بخشی از مقاله

چکیده

با بررسی روش های جدید در افزایش سرعت انتقال داده ها سعی می شود راهکارهایی نوین و ساده در طراحی سامانه های مد نظر بر مبنای PON، ارایه گردد. در این مقاله بررسی و مقایسه بین دو روش مختلف وانتخاب بهترین روش ممکن ، مورد توجه قرار گرفته است. پهنای باند بیشتر و ارائه همزمان خدمات بیشتر از اهداف افزایش سرعت انتقال اطلاعات می باشد. هدف از اجرای این مقاله مقایسه و بررسی سرعت انتقال داده ها با کاهش اتلاف و خطای بیت در سامانه های نوریFTTH - تارنوری تا درب منازل - با معرفی دونوع طراحی در شبکه هایPON است.

1 مقدمه

ضرورت پهنای باند بیشتر و همچنین ارایه سرویسهای جدید، اپراتورها را مجبور به ارتقاء زیرساخت شبکه های دسترسی نموده است. توجه به محدودیت پهنای باند در کابلهای مسی، در سالهای اخیر فناوریهای FTTx به عنوان نسل جدید از شبکه های دسترسی به صورت قابل توجهی در کشورهای مختلف در دست پیاده سازی و توسعه هستند. استفاده از فیبرهای نوری با پهنای باند بسیار بالا، سرویس دهی در مسیرهای طولانی، پاسخگویی به همه نیازهای فعلی کاربران را ممکن خواهد ساخت که طول عمر بالای خطوط انتقال نوری و کاهش چشمگیر هزینه های نگهداری و بهره برداری از جمله مزیتهای این فناوری است. شبکههای دسترسی FTTx شبکههای تارنوری هستند که بر مبنای شبکههای نوری غیر فعال - PON - مناسب برای خدمات پهن باند مورد استفاده قرار میگیرند.

از جمله ویژگیهای شبکه دسترسی، میتوان به قابلیت ارائه هم زمان چندین فرآیند سرعت بالا اشاره کرد..[1] مهمترین مسئله، افزایش روز افزون تقاضا برای سرعتهای بالاتر و در نتیجه پهنای باند بیشتر است. دومین مسئله، استفاده از فناوری های گوناگون که هریک دارای محاسن خاص خود هستند ولی نیاز به تجهیزاتی برای تبدیل به یکدیگر دارند. از آن جا که موضوع این مقاله دارای اهداف کاربردی برای سامانههای مخابرات نوری پهن باند راه دور بوده است نیاز و اهمیت آن بیشتر احساس میشود و مقایسه ای در بکارگیری ادوات کاربردی صورت می گیرد.

-2 شبکههای نوری منفعل یا ناکنا - PONs2 -

با توجه به رشد و افزایش وسیع حجم اطلاعات و به علت کاربرد زیاد شبکههای نوری، به سرعت گسترش یافتند. بنا به تقاضای پهنای باند استفاده ازاین فناوری بیشتر، رو به رشد بود.[2] شبکه نوری ناکنا، جهت سرویس دهی به کاربران خانگی و تجاری برای دسترسی به دادهها بکار می-رود که میتواند دادهها، صدا و ویدئو را ارائه دهد، در این صورت میتوان از تجهیزاتی که فقط یکی از این سرویسها را ارائه میکند استفاده نکرد ودر هزینههای سرویس دهنده صرفه جویی شود.

همانطور که در بخش قبل گفته شد شبکههای دسترسی FTTx بر مبنای شبکههای نوری منفعل - PON - مناسب، میتوانند خدمات پهن باند را ارائه کنند. بنابراین روش مقرون به صرفه و معقول، به اشتراک گذاشتن یک فیبر با ظرفیت بالا میان گروهی از مشترکین است. در نتیجه هزینه تجهیزات و تسهیلات میان مشترکین تقسیم میشود و پهنای باند بصورت مؤثرتر استفاده می-گردد. در شبکه نوری فوق هیچ جز فعالی بین دفتر مرکزی و مشترک وجود ندارد، به همین علت آن غیر فعال یا PON مینامند.همه تجهیزات، توان الکتریکی مصرف نمی-کنند و ذاتا قابل اعتماد تر میباشند. یک - PON - شبکه نوری یک نقطه به چند نقطه است و میتوان یک تارنوری را میان چندین منازل یا ساختمان به اشتراک بگذاشت.

PON در مقابل :AON

برای شبکههای دسترسی نوری، دونوع معماری وجود دارد: شبکه نوری منفعل یا ناکنا - PON - و شبکه نوری فعال . - AON3 - شبکههای فعال نوری از تجهیزات الکتریکی برای توزیع سگینال، مانند روتر و سوییچ و... استفاده میکنند.[4] تحقیقات حاکی از آن است که PONها توان موثرتری نسبت به AONها دارند. در جدول زیر محاسن ومعایب این شبکه برای استفاده در شبکههای دسترسی FTTx بررسی شده است.
بخش های شبکهی PON عبارتند از:

✓    پایانه خط نوری - سامانه مرجع - - OLT5 -

✓    واحد شبکه نوری - سامانه پیرو - - ONU6 - یا پایانه شبکه نوری - ONT7 -

✓    شبکه توزیع نوری - ODN8 - یا - Splitter - : OLT این بخش در سمت مرکز تلفن CO9 نصب می شود و اطلاعات و پیامها را توسط تارنوری به سمت ONU ارسال مینماید. :ONU این بخش در سمت کاربر نصب شده، به عنوان پایانه نوری و فراهم کننده خطوط مسی برای ارائه سرویس به مشترکین بکار میرود. بنابراین ONU ها اطلاعات را توسط تارنوری از OLT دریافت کرده و سیگنالهای نوری را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل می نماید . : - Splitter - ODN این بخش بینOLT وONU قرار میگیرد و انواع آن دارای نسبت جداکنندگی - Splitt Ratio - متفاوت میباشند. 1:16 , 1:32,1:64 - - 1:

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید