بخشی از مقاله

چکیده :

تسهیم دانش به عنوان یک فعالیت پیچیده ولی ارزش آفرین ، بنیاد و پایه بسیاری از استرتژیهای مدیریت دانش سازمانها می باشد - Riege , 2005 - ، لذا لازم است به همان میزان که این موضوع در موفقیت سازمان برای ایجاد مزیت رقابتی موثر است به شناخت و حذف و یا محدود کردن موانع آن در جهت ایجاد زمینه مناسبتر برای تسهیم دانش اقدام نمود .

در این پژوهش عوامل موثر بر تسهیم دانش در دانشگاه اسلامی واحد تبریز بررسی شده است که در ابتدا با استفاده از فنون آمار توصیفی به طبقه بندی، خلاصه، توصیف، تفسیر و نمایش گرافیکی داده ها پرداختیم و سپس شش گویه تاثیرگذار بر تسهیم دانش توسط تحلیل عاملی اکتشافی و با توجه به مقاله تیلور و رایت مورد بررسی قرارداده ودر مرحله بعدی با استفاده از تحلیل رتبه بندی فریدمن هریک از عوامل تاثیرگذار - گویه ها - رتبه بندی شدند.

مقدمه

مدیریت دانش امر جدیدی نیست ، تمدن ها ا ز نسلی به نسل دیگر اقدام به نگهداری و انتقال دانش ، برای درک گذشته و پیش بینی آینده می نمودند. در محیط تجاری پیچیده و پویای امروزی تشنگی برای دانش ، روز به روز دامنه و عمق گسترده تری می یاببد. دانشی که به شدت در حال تغییر و در بیرون از سازمان درحال انتشار است . فناوری اطلاعات و اینترنت نیز چالش های جدیدی را در خلق ، نگهداری و مدیریت دانش بوجود آورده است .

تسهیم دانش یک مولفه کلیدی مدیریت دانش است که هنوز مطالعات تجربی بسیار کمی در مورد عواملی که تاثیرات آنها اثر بخش باشد تحقیق شده است .فرهنگ ما ، تعاریف و پیام های متفاوتی را از مفهوم به " اشتراک گذاشتن " ارایه می کند." آدام بیانچی " یکی از تحلیگران مدیریت دانش می گوید : غالبا ارزش شما برای یک سازمان در آن چیزی است که شما می دانید و دیگران نمی دانند.

سوالات تحقیق:

سوالات تحقیق به صورت زیر تدوین میشود:

1.    عوامل موثر بر تسهیم دانش در دانشگاه ازاد تبریز کدامند ؟

2.    رتبه بندی عوامل موثر بر تسهیم دانش در دانشگاه ازاد تبریز کدامند ؟

مدل تحقیق

پس از مطالعه ، پیشینه موضوع در ادبیات و داخلی و خارجی و با توجه به فرضیات تحقیق و اهمیت موضوع تسهیم دانش من در این تحقیق از مدل تیلور و رایت - - W.A.Taylor , G.H.Wright استفاده نمودم که مدل مربوط به صورت زیر می باشد . در این مدل محیط سازمانی ، زیرسازی و پردازشها و اجرای استراتژی بعنوان متغییر مستقل در نظر گرفته شدند ودر این مدل تسهیم دانش به عنوان متغییر وابسته انتخاب شده است و تاثیر تمامی متغیرهابر آن سنجیده می شود.

متدولوژی تحقیق :

پژوهش حاضر وضع موجود متغیرهای تحقیق و روابط آن ها را در جامعه مورد مطالعه بررسی میکند. بنابراین، این تحقیق از نظر هدف کاربردی میباشد، همچنین به لحاظ روش در گروه تحقیقات پیمایشی و بر مبنای نتیجه از نوع تحقیقات توصیفی قرار می گیردو با توجه به موضوع پژوهش و متغیرهای مورد بررسی در آن، اطلاعات مورد نیاز جهت جواب سوالات از طریق پرسشنامه گردآوری میشود.

سنجش اعتبار پرسشنامه از دو بعد روایی و پایایی مورد توجه قرار میگیرد. که تحقیق ما نیز نوعی روایی سنجی است. هیچگونه روش آماری برای تعیین ضریب روایی وجود ندارد. بنابراین برای اطمینان از روایی ابزار گردآوری داده از نظرات اساتید و متخصصان موضوع پژوهش همچنین تعدادی از تکمیلکنندگان پرسشنامه استفاده شده است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید