بخشی از مقاله
مقدمه
فناوري ساخت برجهاي بلند در دنيا، عمر زيادي ندارد. برجهاي بلند از اين جهت اهميت زيادي دارند كه براي چندين منظور مورد استفاده قرار ميگيرند. از طرفي براي انجام يك طرح بزرگ چندمنظوره، طبعاً بايد توان فني و مهندسي در زمينههاي مختلف در كشور موجود باشد. همچنين بايد شرايطي فراهم كرد كه همه بتوانند در كنار هم و با برنامهريزي كار كنند.
وقتي كشوري فناوري موشكي دارد، يعني كه مهندسي مكانيك، هوا و فضا، شيمي و متالوژي، كامپيوتر، برق و مخابرات پيشرفتهاي دارند و مهمتر اينكه ميتوانند اين فناوريها را در كنار هم قرار دهند و محصول نهايي توليد كنند. برج هم چنين چيزي است. براي ساختن يك برج، بايد توان مهندسي عمران و سازه، مهندسي معماري، مهندسي مكانيك، برق مخابرات و همچنين قدرت توليد و كنترل ساخت قطعات، تاسيسات و غيره وجود داشته باشد و البته شرايطي كه اين
فناوريها بتوانند كنار هم كار كنند. ايده ساختن يك برج مخابراتي ـ تلويزيوني در تهران حدود 8 سال پيش مطرح شد. سپس مطالعات دقيق براي بررسي امكان و چگونگي ساخت آن انجام شد. تا اينكه طرح در سال 1375 رسماً شروع به كار كرد.
برج ميلاد به عنوان نخستين تجربه مهندسي كشور در طراحي و ساخت سازههاي بلند ويژه از اهميت خاصي برخوردار است. مجموعه مطالعات سازهاي با همكاري مشاور خارجي براي
قسمتهاي مختلف اين سازه (فونداسيون، بدنه اصلي يا Shaft، سازه رأس و دكل آنتن) منطبق بر معبرترين آييننامههاي بينالمللي صورت گرفته و تحليلها بر مبناي دو مدل، يكي با اعضاي يك بعدي و ديگري با اعضاي يك بعدي و دو بعدي كنترل شده است. به منظور اطمينان از صحت بارهاي جانبي باد مجموعهاي از مطالعات تحليلي و آزمايشگاهي انجام شده است كه در اين نوشتار در ارتباط با هر يك از آنها توضيحاتي به اختصار ارائه شده است. با توجه به شكل خاص مقطع برج و خاصيت هوابند (Bluff) بودن آن وقوع برخي ناپايداري ديناميكي از موضوعات مورد جستجو و پر
اهميت اين مجموعه مطالعات است.
جايگاه سازه مهمي چون برج ميلاد در مديريت بحران زلزله كلان شهر تهران امري است كه به كاركرد مخابراتي - تلويزيوني اين پروژه چند منظوره مربوط ميشود. پيشبينيهاي انجام شده در پروژه برج ميلاد در خصوص نحوه جمعآوري اطلاعات مربوط به خسارات ناشي از زلزله و انتقال اين اطلاعات به مراكز مديريت بحران كلان شهر، از اهم مواردي است كه در اين مقاله به آنها
ميپردازيم. بديهي است هرگونه عملكرد سازه در طول مدت مديريت بحران بستگي مستقيم به امكان پايداري سازه بعد از زلزله دارد كه اشاره كوتاهي نيز به مباحث مربوط به پايداري سازهاي خواهيم داشت.
برج ميلاد
در سال 1371 از سوي دستگاههاي اجرايي پيشنهاد احداث سازهاي نمادين به عنوان سمبل شهر تهران در قالب برج و تالار شهر در شهرداري تهران مطرح شد و مورد بررسي قرار گرفت.
در پايان سال 72 گزارش مطالعات شناخت مرحله اول 17 نقطه از شهر تهران را به عنوان مكانهايي كه ميتواند هدف مورد نظر را برآورده سازد، تعيين كرد. چهار منطقه شامل تپههاي عباسآباد، لويزان، يوسفآباد و كوي نصر به عنوان گزينههاي برتر برج با كاربري غالب مخابراتي ـ تلويزيوني پيشنهاد شد.
با توجه به معيارهاي فني و اقتصادي و نيز موقعيت خاص تپههاي كوي نصر در جنوب بزرگراه شهي
د همت اين امكان به عنوان بهترين گزينه برتر برگزيده شد. سپس دستور نقشهبرداري و مطالعات مكانيكي خاك داده شد و در سال 1373 مطالعات ژئوتكنيك و زمينشناسي انجام گرفت. اين مكان در مجاورت پاركهاي بزرگ پرديسان و نصر قرار گرفته و در حد فاصل بزرگراههاي شهيد همت، شيخ فضلا... نوري و شهيد چمران و رسالت واقع شده است. سپس با بررسي كاستيهاي شهر تهران احداث هتل پنج ستاره و مركز همايشهاي بينالملل مورد توجه قرار گرفت. در تحقيقات صورت گرفته توسط كارشناسان، كمبود فضاهاي گردهمايي در شهر بزرگ تهران از نارساييهاي شهري و در ديدگاهي وسيعتر از جمله نيازهاي ملي شمرده شد. با توجه به گسترده شدن حوزه خدمات مجموعه تالار و برج و در جهت اجرايي نمودن طرحهاي ياد شده شركت يادمان سازه راهبري طرح عظيم مركز ارتباطات بينالمللي تهران را به عهده گرفت.
پس از تكيمل مطالعات فاز اول، مطالعات مرحله دوم برج مخابراتي ـ تلويزيوني شروع و به موازات آن عمليات اجرايي قسمتهايي از آن آغاز شد. همزمان با شروع مطالعات مرحله دوم اجرايي شدن
عمليات ساخت برج مخابراتي ـ تلويزيوني ميلاد فكر ايجاد يك مركز كه بتواند از كاربريهاي متنوع اين مجموعه استفاده كند و نيز با رفع كاستيها بر جاذبه اقتصادي آن بيفزايد، مديريت را بر آن داشت تا به لحاظ سابقه نياز شهر تهران، موضوع ايجاد مركز تجارت بينالمللي را نيز در مجموعه بررسي
نمايد. تفكر تأسيس چنين مركزي با هدف ارتقاء حوزه تجارت صنعتي و تجارت الكترونيك و كمك به توسعه صادرات غير نفتي و بالأخره همافزايي كارآيي هر يك از اجزاي مركز ارتباطات بينالملل شكل گرفت. از اين رو برج ميلاد تهران به عنوان مركز ارتباطات مخابراتي ـ تلويزيوني، مركز همايشها و جشنوارههاي بينالمللي و هتل پنج ستاره به عنوان مركز ارتباطات فرهنگي، اجتماعي و گردشگري در نهايت مركز تجارت بينالملل به عنوان مركز مبادلات تجاري شناخته شد.
عمليات اجرايي در سال 1375 توسط پيمانكار اصلي شروع شد و مجموعه هماكنون در حال شكلگيري است. اجزاي مجموعه مركز ارتباطات بينالمللي تهران جدا از كاربردهاي مستقل خود در تأثير متقابل با ساير قسمتها قرار گرفته است كه ميتواند برخي مشكلات شهر تهران و در نهايت كشور را حل نمايد و از ديدگاه معماري شهري به لحاظ برخورداري از شاخصهاي آن نماد مناسب و منحصر به فردي براي نمايش اقتدار و عزم ملي ملت مسلمان ايران و جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.
از آنجايي كه اطلاعرساني اساسيترين ركن تجارت به حساب ميآيد، با در اختيار داشتن برج مخابراتي و بهرهگيري از ارتفاع آن زيرساختهاي تسهيل تجاري نيز فراهم خواهد شد. به همين لحاظ احداث مركز تجارت بينالمللي در مجاورت برج مخابراتي مورد مطالعه قرار گرفت و كاربرد آن طي مطالعات امكانسنجي و اقتصادي تأييد شد. همچنين مطالعات مربوط به محل اقامت بازرگانان خارجي و بازديدكنندگان داخلي/خارجي لزوم ساخت هتل و مركز همايشها را مورد تأييد قرار داد.
اهداف طرح مركز ارتباطات تهران
پوشش امواج مخابراتي/ تلويزيوني و هواشناسي
امكان واگذاري مراكز اداري، تجاري با هدف بازگشت سرمايه
بهرهگيري از امكانات رستوران گردان در سازه رأس برج با هدف سودآوري
ساخت موزه انقلاب اسلامي در مجاورت سازه برج
توسعه تجارت بينالملل و به خصوص تجارت الكترونيك (E-commerce) از طريق تسهيلات تجاري و فنآوري اطلاعات و تبادل آن (خدمات اينترنت)
بهرهگيري از تسهيلات گردهمايي و برگزاري اجلاسهاي ملي و بينالمللي
استفاده از خدمات اقامتي و سياحتي هتل پنج ستاره مركز ارتباطات تهران
واگذاري دفاتر تجاري و مراكز تجاري پاي برج، هتل و مركز تجارت بينالمللي به منظور بازگشت سرمايه.
معرفي اجزاي مركز ارتباطات بينالمللي تهران
برج ميلاد
اين برج سازهاي است بتني كه در ضلع جنوبي اتوبان شهيد همت بر روي تپههاي نصر در حال ساخت است. برج ميلاد با كاربردهاي متنوع، 435 متر از سطح زمينهاي مجاور ارتفاع دارد كه از اين نظر چهارمين برج مخابراتي ـ تلويزيوني بلند جهان و از نظر وسعت كاربردي سازه رأس برج اولين آن در ميان تمامي برجهاي دنيا محسوب ميشود.
شكل 1- موقعيت برج ميلاد در ميان ساير سازههاي مشابه در جهان [2]
مشخصات بدنه برج ميلاد
پايه اصلي بتنآرمه است. ارتفاع آن 315 متر از روي زمين طبيعي با مقطع حجرهاي (سلولار) است. حدود 33000 متر مكعب بتن در آن مصرف شده است. اين بدنه شامل هسته مركزي و چهار عدد باله است. درون هسته مركزي 3 حجره به آسانسورها و يك حجره به راه پله اضطراري اختصاص يافته است. باله در تراز صفر برج به صورت ذوزنقه در چهار طرف قرار دارد و تا ارتفاع 240 متري به صورت هرمي شكل كاهش مقطع دارد. هسته مركز از اين تراز به تنهايي تا 315 متر ادامه مييابد. از تراز 245 تا 315 متر سازه رأس برج قرار دارد.
مشخصات معماري و كاربردي سازه رأس برج ميلاد
ساختمان رأس برج ميلاد مجموعهاي از 12 طبقه با كاربردهاي مختلف در طبقات است. اين ساختمان پس از اجراي بدنه اصلي برج تا تراز 315+ ساخته و در بالاي بدنه اصلي نصب ميشود. قسمت مركزي سازه رأس برج بتني است كه قبلاً در امتداد بدنه اصلي برج و از تراز 247+ تا 315+ اجرا شده است.
تصوير (1) [2]
جدول شماره (1): سازه رأس برج [1]
نام فضا كاربري مساحت فضا (بدون تراس) مساحت تراس فضاي خدمات، سرويسها و پلهها شفت مياني و داكتها جمع
طبقه اول ـ تراز 45/254 منطقه ايمن از آتش 3/273 ـــــ ـــــ 8/210 1/484
طبقه دوم ـ تراز 05/258 تأسيسات مكانيكي و برقي 478 ـــــ 5/2 8/210 3/691
طبقه سوم ـ تراز 65/261 سالن ديد سربسته 5/633 ـــــ 44 8/224 3/902
طبقه چهارم ـ تراز 45/266 ترياي سالن ديد سربسته 2/378 ـــــ 9 8/218 606
طبقه پنجم ـ تراز 25/271 گالري آزاد هنري 5/638 ـــــ 3/55 9/219 7/913
طبقه ششم ـ تراز 05/276 رستوران گردان 9/1386 ـــــ 9/411 4/224 2/2023
طقه هفتم ـ تراز 85/280 سكوي ديد سرباز 4/1714 6/988 4/80 9/210 3/2994
طبقه هشتم ـ تراز 45/284 مخابرات و تلويزيون 7/1769 ـــــ 6/32 3/203 6/2005
طبقه نهم ـ تراز 05/288 مخابرات و تلويزيون 9/1109 684 7/57 3/203 9/2046
طبقه دهم ـ تراز 85/292 رستوران ويژه 4/484 7/400 4/59 7/209 2/1154
طبقه يازدهم ـ تراز 65/297 بخش تأسيساتي 9/293 8/533 ـــــ 1/180 8/1007
نيم طبقه يازدهم بخش تأسيساتي ـــــ ـــــ 8/98 ـــــ 8/98
طبقه دوازدهم ـ تراز 45/302 گنبد آسمان 1/401 130 1/5 6/79 8/615
جمع 8/9553 1/2737 7/856 4/2396 15544
سه طبقه تأسيساتي به ترتيب در ترازهاي مختلف وجود دارد كه مساحت هر طبقه 70 متر مربع است. سازه فلزي رأس مشخصاتي به شرح ذيل را داراست:
به طور كلي سازه رأس به دو قسمت عمده شامل سبد فلزي و قسمت فوقاني تقسيم ميشود.
قسمت سبد فلزي سازه رأس به وزن 1300 تن در پاي كار مونتاژ شده است كه درمرحله اجرا پس از تقسيم به چهار مرحله (Stage) و با روش بالابري سنگين به وسيله جكهاي مخصوص، در محل قرار گرفته و نصب ميشود.
قطعات واسطه مربوط به فاصله بين مراحل اصلي (Stage) فوقالذكر و نيز كليه قطعات فلزي سازه قسمت فوقاني به روش بالابري سبك بالا برده و در محل خود نصب ميشود. در قسمت پائيني سبد فلزي يك مجموعه مخروطي شكل بتني اجرا ميشود كه نقش اصلي در انتقال بارهاي وارده ناشي از سازه (اعم از بارهاي ثقلي و افقي) برج را داراست. در اطراف مخروط بتني مذكور يك تير حلقوي بتني اجرا و سپس پس تنيده ميشود. همچنين قسمت مركزي سازه رأس (امتداد بدنه اصلي برج) در محدوده اجراي سازه فلزي رأس در امتداد عمودي پس تنيده ميشود.
بدنه بيروني ساختمان رأس (نما) شيشهاي است كه در قسمت سبد فلزي، توسط قابهاي مخصوص به لولههاي فلزي در بدنه سازه، متصل ميشود.
امكانات ويژه برج
1. آسانسور: برج داراي شش آسانسور اصلي خواهد بود كه به صورت زير تفكيك ميشود:
آسانسور ميهمان 2 دستگاه
آسانسور خدماتي 1 دستگاه
آسانسور خدماتي و تلويزيوني و مخابراتي 1 دستگاه
آسانسور رستوران گردان 1 دستگاه
آسانسور گنبد آسمان 1 دستگاه
علاوه بر شش آسانسور فوق يك آسانسور بين طبقات رأس حركت خواهد كرد.
2. رستوران گردان
3. محيطهاي روباز و سر بسته براي بازديد از شهر
4. نمايشگاه دفاع مقدس در لابي
5. امكانات ويژه مخابراتي
6. امكانات ويژه تلويزيوني
7. دكل مخابراتي با آنتنهاي متفاوت
8. كافه تريا در رأس
9. گالري آزاد هنري
10. امكانات فروشگاهي در لابي
11. فضاهاي خدماتي
ساختمان لابي
ساختمان لابي يك بناي شش طبقه (دو طبقه زير زمين، يك طبقه همكف، سه طبقه فوقاني) با فونداسيون مشترك برج است. اين بنا بتني است و از تراز 5/9- متر آغاز ميشود و بام آن در تراز 28 متر به بدنه اصلي برج متصل ميشود.
مساحت كل لابي حدود 15000 متر مربع است و مشخصات آن به شرح زير است:
تصوير (2) [2]
جدول شماره (2): ساختمان لابي برج [1]
نام فضا مساحت فضاها مساحت خدمات و سرويسها شفت و اجزاء مربوطه جمع كل
زيرزمين دوم لابي، تراز 40/9- 9/1540 7/128 5/1722 1/3392
نيم طبقه زير زمين دوم، تراز 35/6- 9/1678 8/70 ـــ 7/1749
زيرزمين اول لابي، تراز 35/3- 1/2801 7/242 1/697 9/3740
طبقه همكف لابي، تراز 05/1 4/1218 8/195 9/1529 1/2944
طبقه اول لابي، تراز 85/5 4/1455 7/316 ـــ 1/1772
طبقه دوم لابي، تراز 65/10 8/2077 1/130 3/1213 2/3421
نيم طبقه دوم لابي، تراز 25/14 1/437 6/70 ـــ 7/507
طبقه سوم لابي، تراز 65/17 3/4474 5/62 ـــ 8/4536
جمع 9/15683 9/1217 8/5162 22065
اين ساختمان در چهار محل توسط پلهاي ارتباطي به بدنه اصلي برج مرتبط ميشود و از اين طريق ميتوان به آسانسورهاي موجود در بدنه اصلي دسترسي يافت.
مشخصات معماري لابي
1. دال بتني كف طبقات و بام
2. ديوار پيراموني زير زمينهاي اول و دوم يا ديوار حايل محيطي
3. پلهاي ارتباطي
4. پلهها و پلهبرقيهاي موجود در مجاورت شعاع داخل طبقات
امكانات ويژه لابي
1. بخشهاي اداري تجاري
2. پشتيباني
3. موزه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس (پيشنهادي)
دكل آنتن
اين سازه اسكلت فلزي به ارتفاع 120 متر است كه از فولاد خاص ضد خوردگي ساخته ميشود. در 45 متر بالايي دكل، سه نوع آنتن فرستنده نصب ميشود و در همين قسمت پوششي فايبرگلاس روي دكل قرار خواهد گرفت.
مركز همايشهاي بينالمللي و مركز ارتباطات تهران
تعداد طبقات اين بنا 8 طبقه (5 طبقه زيرزمين، 1 طبقه همكف، 1 نيم طبقه، 1 طبقه فوقاني) است و داراي زيربنايي حدود 50.000 متر مربع است.
سالن اصلي با قطر رينگ m40 ظرفيت گنجايش 1500 نفر را دارا ميباشد. امكانات ويژه مركز همايش به شرح زير است:
1. اتاق جلسات: در كنار مركز همايش اتاقهايي با ظرفيتهاي متفاوت جهت برگزاري كنفرانسها و جلسات قرار دارد كه داراي امكانات لازم براي برگزاري جلسات است.
2. آسانسور: مركز همايش تهران داراي 9 دستگاه آسانسور است.
3. سيستم تهويه مطبوع: در مركز همايشها و جشنوارههاي بينالمللي تهران هر صندلي داراي يك خروجي جهت تهويه هوا و سالن نيز جداگانه داراي خروجيهاي متعدد هوا است.
4. پاركينگ: اين مركز داراي سه طبقه پاركينگ خودرو با ظرفيت بالا ميباشد كه هر طبقه به طور جداگانه داراي پاركينگ موتور سيكلت نيز هست.
5. مركز گردهمايي: مركز گردهمايي، سالن دايرهاي شكل و يك طبقه فوقاني كه از 1500 صندلي تشكيل شده است.
6. صحنه و امكانات ويژه
7. فضاهاي اداري و خدماتي
8. واحد سمعي و بصري
9. چاپخانه
جدول شماره (3): مركز جشنوارهها و همايشهاي بينالمللي [1]
نام فضا سالن اصلي بالكن سالن اصلي بالكن خبرنگاري سالنهاي جنبي فضاي عمومي و دسترسي تراس تأسيسات انبار پاركينگ فضاي باز جمع
زير زمين پنجم، تراز 65/1424 ــــ ــــ ــــ ــــ 1025 255 445 ــــ 4400 ــــ 6125
زيرزمين چهارم، تراز 10/1428 ــــ ــــ ــــ ــــ 1025 158 440 ــــ 396 ــــ 2019
زيرزمين سوم، تراز 60/1431 ــــ ــــ ــــ ــــ 1025 112 1060 780 2560 443 5980
زيرزمين دوم، تراز 10/1425 ــــ ــــ ــــ 3211 1324 ــــ 1465 ــــ ــــ 1426 7426
زيرزمين اول، تراز 60/1439 ــــ ــــ ــــ 2217 1337 850 ــــ ــــ ــــ ــــ 4404
زيرزمين همكف، تراز 1444 1596 ــــ ــــ ــــ 3199 1205 ــــ ــــ ــــ ــــ 6000
نيمطبقه، تراز 60/1448 ــــ ــــ 281 ــــ 2425 ــــ ــــ ــــ ــــ 200 2906
طبقه اول، تراز 10/1453 ــــ 548 ــــ ــــ 872 4515 197 ــــ ــــ ــــ 6135
طبقه دوم، تراز 10/1459 ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ 1613 854 ــــ ــــ ــــ 6132
فضاي پشت بام ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ 1844 1844
جمع 1596 548 281 5428 12232 8707 4461 780 7356 3913 45303
هتل پنج ستاره مركز ارتباط تهران
اين بنا شامل 18 طبقه كه در مجموع داراي 500 اتاق خواهد بود و حدود 2m 97000 زيربنا ميباشد.
امكانات ويژه هتل عبارتند از:
1. هتل پنج ستاره داراي 15 آسانسور است.
2. تهويه مطبوع: تهويه مطبوع اين هتل مطابق با استانداردهاي هتلهاي پنج ستاره است.
3. پاركينگ: هتل داراي 3 طبقه پاركينگ به ظرفيت 200 خودرو است كه هر طبق
ه به طور جداگانه داراي پاركينگ موتورسيكلت نيز هست.
4. فضاي ورزشي: در مجموعه حاضر استخر، سونا (خشك و بخار)، سالن بدنسازي وجود دارد.
5. رستوران و تالار پذيرايي: هتل مركز ارتباطات تهران داراي 3 رستوران با غذاهاي ايراني و خارجي يك تالار پذيرايي است.
6. سالن نشيمن: در طبقه همكف و كليه طبقات، اين فضاها در نظر گرفته شده است.
7. اتاق جلسات
8. درمانگاه
9. آژانس تاكسي و مسافربري
10. فضاهاي اداري و خدماتي
11. واحدها تجاري
تصوير (3) [1]
جدول شماره (4): هتل پنج ستاره [1]
نام فضا فضاي اتاقها تراس لابي و فضاي عمومي خدمات جنبي فضاي عمومي و دسترسي تأسيسات پاركينگ فضاي باز جمع
زيرزمين ششم، تراز 10/1412 ــــ ــــ ــــ ــــ 1394 529 5142 ــــ 7065
زيرزمين پنجم، تراز 65/1424 ــــ 255 ــــ ــــ 1394 529 5142 ــــ 7320
زيرزمين چهارم، تراز 10/1428 ــــ 158 ــــ ــــ 1394 529 5142 ــــ 7223
زيرزمين سوم، تراز 60/1425 ــــ 112 ــــ ــــ 1394 3100 2571 443 7620
زيرزمين دوم، تراز 60/1413 ــــ ــــ ــــ 5142 1394 ــــ ــــ 1460 7996
زيرزمين اول، تراز 10/1435 ــــ 850 ــــ 3202 800 ــــ ــــ ــــ 4852
همكف، تراز 60/1439 ــــ 1205 3692 ــــ 800 ــــ ــــ ــــ 5697
نيم طبقه، تراز 60/1448 ــــ ــــ ــــ 1600 700 ــــ ــــ 100 2400
طبقه اول 2828 1296 ــــ ــــ 1488 ــــ ــــ ــــ 5612
طبقه دوم 2776 ــــ ــــ ــــ 1488 ــــ ــــ ــــ 4264
طبقه سوم 2724 ــــ ــــ ــــ 1488 ــــ ــــ ــــ 4212
طبقه چهارم 2672 ــــ ــــ ــــ 1530 ــــ ــــ ــــ 4160
طبقه پنجم 2618 ــــ ــــ ــــ 1530 ــــ ــــ ــــ 4148
طبقه ششم 2618 1216 ــــ ــــ 1530 1216 ــــ ــــ 5364
طبقه هفتم 2618 1216 ــــ ــــ 1530 ــــ ــــ ــــ 5364
طبقه هشتم 2618 ــــ ــــ ــــ 1530 ــــ ــــ ــــ 4148
طبقه نهم 1528 1963 ــــ ــــ 1326 ــــ ــــ ــــ 4817
فضاي پشت بام ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ ــــ 5250 5250
جمع 23000 7055 3692 9944 22668 5903 17997 7253 97512
جمع دستهبندي 66359 2390 7253 97512
جمع دستهبندي 90259 7253 97512
مركز تجارت بينالملل
اين مركز با عرضه حدود 2m1500 و زيربناي حدود 2m216000 با ارتفاع 2 m33 در هفت طبقه (2 طبقه پاركينگ و 5 طبقه فوقاني) خواهد بود. امكانات ويژه مركز تجارت بينالملل:
1. فضاهاي تجارت بينالمللي
2. فضاهاي تجارت داخلي
3. فضاهاي مخابراتي ـ تلويزيوني
4. فضاهاي فرهنگي و اجتماعي
5. فضاهاي خدماتي
6. نمايشگاه موقت كالا و توليدات
7. سالنهاي نمايشگاهي حرفهاي
8. بخش رايانه و ارائه آخرين اطلاعات اقتصادي، صنعتي، تجاري
9. بخش ارتباطات فرهنگي ـ علمي
10. پاركينگ (وسايل نقليه سبك و سنگين)
11. آسانسور
12.سيستم تهويه مطبوع