بخشی از مقاله

چکیده:

نقش مثبت اقتصادي و اجتماعی – فرهنگی صنعت توریسم باعث شده است که کشورهایی که تا کنون کمتر به آن توجه داشته اند را به فکر وادارد تا گوي سبقت را در جلب توریست بربایند. به همبن دلیل، کشورهاي اسلامی که از مشابهت هاي فرهنگی و اجتماعی و زمینه هاي مشترك اقتصادي برخوردار بودند نیز با تشکیل سازمان کنفرانس اسلامی در سال 1969 نخستین گام هاي عملی براي همکاري هاي اقتصادي – اجتماعی که صنعت توریسم هم می توانست بخشی از این همکاري ها به شمار آید و در عین حال به یکپارچگی و همبستگی جهان اسلام نیز بیانجامد. این کنفرانس، هموار کردن زمینه هاي توسعه ي توریسم را به اتاق هاي بازرگانی، محول کرد و اولین همایش توریسم کشورهاي اسلامی نیز در اکتبر 2007 در جده برگزار شد.

سازمان کنفرانس اسلامی متولی 57 کشور مسلمان است و وظیفه بررسی زنجیره توریسم کشورهاي اسلامی به یکی از زیر مجموعه هاي این سازمان، یعنی مرکز تحقیقات اتاق اسلامی واگذار شد. در بررسی اقلیمی و جغرافیایی، مشخص می شود که زمینه هاي جلب توریست در کشورهاي اسلامی، متفاوت است و با سیاستگذاري هاي متفاوت دول آن ها، جایگاه این کشور ها در جلب توریست یکسان نیست. این مقاله، سعی در بررسی برخی عوامل موثر بر صنعت توریسم و چگونگی سیاست گذاري هاي برخی دول کشورهاي مسلمان که در جلب توریست و همکاریهاي بین المللی، موفقیت بیشتري کسب کرده اند مانند ترکیه و مالزي و حتی کشورهاي کوچکی چون دبی و اردن دارد.

مقدمه:

بررسی ارتباط مستقیم میان گردشگري و کسب درآمدهاي ارزي و رسیدن به توسعه ي اقتصادي، کارشناسان را وامی دارد تا براي توسعه ي گردشگري و جذب توریست خارجی به ویژه از میان کشورهاي برخوردار و ثروتمند، راهکارهایی ارائه نمایند. برخی از آنان تنها به بیان اهمیت و مشکلات موجود بسنده می نمایند و برخی راهکار نیز ارائه می دهند اما راهکارهاي آنان اغلب در کتابخانه ها خاك می خورد و شاید مسئولان مربوطه حتی زحمت خواندن آن را به خود ندهند. اما باید نوشت تا نسل آینده بداند که کسانی هم بوده اند که به فکر آیندگان باشند.

نگارنده بنا به پیشینه ي تحقیقاتی در زمینه ي بناها و مراکز تاریخی شهر مشهور اصفهان1 و مصاحبه با برخی از تولید کنندگان صنایع دستی در این شهر2 در صدد تحقیق در مورد چگونگی صنعت توریسم در میان کشورها و به ویژه کشورهاي مسلمان برآمدم و براي این که اطلاعاتم به روز باشد مجبور به بررسی سایت ها و پایگاه هاي خبري اینترنتی بوده و از میان سایت هاي معتبر اطلاعات زیادي را استخراج نموده و با نگارش ساده سعی در رسیدن به نتیجه اي بودم که پاسخ این سوال باشد : چه باید کرد تا کشورهاي اسلامی به رونق در گردشگري برسند آیا باید اول وحدت داشته باشند تا به همکاري هاي بین المللی توریستی دست بزنند یا اول همکاري هایی در صنعت توریسم داشته باشند تا به وحدت برسند و به نظرم رسید که این نیز چرخه یا دوري است که تعیین کننده هاي آن، دولت ها هستند.

مفهوم و اهمیت صنعت توریسم:

براساس تعاریف سازمان جهانی جهانگردي، جهانگرد کسی است که به سرزمین یا کشوري غیر از محل اقامت دائمی خود مسافرت میکند و دستکم یک شب و حداکثر یک سال در آنجا میماند و دلیل عمدهٔ مسافرت او تفریح، استراحت، دیدار بستگان، درمان، زیارت اماکن مقدس، بازدید از آثار تاریخی و مراکز هنري و فرهنگی، شرکت در مسابقات ورزشی یا تماشاي آن، دیدن نمایشگاههاي بازرگانی یا مراکز فعالیتهاي اقتصادي و شرکت در همایشها و نشستها است. - پایگاه اینترنتی اطلاع رسانی گردشگران آزاد -

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید