بخشی از مقاله
چکیده
در این مطالعه به بررسی تصفیه پساب واحد نمک زدایی نفت خام با استفاده از فناوری غشا پرداخته شده است. پساب های جدا شده در واحدهای نمک زدایی به دلیل عدم جداسازی کامل نفت از آن و نیز وجود نمک های فلزات سنگین و ماندگاری آنها در طبیعت، یکی از آلاینده های عمده محیطی به شمار میرود که باید در چاههایی که به همین منظور حفر می شود، تزریق گردد تا از آلودگی محیط زیست جلوگیری شود.
جهت بهتر انجام شدن نمک زدایی نفت خام در این تحقیق ازغشا اسمز معکوس - - RO و غشا اولترافیلتراسیون - UF - به صورت ترکیبی به عنوان روشی نوین جهت پایش و حذف آلاینده های نفت خام در واحد نمک زدایی مورد مطالعه قرار گرفته استفاده می شود. اولترافیلتراسیون ابتدا به حذف قطرات امولسیون نفت، و سپس اسمز معکوس کل مواد جامد محلول - TDS - را حذف می کند. غشا اسمز معکوسی که در اینجا مورد استفاده قرار گرفته غشای با مدل تجاری SanROLFC34 با ابعاد40×4 با خصوصیت ویژه گرفتگی پایین با دفع نمک 99/6 درصد است.
-1 مقدمه
غشا اولترافیلتراسیون - UF - به رفع این مشکل می پردازیم. امولسیون آب ونفت در صنایعی که مواد آلی و آب در تماس هستند تشکیل می شود بنابراین جداسازی این امولسیون یکی از فرایندهای مهم به منظور بازیابی حلال و نمک زدایی نفت برای صنایع مختلفی از قبیل پتروشیمی و متالورژی می باشد