بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
مروری کلی بر جنبه های مهمFM
- 1 – توصیف بیماری و عامل آن
- 2 – تشخیص بالینی
- 3 – تشخیص آزمایشگاهی
- 4 – اپیدمیولوژی
- 5 –کنترل
اسلاید 2 :
مقدمه
- FMD بیماری خطرناك و ویرانگر دامهای اهلی است تمام گونه های حیوانات زوج سم به آن حساس بوده و شدیدا" مسری می باشد . زيانهاي اقتصادی بعنوان یکی از پیامد های FMD حائز اهمیت است سایر مضرات مستقیم شامل مرگ دامهای جوان , کاهش شیر و عملکرد تولید مثل می باشد . هزینه های مرتبط با ریشه کنی و کنترل بالا بوده و بطور غیر مستقیم بدلیل تحت تاثیر قرار دادن تجارت حائز اهمیت می باشند لذا کشور هائی که عاری از بیماری هستنتد برنامه وسیعی دارند تا حالت عاری از بیماری خود را حفظ کنند از طرف دیگر کشورهائی که بیماری را دارند سرمایه زیادی را برای اجراء برنامه های ریشه کنی صرف می کنند .
- نکته کلیدی مهم در کنترل بیماری دانش اپیدمیولوژی بیماری است سایر روشها ی اشاره شده در این مقوله به جزئیات بیشتر می پردازد تا یک سیستم اطلاعات جامع در خصوص بیماری FMD بدست بدهد .
اسلاید 3 :
- حساسيت و خصوصيات فيزيكی ويروس FMD
- 1 – طبقه بندی
- 2 – نقشه ژنومی
- 3 – ویژگیها ی ویروس FMD
- 4 – ساختمان پروتئیني
اسلاید 4 :
طبقه بندی
- ویروسFMD یکی از دو عضو جنس Aphthovirus از خانواده Picornaviridaeاست .
- اين شكل تصوير سه بعدي ساختمان ويروس FMD را نشان مي دهد .
اسلاید 5 :
نقشه ژنومی aphtovirus
- ژنوم ویروس FMD شامل یک RNA تک رشته ای و تقریبا" 8000 نوکلئوتید است . RNA ابتدا بصورت یک پلی پيتید منفرد ترجمه می شود که متعاقبا " بوسیله پروتئازهای ویروس تجزیه می شود تا در نقشه ژنومی , پروتئین های ساختمانی و غیرساختمانی را ایجاد بکنند .
اسلاید 6 :
ویژگیهای ویروس FMD
- 1 – درجه حرارت
- 2 – PH
- 3 – شرایط محیطی
اسلاید 7 :
- تاثیر درجه حرارت بر روی ویروس FMD
- ویروس FMD حساس به حرارت بوده و به سرعت در دمای بالا غیر فعال می شود .
- ویروس FMD در PH 2/7-6/7 زنده و فعال می ماند .
- مدت زنده ماندن ویروس FMD در PH اپتیمم ( 6/7 – 2/7 ):
اسلاید 8 :
-تاثیر PH بر روی FMD
- ویروس FMDبه تغییرات PH بسیار حساس است PH. طبیعی ویروس 2/7 الی 6/7 می باشد . در PH های بالای 9 و زیر 6 به سرعت از بین می رود به این دلیل اسید ها ( مانند اسید سیتریک ) یا بازها ( همچون کربنات سدیم ) در غیر فعال ساختن ویروس موثر هستند بخصوص اگر این مواد بصورت ترکیب با دترجنت ها استفاده شود از نفوذ ماده آلی اطمینان حاصل می شود . در درجه حرارت بالا تر تاثیر PH نیز بیشتر می شود.
اسلاید 9 :
تاثیر محیط بر روی ویروس FMD
- ویروس FMD می تواند به مدت طولانی در تاریکی و رطوبت زنده بماند اما در شرایط مرکب از خشکی و PH و حرارت به سرعت از بین می رود .
جدول حاضر مدت ماندگاری ویروس را در شرایط درجه حرارت متفاوت نشان می دهد .
اسلاید 10 :
خصوصیات آنتی ژنیکی FMD
- ویروس FMD از نظر آنتی ژنیکی هتروژنوس است . هفت سروتیپ شامل O , A , C , SAT1 , SAT2 , SAT 3 , ASIA1 . (South African Territorius یا کشورهای آفریقای جنوبی = SAT ) می باشند.
- سروتیپ های ویروس FMD در دامها ابتدائا" بوسیله آزمایشهای ایمنی متقاطع تشخیص داده می شوند . دامی که از عفونت ناشی از یک سروتیپ بهبود یافته به همان سروتیپ مقاوم می شوداما به عفونت با سایر سروتیپ ها حساس می ماند . هر سروتیپ ویروس FMD از لحاظ آنتی زنیکی از 6 سروتیپ دیگر متمایز است بعلاوه در داخل هر سروتیپ مشتقات آنتی ژنیکی قابل ملاحظه ای وجود دارد به این دلیل آنتی سرمها ی ترشح شده بر علیه یک گونه از سروتیپ ممکن است سایر گونه ها ی همان سروتیپ را تشخیص ندهند . این موضوع بخصوص در مورد تیپ A صدق می کند . از نظر تاریخچه, ایزوله ها از نظرآنتی ژنیکی طبقه بندی شده و بعنوان Sub-Type در نظر گرفته می شوند مانند 01, A22 , A24 , C1 .
- این طبقه بندی تا حدود زیادی کنار گذاشته شده و گونه ها بر طبق تشابه آنتی ژنیکی آنها که مبنای تهیه واکسن است طبقه بندی می شوند .