بخشی از مقاله
چکیده :
یکی از ارکان زنجیره صنعت سی ان جی ، تامین کننده می باشد . تولید اجزاء و قطعات گازسوز نیاز به تکنولوژي پیچیده و بالا یی دارد . هر کیت گازسوز از اجزاء و قطعات مختلفی دارد که با توجه به ریسک هاي خطر از حساسیت و اهمیت زیادي برخوردار هستند . ریسک ها و شرایط موجود در سوخت CNG باعث شده تا تکنولوژي ساخت و کیفیت قطعات بالا بوده و شده و تمامی استانداردها الزامی گردد . تکنولوژي دستاوردي است براي اجراي ایده هاي مناسب و تولید با کیفیت و رضایتمندي بالا ، بدون دخالت عامل ثانوي و مطابق با اصول استاندارد و طراحی می باشد.
اهداف :
در سالهاي اخیر به منظور ملاحظات زیست محیطی و کاهش انتشار آلاینده هاي مضر استفاده از سوخت هاي جایگزین مورد توجه قرارگرفته است.
یکی از رایج ترین سوختهاي جایگزین گاز طبیعی فشرده Compressed Natural Gas - CNG - است که در ایران نیز بعنوان سوخت جایگزین در خودروها مد نظر میباشد. ایران از نظر ذخایر گاز طبیعی مقام دوم جهان را داراست.
به منظور استفاده از CNG در خودروها ، می بایست تغییراتی در سیستم سوخت رسانی آنها ایجاد نمود .
به مجموعه تجهیزات مورد نیاز جهت قابل استفاده نمودن خودرو از " CNG کیت تبدیل " گفته می شود. استانداردهاي سخت گیرانه ایمنی و آلودگی ، سازندگان کیت ها را مجبور به استفاده از تکنولوژي هاي بسیار پیشرفته نموده است که در اینجا به تشریح آنها به همراه مزایا و معایب هر یک می پردازیم.کیت هاي گاز سوز از ابتداي طرح گازسوز نمودن خودروها داراي نسل هاي مختلف می باشد که هر نسل بنا به شرایط و ماهیت سوخت رسانی از یک مدیریت الکترونیکی خاصی برخوردار می باشد .
این نسل ها با توجه به تغییراتی که در اجزاء پیش می آید ، تغییر و به روزرسانی می گردد .
انواع کیت
انواع کیت از نظر نوع سوخت رسانی و تجهیزات تشکیل دهند کیت به چهار نوع تقسیم می شود .
-1 نسل اول کیت
-2 نسل دوم کیت
-3 نسل سوم کیت
-4 نسل چهارم کیت