بخشی از مقاله

 چکیده

سبک زندگی به اموری نظیر بینش‏ها، گرایش‌ها، رفتارها و موقعیت‌های اجتماعی مربوط می‌شود، که به صورت آداب و سنن مختلف در جوامع بشری نمایان می‌شود. خداوند متعال برای هدایت بشریت و تعلیم آموزههای‌ درست زیستن، پیامبرانی را به همراه نظامی از سنن الهی فرستاد، تا طریقة چگونه زیستن را به انسان بیاموزند. از میان ادیان الهی، دین اسالم کامل‌ترین دین برای بشریت و دستورات و آموزههایش‌ مطابق با ساختار و ابعاد وجودی انسان است.

خداوند متعال با برگزیدن حضرت محمد - ص - به عنوان اشرف انبیاء و خاتم النبیین، انسان‌ها را امر به طاعت او کرده و سعادت بشر را در امتثال امر او و پیروی از سیره‌ی او قرار داده است. سؤال اساسی این است که سبک زندگی اسالمی، دارای چه خصیصه‌هایی است و چرا خداوند متعال، پیامبر - ص - را از میان سایر انبیاء برگزید و عمل بر طبق سیرة ایشان را واجب دانست؟ بنابر آن‏چه که از سیره‌ی پیامبر اکرم - ص - به دست ما رسیده است، می‌توان علت وجوب تأسی به سیره و سنن ایشان را دریافت، ایشان با اعمال و رفتار و اقوال خود زندگی و حیات واقعی را به مردم آموزش می‌داد و آنان را از طریقت نادرست دور می‌ساخت.

بنابراین بر امت اسالمی واجب است، برای رسیدن به حیات طیبه بر طبق سنت پیامبر - ص - عمل کنند. با توجه به تعالیم اسالم، رابطه خانوادگی باید بر مبنای مودت و عطوفت باشد و اصوالًتشکیل خانواده برای تفاهم و تبادل همه جانبه و ایجاد فضای دوستی است؛ پس سبک زندگی اسالمی نیز بر مبنای مودت و عطوفت در کنار رعایت حقوق اعضای خانواده است. در این مقاله قصد داریم در راستای شناسایی سبک زندگی اسالمی، به بررسی شخصیت پیامبر - ص - و جایگاه ایشان نزد خداوند متعال و همچنین سیره‌ی عملی ایشان بپردازیم.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید