بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بیوگرافی هرزوگ و دمورن
هرزوگ: متولد ۱۹ آبریل ۱۹۵۰، شهر بازیل سوئیس
دمورن: متولد ۸ می ۱۹۵۰، شهر بازیل سوئیس
۱۹۷۵- کسب مدرک معماری از دانشکده فنی فدرال سوئیس - در شهر زونیخ
۱۹۷۷- فعالیت به عنوان دستیار پروفسور Dolf Schnebli در زونیخ
۱۹۷۸- تاسیس دفتر هرزوگ و دمورن در شهر بازیل
۱۹۸۳- هرزوگ به عنوان استاد مهمان در دانشگاه Cornell آمریکا، دعوت شد
۱۹۸۷- برنده جایزه معماری از آکادمی هنر در برلین.
۱۹۸۹- استاد مهمان در دانشگاه هاروارد (هرزوگ و دمورن)
۱۹۹۱- استاد مهمان در دانشگاه Tulane در New Orleans
۱۹۹۱- کرسی استادی برای معماری و طراحی در زونیخ، سوئیس
۲۰۰۱- برنده جایزه معماری Pritzker
۲۰۰۲- برگزاری نمایشگاه Archaeology of the Mind در مونترال کانادا
۲۰۰۳- برپایی نمایشگاه از طرح های دفتر هرزوگ و دمورن در مونترال کانادا
۲۰۰۵- برپایی نمایشگاه Beauty and Waste in the Architecture در مادرید
اسلاید 2 :
نمونه ای از کارهای هرزوگ و دمورن
CaixaForum موزه
موزه از تغییر کاربری یک نیروگاه برق که در سال 1899 طراحی شده بود شکل گرفته است، این نیروگاه به عنوان یکی از عناصر باقیمانده از شهر صنعتی مادرید، در گذشته ی دور شناخته می شد. همچنین نیروگاه گازی کوچکی در جلوی آن وجود داشته که به طور کامل حذف شده و تبدیل به فضای باز جلوی موزه شده است
اسلاید 3 :
استادیوم ملی پکن - آشیانه پرنده
استادیوم ملی پکن توسط معماران سوئیسی DE MEURON و HERZOQ طراحي شده است. و طبق برنامه ريزي از قبل تعيين شده در پايان سال 2007 به پايان رسيد.
اين پروژه به علت بهره گيري از ايده هاي خلاقانه و نوآور در طراحي سازه و پوسته معماري مورد توجه معماران و متقدين هنري بوده است. استاديوم ملي پكن (آشيانه پرنده) نمونه اي برجسته از كاربرد علم زيست سنجي (ارگانيك شكلي) BIOMETRIC در معماري مدرن به شمار ميآيد.
در واقع جنبش ارگانيك شكلي (تقليد از طبيعت) جنبش جديدي نيست. اين رويكرد، بازبيني نخستين الهامات بشر از طبيعت به شمار مي رود.
در سال 2002 كميته برنامه ريزي شهري پكن، طي مسابقه اي بين المللي كه انجام شد، اين طرح را به عنوان طرح برنده اعلام كرد، اين استاديوم به عنوان محل برگزاري افتتاحيه و اختتمايه مراسم المپيك نيز اعلام شده است.
اسلاید 4 :
استادیوم ملی پکن - آشیانه پرنده
مشخصات عمومي پروژه:
طول بنا: 333 متر
عرض بنا: 284 متر
ارتفاع بنا: 69 متر
ظرفيت استاديوم: 100 هزار نفر
الگو سازه اي: (طراحي سازه اي)
طراحي و الگوي سازه اي بنا را مي توان به سه بخش تقسيم کرد:
-1هسته بتني سازه
-2ستون ها و پوسته معماري كه از جنس فلز هستند
-3سقف استاديوم
اسلاید 5 :
استادیوم ملی پکن - آشیانه پرنده
هسته بتني سازه به شكل سكويي بتني طراحي شده است كه وظيفه جاي دادن تماشاچييان و انتقال و هدايت بار زنده استاديوم را به زمين (پي) دارد.
