بخشی از مقاله
چکیده - عبارت اینترنت اشیاء - - IOT که مربوط به وسایل، اشیاء و نمایش مجازی در یک ساختار شبهاینترنتِ- قابل شناسایی یکتا میباشد، برای اولین بار در سال 1998 پیشنهاد شد در این تحقیق به منظور بهبود چرخه عمر محصول سعی در بهینه کردن زمان تکمیل کارها و بار کاری ماشین نیز مد نظر بوده است ،به منظور حل مدل چند هدفه، ازدو الگوریتم ژنتیک چند هدفه مبتنی بر مرتب-سازی نامغلوب - - vnsgaII و الگوریتم بهینهسازی علف هرز مهاجم - - Damoiwoو ترکیب این دو الگوریتم که باV-D نشان میدهیم، استفاده خواهد شد، عملکرد این الگوریتمها با متریکهای ،تعداد جواب های روی مرز پارتو - NPS - 3، متوسط فاصله ایده آل - MID - 4 و متریک تنوع - DM - 5بر بروی مسائل نمونه بررسی خواهد شد،در پایان به وسیله توسعه چند مسئله معروف عملکرد الگوریتم ارائه شده را به صورت آماری با الگوریتمهایNSGA ,VNSGAII ,DAMOIWO,MOGA مقایسه خواهیم نمود، واضح و مبرهن است که مسائل بهینه سازی چند هدفه پیچیده تر از نوع تک هدفه می باشند.
خصوصاً مسائل واقعی و کاربردی که اهداف مختلف، در تضاد و تعارض با هم هستند و بهینه سازی یک هدف، در بهتر یا بدتر شدن هدف دیگر تأثیرگذار است ، در راستای فرضیات این پژوهش ، با توجه به نیاز مسأله به روش های مبتنی بر دانش جمعی که با اکتشاف در نواحی مناسب و داشتن پراکندگی خوب برای یافتن حل بهینه تلاش نمایند، علاقمندی به مطالعه و بررسی دو روش فرا ابتکاری مبتنی بر جمعیت، NSGAII و IWO، که در حل مسائل بهینه سازی چند هدفه کارا و موثر عمل کرده اند، معطوف شد.
-1 مقدمه
با توجه به پیچیدگی، جذابیت، نقش و کاربرد ملموس مسأله زمان بندی کارکارگاهی منعطف در مسائل دنیای واقعی از جمله برنامه ریزی و تولید، هم چنین تخصیص منابع در صنعت، خصوصاً با در نظر گرفتن اهداف چندگانه، و این که تاکنون حل بهینه دقیق برای آن یافت نشده است، اولاً توجه و علاقمندی بسیاری برای به چالش کشیدن و یافتن پاسخ مناسب برای این مسأله در بین محققان وجود دارد.
-2بیان مسئله :
در بازاریابی برای هر محصول جدیدی که وارد بازار میشود،یک چرخهای قائل هستند که محصول در طول عمرش مراحل مختلف آن را طی میکند. مراحلی که هر کدام ویژگیهای خاصی دارند و نیازمند اقدامات ویژهای هستند تا سازمان را قادر سازد که به بهترین شکل از آن محصول سود ببرد. در واقع در این پژوهش به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستیم که با کمک یک پلتفرم تطبیق پذیر و قابل تنظیم چگونه میتوان چرخه عمر محصولات را مدیریت کرد و به سود بالاتر رسید؟ در این راستا کوشش خواهیم کرد تا یک معماری امن و تطبیق پذیر برای اشیا در شبکه IOT ارائه نماییم.
