بخشی از مقاله

شرح:
در اين روش چسب کاشي K-880 به ضخامت 4 الي 5 ميليمتري بر روي ديوار پهن گرديده و سپس در زمان کمي کاشي بر روي آن نصب مي‌گردد.
کاربردها:
• چسباندن کاشي روي کاشي قديمي.
• چسباندن کاشي بر رو سطوح گچي، چوبي و يا سنگي.
• سازه‌اي که داراي کشش‌ها، انقباض و انبساط حجمي است.
• بتن‌هاي پيش ساخته که سطحي صاف دارند.
• ساختماني که نياز به وزن کمتر و سرعت اجرايي بالايي دارد.
مزايا:
• قدرت چسبندگي بالا.
• قابل استفاده برروي سطوح افقي و عمودي.
• سهولت استفاده و کارآيي بالا.
• قابل استفاده در استخرهاي آب و نواحي قرارگيرنده زير آب.


• کافي بودن ميزان کم آن و سرعت عمل اجرايي.
• سبک بودن.
• ضد آب و غير سمي.
• مقاومت کافي در مقابل لغزش.
• قابل اجرا روي بتن , سيمان , ملات آهک.
ميزان مصرف:
ميزان مصرف بستگي به نوع زيرکار و چگونگي برجستگيهاي پشت کاشي و سراميک داشته و بطور معمول برابر 5/1 کيلوگرم براي هر متر مربع مي‌باشد.
نحوه مصرف:
سطح زير کار بايستي خشک و تميز و بدون چربي بوده و داراي قدرت نگهداري کافي باشد در صورتيکه سطح کار قبلاً پوشش ديگري از جمله کاغذ ديواري
داشته باشد ابتدا بايد کاغذ را از ديوار جدا کرده سپس با کمک پرايمر،


زيرسازي نمود. زيرکارهايي که با گچ انجام شده است بايستي قبل از نصب
چسب کاشي با پرايمر آغشته شود (پرايمر محلول رقيق چسب بتن پرايمري
مي‌تواند باشد) جهت نصب کاشي روي کاشي بايستي او هرگونه چربي از روي
سطوح کاشي پاک نموده و بوسيله تيشه مقداري از لعاب کاشي قديمي برداشته
شود. بوسيله ماله‌ يا کاردک شانه‌دار چسب به وسعت حداکثر يک متر مربع و


ضخامت 3 الي 4 ميليمتر روي ديوار پهن نمائيد و در مدت 5 الي 10 دقيقه
کاشي‌ها را روي چسب نصب نمائيد سپس با يک ضربه درمحل خود محکم کنيد و
چنانچه در اين مدت کاشي روي ديوار نصب نشود پوسته ايجاد شده بر روي چسب
از چسبندگي به کاشي جلوگيري خواهد کرد. کاشيهاي نصب شده بر روي ديوار
بعد از 48 ساعت به استحکام نهايي خود مي‌رسند و بعد از اين مدت مي‌توان
بندکشي را شروع نمود و به فاصله دو روز پس از بندکشي سطح مورد نظر قابل
استفاده است. دماي لازم براي نصب با چسب کاشي حداقل 5 درجه بالاي صفر
است و در داي پايين‌تر بايد از نصب خودداري نمود. براي نصب يا چسب کاشي
بايد حداقل 60% پشت کاشي به چسب آغشته گردد.
نگهداري:
K-880 بايد در دماي بالاتر از 10 درجه سانتيگراد و به دور از نور
خورشيد در انبار سر بسته نگهداري شود.
كاشي پودري E.M.TILE BOND POWDER
اين نوع چسب برپايه سيمان طراحي و توليد گشته كه با توجه به پليمرهاي متعددي كه در ساخت آن به كار رفته پس از اختلاط كامل با آب و خشك شدن ، كاملا" در برابر آب نفوذناپذير خواهد بود .با استانداردهای ذیل مطابقت دارد.
ASTM C482
BSEN 1348
BS EN 1324
BS 5980
خواص و اثرات
1. قدرت چسبندگي فوق العاده زياد .


2. مقاوم در مقابل نم زدگي .
3. خاصيت انعطاف پذيري كنترل شده .
4. از دماي 30- الي 120+ درجه سانتي گراد داراي ثبات كيفيت مي باشد .