پوسته فلزي استاديوم كه به شكلي، نامنظم به چشم مي خورد، داراي 24 ستون مي باشد كه دور تا دور اين بيضي با فواصل منظم چيده شده اند. و بر روي هر يك خرپايي بزرگ قرار گرفته كه وظيفه آن تحمل وزن پوسته و سقف استاديوم است.
در واقع سازه اين پوسته عظيم همين 24 ستون و خرپاها هستند و خطوط منحني ديگر در پوسته، صرفا براي تكميل ايده و طرح اوليه معماران آن به نمايش در آمده اند.
اسلاید 6 :
استادیوم ملی پکن - آشیانه پرنده
در اپتدا قرار بود تا سقف بنا به صورت متحرك طراحي شود، اما به دليل كم شدن بودجه طرح و كاهش آن، سقف به صورت ثابت طراحي و اجرا شد. اين موضوع خود باعث شد تا ميزان فولاد مصرفي به 40 هزار تن فولاد از 80 هزار تن فولاد تخمين زده شده كاهش يابد. همچنين اين كار باعث كم شدن ضخامت ورق هاي مصرفي در ساخت 24 ستون خرپاها شد.
اين سقف فولادي (ثابت) به طول 330 متر، عرض 220 متر و وزن 45 هزار تن طراحي و در اكتبر 2006 ساخت آن به پايان رسيد.
به منظور دستيابي به ايده و طرح مورد نظر طراحان، عناصر فولادي پوسته در ديوارها و سقف به صورت يكپارچه اجرا شده اند. اين پروفيل هاي فولادي از ضخامت 1 تا 10 سانتي متري (بسته به نوع و مقدار بار وارده به آنها) طراحي شده اند.
براي اجراي اين پروفيل هاي يكپارچه كه طول تعدادي از آنها به 600 متر هم مي رسد، جوشكاري بايد در محل انجام مي شد، كه از مشكلات جوشكاري در محل مطلوب نبودن دماي محيط (به ويژه در فصل زمستان) و ديگري جوش دادن بيش از 128 قطعه براي برخي از قطعات مي باشد.
اسلاید 7 :
استادیوم ملی پکن - آشیانه پرنده
پوشش سقف استاديوم:
بعد از نصب سازه سقف، پوششي از جنس ETFE براي آن انتخاب شد. اين پوشش در مساحت 40 هزار متر مربع و در 1038 جزء مختلف به كار رفته است.
اتيل تترا فلوئور اتيلن (ETFE) كه فلوئور پليمري با ويژگيهاي كششي مناسب است، براي كاربرد در اين پروژه، راه حل خوبي است. به علاوه، مقاوم و سبك وزن است (وزني معادل يك درصد همان ابعاد شيشه دارد) و شفافيتي بالا براي عبور اشعه مـاوراءبنـفش دارد؛ETFE در مقـابل نور خـورشيد فـرسايش نمي يابد و خاصيت عايقي بهتري نسبت به شيشه داراست. همچنين قابل بازيافت بوده و نيز مقاومتي معادل چهارصد برابر وزن خود دارد.
گرچه در برابر ايجاد سوراخهاي سطحي حساس است، اما به سادگي با استفاده از نوارهاي ETFE مي توان آن را تعمـير نمود.
شايد منحصر به فرد ترين پوشش به كار رفته در ساخت سقف استاديوم، سيستم بالشتكي آن است، اين سيستم در فضاي خالي بين دو پوسته سقف قرار مي گيرد.
اين بالشتك به منظور تنظيم ميزان جريان باد، هوا و نور خورشيد طراحي و تعبيه شده است، و با كم و زياد كردن فاصله دو پوسته از يكديگر عمل خواهد كرد