بخشی از مقاله
چکیده
با پیشرفت علم و تکنولوژی، دستگاههای متنوعی پیرامون زندگی بشر اختراع شد. دسترسی به تمامی آنها و استفاده از چندین دستگاه به طور همزمان گاهی اوقات مشکل آفرین و طاقت فرسا است. در این مقاله طراحی و ساخت یک کنترل کننده از طریق گوشی هوشمند ارائه شده است که قابل اجرا بر روی تمامی دستگاههاست. کنترل کننده ارائه شده قابل تغییر بوده و حتی محیط گرافیکی آن را می توان تغییر داد. ازگوشی همراه به عنوان یک فرستنده و گیرنده استفاده شده و در برنامه اندروید - برای راحتی کاربر - از شتاب سنج و نیز لمس صفحه استفاده شده است.
برای ارتباط سخت افزاری با پروسه تحت کنترل، یک برد الکترونیکی طراحی و ساخته شده که در آن از یک ماژول wifi استفاده شده است. کیفیت بالا، محدوده دسترسی زیاد و قابلیت شخصی سازی کنترل کننده از ویژگی های بارزی است که آن را از سایر کنترل کنندهها متمایز می سازد. برای تست کنترل کننده با اعمال تغییرات و نصب تجهیزات بر روی یک ربات مسیریاب امکان کنترل از راه دور به آن اضافه می شود که دارای دو قابلیت حرکت بر روی خط و کنترل از راه دور خواهد شد، نتایج پیاده سازی نشان می دهد که ربات با دقت بالا و بدون تاخیر دستورات را اجرا میکند.
.1 مقدمه
امروزه که دنیا به سوی هوشمند شدن گام برداشته نقش کنترلهای از راه دور بیش از پیش پررنگتر شده است. زمانی اختراع وسیلهایی به نام کنترل از راه دور برای انسانها موضوع خوشایندی بود و این وسیله آدمی را به وجد میآورد. اما در حال حاضر با همه گیر شدن گوشیهای هوشمند و با در نظر گرفتن ظرفیت سخت افزاری این دستگاهها هر انسانی علاقه دارد که تمام وسایل اطراف خود را با آن کنترل کند. چرا که هم اکنون از بعد سخت افزاری کنترل تمام وسایل اطراف در دستانمان جای گرفته است. همیشه تنوع و فراوانی دستگاهها، داشتن یک کنترل کننده واحد با قابلیت بالا و هزینه پایین که قابل تغییر و برنامه پذیر باشد چالشی برای بشر بوده است.
.2 تئوری ساخت
گاهی اوقات برای ساخت پروژهها و دستگاههای متفاوت که نیاز به کنترل کننده دارند باید هزینههای فراوانی شود که در این بین خیلی از کنترل کنندهها کیفیت لازم را ندارند و پویایی و امکان تغییر همراه با تغییرات دستگاه را ندارند. این امر محدودیتهایی را برای کاربر ایجاد میکند. از آنجا که گوشی همراه دارای شبکه محلی wifi است به عنوان یک فرستنده/گیرنده میتواند این مشکل را رفع کند، اگر بتوان دستگاه مورد نظر را نیز مجهز به wifi کرد میتوان با متصل شدن از طریق تلفن همراه به آن دستورات لازم را برای کنترل دستگاه فرستاد.
Esp8266 .3
برای ارتباط از وای فای استفاده شده پس در دوطرف نیز باید از سخت افزار وای فای استفاده شود. در سمت گوشی مشکلی در سخت افزار نداریم چون تقریبا تمامی دستگاه ها مجهز به وای فای هستند. اما سمت ربات، معیار ما انتخاب گزینه ایی مقرون به صرفه از نظر هزینه میباشد که ماژول وای فای esp8266 نسبت به سایر گزینه ها قیمت به مراتب کمتری دارد و جدید تر میباشد. ماژول همزمان می تواند با چهار دستگاه متصل شود .
.4 شبیه سازی
نرم افزار پروتئوس بهترین گزینه برای شبیه سازیست. اما کتابخانه ماژول esp8266 وجود ندارد و ناچارا از ترمینال مجازی پروتئوس استفاده شده است. برای کنترل دور موتور پالس های PWM را با استفاده از پین های OC0,OC2 که به ترتیب بروی پایه های B3,D7 قرار دارند استفاده شده است، ارتباط سریال از طریق دوپورت RX,TX برقرار میشود که RX وظیفه دریافت اطلاعات و TX وظیفه ارسال اطلاعات را به عهده دارد.
برای اینکه میکرو اطلاعاتی که ترمینال ارسال میکند را دریافت و بالعکس پایه ها را ضربدری وصل میکنیم. ارتباط سریال برای ارسال و دریافت نیاز به تنظیم کردن سرعت یا اصلاحا نرخ علامت بر ثانیه - buad rate - دارد. برای هر دستور در کنترل یک کاراکتر در نظر گرفته شده که با دریافت هر کاراکتر دستور نظیر آن اجرا میشود. قطعه کد زیر نمونه کد میکرو شبیه سازی شده است و شامل چهار دستور حرکت جلو، حرکت راست، حرکت چپ و ایست می باشد.