موارد كاربرد
1. نصب كاشي روي كاشي .
2. نصب انواع كاشي ، سنگ ، سراميك و موزائيك روي انواع سطوح .
3. امكان استفاده در سطوحي كه مستقيما با آب در تماسند .
ميزان مصرف
بسته به نوع سطح زيركار ، ميزان ناهمواري وتخلخل آن و همچنين چگونگي شيارهاي پشت كاشي ، حدود 1 الي 5/2 كيلوگرم چسب كاشي پودري براي پوشش يك متر مربع مورد نياز مي باشد .
روش مصرف


ابتدا سطح زيركار مي بايست عاري از هرگونه چربي ، گرد و غبار ، ذرات سست يا رنگ قديمي گردد .
سپس سه حجم پودر را با يك حجم آب تركيب نموده و عمل اختلاط را تا به دست آمدن خميـري يـكنـواخت و هـمگـن ادامـه مي دهيم و سرانجام خمير چسب كاشي آماده شده را به وسيله كاردك شياردار روي سطح مورد اجراء كشيده و كاشي را روي آن قرار مي دهيم .
توجه 1 : دقت داشته باشيد كه مي بايست حداقل 60 % پشت كاشي به چسب آغشته شده باشد .
در غير اينصورت مي بايست عمق شيارهاي كاردك را افزايش دهيم .
توجه 2 : پس از اختلاط چسب كاشي پودري با آب، محصول آماده شده را نهايتا" تا مدت زمان كمتر از 30 دقيقه مورد استفاده قرار بدهيد .
در غير اينصورت چسب توانائي كافي براي نگهداري مصالح برروي سطوح مورد اجرا را نخواهد داشت .
مشخصات فيزيكي و شيميائي
رنگ : طوسي
حالت فيزيكي : پودر
يون كلر : ندارد
قابليت انحلال : آب
وزن مخصوص : gr/cm3 25/1

ملاحظات
نوع بسته بندي: كيسه هاي 25 كيلوگرمي


مدت نگهداری : 1 سال در بسته بندی اولیه
شرایط نگهداری : دور از نم و رطوبت و تابش مستقیم نور خورشید و دردمای 15 تا 25 سانتيگراد
چسب كاشي خميري R50
مديريت نگهداري ساختمان، يكي از موضوعات مهم در مديريت ساختمان مي باشد، كه تاكنون در كشور ايران مورد توجه جدي قرار نگرفته است. بطور كلي دوره تعمير و نگهداري ساختمان در حدود نود و پنج درصد دوره حيات يك ساختمان را - از زماني كه مفهوم ذهني ساخت شكل مي گيرد تا پايان عمر آن- به خود اختصاص مي دهد. با اعمال يك سيستم مناسب مديريتي در بخش تعمير و نگهداري نه تنها مي توان كيفيت ساختمان را افزايش داد بلكه امكان بهينه سازي هزينه ها نيز

فراهم مي گردد. بديهي است با توجه به اين مطلب تعمير و نگهداري ساختمان و مديريت آن از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد. در اين پايان نامه ابعاد مختلف مديريت نگهداري ساختمان مورد مطالعه قرار گرفته است. نظر به اينكه داشتن مديريتي صحيح و مناسب، نيازمند داشتن يك سازماندهي جهت اعمال اهداف مديريت مي باشد، به همين جهت در اين پايان نامه همچنين

مقوله سازماندهي تعمير و نگهداري مورد مطالعه قرار گرفته است.از آنجا كه آموزش و پرورش در ايران داراي بيشترين ساختمان بعداز خانه هاي مسكوني مي باشد و همچنين با توجه به اهميت مدارس، در اين پايان نامه مديريت تعمير و نگهداري مدارس و چگونگي سازماندهي آن در وضعيت فعلي مورد نقد و بررسي قرار گرفته و براي بهبود آن، سازمان جديدي ارائه شده است.


تعمیر ونگهداری ساختمان
مبحث تعمیرو نگهداری در ساختمان مدتهاست درسراسر جهان بویژه در کشورها ی توسعه یافته مورد توجه قرار گرفته است.با اینکه اهمیت این بخش از صنعت وتکنولوژی ساختمان از سوی محافل علمی و تحقیقاتی معتبر جهان بدست مآید شناخته شده متاسفانه در بعد کاربردی و علمی آنگونه که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است .برای جلب توجه بیشتر دست اندرکاران امر ساختمان به این مسئله مهم در اواخر دهه 1970 شواری جهانی اسناد و مدارک وتحقیقات ساختمان توجه به ارتقای کیفیت تخصصی در امر مدیریت تعمیر ونگهداری ساختمان را در دستور کار خود قرار دادو کمیسیون را نیز به مطالعه روشهای گسترش بکارگیری یافته های علمی تخصیص داد.


یکی از کارهای پر هزینه در کلیه کشورها تعمیرو نگهداری ساختمانهاست که هزینه قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد این هزینه ها که جزء سرمایه های ملی است به طور مشخص و ملموس نیست .ولی در کشورهای که در این مورد بررسی های به عمل آمده است مانند انگلستان هزینه تعمیرات سالانه ساختمان ها را بیشتر از 2 میلیارد پوند براورد کرده اند. حال با توجه به سطح بالای هزینه تعمیرات ساختمان ها در کشورمان چنانچه با اتخاذ مدیریتی مناسب درصدی از هزینه ها را کاهش داده و صرفه جویی کنیم.


