بخشی از مقاله
چکیده:
هدف از انجام این تحقیق بررسی عملکرد سیستم تصفیه بیولوژیکی بستر متحرک MBBR در تصفیه پساب نفتی در کارخانه های فراورش نفت وگاز حوزه خلیج فارس می باشد. برای این منظور از یک راکتور MBBR و پرکن های مدل - Kaldnes - K2 به عنوان ساپورت Bio Film در راکتوری که دارای ویژگی های یک راکتور هوازی بود، استفاده گردید. پساب ورودی به راکتورMBBR، پساب خروجی از واحد نمکزدایی می باشد و آکنه ها %70 حجم راکتور را پر کرده ، همچنین آکنه ها سطح مورد نیاز برای رشد میکروارگانیزم های بیوفیلمی را فراهم می کنند. نتایج بدست آمده مشخص می سازد که راکتور MBBR فوق قابلیت حذف 91 درصد از COD محلول تحت بار ورودی 1,766 Kg COD/m2را داراست.نتایج GC حاکی از حذف آلایند ه های هیدروکربنی و آلی با راندمان%91 است و پساب تصفیه شده دارای کیفیت نسبتا یکنواخت می باشد. - برقعی، - 1384
واژه های کلیدی: راکتورMBBR ، پساب نفتی،Bio Film ،آلاینده های آلی ومعدنی
مقدمه:
تاکنون فرآیند های مختلفی در زمینه تصفیه آب و فاضلاب شناخته شده است که انتخاب هر یک از آن ها به عوامل محیطی نظیر ترکیبات آلاینده موجود، کیفیت ت صفیه مورد نیاز و تا حد زیادی به جنبه اقت صادی فرآیند ب ستگی دارد - برقعی،. - 1387 از جمله رو شهایی که برای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب به خصوص در سالهای اخیر مورد استفاده قرار گرفته است راکتورهای بیوفیلمی با بستر متحرک میباشند - - MBBR - برقعی،. - 1381 استفاده از این روش برای حذف مواد آلی در فاضلاب دارای کارایی بالایی می باشد و فرآیند مذکور به سرعت مواد آلی قابل تجزیه بیولوژیکی را کاهش می دهد.
Resten در سال 1996، تحقیقاتی روی حذف فسفر در MBBR برای فاضلاب صنایع لبنیات سازی انجام داده و مشاهده کرد که سیستم MBBR قادر است میزان فسفر را از 29 میلی گرم در لیتر به 0,36 میلی گرم در لیتر بر ساند. Luostarinen در سال 2006 از سی ستم MBBR برای حذف نیتروژن از فا ضلاب صنایع لبنیات سازی در درجه حرارت پایین استفاده کرد و به این نتیجه رسید که سیستم MBBR، %60-50 نیتروژن و %70-40، COD را حذف می کند و این سیستم قادر به انجام نیتریفیکا سون به طور کامل می با شد.Georgiou در سال 2006 از راکتور ب ستر سیال شونده برای رنگ زدایی از و فا ضلاب نساجی استفاده نمود و نتیجه گرفت که این سیستم قادر به رنگ زدایی از فاضلاب در زمان ماند پایین می باشد. - برقعی، - 1387
عملکرد MBBR ها در ت صفیه ی پ ساب های لبنی، پ ساب کاغذ خرد کن، و پ ساب چیپس سیب زمینی مورد برر سی قرار گرفته ا ست و نتایج تصفیه مطلوب بوده است. کاربرد این بیوراکتورها در تصفیه پساب های حاوی فنل نشان می دهد که MBBR ها قابلیت تصفیه فنل تا غلظت 220 میلی گرم بر لیتر را داشته و در تغییرات ناگهانی دبی پساب و غلظت مواد سمی پایدارند. - برقعی، - 1381هدف از انجام این تحقیق بررسی عملکرد سیستم MBBR در تصفیه پساب های نفتی است.
روش تحقیق:
از یک دستگاه پایلوت متشکل از :
·راکتور آزمایشگاهی پر شده از آکنه ها
·سیستم تزریق خوراک - Skimmer tank -
·سیستم هوادهی ·گرم کن - هیتر -
برای مطالعه فوق استفاده,گردید.
مشخصات راکتور:
راکتوری مکعب مستطیل از جنس Plaxy Glass با مشخص ات زیر ساخته شد. برای هوادهی مناسب از پمپ هوا به ظرفیت 4 lit/min که قابلیت تنظیم نرخ هوادهی را نیز دارا می با شد ا ستفاده گردید. م شخ صات پایلوت مورد ا ستفاده و آکنه ها در جداول 1و2 ارایه شده ا ست. چرخش آکنه ها در راکتور به و سیله هوادهی از طریق کمپر سور هوا که از ته راکتور صورت گرفت، می سر شد. در صد پرشوندگی آکنه ها در راکتور علت مقدار بیومسی که می تواند توسط آکنه ها حفظ شود، مهم می باشد. درصد پرشوندگی مورد استفاده در این تحقیق %70 بود که توسط اغلب محققان به عنوان درصد مناسب ذکر شده است - برقعی،. - 1387 مواد آلی توسط فرایند بیولوژیکی اک سید می گردد. همچنین از یک مخزن Skimmer tank ، 2 لیتری به منظور مرحله اول ت صفیه پ ساب و حذف Oil Free و ترکیبات جامد معلق استفاده شد. راکتور در درجه حرارت 30 c به بهره برداری رسید.