مدیریت چرخه عمرمحصول از مفاهیم مهم بازاریابی است. در بازاریابی برای هر محصول جدیدی که وارد بازار میشود، یک چرخهای قائل هستند که محصول در طول عمرش مراحل مختلف آن را طی میکند. مراحلی که هر کدام ویژگیهای خاصی دارند و نیازمند اقدامات ویژهای هستند تا سازمانها را قادر سازند به بهترین شکل از آن محصول سود ببرند. این مراحل عبارتند از دوره معرفی، دوره رشد، دوره بلوغ و دوره افول. طبیعتاً هر کدام از این دورهها نیازمند استراتژی مخصوص، ترکیب ویژهای از آمیخته بازاریابی و مدیریتی مربوط به همان دوره است. بنابراین باید پذیرا باشیم که شناسایی این چرخه اهمیت ویژهای دارد. طبیعتا روشی برای بهبود مدیریت این امور بسیار مهم خواهد بود.
-3 اهداف تحقیق:
1-3بهبود چرخه عمر محصول مبتنی بر اینترنت اشیاء با کمینه کردن زمان تکمیل کارها توسط اشیاء.
2-3 کمینه کردن بار کاری اشیاء جهت بهیود چرخه عمر محصول .
3-3 بهینه کردن چرخه عمر محصول با استفاده از الگوریتمهای کاربردی .
-4 سوالات تحقیق :
1-4 چگونه میتوان با کمک پلتفرم تنظیم پذیر، مبتنی بر IOT چرخه عمر محصول را بهینه کرد؟
2-4 چگونه میتوان با استفاده از پلتفرم تنظیم پذیربار کاری هر شئی و نهایتا بار کاری همه اشیاءرا در چرخه محصول کمینه کرد ؟
3-4 چگونه می توان با استفاده از الگوریتمهای کاربردی چرخه عمر محصول را بهینه کرد.
-5 فرضیههای تحقیق:
می توان با کمک روش پیششنهادی، مبتنی بر IOT و کمینه کردن زمان تکمیل کارها توسط اشیاء میتوان چرخه عمر محصول را بهبود داد ، می توان بار کاری اشیاء را در چرخه محصول کمینه کرد و در نهایت چرخه عمر محصول را بهبود داد.به طور کلی، منظور از »معماری اینترنت اشیا« در واقع ایجادیکپارچگی به صورت نامتجانس از شبکههای محرک و حسگر بیسیم - WS & AN - در چهارچوبی مشترک با مقیاس جهانی و قابل استفاده در خدمات و برنامههای کاربردی از طریق رابطهای خدمات جهانی است.
اینترنت، کامپیوترها را در سراسر جهان به هم متصل میکند و از طریق شبکه جهان گستر یک پلات فرم جهانی برای ذخیره سازی، اشتراک منابع و ارائه خدمات ایجاد میکند. در سالهای اخیر پیشرفتها در زمینه فناوری اطلاعات باعث سرعت بخشیدن به توسعه جهان مجازی شده است. از طرفی تکنولوژیهای مبتنی بر وب متعددی مانند وب معنایی، پردازش شبکه ای، پردازش سرویس گرا و محاسبات ابری دنیای شبکهای را نه تنها به یک پلات فرم تحقیقاتی/ خدماتی، بلکه به یک فضای همکاری و ارتباطات جهانی با جوامع، انجمنها و سازمانهای مجازی مختلف تبدیل کرده است.
متداولترین روش نمایش یک راه حل مسأله مدیریت چرخه عمر محصول با اینترنت اشیا، استفاده از نمودار گانت است. در شکل - - 1 راه حلی از مسأله فوق به نمایش در آمده است. در این نمودار محور عمودی به اشیا اختصاص داشته و محور افقی معرف محور زمان است. هر فعالیت نیز با در نظر گرفتن محدودیت های زمان شروع و توالی مربوط به خود به صورت یک مستطیل به نمایش در آمده است. طول این مستطیل ها نیز متناظر با زمان پردازش بر روی شی مربوطه است.[7] یک زمان بندی را نیمه فعال6 گویند، چنانچه بتوان یک فعالیت را بدون تغییر در توالی فعالیت ها، زودتر از زمان شروع تعیین شده انجام داد. در غیر این صورت آن زمان بندی از نوع فعال خواهد بود.[7] به عنوان مثال در نمودار - الف - از شکل - 1 - می توان فعالیت O32 را با جابجایی به چپ در زمان زودتری آغاز کرد.[7]