بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
فکر می کنید راه حل از بین بردن زباله های اتمی چیست؟آیا می توان زباله های اتمی را مانند زباله های معلومی در طبیعت رها کرد؟مسلما خیر!!!
خود فلز اورانیوم مقداری پرتوزایی طبیعی دارد. این مقدار بسیار اندک بوده و تشعشعات و پرتوهایی که از آن خارج می شوند ، در حد خطرناکی نیست. تنها در صورت تماس مداوم است که ممکن است اثرات ناخوشایند و بیماری ببار آورد.
اسلاید 2 :
بر خلاف آنچه كه رسانههاي گروهي در مورد خطرات مربوط به حوادث راكتورها و دفن پسماندهاي پرتوزا مطرح ميكند از نظر آماري مرگ ناشي ازخطرات تكنولوژي هستهاي از 1 درصد مرگهاي ناشي از سوختن زغال سنگ جهت توليد برق كمتر است.
اسلاید 3 :
در سرتاسر جهان تعداد نيروگاههاي هستهاي فعال بيش از 419 ميباشد كه قادر به توليد بيش از 322 هزار مگاوات توان الكتريكي هستند. بالاي 70 درصد اين نيروگاهها در كشور فرانسه و بالاي 20 درصد آنها در كشور آمريكا قرار دارد.
اسلاید 4 :
تمدن جديد مقادير متنابهي پسماند صنعتي توليد مي كند كه بايد تحت كنترل و يا نابود شوند.
در ميان اين پسماندها، پسماندهاي هستهاي كه تعداد آنها در مقايسه با ساير زبالهها بسيار ناچيز است، قابل كنترل هستند.
اسلاید 5 :
روش دفع:
دانشمندان و تکنسین های نیروگاه اتمی برای خارج کردن میله های سوختی از درون رآکتور و قراردادن آنها در محفظه های بسیار محکم و غیر قابل نفوذ ار ربات و دوربین مدار بسته استفاده می کنند. این میله های سوختی پس از مرحله سرد شدن (که ممکن است تا چند روز طول بکشد) به دقت در بسته های محکم و نفوذ ناپذیر قرار گرفته و سپس وارد یک کانتینر فولادی بسیار ضخیم و ضد زنگ و ضد ضربه میشوند.
اسلاید 6 :
دفن این زباله ها که تا هزاران سال به شدت پرتو زا و کشنده هستند تابع مقررات بسیار سخت و بسیار پیچیده ای است. آنها عموما به صورت ذرات ریز در آمده و با شیشه مذاب مخلوط میشوند. سپس در یک بشکه قطور فولادی بسته بندی شده و آنها نیز به نوبه خود در لایه های ضد پوسیدگی و ضد نفوذ قرار می گیرند.
اسلاید 7 :
حمل این مواد با اسکورت های ویژه امنیتی پلیس و حتی ارتش همراه است. زیرا چنانچه این مواد بدست تروریسها بیفتد میتواند فاجعه به بار آورد و حتی زندگی روی کره زمین را مختل کند.
اسلاید 8 :
بسته های ضایعات اتمی ، سپس در لایه های عمیق زمین همچون گنبدهای نمکی که تا قرنها تغییر نمیکنند انباشه میشوند. در بسیاری از کشورها به واسطه همین پسماندهای اتمی گروههای طرفدار محیط زیست با تاسیس نیروگاههای اتمی مخالفت می کنند.
اسلاید 9 :
یکی از این روش ها، دفع زباله در چاه های عمیق است که در این روش، چاه عمیقی حفر می کنند تا در نتیجه ادغام گرمای حاصل از فرآیندهای زمین گرمایی و نیز پرتوزایی سنگ های اطراف، زباله ها ذوب شده و از بین بروند. با توجه به متغیرهای فراوان و مسائل ناشناخته دیگر، این روش بسیار نظری جلوه می کند و قابل اعتماد نیست
اسلاید 10 :
تاثیرات نامطلوب بر بهداشت و سلامت:
ما هر روزه در معرض مقادیر اندكی از تشعشع های ناشی از منابع طبیعی
(عناصر موجود در خاك یا پرتو های خورشیدی) و منابع مصنوعی
(دستگاه های الكترونیكی مثل مایكروفر و تلویزیون، تجهیزات و روش های تشخیصی و درمانی پزشكی مثل دستگاه های اشعه ایكس) قرار می گیریم. دانشمندان تخمین می زنند كه هر یك از شهروندان آمریكایی، سالانه، به طور متوسط، یك سوم تشعشع دریافت می كند.