رقم قابل توجهی خواهد بود که طبیعتا به سرمایه ملی باز گردانده می شود .امروزه موضوع تعمیر ونگهداری در موضوعات پزوهش و اجرا نقش مهمی ایفا می کند .
تمامی ساختمان ها پس از ساخت نیار به تعمیر ونگهداری دارد .نحوه تعمیرو نگهداری نقش بسزایی در افزایش هزینه های ساختمان در زمان بهره برداری دارد.در اثراعمال سیستم مناسب نگهداری از انجام تعمیر در سطح وسیع جلوگیری شده و در نتیجه از هزینه ی قابل توجه تعمیر در سطح وسیع کاسته می شود.


بکار گیری یک سیستم مدیریتی برای انجام نگهداری ساختمان ها بسیار با اهمیت است زیرا بدون داشتن سیستم مناسب کار نگهداری سلیقه ای بوده و بازده لازم را نخواهد داشت تمامی این عوامل ایجاب می کند که یک سیستم مدیریتی از مرحله مناقصه تا مرحله اجرا در عملیات تعمیرو نگهداری ایجاد شود.
تعمیر ونگهداری ساختمان (تعمیر کاشی)
دلایل مهم ترک وشکست کاشی
دلیل عمده ترک وشکسته شدن کاشی درساختمان نشست ساختمان میباشد.دلیل دیگر جنس لعاب کاشی از شیشه و سیلیس می باشد و با کوچکترین فشار ترک و خرد میشود.درگاهی موارد کاشی پشت لوله های آبگرمکن یا دود کش بخاری و مکان های دیگری قرار میگیرد که باعث میشود کاشی گرمای زیادی به خود جذب کند و بر اثر انقباض و انبساط کاشی ترک می خورد در ضمن برای جلوگیری از این امر لوله ها را با پشم شیشه می پوشانند وبرای چسبندگی بهتر ملات با عایق پشم شیشه از تور سیمی استفاده میکنند.


تعمیر کاشی هایی که ترک برداشته اند
با چکش سبک به گوشه آن ضربه زده و آنرا خرد کرده وکامل جمع میکنیم محلی را که باید کاشی جدید نصب گردد کاملا تمیز کرده و به مقدار کافی از چسب کاشی استفاده میکنیم دقت شود چسب شره نکند و فقط جوابگوی نگه داشتن کاشی باشد.باتخماق به گوشه های آن به آرامی ضربه میزنیم تا به خوبی بچسبد.
تعمیر کاشی کاری به روش بنایی
پس از خرد کردن کاشی های ترک دار ملات پشت آن را به اندازه 2سانتیمتر کاملا خالی و تمیز میکنیم محل را آبخوار میکنیم ملات ماسه سیمان ریز دانه را با عیار کافی تهیه و در محل میگذاریم کاشی زنجاب شده را در محل خود قرار میدهیم وبا تخماق بر تمام سطح میکوبیم وهم سطح وتراز، نسبت به کاشیهای اطراف اجرا میکنیمپس از نصب کاشی آنرا با پودر سنگ وسیمان رنگی نسبت یک به چهار بند کشی میکنیم و با پارچه سطح کاشی را تمیز میکنیم.
نصب کاشی روی ترکهای عمیق دیوار


دو ردیف از کاشی های اطراف ترک را خرد میکنیم تا بتوانیم تعمیرات را به خوبی انجام دهیم. ملات پشت کاشی را کاملا میگیریم . آجرکاری و عرض ترک را تا ارتفاع عمق لازم خالی میکنیم.
پس از اجرای سفت کاری (نصب و ترتیب دادن به آجرها)نصب کاشی ها را با استفاده از گل رس ودوغاب ریزی ادامه میدهیم درمرحله آخربند کشی و سطح را تمیز میکنیم


چند نکته
برای تراشیدن کاشی از تیشه تیز و سمباده برقی استفاده میکنیم .وبرای جدا کردن کاشی(دو نیم کردن)ازمیخ مخصوص و تیزی سطح پشت کاشی را خط انداخته وشیار سراسری ایجاد کرده و دو گوشه کاشی را اهرم کرده وازهم جدا کنیم.که امروزه این کار به وسیله دستگاه کاشی بر انجام میشودگاهی مواقع لازم میشود کاشی را سوراخ کرد مثلا برای عبور شیرآلات و یا پریزهای برق از تیشه دو سر و تیشه کلنگی ونوک تیز و گاهی مواقع از گازانبر استفاده میکنیم

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید