بخشی از مقاله

چکیده

در این مقاله به شبیه سازی آرایه های فتوولتائیک در محیط MATLAB/SIMULINK میپردازیم. معمولترین روش جهت شبیه سازی سلولهای خورشیدی، استفاده از یک مدار معادل ساده بر مبنای اصول دیودی است. هدف در این مقاله یافتن حداکثر توان تولیدی بر اساس تغییرات دما و میزان تابش، جهت بهرهوری هرچه بیشتر از آرایه های فتوولتائیک است. برای رسیدن به این هدف با داشتن مقادیر اندازه گیری شده بعنوان ورودی، به کمک روابط و معادلات حاکم بر مدار و با متغیر قرار دادن مقادیر المانهای مدار معادل، مقدار توان خروجی را مورد بررسی قرار میدهیم.

-1 مقدمه

خورشید به عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر، راه حل مناسبی برای تأمین انرژی می باشد. در راستای بهرهوری از این منبع انرژی می توان از سلولهای خورشیدی که نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل میکنند، استفاده کرد. از مزایای اقتصادی استفاده از انرژی خورشیدی میتوان به عدم نیاز به سوخت، بهره برداری کم هزینه، منبع انرژی رایگان، صرفه اقتصادی بلندمدت و عدم ایجاد آلودگی اشاره کرد.

جهت دستیابی به بهترین نتیجه، به یک مدل دقیق نیاز است .[4-1] مدلی که همهی شرایط استاندارد و عملیاتی را در نظر بگیرد و خروجی آن با مقدار واقعی کمترین اختلاف را داشته باشد. ما به بررسی یک مدل تک دیودی پرداختیم که با قرار دادن مقاومتهایی به صورت سری و موازی میزان دقت مدار را افزایش دادهایم. هدف در این مقاله یافتن حداکثر توان تولیدی بر اساس دما و میزان تابش، جهت بهرهوری هرچه بیشتر از سلولهای فتوولتائیک است .[5-7]

-2 تئوری تحقیق

برای نمایش سلولهای PV از یک مدار معادل مانند شکل 1 استفاده نمودهایم. این مدل یک شرایط ایدهآل را در نظر میگیرد که در آن هیچ افت ولتاژی صورت نمیگیرد. در راستای بهبود عملکرد این مدل و افزایش دقت مدار، یک مقاومت به صورت سری -   - در مدار اضافه کردیم. شکل 2 که معادله جریان خروجی آن به صورت رابطه 5 تغییر میکند. برای محاسبه جریان خروجی از معادله های - 3 - و - 4 - بهره می بریم.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید