياتي كه در تصفيه خانه هاي آب بايد انجام شود عمل تثبيت يا پايداري سازي آب (water stabilization) است.
اسلاید 2 :
در شرايطي كه ويژگي هاي كيفي آب نظير سختي و قليائيت و دما و TDS و pH متعادل نباشد در اين صورت آب تصفيه شده ممكن است خورنده و يا رسوب دهنده باشد. پديده خورندگي و يا رسوب گذاري منجر به كاهش عمر مفيد شبكه آب و ضررهاي اقتصادي زيادي مي شود.
اسلاید 3 :
خوردگی
به طور عام پدیدهای است که در اثرتماس مواد با محیط اطراف آنها بوجود میآید. در پیدایش خوردگی ممکن است عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و یا هر سه عامل دخالت داشته باشند.
اسلاید 4 :
عوامل مؤثر بر خوردگي
1- عوامل شیمیایی مؤثر برای خوردگی
غلظت اکسیژن محلول
غلظت کل جامدات محلول (TDS)
قلیائیت، pH و دی اکسید کربن
غلظت کلر باقی مانده
اسلاید 5 :
2- عوامل فیزیکی مؤثر برخوردگی
درجه حرارت
سرعت جریان
ترکیب فلزی لوله ها
3- عوامل بیولوژیکی مؤثر برخوردگی
باکتریهای آهن نظیر گالیونلا و کرنوتریکس
باکتریهاي احیاء کننده سولفات نظیر دیسولفوویبريودی سولفوریکانس
اسلاید 6 :
رسوب گذاري
رسوب گذاري در لولههای انتقال آب زمانی صورت میگیرد که یونهای فلزی دو ظرفیتی موجود در آب يا عوامل سختی موجود در آب با سایر یونهای محلول در آب ترکیب شده و در جدار داخلی لولهها رسوب میکنند. عمدهترین اشکال رسوبات تشکیل شده شامل کربنات کلسیم، کربنات منیزیم، سولفات کلسیم و کلرید منیزیم میباشد.
اسلاید 7 :
رسوب گذاري در نتيجه رسوب برخی از جامدات محلول آب در لوله ها و مخازن ايجاد شده كه باعث کاهش میزان جریان آب در داخل لولهها ،كاهش انتقال حرارت ، افزایش افت فشار و انرژی مورد نیاز برای پمپاژ ، انسداد لولهها و افزایش هزینه بهرهبرداری و نگهداری تـأسیسات آبرسانیمي گردد.
اسلاید 8 :
عوامل مؤثر در پيدايش رسوب و گرفتگی لولهها شامل نقطه اشباع عوامل یونی موجود در آب بوده که خود تابعی از درجه حرارت، pH و غلظت جامدات محلول میباشد.
اسلاید 9 :
جهت جلوگیری از زیانهای مالی و مشکلات بهداشتی حاصل از خوردگی و رسوب گذاري بایستی از بروز اين پديده در تأسیسات آب جلوگیری شود.
اسلاید 10 :
روشهای تعيين وضعيت خورندگی و رسوب گذاری آب
1ـ اندیس اشباع لانژلیه
2ـ اندیس ریزنار
3ـ اندیس لارسون
4ـ آزمون پايداري كربنات كلسيم