بخشی از مقاله
چکیده
با توجه به اهمیت الکتروموتورهای توان بالا جهت به حرکت در آوردن آسیای گلوله ای در خطوط تولید کنسانتره آهن شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، پایش وضعیت بیرینگ ها با سرعت دورانی 992 rpm محور، از اهمیت خاصی برخوردار است. به کمک روش ترموگرافی، تجهیزات به صورت دوره ای مورد پایش قرار گرفته و آسیای گلوله ای به عنوان تجهیز حیاتی در خط چهار از این روش جدا نمی باشد.
با استفاده از دمانگاری دوره روانکاری و زمان مناسب آن تشخیص داده شد و نوع روانکار به دلیل موجود نبودن، با مورد مشابه معادل سازی گردید. در ادامه، نظر به وجود تجهیزات سرند کنی سنگ آهن و گرد و غبار پراکنده در این سالن ، مراقبت از تجهیزات این ناحیه همچون گیربکس نوار نقاله ها لازم و ضروری می باشد . با استفاده از آنالیز روغن و مقایسه ی نتایج در گیربکس های یکسان، کاهش دوره ی روانکاری از 6 ماه به 3 ماه در گام اول مناسب تشخیص داده شد. از سویی عیوب موجود در قسمتهای مختلف جعبه دنده شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام گردبد.
مقدمه
به طور کلی جهت به حرکت در آوردن آسیاهای تر یا استوانه ای با طول و قطر متفاوت از الکتروموتورهای قدرتمند استفاده می شود، در کارخانه ی خط چهارم تولید کنسانتره گل گهر تنها یک آسیا در شروع فرآیند تغلیظ وجود دارد بنابراین بالا بردن ضریب دسترسی آسیا جهت عدم توقف کارخانه و جلوگیری از کاهش تولید، لازم و ضروری است.
نظر به اهمیت پایش وضعیت در نگهداری و تعمیرات، از دو جهت این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد، در قسمت اول تاثیر دمانگاری بر شناسایی نقطه ی بهینه ی روانکاری و بالا بردن کیفیت روانکاری الکتروموتور و در قسمت بعد تاثیر شرایط محیطی بر روانکاری و تعویض روغن گیربکس های نواحی سرند کنی و بازنگری دستورالعمل های نت و یا نگهداری- تعمیرات بر پایه پایش وضعیت و یا همان - CBM1 - مورد بررسی قرار می گیرد. در هر دو مورد اثر پایش وضعیت - دمانگاری و آنالیز روغن - بر کیفیت نت آشکار می گردد.
شرح بخش اول: دمانگاری آسیای گلوله ای
مشخصات فنی الکتروموتور مطابق شکل 2 می باشد . با توجه به وجود حسگر اندازه گیری دمای بیرینگ ها و ارسال بر خط - on-line - آن به اتاق کنترل کارخانه، در برهه ای از زمان افزایش دما محسوس بود . با دما نگاری بیرینگ ها در سمت گیربکس - - Drive - end به افزایش دمای 73.12 درجه سانتی گراد برخوردیم در شکل 1 تصویر ترمو گرافی از تجهیز نشان داده شده است.
با بررسی های به عمل آمده مشخص گردید دما در حضور فن خنک کننده بوده است و از سویی دمای ارسالی به اتاق کنترل نیز همین مقدار را نشان می داد. در واقع PT100 مربوطه توسط فن خنک کاری می شده و دمای دریافتی واقعی نبوده است. با پایش وضعیت دما در چندین مرحله و سیر صعودی آن طبق شکل3 ، پیشنهادات لازم در خصوص بررسی صحت همراستایی کوپلینگ الکترو موتور و گیربکس ، نظافت پوسته بیرونی محفظه قرار گیری بیرینگ ، میزان روانکار و دوره ی آن داده شد.
از آنجایی که نوع کوپلینگ انعطاف پذیر RUPEX RWN 710 بود عدم همراستایی مشاهده نگردید در مرحله ی بعد تمیزکاری نیز انجام ولی افت دما مشهود نبود. در گام بعدی دوره روانکاری و نوع گریس مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید که دوره روانکاری بیرینگ ها به صورت 10 روزه و به مقدار 30 گرم سمت جعبه دنده - DE - و 25 گرم سمت مخالف جعبه دنده - NDE - تزریق می گردیده است. با بررسی های به عمل آمده مشخص گردید مقدار روانکار می بایست طبق توصیه سازنده 260 گرم سمت جعبه دنده و 130 گرم سمت مخالف جعبه دنده با دوره ی روانکاری1200 ساعت و از نوع Shell Alvania RL2 بوده است. در شکل4 مشخصات این نوع گریس آورده شده است.
شکل : 1 تصویر ترمو گرافی بیرینگ ها
شکل: 2 جدول مشخصات الکتروموتور آسیای گلوله ای